-
Γεια χαρά,
και Χρονια Πολλά σε όλους!!θα θελα να ρωτήσω κάτι,
'αχρείαστο' να είναι (...),
αλλα δυστυχώς, πολύ πρακτικό, που ενδεχομένως 'λύνει χερια', όταν θα κάτσει η κακια στιγμή...Ας πούμε ότι προκύπτει ένα μικρό-τρακάρισμα,
χωρίς σωματικές βλάβες (άμεσες η έμμεσες),
με μικρές, αλλα όχι αμελητέες υλικές ζημιες.Ποιές ενέργειες, είναι σκόπιμο να κάνουμε,
προκειμενου, να μη χάσουμε ούτε ιδιαίτερο χρόνο,
αλλα και ούτε δικαιώματα ως προς την αποκατάσταση των ζημιών??Αν για παράδειγμα,
ο άλλος οδηγός, πραγματικά ή προφασιζόμενος διαφορα,
'αδυνατεί' να περιμένει είτε την 'Φροντίδα Ατυχήματος', είτε, πολύ περισσότερο την Τροχαία,
θα ήταν όχι μονο σκόπιμο,
αλλα και έγκυρο (??),
να προβούμε από κοινού :-
Σε λήψη φωτογραφιών που να απεικονίζουν, με ευκρίνεια,
εμπλεκόμενα οχήματα (πινακίδες),
συνθήκες ατυχήματος (φυσικά εμπόδια, σήμανση τοπική),
ίχνη στο οδόστρωμα,
ζημιες στα δυο οχήματα κλπ -
Συμπλήρωση της Δήλωσης Ατυχήματος...?
Όμως το Υπόδειγμα που έχω κάνει upload,
http://insurancegr.files.wordpress.com/2010/09/ipefthinidilosiatiximatos1.pdf
είναι καθολικά έγκυρο ή επειδή είναι της 'Εθνικής',
θα έχει, τυπικά, περιορισμένη Ισχύ...?Σας ευχαριστώ/ούμε πολύ,
κάθε συμβουλή αλλα και εμπειρία σας, θα είναι σίγουρα πολύτιμη. -
-
Γεια χαρά,
αλλα δυστυχώς, πολύ πρακτικό, που ενδεχομένως 'λύνει χερια', όταν θα κάτσει η κακια στιγμή...Ας πούμε ότι προκύπτει ένα μικρό-τρακάρισμα,
με μικρές, αλλα όχι αμελητέες υλικές ζημιες.Ποιές ενέργειες, είναι σκόπιμο να κάνουμε,
αλλα και ούτε δικαιώματα ως προς την αποκατάσταση των ζημιών??Αν για παράδειγμα,
'αδυνατεί' να περιμένει είτε την 'Φροντίδα Ατυχήματος', είτε, πολύ περισσότερο την Τροχαία,
αλλα και έγκυρο (??),
ίχνη στο οδόστρωμα,
-
Γεια χαρά,
αλλα και έγκυρο (??),
ίχνη στο οδόστρωμα,
-
έχει την ίδια αξία με ένα υπογεγραμμένο κείμενο σε ένα οποιοδήποτε χαρτί (όπως και η φιλική δήλωση). Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη νομική υπόσταση.
Μπορεί να το ανακαλέσει, μπορεί να επικαλεστεί κάτι διαφορετικό κ.ο.κ., και απλώς θα είναι ένα επιχείρημα στο δικαστήριο. Όπως όμως είναι και το 'δεν είχα δει κάτι ακόμα, δεν είχα καταλάβει ότι υπέστην σωματική βλάβη, έγραφα μπούρδες γιατί με απειλούσε'.
Προσωπικά, όσες φορές μου έχουν γίνει μικροατυχήματα (είτε με δική μου υπαιτιότητα είτε όχι) ποτέ δεν έχω φωνάξει αστυνομία. Περιγράφαμε τι έγινε χειρόγραφα σε λευκή κόλλα, το υπογράφαμε και τελικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αλλά εντάξει, μάλλον ήμουν τυχερός γιατί υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις.
Σε κάθε περίπτωση, σημαντικό είναι να υπάρχουν όλα τα δεδομένα με σαφήνεια και απλότητα:
ημερομηνία/ώρα
τόπος (πόλη, δρόμοι κλπ)
εμπλεκόμενα οχήματα (μάρκα, μοντέλο, χρώμα)
εμπλεκόμενοι οδηγοί (στοιχεία ταυτότητας και διπλώματος)
κίνηση και συνθήκες ατυχήματος
ζημιές ή απουσία αυτών
σωματικές βλάβες ή απουσία αυτών (βασικά αν υπάρχουν πρέπει να έρθει αστυνομία, αν δεν υπάρχουν καλό είναι να γραφτεί αλλά το στανταράκι αυχένας, μικροκάταγμα κλπ μπορεί να το επικαλεστεί εύκολα κάποιος εκ των υστέρων)Φυσικά και φωτογραφίες. Καλό να βγουν και πριν μετακινηθούν τα οχήματα μήπως και φαίνεται η θέση επί του οδοστρώματος.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
έχει την ίδια αξία με ένα υπογεγραμμένο κείμενο σε ένα οποιοδήποτε χαρτί (όπως και η φιλική δήλωση). Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη νομική υπόσταση.Προσωπικά, όσες φορές μου έχουν γίνει μικροατυχήματα (είτε με δική μου υπαιτιότητα είτε όχι) ποτέ δεν έχω φωνάξει αστυνομία. Περιγράφαμε τι έγινε χειρόγραφα σε λευκή κόλλα, το υπογράφαμε και τελικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αλλά εντάξει, μάλλον ήμουν τυχερός γιατί υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις.
Σε κάθε περίπτωση, σημαντικό είναι να υπάρχουν όλα τα δεδομένα με σαφήνεια και απλότητα:
ημερομηνία/ώρα
τόπος (πόλη, δρόμοι κλπ)
εμπλεκόμενα οχήματα (μάρκα, μοντέλο, χρώμα)
εμπλεκόμενοι οδηγοί (στοιχεία ταυτότητας και διπλώματος)
κίνηση και συνθήκες ατυχήματος
ζημιές ή απουσία αυτών
σωματικές βλάβες ή απουσία αυτών (βασικά αν υπάρχουν πρέπει να έρθει αστυνομία, αν δεν υπάρχουν καλό είναι να γραφτεί αλλά το στανταράκι αυχένας, μικροκάταγμα κλπ μπορεί να το επικαλεστεί εύκολα κάποιος εκ των υστέρων)Φυσικά και φωτογραφίες. Καλό να βγουν και πριν μετακινηθούν τα οχήματα μήπως και φαίνεται η θέση επί του οδοστρώματος.
Να 'σαι καλά, σ'ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες που μου δίνεις.
Ακούγεται αστείο έως 'τρελό',
αλλά τελικά, μερικές λευκές Α4, και καρμπόν, για να βγεί απευθείας και αντίγραφο των δηλωθέντων,
είναι μάλλον απαραίτητα στο κασελάκι του αυτοκινήτου...!Επίσης, αν σκεφτούμε, οτι κατά μέσο όρο, ακόμα και σε μεγάλη πόλη να βρίσκεσαι,
η 'Φροντίδα Ατυχήματος', θα φτάσει στο σημείο του συμβάντος, λογικά,
μέσα σε μισή με μια ώρα...
Άρα, δεν υπάρχει περίπτωση να φωτογραφίσει
ούτε την ακριβή 'real time' θέση των οχημάτων,
ούτε ενδεχόμενα ίχνη στο δρόμο -τα οποία, και λόγω πια του ABS, θα είναι σχεδόν ανεπαίσθητα...Επομένως, δυστυχώς, πολύ ωμά -ρεαλιστικά,
επιβάλλεται να γίνουμε όσο καλύτεροι 'real time' φωτογράφοι γίνεται...?
"Υπεύθυνη Δήλωση Ατυχήματος" -ορθή συμπλήρωσή της...?