-
Καλησπέρα! άνοιξα αυτό το θέμα γιατί χρειάζομαι την βοήθεια σας σε ένα προβληματάκι που αντιμετωπίζει ο κολλητός μου με το αμάξι του, το αμάξι είναι το Nissan Almera το 1.5 το μακρυκωλο (N16). Τις τελευταίες μέρες όταν πήγαινε να το βάλει μπροστά δυσκολευόταν να πάρει, ακουγόταν ο κλασικός ήχος που κάνει το κάθε αυτοκίνητο όταν παίρνει μπρός αλλα ακουγόταν περίεργα και πολύ αργά σαν να το εμποδίζει κάτι να πάρει... Το έκανε κάθε μέρα και πιο έντονα μέχρι που κάποια στιγμή από χθες δεν παίρνει καθόλου, ούτε ακούγεται τίποτα, γυρνάς τι μίζα ακούς ένα κλικ και τίποτα άλλο. **Τι μπορεί να φταίει που το κάνει αυτό?? **
-
Καλησπέρα! άνοιξα αυτό το θέμα γιατί χρειάζομαι την βοήθεια σας σε ένα προβληματάκι που αντιμετωπίζει ο κολλητός μου με το αμάξι του, το αμάξι είναι το Nissan Almera το 1.5 το μακρυκωλο (N16). Τις τελευταίες μέρες όταν πήγαινε να το βάλει μπροστά δυσκολευόταν να πάρει, ακουγόταν ο κλασικός ήχος που κάνει το κάθε αυτοκίνητο όταν παίρνει μπρός αλλα ακουγόταν περίεργα και πολύ αργά σαν να το εμποδίζει κάτι να πάρει... Το έκανε κάθε μέρα και πιο έντονα μέχρι που κάποια στιγμή από χθες δεν παίρνει καθόλου, ούτε ακούγεται τίποτα, γυρνάς τι μίζα ακούς ένα κλικ και τίποτα άλλο. **Τι μπορεί να φταίει που το κάνει αυτό?? **
-
-
Η μπαταρια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η μπαταρια.+1
-
μαλλον μπαταρια
τα φωτα αναβουν κανονικα?
αν ναι τοτε το 'κλικ' που ακουγεται ειναι το μπουτον της μιζας, πρεπει να αλλαξει καρβουνακια
το πηγα μακρια -
Το κλίκ σε παρομοια περιπτωση σε εμενα ακουγοταν σαν ρελέ.
και ναι, ήταν η μπαταρία, αιωνία της η μνήμη. -
Όχι παιδιά, δεν είναι μπαταρία γιατί 1ον σύνδεσα τι δικια μου με κροκοδειλάκια και έκανε πάλι τα ίδια και 2ον φώτα, ηχοσύστημα και τα υπόλοιπα λαμπάκια στο καντράν δουλεύουν άψογα.
Οποτε μας μένουν τα καρβουνάκια. -
Αν είναι καρβουνάκια τότε ποσο μπορεί να του πάει το μαλλί??
-
Ο χρήστης shockwave έγραψε:
Όχι παιδιά, δεν είναι μπαταρία γιατί 1ον σύνδεσα τι δικια μου με κροκοδειλάκια και έκανε πάλι τα ίδια και 2ον φώτα, ηχοσύστημα και τα υπόλοιπα λαμπάκια στο καντράν δουλεύουν άψογα.
Οποτε μας μένουν τα καρβουνάκια.Αν ειναι καρβουνακια χτυπησε την μιζα με κατι (πχ μπουλονοκλειδο),θα ξεμπλοκαρει και θα δουλεψει.Αν επιβεβαιώσεις οτι ειναι αυτη η βλαβη να πας να το φτιαξουν ,μην την χτυπατε συνεχεια για να δουλεψει γιατι μπορει να παθει μεγαλυτερη ζημια.
Γυρω στα 50€ αν ειναι μονο καρβουνακια(τοσο ειχαν παρει σε εμενα),ας ριξει μια ματια ο μαστορας ομως μηπως χρειαζεται και τιποτα αλλο αλλαγη μιας και την ανοιγει. -
οκ! ευχαριστω!!
-
Μπορει να παρεδωσε το πνευμα η αντλια βενζινης,οποτε ολα τα αλλα λειτουργουν σωστα αλλα χωρις αντλια να μην μπορει να παει το καυσιμο στην μηχανη.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Μπορει να παρεδωσε το πνευμα η αντλια βενζινης,οποτε ολα τα αλλα λειτουργουν σωστα αλλα χωρις αντλια να μην μπορει να παει το καυσιμο στην μηχανη.Ναι αλλά θα γύριζε η μίζα τότε.
-
80 Γιουρια έδωσα για επισκευασμένη για το Sortage μου και ησύχασα. Είχα ακριβώς τα ίδια συμπτώματα.
-
Βασικά η μίζα δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που έχουμε. Το φιλαράκι μου έχει παρκάρει το αυτοκίνητο κολλητά με τη μούρη να απέχει 10 εκατοστά απτό τοίχο και πίσω έχει ένα τουμπάκι που δεν μας αφήνει να σπρώξουμε το αμάξι να το βγάλουμε από κι. Θα δοκιμάσω αυτό που μου είπε ο bill να χτυπήσω τη μίζα μήπως πάρει μπρός και να το βάλω σε μια κατηφόρα ώστε να παίρνει εύκολα με ταχύτητα. Bill μήπως μπορείς να μου δόσεις λίγο πιο αναλυτικές οδηγίες για τη μίζα?
-
Αφου βρεις που ειναι η μιζα ,θα την χτυπησεις ελαφρα με κατι ,πχ το μπουλονοκλειδο .
Μια φωτο για να σε βοηθησει
Θα την χτυπησεις στο μεγαλο μαυρο κομματι οχι στο μικρο.Δεν ειναι απαραιτητα μαυρο και στο δικο σας αμαξι.
Αν ειστε τυχεροι μετα θα γυρισει με το κλειδι η μιζα. -
bill αυτό είναι το μοτέρ.
που περίπου να κοιτάξω? (για να μην ψάχνω) -
Aπο ποια μερια ειναι το σασμαν?Εκει θα ειναι και η μιζα.Μια μαντεψια καθως δεν ξερω καθολου απο νισσαν να ειναι δεξια στην φωτο; ( κατω απο την εισαγωγη; )
-
περα απο αυτα για τη μιζα που ειναι και το πιο πιθανο, οπως λενε, ξαναδοκιμασε με κροκοδειλακια **αλλα μη βιαστεις **να ξεκινησεις το ΑΛΜΕΡΑ..ασε λιγο χρονο να δουλευει ο δοτης (5-10 λεπτα) και μετα προσπαθησε. Ετσι ισως παρει, ισα ισα να ξε-παρκαρεις και βουρ στον ηλεκτρολογο.
Τι ειναι το τουμπακι? Πρωτη φορα την ακουω τη λεξη.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
περα απο αυτα για τη μιζα που ειναι και το πιο πιθανο, οπως λενε, ξαναδοκιμασε με κροκοδειλακια **αλλα μη βιαστεις **να ξεκινησεις το ΑΛΜΕΡΑ..ασε λιγο χρονο να δουλευει ο δοτης (5-10 λεπτα) και μετα προσπαθησε. Ετσι ισως παρει, ισα ισα να ξε-παρκαρεις και βουρ στον ηλεκτρολογο.Τι ειναι το τουμπακι? Πρωτη φορα την ακουω τη λεξη.
Τουμπακι ;Κατι σε σωληνα μου κανει.
Προβλημα με Almera 1.5 Comfort N16, δεν παιρνει μπρος