-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
Όντως για κάτι τέτοια χρειάζεται ένας Τζήμερος Ξανά!, αλλά αυτός δεν έχει πτυχίο ΑΣΟΕΕ οπότε μπορεί να κάνει λάθος στους υπολογισμούς.
Ενώ ο Παπακωνσταντίνου που έχει βγάλει κοτζαμαν LSE...Το πρόβλημα με τους διαχειριστές/λογιστές είναι ότι δεν υπολογίζουν το ανθρώπινο κόστος παρά κοιτάνε μόνο τα νούμερα στα χαρτιά. Το είδαμε καλά και από τον δήθεν σοσιαλιστή Σημίτη αυτό. Φαντάσου να βγει ένας οπαδός του νεοφιλελευθερισμού σαν αυτό το Σίχαμα-Ξανά. Ο Θεός να μας φυλάει...
γιατι το θεωρεις σιχαμα?τι εχει που δεν σε εκφραζει?εκτος απο την παραμονη στην ευρωπη κ το μνημονιο?
Είναι δεξιός και νεφιλελέυθερος. Τι άλλο;
-
εσυ προτιμας δλδ αριστερα κ παλαιοφιλαιχμαλωτος?
-
παλαιοφιλαιχμαλωτος?Να 'σαι καλά ρε Κωνσταντίνε!
-
παιζει το μονο πραγμα που συμφωνουμε να ειναι η φερραρι(κ σε αυτην οχι σε ολα!)..
-
Δε σου αρέσουν τα MiG και τα Sukhoi δηλαδή;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι, σε αυτή τη βάση συμφωνούμε. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα προς το συμφέρον του λαού κοιτώντας και τα νούμερα και όχι προς το συμφέρον των νούμερων κοιτώντας και λίγο τον λαό. Τα νούμερα δεν είναι αυτοσκοπός! Δυστυχώς για τους τεχνοκράτες συνήθως είναι.Έχετε κολλήσει όλοι με τις τράπεζες και τις ταινίες με τον Γκόρντον Γκέκο.
Αν ρωτήσεις τους Γενικούς Διευθυντές του 90% των εταιρειών στην Ελλάδα, τι θα ήθελαν να αλλάξει το επόμενο εξάμηνο θα σου πουν να ενισχυθούν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα.
Μετάφραση: να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη του target group τους...Έχω κάνει απελπισμένες προσπάθειες να εξηγήσω τη διαφορά καπιταλισμού με τον πασοκικό καπιταλισμό αλλά βρίσκω ντουβάρι συνέχεια...
-
Δε σου αρέσουν τα MiG και τα Sukhoi δηλαδή;μετα απο αναζητηση που εκανα για να δω τι ειναι δαυτα,μιας κ δεν ειχα ιδεα,αποφασισα πως οχι!!
υ.γ.
σορρυ παιδες για το οφφ τοπικ.. -
Καλά βρε Έντυ, μη μου συγχίζεσαι. Δεν είμαστε τόσο αμαθείς όσο νομίζεις. Ξέρουμε και από ορίτζιναλ καπιταλισμό, στο εξωτερικό ζούσαμε. Η εικόνα της Ferrari δίπλα στον άστεγο όμως δεν αφήνει καμία ευκαιρία για ένα τέτοιο σύστημα μέσα μου.
-
θα εβαζες δηλαδη τον αστεγο να κοιμαται μεσα στη φερραρι σου?
-
Δεν καταλαβαίνω γμτ τίποτα! **
Μπορεί κάποιος να μας κάνει λιανά τι λέει ο ποιητής παρακάτω, π.χ. με κάποια παραδείγματα?** Ας πούμε, θα συμφωνήσει με το σύλλογο υδραυλικών να μην 'κλέβουν' φόρους χωρίς αποδείξεις, χτυπώντας κάποιο καρτελ?
Ποιά είναι τα καρτέλ και οι μεγάλες επιχειρήσεις με τον αθέμιτο ανταγωνισμό στους μικρούς? Μήπως το μέτρο είναι μετάφραση από κανένα ξενόγλωσσο textbook οικονομικών?ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
http://iskra.gr/index.php?option=com_co ... Itemid=314
.....................
(ii) Αντιμετώπιση της παραοικονομίας ως «διαρθρωτικό πρόβλημα»Η λεγόμενη παραοικονομία δεν είναι αποτέλεσμα «χαμηλής φορολογικής συνείδησης». Κυρίως είναι αποτέλεσμα στρεβλής απάντησης στο πρόβλημα του ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν μικρές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μονοπωλιακούς ομίλους και της απουσίας κρατικής πολιτικής που να απαντά στα προβλήματα αυτά.
Έτσι η κλοπή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών υποκαθιστά συγκριτικά πλεονεκτήματα, εξασφαλίζει την επιβίωση αλλά, σε μερικές περιπτώσεις, και τον αθέμιτο πλουτισμό.
Η αντιμετώπιση συνεπώς της παραοικονομίας, τόσο με εισπρακτικά και άλλα φορολογικά μέτρα, όσο και με κλαδικές πολιτικές και προγραμματικές συμφωνίες, στο πλαίσιο μιας στοχευμένης παραγωγικής ανασυγκρότησης και μιας πολιτικής αντιμετώπισης των καρτέλ και του αθέμιτου ανταγωνισμού. Στο πλαίσιο τέτοιων συμφωνιών θα αναλαμβάνονται αμοιβαίες δεσμεύσεις τόσο από το κράτος όσο και από τους φορείς των συγκεκριμένων κλάδων.
-
Η εικόνα της Ferrari δίπλα στον άστεγο αν είναι γενικευμένη κατάσταση και όχι τυχαίο φαινόμενο δείχνει ανισορροπία και εγγυμονεί κινδύνους για τον κάτοχο της Ferrari (βλέπε Λατινική Αμερική).
Συγχίζομαι ότι κάποιος προσπαθεί να με πείσει ότι ο Λαλιώτης, ο Akis, ο Vulgarakis και ο Karamanlakis έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον καπιταλισμό και όχι με απλή μούργα και διαφθορά.
-
θα εβαζες δηλαδη τον αστεγο να κοιμαται μεσα στη φερραρι σου?Αφού καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, γιατί το παίζεις χαζός;
ΥΓ: Σε καμία ώρα θα είμαστε για ρετσίνες στην ταβέρνα που σου είχα πει και την άλλη φορά. Αν είσαι Ελλάδα ( ) έλα να τα πούμε κι από κοντά!
-
Καλά βρε Έντυ, μη μου συγχίζεσαι. Δεν είμαστε τόσο αμαθείς όσο νομίζεις. Ξέρουμε και από ορίτζιναλ καπιταλισμό, στο εξωτερικό ζούσαμε. Η εικόνα της Ferrari δίπλα στον άστεγο όμως δεν αφήνει καμία ευκαιρία για ένα τέτοιο σύστημα μέσα μου.τι πηγες και συ σε καπιταλιστικες χωρες και σπαραζε η καρδια σου;
επρεπε να πας σε χωρες που ο Κουμουνισμος ζει και βασιλευει, να δεις ανθρωπους μονο χαρουμενους και πλουσιους. Δεν ξερω καποια προσωπικα, αλλα πρεπει να υπαρχει δεν μπορει!
-
-
τι ειν' τουτο?το αλλο το ξεραμε καιρο,αλλα τουτο τι ειναι?τωρα θα δω την συνεντευξη..
-
Παλιός φίλος του Άδωνι. http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/v ... ea56748406
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Καλά βρε Έντυ, μη μου συγχίζεσαι. Δεν είμαστε τόσο αμαθείς όσο νομίζεις. Ξέρουμε και από ορίτζιναλ καπιταλισμό, στο εξωτερικό ζούσαμε. Η εικόνα της Ferrari δίπλα στον άστεγο όμως δεν αφήνει καμία ευκαιρία για ένα τέτοιο σύστημα μέσα μου.
τι πηγες και συ σε καπιταλιστικες χωρες και σπαραζε η καρδια σου;
επρεπε να πας σε χωρες που ο Κουμουνισμος ζει και βασιλευει, να δεις ανθρωπους μονο χαρουμενους και πλουσιους. Δεν ξερω καποια προσωπικα, αλλα πρεπει να υπαρχει δεν μπορει!
Ο πλούτος τι σχέση έχει με την χαρά; Γιατί από ότι ακούω ο Ωνάσης δεν ήταν και πολύ ευτυχισμένος μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου. Με άλλα λόγια, άλλα πράγματα είναι πολύ σημαντικότερα από την ματαιοδοξία μας. Αρκεί να υπάρχει μια αξιοπρεπής διαβίωση φυσικά.
-
τι πηγες και συ σε καπιταλιστικες χωρες και σπαραζε η καρδια σου;
Ο πλούτος τι σχέση έχει με την χαρά; Γιατί από ότι ακούω ο Ωνάσης δεν ήταν και πολύ ευτυχισμένος μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου. Με άλλα λόγια, άλλα πράγματα είναι πολύ σημαντικότερα από την ματαιοδοξία μας. Αρκεί να υπάρχει μια αξιοπρεπής διαβίωση φυσικά.
εσυ εβαλες τη Φερραρι και εκανες συγκρισεις
προσπαθησε να μην πηγαινεις σε χωρες που σου χαλαει το στομαχι ο καπιταλισμος, δυστυχουν οι ανθρωποι εκει. Υπαρχουν τοσες αλλες που περνανε φινα και με παραπανω απο αξιοπρεπη διαβιωση... Κουβα, Β. Κορεα, Κινα
-
Αρκεί να υπάρχει μια αξιοπρεπής διαβίωση φυσικά.(Δεν άντεξα, συγνώμη )
Αξιοπρεπής διαβίωση με τοσες γυναίκες (και παιδιά, αλλά ας το αφήσουμε για την ώρα) έτοιμες να πουλήσουν το κορμί τους (θα το έλεγα αλλιώς, αλλά ας όψεται η ανατροφή μου) για μιας στιγμής ελπίδα? -
Είσαι ευφυής, μην το παίζεις χαζός. Η σύγκριση ήταν ανάμεσα στις εξτρίμ ανισότητες που έζησα μεγαλώνοντας στην Αγγλία. Είχα την τύχη να μην πεινάω (far from that) αλλά αυτό που έβλεπα δεν μου άρεσε σαν σκεπτόμενο ον που θέλω να πιστεύω ότι είμαι.
Εκλογές 2012 Reloaded [#3]: Επιστροφή στις κάλπες