-
Χαιρετώ το forum του 4Τ σαν νέο μέλος. Γιώργος από Θεσσαλονίκη, 22. Βρίσκομαι στην αναζήτηση αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκίνητου. Οι γνώσεις μου γύρω από το θέμα αυτοκίνητο δεν είναι και σε πολύ καλό επίπεδο για αυτό και απευθύνομαι εδώ. Τι θέλω από αυτό που θα πάρω.
Καταρχάς θέλω να μου αρέσει. Θέλω δηλαδή να έχει ένα sport look, πιο κοφτό ; πιο χαμηλό ; αεροτομή + ζάντες ; Δεν ξέρω τι ακριβώς, αρκεί να μου περνάει αυτό το sport χαρακτήρα εξωτερικά. Δεν θέλω κάτι να χτυπάει πολύ στο μάτι, κάτι προσεγμένο, π.χ. : http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2432781/
Αγνοείστε τα χαρακτηριστικά του παραπάνω αυτοκινήτου, απλά το δείχνω σαν παράδειγμα πως μου αρέσει εξωτερικά.Σε θέμα επιδόσεων και άρα κατανάλωσης... Να πω ότι είμαι νέος οδηγός. Ναι μεν έχω το δίπλωμα εδώ και 3 χρόνια αλλά ποτέ δεν έχω οδηγήσει σε καθημερινή βάση. Όποτε το χρειάζομαι και είναι διαθέσιμο, παίρνω το οικογενειακό Ford Mondeo 07' - 1800cc - 125bhp. Αλλά ούτε πολύ συχνά είναι διαθέσιμο (και έτσι ξεμένω), ούτε και είναι ότι καλύτερο για εντός πόλης. Η οδηγική του συμπεριφoρά σε μεγάλους δρόμους μου αρέσει πολύ. Εν ολίγοις το αυτοκίνητο που θα πάρω τώρα θα είναι και το πρώτο μου και άρα πάνω σε αυτό θα μάθω ουσιαστικά να οδηγώ καλύτερα. Για αυτό το λόγο δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να είναι ένα χαμηλού κυβισμού με λίγα άλογα (π.χ. 1250cc-80bhp) ή αν κάτι με καλύτερες επιδόσεις θα με δυσκόλευε παραπάνω (π.χ. 1600cc - 125bhp). Τέλος για το θέμα του κυβισμού που απ ότι καταλαβαίνω συνδέεται άμεσα με το θέμα κατανάλωση να αναφέρω ότι το αυτοκίνητο δεν θα ξεπερνάει τα 10.000χλμ το χρόνο, σίγουρα.
Στο θέμα τιμής, τα προσμετράω όλα. Ασφάλεια, τεκμήρια, service, τέλη, βενζίνες. Με ενδιαφέρει αυτά να μη ξεφεύγουν. Το ποσό που μπορώ να διαθέσω για αγορά... Ως 8.500 MAX και με το ζόρι. Βέβαια με προβληματίζει έντονα μια σκέψη... Μιας και θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο να δώσω ένα πόσο κοντά στα 7.000-8.000 και να πάρω κάτι που θα μου αρέσει και θα το κρατήσω άνετα για κάποια χρόνια, ή να δώσω 3.000-3.500 και να πάρω κάτι που σίγουρα δεν θα μου αρέσει το ίδιο και λογικά θα περιμένω τη στιγμή να το αλλάξω αλλά να γλιτώσω και ένα σημαντικό πόσο κοντά στις 5.000 ; Σε αυτό πραγματικά δυσκολεύομαι να αποφασίσω.
Τέλος, οι επιλογές μου περιορίζονται μιας και κοιτάω για αγορές από Θεσσαλία και πάνω. Σίγουρα στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες αλλά πρώτον τα έξοδα τους να πας και να ρθεις Αθήνα είναι αρκετά υπολογίσιμα, δεύτερον δεν έχω κάποιο δικό μου μηχανικό εκεί για να το ελέγξει και τρίτον υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην μου αρέσει από κοντά αυτό που είδα στο internet και έτσι να έχω κατέβει τζάμπα.
Για ρίξτε καμιά ιδέα στο τραπέζι να τη συζητήσουμε. Οτιδήποτε πιστεύετε ότι μπορεί να ταιριάζει στα παραπάνω που σας ανέφερα.
-
Χαιρετώ το forum του 4Τ σαν νέο μέλος. Γιώργος από Θεσσαλονίκη, 22. Βρίσκομαι στην αναζήτηση αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκίνητου. Οι γνώσεις μου γύρω από το θέμα αυτοκίνητο δεν είναι και σε πολύ καλό επίπεδο για αυτό και απευθύνομαι εδώ. Τι θέλω από αυτό που θα πάρω.
Καταρχάς θέλω να μου αρέσει. Θέλω δηλαδή να έχει ένα sport look, πιο κοφτό ; πιο χαμηλό ; αεροτομή + ζάντες ; Δεν ξέρω τι ακριβώς, αρκεί να μου περνάει αυτό το sport χαρακτήρα εξωτερικά. Δεν θέλω κάτι να χτυπάει πολύ στο μάτι, κάτι προσεγμένο, π.χ. : http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2432781/
Αγνοείστε τα χαρακτηριστικά του παραπάνω αυτοκινήτου, απλά το δείχνω σαν παράδειγμα πως μου αρέσει εξωτερικά.Σε θέμα επιδόσεων και άρα κατανάλωσης... Να πω ότι είμαι νέος οδηγός. Ναι μεν έχω το δίπλωμα εδώ και 3 χρόνια αλλά ποτέ δεν έχω οδηγήσει σε καθημερινή βάση. Όποτε το χρειάζομαι και είναι διαθέσιμο, παίρνω το οικογενειακό Ford Mondeo 07' - 1800cc - 125bhp. Αλλά ούτε πολύ συχνά είναι διαθέσιμο (και έτσι ξεμένω), ούτε και είναι ότι καλύτερο για εντός πόλης. Η οδηγική του συμπεριφoρά σε μεγάλους δρόμους μου αρέσει πολύ. Εν ολίγοις το αυτοκίνητο που θα πάρω τώρα θα είναι και το πρώτο μου και άρα πάνω σε αυτό θα μάθω ουσιαστικά να οδηγώ καλύτερα. Για αυτό το λόγο δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να είναι ένα χαμηλού κυβισμού με λίγα άλογα (π.χ. 1250cc-80bhp) ή αν κάτι με καλύτερες επιδόσεις θα με δυσκόλευε παραπάνω (π.χ. 1600cc - 125bhp). Τέλος για το θέμα του κυβισμού που απ ότι καταλαβαίνω συνδέεται άμεσα με το θέμα κατανάλωση να αναφέρω ότι το αυτοκίνητο δεν θα ξεπερνάει τα 10.000χλμ το χρόνο, σίγουρα.
Στο θέμα τιμής, τα προσμετράω όλα. Ασφάλεια, τεκμήρια, service, τέλη, βενζίνες. Με ενδιαφέρει αυτά να μη ξεφεύγουν. Το ποσό που μπορώ να διαθέσω για αγορά... Ως 8.500 MAX και με το ζόρι. Βέβαια με προβληματίζει έντονα μια σκέψη... Μιας και θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο να δώσω ένα πόσο κοντά στα 7.000-8.000 και να πάρω κάτι που θα μου αρέσει και θα το κρατήσω άνετα για κάποια χρόνια, ή να δώσω 3.000-3.500 και να πάρω κάτι που σίγουρα δεν θα μου αρέσει το ίδιο και λογικά θα περιμένω τη στιγμή να το αλλάξω αλλά να γλιτώσω και ένα σημαντικό πόσο κοντά στις 5.000 ; Σε αυτό πραγματικά δυσκολεύομαι να αποφασίσω.
Τέλος, οι επιλογές μου περιορίζονται μιας και κοιτάω για αγορές από Θεσσαλία και πάνω. Σίγουρα στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες αλλά πρώτον τα έξοδα τους να πας και να ρθεις Αθήνα είναι αρκετά υπολογίσιμα, δεύτερον δεν έχω κάποιο δικό μου μηχανικό εκεί για να το ελέγξει και τρίτον υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην μου αρέσει από κοντά αυτό που είδα στο internet και έτσι να έχω κατέβει τζάμπα.
Για ρίξτε καμιά ιδέα στο τραπέζι να τη συζητήσουμε. Οτιδήποτε πιστεύετε ότι μπορεί να ταιριάζει στα παραπάνω που σας ανέφερα.
-
-
Το fiesta μπορείς να το βρεις και με 8000€ και λίγο πιο κάτω μιας και οι τιμές των αγγελιών με λίγο παζάρεμα μπορούν να πέσουν. Αν πραγματικά σου αρέσει είναι μια πάρα πολύ καλή λύση.
-
fiesta 1.6 S facelift 2006-2008(αυτό έχω και εγώ,και μιας που προέρχεσαι από fordοοικογένεια και σου αρέσει το mondeo οδηγικά,το fiesta s θα σε τρελάνει στο παιχνίδι ).2η επιλογή(αν χωράς,γιατί αν είσαι πάνω από 1,80 δεν είναι καθόλου βολικό)suzuki swift sport 1.6 2007-2009 και μετά κάτι σε seat ibiza 1.4 115ps formula sport-top gun 2007-2009. Από θεσσαλονίκη είμαι και εγώ,άμα τύχει στο δείχνω καμιά μέρα .Μετά μπορείς να δεις και κάτι σε τουρμπάτο π.χ mitsubishi colt 1.5 czt 2006-2008,peugeot 207 1.6 thp rallye 2007-2008 αν και γι αυτά θα θες έξτρα λεφτά για να χαρείς τα άλογά τους και σαν 1ο αυτοκίνητο ίσως είναι too much
-
Panos μπορω να το βρω και με λιγοτερο και ναι ειναι μια απο τις επιλογες που σκεφτομαι.
Fiestaros, το fiesta 06-08 S το εχω κοιταξει. Δυστυχως στην περιοχη που ψαχνω υπαρχει μονο ενα St 2000cc-150bhp που απλα ειναι εκτος συζητησης για ευνοητους λογους. Στην Αθηνα υπαρχουν 2-3 16αρια που ειναι αρκετα ωραια αλλα λογω Αθηνας αποκλειονται.
Το swiftaki σιγουρα αξιολογο αλλα δεν μου αρεσει ιδιαιτερα εξωτερικα.
Τελος το seat ibiza ειναι ενα μοντελο που το εξεταζω. Με προβληματιζει βεβαια οτι ειναι Seat γιατι λενε οτι βγαζουνε αρκετα προβληματα. Μετα με μια γρηγορη ματια το μονο αξιολογο μοντελο που βρισκω στην περιοχη της Μακεδονιας ειναι αυτο : http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2301319/ -
peugeot 207 1.6 110-120ps 2007-2008?mazda 2 1.5 2008-2009?fiat grande punto 1.4 t-jet 120 2008-2009?
-
Το 207 δεν μου αρέσει εξωτερικά, ή μάλλον δεν μου αρέσει τόσο όσο κάποια άλλα της ίδιας κατηγορίας-τιμής.
Mazda2 καλό αλλά ελάχιστες επιλογές σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Το Grande Punto πολύ ωραίο, από αξιοπιστία πως πάνε τα fiat ;
Για Kia Ceed τι γνώμη έχεις ; -
Ο χρήστης Immo έγραψε:
Το 207 δεν μου αρέσει εξωτερικά, ή μάλλον δεν μου αρέσει τόσο όσο κάποια άλλα της ίδιας κατηγορίας-τιμής.
Mazda2 καλό αλλά ελάχιστες επιλογές σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Το Grande Punto πολύ ωραίο, από αξιοπιστία πως πάνε τα fiat ;
Για Kia Ceed τι γνώμη έχεις ;Μια χαρά πάνε τα fiat σε αξιοπιστία,νορμάλ καταστάσεις.Το βασικό σε ό,τι πάρεις είναι το να είναι προσεγμένο αυτό που θα πάρεις και με τα σέρβις του κανονικά στην ώρα τους.Το kia pro ceed θες να πεις,πολύ καλό αυτοκίνητο και όμορφο.Ομως όχι τόσο σπορτίφ οδηγικά όσο ένα fiesta 1.6 ή suzuki swift sport.Ειναι και λίγο πιο μεγαλούτσικο και πιο βαρύ.Μπορείς να δεις από μικρομεσαία κατηγορία και το ford focus 1.6 ti-vct 115ps trend ή sport(2007-2008) και την alfa 147 1.6 ts 120ps facelift dinstictive ή imola 2006-2008.Eίναι τα πιο σπορτίφ μικρομεσαία 1.6.
-
Alfa Romeo δεν μου αρεσει τοσο εξωτερικα, κυριως το πισω μερος. Εσωτερικα πολυ ωραιο.
Το Focus ξεφευγει λιγο απο το μεγεθος του αυτοκινητου που ψαχνω.
Εχεις pm. -
Λοιπόν έχω καταλήξει κάπως. Θέλω ένα εκ των :
- Mazda2 1500cc - 105bhp, άσπρο (Δυστυχώς υπάρχει μόνο αυτό στο car.gr http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2486430/ και 9.500Ε είναι πάνω από το όριο μου)
- Ford Fiesta 1600cc - 120bhp, άσπρο/κόκκινο (υπάρχουν ευκαιρίες)
- Kia Ceed 1.4 SC2 - 109bhp, άσπρο (ιδιαίτερα πολύ μου αρέσει αυτό το facelift : http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1451015/ δε βρίσκω όμως άλλα και αυτό ξεφεύγει από την τιμή μου)
Έχω αφήσει εκτός Alfa Romeo 147, Suzuki Swift Sport, Peugeuot 207 1.6, Fiat Grande Punto 1.4 t-jet (με αρκετή σκέψη), seat ibiza 1.4 115bhp formula sport, ford focus, Mitsubishi Colt Czc 1500cc,
Πιο από τα παραπάνω 3 θα μου προτείνατε ; Ή μήπως κάτι άλλο που δεν εξέτασα ;
Και ένα τελευταίο, σκέφτομαι αν μου ταιριάζει καλύτερα σαν νέος οδηγός ένα 14αρι Ford Fiesta από ένα 16αρι. Η τιμή είναι η ίδια, ενώ προσωπικά μου αρέσει παραπάνω το look από το 16αρι. Αντιλαμβάνομαι ότι ασφάλεια - κατανάλωση - τεκμήρια είναι αυξημένα αλλά όχι τόσο ώστε να μου αλλάζουν γνώμη. Τι νομίζετε ;
-
fiesta από μένα!!
-
αφου εισαι 22 και δεν εχεις-μαλλον-οικογενειακες υποχρεωσεις και ζητας και αλλες προτασεις, κυττα ΜΧ5 (ΝΒFL η ΝC 1. η ΤΤ 1.8 225 αλογα κουατρο καμπριο η κουπε...να σου μεινουν και λεφτακια για βενζινες και λαστιχα και οταν το δωσεις θα το δωσεις ευκολα και καλα. Για μενα ΜΧ5 NC 1.8 και αμα το βρεις και με ESP και hard top εισαι αρχοντας....σαυτο θα μαθεις να οδηγας και εχεις καιρο για γκαζια αργοτερα.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
fiesta από μένα!!+1
-
να προσθέσω και το fiat bravo στη λίστα.
είναι μια κατηγορία πάνω απο αυτά που κοιτάς κυρίως αλλά θα βρεις στα 7500-8000 άνετα. -
Ο χρήστης Immo έγραψε:
Λοιπόν έχω καταλήξει κάπως. Θέλω ένα εκ των :- Mazda2 1500cc - 105bhp, άσπρο (Δυστυχώς υπάρχει μόνο αυτό στο car.gr http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2486430/ και 9.500Ε είναι πάνω από το όριο μου)
- Ford Fiesta 1600cc - 120bhp, άσπρο/κόκκινο (υπάρχουν ευκαιρίες)
- Kia Ceed 1.4 SC2 - 109bhp, άσπρο (ιδιαίτερα πολύ μου αρέσει αυτό το facelift : http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1451015/ δε βρίσκω όμως άλλα και αυτό ξεφεύγει από την τιμή μου)
Έχω αφήσει εκτός Alfa Romeo 147, Suzuki Swift Sport, Peugeuot 207 1.6, Fiat Grande Punto 1.4 t-jet (με αρκετή σκέψη), seat ibiza 1.4 115bhp formula sport, ford focus, Mitsubishi Colt Czc 1500cc,
Πιο από τα παραπάνω 3 θα μου προτείνατε ; Ή μήπως κάτι άλλο που δεν εξέτασα ;
Και ένα τελευταίο, σκέφτομαι αν μου ταιριάζει καλύτερα σαν νέος οδηγός ένα 14αρι Ford Fiesta από ένα 16αρι. Η τιμή είναι η ίδια, ενώ προσωπικά μου αρέσει παραπάνω το look από το 16αρι. Αντιλαμβάνομαι ότι ασφάλεια - κατανάλωση - τεκμήρια είναι αυξημένα αλλά όχι τόσο ώστε να μου αλλάζουν γνώμη. Τι νομίζετε ;
Μεταξύ fiesta 1.4 & 1.6,ασυζυτητί το 1.6.Είναι αισθητά πιο γρήγορο,πίστεψε με,ενώ από κατανάλωση είναι πρακτικά η ίδια με του 1.4.Το κινεί και πιο άνετα ο 1.6.Βάλε και την καλή ανάρτηση του sport και θα είσαι όλο παιχνίδι .Στα τέλη η διαφορά είναι 20-25€ ετησίως και στα ασφάλιστρα το ίδιο.Μηδαμινές οι διαφορές λοιπόν,οπότε καρφί για 1.6 sport ή κάποιο 1.6 S αν το βρεις που θα είναι και φτηνότερο στα 6000-7000€.
-
Mπορείς να κοιτάξεις και golf 5 1.4 tsi 140ps 2007-2008 με τιμές από 8000€ έως 10000€.Πολύ καλή επιλογή σε αυτά τα λεφτά πλέον .Ιδίως στην έκδοση gt sport έχει και αύρα gti
-
Νομίζω το Fiesta 1,6S είναι αυτό που θέλεις.
Όμως οι παρακάτω προτάσεις του ELTASSOS μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσες αν έχουν κατάλληλες τιμές. Όμως τα 225 άλογα θα έλεγα άστα καλύτερα... ξεφεύγεις σε κατηγορία και έξοδα. Οπότε λέω κι εγώ για ΜΧ5 καλύτερα ΝC αν μπορείς.Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
αφου εισαι 22 και δεν εχεις-μαλλον-οικογενειακες υποχρεωσεις και ζητας και αλλες προτασεις, κυττα ΜΧ5 (ΝΒFL η ΝC 1. η ΤΤ 1.8 225 αλογα κουατρο καμπριο η κουπε...να σου μεινουν και λεφτακια για βενζινες και λαστιχα και οταν το δωσεις θα το δωσεις ευκολα και καλα. Για μενα ΜΧ5 NC 1.8 και αμα το βρεις και με ESP και hard top εισαι αρχοντας....σαυτο θα μαθεις να οδηγας και εχεις καιρο για γκαζια αργοτερα. -
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2423456/ θα το λατρέψεις!!!
-
Thx Vassilis αλλα νομιζω οτι αυτο το αμαξι ξεφευγει λιγο για μενα. Οπως σας ειπα ειναι το πρωτο μου αμαξι και με αυτο ουσιαστικα θα μαθω να οδηγαω καλα. 192 αλογα δεν ειναι πολλα για κατι τετοιο ; Περα απο αυτο δεν μου αρεσει τοσο εξωτερικα (πειτε με περιεργο ). Το MX5 επισης δεν μου αρεσει και ειναι και 1.8 ενω και το TT εχει και αυτο μεγαλο κυβισμο - πολλα αλογα. Ευχαριστω πολυ για τις προτασεις παντως. Εχω καταληξει πιθανοτατα στο Fiesta 1.6s (σε κοκκινο).
Πολυ μου αρεσει και το Mazda2 σε 15αρι αλλα δεν υπαρχουν ευκαιριες σε μεταχειρισμενα.
Θα εχετε νεα μου οταν με το καλο προχωρησω σε καποια αγορα.
Ζητούνται Γνώμες!