-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Πέθανε και η Μαρίκα Μητσοτάκη...
Εδώ και μέρες πίστευα ότι θα πεθάνει ανήμερα των εκλογών.
Έχω (πολιτικό) ένστικτο...Με φοβιζεις!
Καλά δεν ήταν και δύσκολο να το βρει κάποιος. Λίγο λογική, λίγο την ιστορία της οικογένειας (όπως όλοι οι Έλληνες) να ήξερες καταλάβαινες πότε θα 'επέλθη το μοιραίο'...
Η λογική ποιά είναι;
Η λογική λέει ότι τον άνθρωπο σου προσπαθείς να τον κρατήσεις στην ζωή ακόμα και με τα μηχανήματα όπως εδώ και αρκετό καιρό την Μαρίκα.
Αυτά για τους απλούς ανθρώπους.
Για τους ανθρώπους που παίζουν μεγάλα παιχνίδια τα κριτήρια αλλάζουν.
Μία επέμβαση στο θυμικό των ψηφοφόρων δεν βλάπτει, έτσι και αλλιώς δεν σκοτώνεις και κανένα.
Λοιπόν
Για να μην λεω μισόλογα πιστεύω ότι ο θάνατος της Μ.Μητσοτάκη μπορεί να βοηθήσει στην (πολιτική) επιβίωση της Ντόρας.
Αυτό
Και ξέρεις το πιστεύουν και αρκετοί άνθρωποι που έχω μιλήσει από το πρωί, δηλαδή θέλω να πω το μήνυμα πέρασε...Σαν το θάνατο του jobs για να ανέβουν οι πωλήσεις του 4S.
Καμία σχέση.
Θα μπορούσες να διαφωνείς πιο ευγενικά γιατί δεν γνωριζόμαστε κιόλας...Πάντως (αν άκουσα καλά στην ΝΕΤ) η Ντόρα τελικά δεν ψήφισε καν και ανέβηκε Αθήνα.
Απ την άλλη γιατί να ευνοηθεί η Ντόρα κι όχι ο Κυριάκος;
Μέχρι τώρα πρώτος με διαφορά ο (Τ)ΣΥΡΙΖΑ? Ελπίζω απλά να τρολλάρουν μερικοί!
Γιατί να τρολλάρουν;
Σέβομαι την επιλογή τους απλά θεωρώ καταστροφή του τόπου το μόρφωμα του Σύριζα με τον υποκριτή 'αρχηγό'. (ΟΚ μία από τις καταστροφές του τόπου).
Κατά τη γνώμη μου το μόρφωμα του Συριζα είναι μια ειλικρινής απόπειρα (γι αυτό και υφίσταται τόσα χρόνια) να αφήσουν οι αριστερές συνιστώσες τις διαφωνίες του τύπου 'σερβίρουμε καφέ μέτριο ή γλυκό;' και να υπάρξει μια κοινή πολιτική γραμμή.
Και θα ήταν ακόμη καλύτερο αν αυτός ο ενιαίος συνασπισμός εξαπλωνόταν και σε άλλες παρατάξεις.
Προσωπική άποψη πάντα
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Πάντως αν σκεφτείς ότι υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν ότι είχε πεθάνει εδώ και μέρες και την κρατούσαν στο ψυγείο, η άποψή σου μπορεί να θεωρηθεί και σοβαρή.Πίστεε ότι θέλεις, απλώς κάνε μια προσπάθεια να είσαι πιο ευγενικός, γιατί εν τέλει εσύ εκτίθεσαι.
-
Εμένα αυτο που με χαλάει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η άιστευτη έλλειψη απάντησης στο 'που θα βρείτε τα λεφτά'. Με αλλα λόγια, πολυ φοβάμαι ότι ο δρόμος του ΣΥριζα είναι δρόμος.....δραχμης.
Εγώ τελικά το έριξα στη δημιουργία.
Όπως και να χεί, πάντα ελπίζουμε στο καλύτερο.
-
O ΣΥΡΙΖΑ νομίζω έγινε αρκετά σαφής στα περί ευρώ/δραχμής.
-
Όλοι εσείς που λυπάστε εμάς που ψηφίσαμε Συριζα (μέχρι στιγμή είμαι ο μόνος που το έχω δηλώσει) γιατί δεν μας λέγατε τι επιλογή θα έπρεπε να είχαμε, για να μην κάνουμε το λάθος.
Εκτεθείτε και λίγο δεν είναι θανατηφόρο.Κανείς δεν υποδεικνύει σε κανέναν. Αλλά είναι θεμιτό κάποιος να διαφωνεί κάθετα με κάποιες επιλογές. Εσείς, λοιπόν, που ψηφίσατε Συριζα, θεωρείτε αυτήν την επιλογή καλή για τη χώρα. Δεκτό. Κάποιοι θεωρούν κάτι άλλο καλό για τη χώρα. Τώρα αν το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι κάποιοι δηλώνουν και ανοικτά τη διαφωνία τους προς αυτή τη πολιτική επιλογή (Σύριζα), είναι άλλο θέμα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΣΥΡΙΖΑ=ακρα αριστερα
για αυτό τα μάζεψε κι έφυγε ο Κούβελης με όσους άξιζαν από εκεί.επίσης είναι πλέον και wannabe ΠΑΣΟΚ.
Λάθος και στα 2.
Ο σύριζα δεν είναι άκρα αριστερά. Το οτι κάποιες συνιστώσες του είναι εξωβουλευτικές, δε σημαίνει οτι είναι άκρα αριστερά. Απλά μιλάμε για πολύ μικρές ομάδες.Ο Κουβέλης το 2002 διεκδικούσε τη θέση του αρχηγού μαζί με τον Αλαβάνο. Τότε όλοι πίστευαν οτι η ενδεχόμενη νίκη του Κουβέλη θα κατέστρεφε το Συνασπισμό, ακριβώς λόγω των πολύ πιο παλαιο-σκληροπυρηνικών αριστερών αντιλήψεών του...Τώρα το πώς κατέληξε πιο διαλλακτικός, είναι ένα ερώτημα, αλλά δεν τον κρίνω, ειδικά σήμερα. Δεν αποκλείω ούτε την επιστροφή του στο Σύριζα, αλλά ούτε και την προσφυγή του στο Πασοκ στο μέλλον...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το ΠΑΣΟΚ ήταν ποτέ άκρα αριστερά;Οχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μίξη. Δεν το εξέφρασα σωστά.
Δεν με πείθει με τίποτα ο Τσίπρας. Μου θυμίζει Καρατζαφέρη. Δηλώνει και υποστηρίζει ότι θέλει να ακούσει ο ψηφοφόρος.
Θα μου πεις ποιός δεν το κάνει... -
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Όλοι εσείς που λυπάστε εμάς που ψηφίσαμε Συριζα (μέχρι στιγμή είμαι ο μόνος που το έχω δηλώσει) γιατί δεν μας λέγατε τι επιλογή θα έπρεπε να είχαμε, για να μην κάνουμε το λάθος.
Εκτεθείτε και λίγο δεν είναι θανατηφόρο.Κανείς δεν υποδεικνύει σε κανέναν. Αλλά είναι θεμιτό κάποιος να διαφωνεί κάθετα με κάποιες επιλογές. Εσείς, λοιπόν, που ψηφίσατε Συριζα, θεωρείτε αυτήν την επιλογή καλή για τη χώρα. Δεκτό. Κάποιοι θεωρούν κάτι άλλο καλό για τη χώρα. Τώρα αν το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι κάποιοι δηλώνουν και ανοικτά τη διαφωνία τους προς αυτή τη πολιτική επιλογή (Σύριζα), είναι άλλο θέμα.
Ωραία πείτε μας τι ψηφίσατε και εσείς και μετά τα λέμε.
-
Πάντως αν σκεφτείς ότι υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν ότι είχε πεθάνει εδώ και μέρες και την κρατούσαν στο ψυγείο, η άποψή σου μπορεί να θεωρηθεί και σοβαρή.
Πίστεε ότι θέλεις, απλώς κάνε μια προσπάθεια να είσαι πιο ευγενικός, γιατί εν τέλει εσύ εκτίθεσαι.
Δεν έχω πρόβλημα να εκτεθώ, θα συνεχίσω να μην είμαι ευγενικός.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ασχετό. γίνεται να απαγορεύσουν σε κάποιον να ψηφίσει οταν 'εμφανώς' δεν είναι στα καλά του??Υποθέτω ότι η παρουσία της αστυνομίας θα βοηθάει αλλά δεν μπορείς να του απαγορεύσεις να ψηφίσει.
Πάντως ενώ η βασική ιδέα είναι εξαιρετική, στην πράξη θα ήταν εύκολο να φτάσουμε σε σαφώς άδικες, περίεργες, προκλητικές και μη pc καταστάσεις.
Πχ να μην ψηφίζουν οι τρελλοί και ψυχιατρικά ασθενείς (πάει ο μισός πληθυσμός), οι καθυστερημένοι, οι φυλακισμένοι, τα πρεζόνια, οι μεθύστακες, οι υπερήλικες, οι γυναίκες λίγες μέρεις πριν την περίοδό τους και κατά την προεμμηνοπαυσιακή τους φάση, οι ηλίθιοι γενικότερα (όσοι με πχ IQ κάτω από ένα όριο πχ 85), όσοι κωλοβαράνε κλπ κλπ.... Και γιατί να μην το πάμε παραπέρα, να μην ψηφίζουν όλοι όσοι μπορεί να είναι εξ ορισμού εξαρτώμενοι πχ δημόσιοι υπάλληλοι....
Πρώτον δε θα μείνει και κανένας να ψηφίζει (βέβαια θεωρώ με τους ίδιους όρους τουλάχιστον όσοι υποψήφιοι μείνουν θα είναι πολύ καλύτεροι από τους υπάρχοντες).
Δεύτερον το κλασικό θέμα... ποιος θα κρίνει ποιον...
Τρίτον μετά από αγώνες χιλιετιών για ισότητα και όχι διακρίσεις επιστρέφουμε στο μεσαίωνα!Στις δημαρχικές εκλογές στην Μ Βρετανία δεν μετράνε αποχή αλλά συμετοχή.... γύρω στο 32%, ούτε ένας στους 3... αναρωτιέμαι τι θα πιάσουμε φέτος στην Ελλάδα...
-
Ωραία πείτε μας τι ψηφίσατε και εσείς και μετά τα λέμε.ΠΑΣΟΚ
για να ξεβρομίσει ο τόπος
-
Το θέμα είναι τι ψήφισα εγώ και κάποιοι άλλοι ή η ανοικτή κριτική προς τον Σύριζα????
Σαφώς αν πω π.χ. τι ψήφισα εγώ θα υπάρχει μια ανάλογη κριτική-κόντρα σε αυτό. Πρωτότυπο δε θα είναι γιατί δε θα είναι η πρώτη φορά. -
Από τώρα σε έπιασαν οι τύψεις ;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
ασχετό. γίνεται να απαγορεύσουν σε κάποιον να ψηφίσει οταν 'εμφανώς' δεν είναι στα καλά του??
Υποθέτω ότι η παρουσία της αστυνομίας θα βοηθάει αλλά δεν μπορείς να του απαγορεύσεις να ψηφίσει.
Πάντως ενώ η βασική ιδέα είναι εξαιρετική, στην πράξη θα ήταν εύκολο να φτάσουμε σε σαφώς άδικες, περίεργες, προκλητικές και μη pc καταστάσεις.
Πχ να μην ψηφίζουν οι τρελλοί και ψυχιατρικά ασθενείς (πάει ο μισός πληθυσμός), οι καθυστερημένοι, οι φυλακισμένοι, τα πρεζόνια, οι μεθύστακες, οι υπερήλικες, οι γυναίκες λίγες μέρεις πριν την περίοδό τους και κατά την προεμμηνοπαυσιακή τους φάση, οι ηλίθιοι γενικότερα (όσοι με πχ IQ κάτω από ένα όριο πχ 85), όσοι κωλοβαράνε κλπ κλπ.... Και γιατί να μην το πάμε παραπέρα, να μην ψηφίζουν όλοι όσοι μπορεί να είναι εξ ορισμού εξαρτώμενοι πχ δημόσιοι υπάλληλοι....
Πρώτον δε θα μείνει και κανένας να ψηφίζει (βέβαια θεωρώ με τους ίδιους όρους τουλάχιστον όσοι υποψήφιοι μείνουν θα είναι πολύ καλύτεροι από τους υπάρχοντες).
Δεύτερον το κλασικό θέμα... ποιος θα κρίνει ποιον...
Τρίτον μετά από αγώνες χιλιετιών για ισότητα και όχι διακρίσεις επιστρέφουμε στο μεσαίωνα!Στις δημαρχικές εκλογές στην Μ Βρετανία δεν μετράνε αποχή αλλά συμετοχή.... γύρω στο 32%, ούτε ένας στους 3... αναρωτιέμαι τι θα πιάσουμε φέτος στην Ελλάδα...
δεν είχα στο μυαλό μου κάποιον με προκλητική συμπεριφορά ή κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. πριν απο εμενα το πρωί ήταν ένας 'μπαρμπας' στον οποίο η υπευθυνος προσπαθούσε να τον πείσει οτι πρέπει να ρίξει το φάκελο, τον οποίο ούτε να κλείσει δεν μπορούσε, στην κάλπη. πηγε να μου πάρει και την ταυτότητα
ο άνθρωπος δεν ήταν καλά και φαινότανε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το ΠΑΣΟΚ ήταν ποτέ άκρα αριστερά;
Οχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μίξη. Δεν το εξέφρασα σωστά.
Δεν με πείθει με τίποτα ο Τσίπρας. Μου θυμίζει Καρατζαφέρη. Δηλώνει και υποστηρίζει ότι θέλει να ακούσει ο ψηφοφόρος.
Θα μου πεις ποιός δεν το κάνει...Η προσωπική μου άποψη για τον Τσίπρα είναι οτι πολλούς δεν τους πείθει. Και μάλιστα όσοι κάποιοι στιγμή ενοχλήθηκαν απ το προφίλ του, δεν επέστρεψαν ποτέ στο συριζα. Το αποδίδω στο γεγονός οτι όσα πρεσβεύει ο σύριζα δεν τα έχει βιώσει ο ίδιος, όντας γόνος αστικής και οικονομικά ευκατάστατης οικογένειας. Δεν πιστεύω οτι δεν τα πιστεύει, απλά προέρχεται από σχετικά υψηλή οικονομική βαθμίδα και σε κάποιο βαθμό μερικά από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει δεν τα έχει ζήσει πραγματικά.
Κατά τη γνώμη μου πάντως είναι λυπηρό που στις εκλογές αυτές είναι θέμα το συριζα και το ποσοστό του κι όχι η ενδεχόμενη είσοδος της χρυσής αυγής στη Βουλή. Και το λέω αυτό γιατί τελικά μιλάμε για μια κατάσταση σχεδόν συνωμοσιακή, δίχως να βγαίνει κανείς παραέξω, να δούμε ποιοί είναι, τι πρεσβεύουν...
Και είναι εξοργιστικό ένα κόμμα που ΔΕΝ ασπάζεται τους δημοκρατικούς θεσμούς να 'καπηλεύεται' τις εκλογές, για να εισέλθει στη βουλή. Αυτό δε συζητήθηκε σχεδόν καθόλου και καθόμαστε και μιλάμε για Κουβέλη και Τσίπρα... -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου πάντως είναι λυπηρό που στις εκλογές αυτές είναι θέμα το συριζα και το ποσοστό του κι όχι η ενδεχόμενη είσοδος της χρυσής αυγής στη Βουλή. Και το λέω αυτό γιατί τελικά μιλάμε για μια κατάσταση σχεδόν συνωμοσιακή, δίχως να βγαίνει κανείς παραέξω, να δούμε ποιοί είναι, τι πρεσβεύουν...
Και είναι εξοργιστικό ένα κόμμα που ΔΕΝ ασπάζεται τους δημοκρατικούς θεσμούς να 'καπηλεύεται' τις εκλογές, για να εισέλθει στη βουλή. Αυτό δε συζητήθηκε σχεδόν καθόλου και καθόμαστε και μιλάμε για Κουβέλη και Τσίπρα...ουτε το ΚΚΕ γουστάρει την δημοκρατία. δεν είδα να καίγεστε γι αυτό
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Και είναι εξοργιστικό ένα κόμμα που ΔΕΝ ασπάζεται τους δημοκρατικούς θεσμούς να 'καπηλεύεται' τις εκλογές, για να εισέλθει στη βουλή. Αυτό δε συζητήθηκε σχεδόν καθόλου και καθόμαστε και μιλάμε για Κουβέλη και Τσίπρα...ουτε το ΚΚΕ γουστάρει την δημοκρατία. δεν είδα να καίγεστε γι αυτό
Να το συζητήσουμε κι αυτό.
Ένα-ένα...
Ας μιλήσουμε για την ΧΑ πρώτα. -
Eπίσημη καταγγελία του Καμμένου ότι σε συγκεκριμένα τμήματα , τα ανέφερε με τον ΑΜ τους , δεν δίνουν ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ και ο Γιαννίτσης απάντησε ότι φταίει εκείνος γιατί δεν δίνει και άλλες μαλακίες .
Λέτε να τρέχουμε εκλογοδικεία ? Καλά αυτους τους δικαστικούς αντιπροσώπους που δεν ειδοποίησαν ότι δεν έχουν ψηφοδέλτια , δεν πρέπει να τους παλουκώσουν ?
-
Να το συζητήσουμε κι αυτό.
Ένα-ένα...
Ας μιλήσουμε για την ΧΑ πρώτα.η ΧΑ είναι το ΚΚΕ της δεξιάς ή του εθνικοσοσιαλισμού αν θές. ετσι απλά. γραφικές απόψεις, χωρίς ίχνος λογικής πρόγραμμα, απόψεις που θα ακουστούν λογικές στον απελπισμένο και αμόρφωτο. + οτι έχει παρουσιαστεί σαν μια επιλογή τιμωρίας (η ΧΑ)
τι να κάνουμε υπάρχει και τέτοιος κόσμος.
-
ΣΥΡΙΖΑ=ακρα αριστερα
για αυτό τα μάζεψε κι έφυγε ο Κούβελης με όσους άξιζαν από εκεί.επίσης είναι πλέον και wannabe ΠΑΣΟΚ.
Λάθος και στα 2.
Ο σύριζα δεν είναι άκρα αριστερά. Το οτι κάποιες συνιστώσες του είναι εξωβουλευτικές, δε σημαίνει οτι είναι άκρα αριστερά. Απλά μιλάμε για πολύ μικρές ομάδες.Ο Κουβέλης το 2002 διεκδικούσε τη θέση του αρχηγού μαζί με τον Αλαβάνο. Τότε όλοι πίστευαν οτι η ενδεχόμενη νίκη του Κουβέλη θα κατέστρεφε το Συνασπισμό, ακριβώς λόγω των πολύ πιο παλαιο-σκληροπυρηνικών αριστερών αντιλήψεών του...Τώρα το πώς κατέληξε πιο διαλλακτικός, είναι ένα ερώτημα, αλλά δεν τον κρίνω, ειδικά σήμερα. Δεν αποκλείω ούτε την επιστροφή του στο Σύριζα, αλλά ούτε και την προσφυγή του στο Πασοκ στο μέλλον...
thymio δεν τα θυμάσαι πολύ καλά μου φαίνεται.
ο Κουβέλης ποτέ δεν θεωρείτο πιο σκληροπυρηνικός απο τον Αλαβάνο, και ούτε είναι νομίζω.
απλά μετά απο προεδρίες Δαμανάκη-Κωνσταντόπουλου σε πολύ ήπιους τόνους και τη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας κατάσταση που είχε περιέλθει ο τότε Συνασπισμός, προτιμήθηκε ο δυναμικότερος εκ των 2 υποψηφίων.
και πράγματι ο Αλαβάνος ήταν τάξεις μεγέθους πιο κινητικός απο τους προηγούμενους και νομίζω ήταν αυτός που προχώρησε το Συριζα με συνιστώσες κλπ.
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα