-
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί είμαι στη φάση που πρέπει να αποφασίσω που θα πάει η μεγάλη μου κόρη σχολείο στην πρώτη δημοτικού την επόμενη χρονιά.
Νηπιαγωγείο πήγε σε ιδιωτικό, ξενόγλωσσο, και γενικά έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος, αλλά για διάφορους λόγους μεταξύ αυτών και ο οικονομικός δεν θα συνεχίσει εκεί. Κλίνω πιο πολύ προς ιδιωτικό σχολείο και είμαι μεταξύ της Ιονίου σχολής και του Αρσακείου Ψυχικού, γιατί είναι κοντά μας σχετικά και είναι...ας πούμε κάπως οικονομικά, εφόσον δεν έχω θέμα μεταφοράς με σχολικό.
Εξετάζω και το θέμα δημόσιου δημοτικού, είτε του Ψυχικού είτε της Φιλοθέης, που έχουν ενταχθεί στο νέο ολοήμερο πρόγραμμα αλλά οι πληροφορίες που παίρνω μέχρι τώρα δεν είναι ενθαρρυντικές.Οπότε, παρακαλώ πολύ καταθέστε τη γνώμη σας, τόσο οι πιο παλιοί που ίσως είστε μπαμπάδες και περάσατε περνάτε τα ίδια, όσο ενδεχομένως και πιο νέα παιδιά που έχουν πρόσφατη την εμπειρία τους ειδικά από τα παραπάνω σχολεία που αναφέρω.
Ευχαριστώ πολύ.
-
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί είμαι στη φάση που πρέπει να αποφασίσω που θα πάει η μεγάλη μου κόρη σχολείο στην πρώτη δημοτικού την επόμενη χρονιά.
Νηπιαγωγείο πήγε σε ιδιωτικό, ξενόγλωσσο, και γενικά έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος, αλλά για διάφορους λόγους μεταξύ αυτών και ο οικονομικός δεν θα συνεχίσει εκεί. Κλίνω πιο πολύ προς ιδιωτικό σχολείο και είμαι μεταξύ της Ιονίου σχολής και του Αρσακείου Ψυχικού, γιατί είναι κοντά μας σχετικά και είναι...ας πούμε κάπως οικονομικά, εφόσον δεν έχω θέμα μεταφοράς με σχολικό.
Εξετάζω και το θέμα δημόσιου δημοτικού, είτε του Ψυχικού είτε της Φιλοθέης, που έχουν ενταχθεί στο νέο ολοήμερο πρόγραμμα αλλά οι πληροφορίες που παίρνω μέχρι τώρα δεν είναι ενθαρρυντικές.Οπότε, παρακαλώ πολύ καταθέστε τη γνώμη σας, τόσο οι πιο παλιοί που ίσως είστε μπαμπάδες και περάσατε περνάτε τα ίδια, όσο ενδεχομένως και πιο νέα παιδιά που έχουν πρόσφατη την εμπειρία τους ειδικά από τα παραπάνω σχολεία που αναφέρω.
Ευχαριστώ πολύ.
-
Ευχαριστώ πολύ.
-
To Αρσάκειο έχει κλήρωση νομίζω οπότε δεν είναι 'ανοικτή' επιλογή.
-
Εγώ όντας τελείως έξω από το χορό θα λεγα δημόσιο.
Το αν θα βγει καλή μαθήτρια εξαρτάται από το αν η ίδια έχει όρεξη (δημόσιο προφανώς πακέτο με φροντιστήριο όταν θελήσει να δώσει πανελλήνιες).
Η πιθανότητα να μπλέξει με κωλόπαιδα και κωλοπαρέες σε ιδιωτικό είναι πολλαπλάσια ΙΜΟ.
Συν το ότι στο ιδιωτικό όταν μπει στην εφηβεία με το καλό θα πρέπει να προγραμματίσεις ένα επιπλέον γενναίο κονδύλι. Είτε για ψώνια, είτε για ψυχολόγο επειδή θα την κράζουν οι άλλες που δεν θα πηγαίνει για ψώνια.Τουλάχιστον επειδή είναι Δημοτικό ας κάνει κάποιες τάξεις και αν δει ότι δεν την παλεύει καθόλου το σκέφτεσαι για Γυμνάσιο.
-
Το Αρσάκειο δεν έχει κλήρωση στο δημοτικό.
Το κολλέγιο είναι με κλήρωση και έχει κλείσει αυτό το θέμα για δημοτικό, στο γυμνάσιο με εξετάσεις και αν.Το δημόσιο vs ιδιωτικού δεν έχει να κάνει με το αν θα γίνει καλή μαθήτρια (για την ώρα είναι παρά πολύ καλή...χαζομπαμπάκος ε;) αλλά κυρίως με πρακτικούς λόγους όπως τι ώρα σχολάνε, δραστηριότητες εντός του σχολείου πέραν των κλασσικών του προγράμματος, τι κάνεις το παιδί όταν έχουν απεργία οι δάσκαλοι, καταλήψεις της μόδας, μη διορισμένοι καθηγητές στην ώρα τους και άλλα τέτοια ωραία.
Πάντως σε κάποια ιδιωτικά λένε ότι δεν χρειάζονται τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα....για αυτό ψάχνω λίγο πιο inside πληροφορίες.
ΥΓ προς Admins, από το 2004 στο φόρουμ αυτή η ρημάδα η ειδοποίηση με e-mail σε θέματα που παρακολουθώ δεν λέει ακόμη να δουλέψει...
-
δημοσιο ολοημερο ο δικος μου,στην ιδια ταξη φιλου σε ιδιωτικο των 8000 ευρω το χρονο,δεν βλεπω να ξερει τιποτα παραπανω,και -35000 απο την τσεπη του(που δεν του λειπουν )
Πολυ σωστη η παρατηρηση του Εντι σχετικα με τα αυξημενα κονδηλια σε ρουχα κλπ.Αληθεια υπαρχει τροπος να δουμε ποσοστο αποφοιτων που εχουν αριστευσει απο δημοσιο vs ιδιωτικα?
-
αχχχ, αυτο το θεμα ποσο πολυ με εχει απασχολησει!
καταρχας να σου ξεκαθαρισω πως ειμαι μολις 19 χρονων, αμα θες μην διαβασεις καν την αποψη μου!
λοιπον ενα παιδι που παει σε ενα ιδιωτικο σχολειο, σε καμια περιπτωση δεν θα εχει μια ομαλη κοινωνικοποιηση! ολοι γνωριζουμε, πως οταν ειμασταν μικρα, πηγαιναμε σχολειο, καναμε φιλους, και το απογευμα βγαιναμε ολα μαζι στην γειτονια και παιζαμε! ετσι κοινωνικοποιηθηκαμε και καναμε τις πρωτες παρεες μας! τα παιδια του ιδιωτικο ειδικα σε μικρες ηλικιες δεν ειχαν τετοια επιλογη, με αποτελεσμα ο κυκλος τους σε μικρες ηλικιες να ειναι αρκετα περιορισμενος!
μεγαλωνοντας, θα πρεπει για να βγει με τις φιλες και τους φιλους της, να κανει μεγαλες αποστασεις, οποτε η εσυ σαν χαζομπαμπας, θα τρεχεις απο τα βορεια, στα νοτια και τουμπαλιν, η το αγαπημενο κοριτσακι σου, θα λιωνει μεσα στο Χ14 και το 550!
εκτος απο το κοστος, για τα διδακτρα, θα πρεπει να υπολογισεις, και ενα κοστος για τον ρουχισμο της κορης σου, που ναι μεν θα ειναι αυξημενο, καθως ειναι κοριτσακι, αλλα οταν θα εχει καθημερινα να αντιμετωπισει, τα υπολοιπα κοριτσακια, θα πρεπει να ειναι ντυμενη ομορφα και ακριβα!
οι μερες, επιβαλλουν την λιτοτητα! ισως ενα παιδι πηγαινοντας στο ιδιωτικο σχολειο,και κανοντας παρεα με αλλα παιδακια που οι μπαμπαδες τους εχουν να προσφερουν πολλα (σε οικονομικο επιπεδο εννοω) , η κορη σου, θα συνιθισει σε αυτο, εισαι σιγουρος πως θα μπορεις να της προσφερεις ολα αυτα και μετα απο 18 χρονια ?
απο την αλλη, εαν εμενες καπου στο αιγαλεω, θα σου ελεγα φιλε μην το σκεφτεσαι καν, με τα χιλια σε ιδιωτικο! αλλα το ψυχικο και η φιλοθεη μια χαρα λυκεια και σχολεια γενικα εχουν! με μια χαρα κοσμο, και μια χαρα επιτυχιες στις πανελληνιες!
... τελος εαν επιλεξεις καποιο ιδιωτικο, σε παρακαλω πολυ, αυτο να μην ειναι το αρσακειο! ειναι μαζεμενο απο μαλακισμενα παιδια νεοπλουτων, οι οποιοι κατα την γνωμη μου ειναι η χειροτερη φαρα! ντεμεκ πλουσιος με δανεικα ... μακρια απο εμας τετοιοι ανθρωποι!
προσωπικα εαν πηγαινα τα παιδια μου σε ιδιωτικο σχολειο, (μεσα απο συζητησεις που εχω κανει, με αποφοιτους των σχολειων , φιλους, παρεες κτλ) αυτα θα ηταν 2 , το κολλεγιο αθηνων, και η ελληνογερμανικη!
το πρωτο νομιζω ειναι πανακριβο, και το δευτερο εχει σχεση με γερμανια, αρα στην περιπτωση σου, και στην περιπτωση μας γενικα σαν ελλαδα, ψηφιζω δημοσιο! -
Εκτός των του EDDIE, συμπληρώνω ότι ο κύριος λόγος να στείλει κάποιος το παιδί του σε ιδιωτικό, είναι επειδή εκεί τα πάνε και οι φίλοι του (σαν να βάζεις δέρμα στη BMW, επειδή όλοι οι συνάδελφοι κοροϊδεύουν όσους αφήνουν το ύφασμα).
Ο δεύτερος λόγος ΣΗΜΕΡΑ είναι ότι κάποια δημόσια σχολεία έχουν υπερβολικά υψηλό ποσοστό αλλοδαπών μαθητών, που, εκ των πραγμάτων, τραβάνε το επίπεδο διδασκαλίας προς τα κάτω. Και μην πεταχτεί κανείς να μιλήσει για τον Οδυσσέα Τσενάι, σοβαροί να 'μαστε.
-
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Το Αρσάκειο δεν έχει κλήρωση στο δημοτικό.
Το κολλέγιο είναι με κλήρωση και έχει κλείσει αυτό το θέμα για δημοτικό, στο γυμνάσιο με εξετάσεις και αν.Το δημόσιο vs ιδιωτικού δεν έχει να κάνει με το αν θα γίνει καλή μαθήτρια (για την ώρα είναι παρά πολύ καλή...χαζομπαμπάκος ε;) αλλά κυρίως με πρακτικούς λόγους όπως τι ώρα σχολάνε, δραστηριότητες εντός του σχολείου πέραν των κλασσικών του προγράμματος, τι κάνεις το παιδί όταν έχουν απεργία οι δάσκαλοι, καταλήψεις της μόδας, μη διορισμένοι καθηγητές στην ώρα τους και άλλα τέτοια ωραία.
Πάντως σε κάποια ιδιωτικά λένε ότι δεν χρειάζονται τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα....για αυτό ψάχνω λίγο πιο inside πληροφορίες.
ΥΓ προς Admins, από το 2004 στο φόρουμ αυτή η ρημάδα η ειδοποίηση με e-mail σε θέματα που παρακολουθώ δεν λέει ακόμη να δουλέψει...
η ωρα που σχολανε οντως ειναι προβλημα, αν και νομιζω πως τωρα εχουμε και ολοημερα δημοσια δημοτικα σχολεια! αλλα δεν ξερω τιποτα παραπανω!
δραστηριοτητες, οντως καποια ιδιωτικα οχι ολα, εχουν παραπανω, αλλα οι ωρες που γινονται ειναι εκτος σχολειου, δηλαδη απογευματα και σαββατοκυριακα, οπου θα μπορεις να πηγαινεις το παιδι σου, σε καποιο εξωτερικο ιδιωτικο ομιλο, και θα εχει και την επιλογη να επιλεξει οτιδηποτε θελει να κανει, ενω σε ενα σχολειο θα εχει περιορισμενες δυνατοτητες!
πιστεψε με, πως οταν εχει απεργιες, στα ιδιωτικα σχολεια απεργει σχεδον το 100% των καθηγητων, ενω στα δημοσια δεν απεργουν παρα πολλοι καθηγητες! (αυτο ακουγεται παραλογο, ψαξτο ομως)
επομενο ζητημα καταληψεις, ναι αυτο ειναι μια πληγη για το δημοσιο σχολειο, αν και μεσω αυτου, το παιδι σου, θα παρει τις πρωτες εμπειριες αγνου συνδικαλισμου, και θα του δωσει τροφη για σκεψη, θα το παρατηρησεις μεσα στο σπιτι εκεινες τις μερες! (αυτο εσενα μπορει να μην σε αρεσει) αποψη μου ειναι πως ειναι πολυ καλο!
η ποιοτητα των καθηγητων ειναι ακριβως η ιδιια!
ξερεις τι θα σε συμβουλεψω, γιατι δεν νομιζω να σε πεισω!
μην μιλησεις με γονεις που στελνουν τα παιδια τους σε ιδιωτικα! εκεινοι αφου πληρωνουν σαφως και νομιζουν πως τα παντα γινονται καλυτερα!
θα σε συμβουλευα να μιλησεις με αποφοιτους ιδιωτικων σχολειων (μεχρι 20-25 χρονων) και με καθηγητες φροντηστηριων!
οι καθηγητες φροντηστηριων ξερουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο ολους τι γινετε, τι αξιζει και τι οχι! -
@vmantas
Εύλογο το θέμα που θέτεις. Γράψτην σε ένα καλό κολυμβητήριο ή σε μπαλέτο ή κάπου που να της αρέσει (όχι μπάσκετ - καταστρέφει το γυναικείο σώμα).
Θα διαφωνήσω με τον manosk. Κάποιοι αλλοδαποί μπορεί να είναι απείρως καλύτερα παιδιά από αντίστοιχα ελληνάκια.
Αυτό βέβαια παίζει με την περιοχή. Αν πάει κάποιος και πέσει στις συμορίες των Rosopon τότε χέστα. Αλλά για το μέσο ελληνικό σχολείο δεν νομίζω να υπάρχει φοβερό πρόβλημα.
Και ίσα ίσα θα είναι καλό για το ίδιο το παιδί να μάθει να συζεί με αλλοδαπά παιδιά ούτως ώστε να μη δει Αλβανό στα 15 της και νομίσει ότι της την έπεσε εξωγήινος.
Επίσης και στο θέμα των παρεχόμενων γνώσεων, αναλόγως το σχολείο μπορεί να είναι αρκετά επίπεδα πάνω από κάποιο δημόσιο που μπορεί απλά να βασίζεται στο φιλότιμο κάποιου καθηγητή.Πάντα βέβαια μιλάω εκτός χορού. Εγώ στη θέση σου -αν μου περίσσευαν πάντα για ιδιωτικό- θα την άφηνα σίγουρα δημοτικό σε δημόσιο και μετά αν έβλεπα ότι το Γυμνάσιο είναι three bourdel, ίσως την πήγαινα σε κάποιο οικονομικό, low profile ιδιωτικό που απ' όσο ξέρω υπάρχουν αρκετά.
-
φίλε manolis109 διαβάσω την αποψή σου και εκτιμώ και σε ευχαριστώ που την καταθέτεις.
Για το θέμα των ρούχων έχε υπόψη σου ότι στο Αρσάκειο για παραδειγμα φοράνε τα παιδιά καθημερινά τις φόρμες του σχολείου οπότε δεν παίζει θέμα 'φιγούρας' τουλάχιστον στα ρούχα και σε καθημερινό επίπεδο.
Δεν μένω ψυχικό, φιλοθέη, δίπλα μένω στο πολύγωνο. Τα διπλανά μου δημόσια σχολεία εκτός του ότι είναι άθλια σαν κατασκευές δεν έχουν ενταχθεί και στο ολοήμερο που είναι απαραίτητο για να πω ότι μπορώ να παίρνω το παιδί το μεσημέρι μετά τη δουλειά. Τα πιο κοντινά που έχουν ενταχθεί στο νέο ανανεωμένο πρόγραμμα και έχουν ωράριο ολοημέρου είναι του Π.Ψυχικού και της Φιλοθέης. Από ότι έχω μάθει, ειδικά στης Φιλοθέης, πάνε από τις γύρω γύρω περιοχές οπότε υπάρχει ένα μείγμα κοινωνικών τάξεων και όχι αμιγώς φιλοθεάτες. Το θέμα είναι πως έχω μάθει, από μία πήγη μέχρι τώρα, ότι το πρόγραμμα μετά τις 14:00 και μέχρι τις 16:00 καταντάει να είναι απλάη φύλαξη λόγω έλλειψης προσωπικού. Για αυτό ψάχνω περαιτέρω πληροφορίες και για αυτά.
Το θέμα της γειτονιάς έχει εκλείψει πλέον από παλιά, πάνε οι καιροί που κατεβαίναμε για μπάλα στη γειτονιά με τους συμμαθητές μας από το σχολείο. Ακόμη ακούω τις μανάδες από τα μπαλκόνια να φωνάζουν ότι νύχτωσε και να μαζευτεί ο κανακάρης σπίτι! Σήμερα αυτά δεν υπάρχουν γενικά, τουλάχιστον όχι στη γειτονιά που μένω. Ισως και να υπάρχουν και να μην τα βλέπω, τι να πω.
Επίσης δεν έχω θέμα για το που πάνε οι φίλοι μου τα παιδιά τους, γιατί....οι φίλοι δεν έχουν ακόμη παιδιά , ήμουν από τους βιαστικούς φαίνεται.
-
Αρσάκειο Ψυχικού γαμάει , τελεία και παύλα .
Δε χρειάζεται ανάλυση το θέμα, αξίζει και το τελευταίο cent (και είναι ίσως το πιο φθηνό ιδιωτικό ) -
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
φίλε manolis109 διαβάσω την αποψή σου και εκτιμώ και σε ευχαριστώ που την καταθέτεις.Για το θέμα των ρούχων έχε υπόψη σου ότι στο Αρσάκειο για παραδειγμα φοράνε τα παιδιά καθημερινά τις φόρμες του σχολείου οπότε δεν παίζει θέμα 'φιγούρας' τουλάχιστον στα ρούχα και σε καθημερινό επίπεδο.
Δεν μένω ψυχικό, φιλοθέη, δίπλα μένω στο πολύγωνο. Τα διπλανά μου δημόσια σχολεία εκτός του ότι είναι άθλια σαν κατασκευές δεν έχουν ενταχθεί και στο ολοήμερο που είναι απαραίτητο για να πω ότι μπορώ να παίρνω το παιδί το μεσημέρι μετά τη δουλειά. Τα πιο κοντινά που έχουν ενταχθεί στο νέο ανανεωμένο πρόγραμμα και έχουν ωράριο ολοημέρου είναι του Π.Ψυχικού και της Φιλοθέης. Από ότι έχω μάθει, ειδικά στης Φιλοθέης, πάνε από τις γύρω γύρω περιοχές οπότε υπάρχει ένα μείγμα κοινωνικών τάξεων και όχι αμιγώς φιλοθεάτες. Το θέμα είναι πως έχω μάθει, από μία πήγη μέχρι τώρα, ότι το πρόγραμμα μετά τις 14:00 και μέχρι τις 16:00 καταντάει να είναι απλάη φύλαξη λόγω έλλειψης προσωπικού. Για αυτό ψάχνω περαιτέρω πληροφορίες και για αυτά.
Το θέμα της γειτονιάς έχει εκλείψει πλέον από παλιά, πάνε οι καιροί που κατεβαίναμε για μπάλα στη γειτονιά με τους συμμαθητές μας από το σχολείο. Ακόμη ακούω τις μανάδες από τα μπαλκόνια να φωνάζουν ότι νύχτωσε και να μαζευτεί ο κανακάρης σπίτι! Σήμερα αυτά δεν υπάρχουν γενικά, τουλάχιστον όχι στη γειτονιά που μένω. Ισως και να υπάρχουν και να μην τα βλέπω, τι να πω.
Επίσης δεν έχω θέμα για το που πάνε οι φίλοι μου τα παιδιά τους, γιατί....οι φίλοι δεν έχουν ακόμη παιδιά , ήμουν από τους βιαστικούς φαίνεται.
ναι, ομως στο γυμνασιο τα πραγματα αλλαζουν!
η μηπως στο γυμνασιο θα αναγκασεις το παιδι σου να αλλαξει σχολειο, χανοντας εν μερει ολους τους φιλους της, και ξεκινοντας παλι απο την αρχη ?
νομιζω πως οι περιοχες γυρω απο την φιλοθεη, εε πανω κατω, απο οικονομικης αποψης μια η αλλη ειναι! δεν νομιζει να υπαρχουν μεγαλες ταξικες διαφορες, αλλα ακομα και εαν υπαρχουν, δεν το θεωρω κακο! ειναι ωραιο να μπορεις να συναναστραφεις με πολλες κοινωνικες ταξεις!
να μπορεις με ανεση να αραξεις στην πλατεια εξαρχειων, αλλα με ανεση, να μπορεις να πας για καφε στο κολωνακι!
πλεον, εχει το νοημα της πιλοτης! σε καποια πιλοτη μαζευομασταν εμεις μικροι και παιζαμε! καπου κοντα στο σπιτι μας!
προσωπικα μενω λιγο πιο βορεια απο εσενα, και τις περιοχες που λες! εμεις εχουμε ακομα γειτονια, με την εννοια, οτι μαζευονται τα παιδια!
περισσοτερο σε πιλοτες τα βλεπω, αλλα και αυτο κατι ειναι.... -
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
τελος εαν επιλεξεις καποιο ιδιωτικο, σε παρακαλω πολυ, αυτο να μην ειναι το αρσακειο! ειναι μαζεμενο απο μαλακισμενα παιδια νεοπλουτων, οι οποιοι κατα την γνωμη μου ειναι η χειροτερη φαρα! ντεμεκ πλουσιος με δανεικα ... μακρια απο εμας τετοιοι ανθρωποι!
προσωπικα εαν πηγαινα τα παιδια μου σε ιδιωτικο σχολειο, (μεσα απο συζητησεις που εχω κανει, με αποφοιτους των σχολειων , φιλους, παρεες κτλ) αυτα θα ηταν 2 , το κολλεγιο αθηνων, και η ελληνογερμανικη!
το πρωτο νομιζω ειναι πανακριβο, και το δευτερο εχει σχεση με γερμανια, αρα στην περιπτωση σου, και στην περιπτωση μας γενικα σαν ελλαδα, ψηφιζω δημοσιο!Έχεις γνωρίσεις πολλά παιδιά από αρσάκειο και κολλεγιο φαίνεται...
-
QsisVTS αν θες δίνεις λίγο περισσότερες πληροφορίες στο που στηρίζεις την αξιολόγηση του για το αρσάκειο, αν θες βέβαια.
-
Σαν απόφοιτος Αρσακείου Εκάλης ξέρω ότι το Αρσάκειο Ψυχικό ειδικά στο Δημοτικό είναι παααρα πολύ καλό και οργανωμένο σχολείο και αξίζει τα χρήματά του. Είναι δε τέτοια η διαφορά στο οικονομικό σε σχέση με τα άλλα επώνυμα ιδιωτικά που το κάνουν εξαιρετικά value for money. Στην ουσία πιο πολύ μπορεί να κοστίσει το ετήσιο πούλμαν παρά τα δίδακτρα.
Το θέμα της κοινωνικοποίησης που αναφέρθηκε προηγούμενως απλώς επιβεβαιώνει την ηλικία αυτού που το έθεσε. Καλώς ή κακώς τα παιδιά έχουν ζωή και στα ιδιωτικά και δεν είναι μαντρωμένα σε μεσαιωνικά κτήρια με γραβατούλες και γιλεκάκια. Τα περί νεοπλουτισμού κτλ απλά ασχολίαστα. Είχα συμμαθητές που οι γονείς τους έκαναν 2 δουλειές για να στείλουν τα παιδιά τους στο Αρσάκειο.
Μεταξύ Αρσακείων πάντως προτείνω Εκάλης (εντάξει Άνοιξη είναι αλλά είμαστε κακομαθημένα μαλακισμένα παιδιά νεόπλουτων ) μόνο και μόνο λόγω καλύτερων εγκαταστάσεων (πράσινο, νέα κτήρια, κλειστά μπάσκετ-βόλλευ, κολυμβητήριο, ανοιχτά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τέννις, αίθουσες μουσικής, 2-3 αμφιθέατρα κα).
-
Είμαι απόφοιτος , αλλά δυστυχώς δεν ήμουν εκεί από το δημοτικό
Σαν σχολείο είναι αρκετά σοβαρό , δεν χαρίζει βαθμούς και δεν κρατάει τούβλα καθηγητές
Επίσης έχει το κακό ότι διώχνει με τον τρόπο του αδύνατους μαθητές
Υπάρχει έλεγχος για να χει ο γονιός το κεφάλι του ήσυχο (παίζει ρόλο βέβαια και η οικογένεια ) και γενικά μιλάμε για ένα αρκετά ασφαλές περιβάλλον
Σαν ιδιωτικό θα έλεγα ότι έχει κόσμο από διάφορα στρώματα (πχ τα κολλεγιοπεδα έχουν πολλά περισσότερα εκτός πραγματικότητας και κομπλεξικα ), δεν έχει βέβαια τους μετανάστες ή παιδιά που με το ζορι τα βγάζουν πέρα , αλλά πολλοί είναι από μεσαία στρώματα (όπως εγώ )
Υπάρχουν βέβαια και τα αρνητικά του , ότι δηλαδή είσαι σε μια 'γυάλα' όμως καλό είναι να ζήσει και τα δύσκολα που τελικά υπάρχουν κι εκεί
Αν αργότερα ανησυχείς για το αν θα γνωρίσει κόσμο υπάρχουν και τα δημόσια πανεπιστήμια (τα οποία είναι επίσης μια γυάλα σε σχέση με τη πραγματική κοινωνία )
Αν μιλάμε καθαρά όμως για το θέμα σχολείο (γιατι ολα τα άλλα ειναι και λίγο φιλοσοφικά) αξίζει γιατί σε σχέση με τη δημόσια εκπαίδευση (την οποία επίσης έχω ζήσει ) είσαι ένα σκαλί παραπάνω από αυτό που θα μπορούσες να είσαι
Δεν έχει κάποια μαγική συνταγή που θα κάνει κάποιο παιδί ιδιοφυΐα , απλά τα περισσότερα πράγματα εκεί δουλεύουν σωστά , δεν έχουν ανάγκη τις δωρεές του τάδε επιχειρηματία για να βάλουν καλό βαθμό στο παιδί (όπως γίνεται αλλού, στο αρσάκειο πέφτουν τσεκούρια και κόσμος μένει τάξεις ) και αυτοί που τελικά είναι εκεί μόνιμοι και δε τους κουνάει κάνεις έχουν γίνει (συνήθως) γιατί το αξίζουν
Τέλος , εγώ προσωπικά έχω αδυναμία στις αρσακειάδες , είναι κοπέλες με 'άλλο αέρα'
@Stefan
Μιλάνε και τα υποκατάστημά -
Οι εκπαιδευτικοι του δημοσιου υποστηριζουν οτι τα στατιστικα δεν δινουν κανενα προβαδισμα στα ιδιωτικα για τις Πανελληνιες.
Επισης το δημοτικο ειναι πολυ μακρια απο τις πανελληνιες και οποιοσδηποτε συσχετισμος ειναι ακαιρος.
Η καθαρα προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δεν αξιζει να δαπανησει κανεις χρηματα για ιδιωτικο δημοτικο εκτος εαν τα δημοσια της περιοχης ειναι σε τραγικη κατασταση.Βλεπω παντως απο τις ανηψιες μου που πανε τωρα δημοτικο οτι ΔΕΝ παιζουν πια απεργιες γιατι οι εργαζομενοι δεν αντεχουν να χανουν αλλα χρηματα. -
Από όσο γνωρίζω και μπορώ να καταλάβω, δημόσιο all the way...
Αυτό όμως είναι το τυρί.
Η φάκα είναι ότι δεν είναι όλα τα δημόσια το ίδιο.
Δημοτικό σχολείο, δημόσιο - ιδιωτικό.