-
Γεια σας ειμαι καινουριος στο φορουμ οποτε συγχωρεστε με αν το θεμα ειναι σε λαθος κατηγορια..Τωρα επι του θεματος..ειμαι απειρος οδηγος και σκοπευω να αγορασω ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο.Σκοπευω να δωσω μεχρι 7000-7500 ε και θελω κυριως το αυτοκινητο να ειναι οικονομικο.Ειμαι αναμεσα σε
ιμπιζα του 09 1200cc->πιο ομορφο εξωτερικα και με λιγα χιλιομετρα αλλα θα κανει για κανενα ταξιδι?
yaris του 07-08 1300cc->περισσοτερα χιλιομετρα αλλα ακουω οτι ειναι πιο αξιοπιστο απο ολα
corsa του 08-09 1400cc->πιο ωραιοι χωροι μεσα
Θα ηθελα την αποψη σας για το ποιο ειναι πιο οικονομικο απο πλευρας καταναλωσης και να ακουσω τις προτασεις σας.Το αυτοκινητο το θελω για μεσα στην πολη αλλα και τα καλοκαιρια να πηγαινω και χωριο (προς πελοποννησο μερια).Ευχαριστω εκ των προτερων.. -
Γεια σας ειμαι καινουριος στο φορουμ οποτε συγχωρεστε με αν το θεμα ειναι σε λαθος κατηγορια..Τωρα επι του θεματος..ειμαι απειρος οδηγος και σκοπευω να αγορασω ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο.Σκοπευω να δωσω μεχρι 7000-7500 ε και θελω κυριως το αυτοκινητο να ειναι οικονομικο.Ειμαι αναμεσα σε
ιμπιζα του 09 1200cc->πιο ομορφο εξωτερικα και με λιγα χιλιομετρα αλλα θα κανει για κανενα ταξιδι?
yaris του 07-08 1300cc->περισσοτερα χιλιομετρα αλλα ακουω οτι ειναι πιο αξιοπιστο απο ολα
Θα ηθελα την αποψη σας για το ποιο ειναι πιο οικονομικο απο πλευρας καταναλωσης και να ακουσω τις προτασεις σας.Το αυτοκινητο το θελω για μεσα στην πολη αλλα και τα καλοκαιρια να πηγαινω και χωριο (προς πελοποννησο μερια).Ευχαριστω εκ των προτερων.. -
Από αυτά το yaris είναι το πιο οικονομικό, ακολουθεί το ibiza, και τελευταίο το Corsa 1.4, το οποίο εντός πόλης καίει αρκετά.
Επιλογή μου θα ήταν το yaris μάλλον. Αξιόπιστο, οικονομικό και πιο γρήγορο από τα άλλα 3 που αναφέρεις. Επιπλέον με τα ibiza και yaris έχεις σχεδόν τα μισά τελη κυκλοφορίας και μικρότερη ασφάλεια. (135ε τέλη, έναντι 220 που έχει το 1,4 corsa) -
Να σημειωσω οτι το γιαρις του 08 εχει 47000 χμ ενω το το ιμπιζα του 09 36000.Απο αυτα που μου λες το κορσα το αποκλειω.Μπορεις να μου πεις περιπου ποσο μεγαλυτερη καταναλωση εχει το ιμπιζα?(συγνωμη για τη χαζη ερωτηση αλλα δεν ξερω παρα πολλα απο αμαξια).Και ακομη με το ιμπιζα θα μπορω να ταξιδεψω?Τα ρωταω αυτα γτ αφενος μου αρεσει εμφανισιακα το ιμπιζα πιο πολυ και αφετερου το γιαρις το βρηκα σε μαντρα και δεν εμπιστευομαι...Βεβαια αν λες οτι το γιαρις ειναι καλυτερο αμαξι θα το κοιταξω.....
edit:μου προταθηκε το kia ceed 1400cc 109 bhp με 50000 χμ.Μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας για το αμαξι σε σχεση με τα προηγουμενα?
-
το 1200αρι ίμπιζα είναι πολύ ταφος. το είχα για αυτοκίνητο αντικατάστασης κ ήταν σαν ντίζελ. μέχρι τις 3500 τράβαγε, αφού έχει κ θεόκοντο σασμαν. μετά μόνο θόρυβο
δες για το 1400 με τα 85 άλογα. στα λεφτά δεν έχουν διαφορά
δες κ το 207 (εγώ αυτό θα έπαιρνα, αρκεί να μην έπεφτα πάνω στου red monster ) και το γκράντε πούντο. σε 1400 εννοείται -
καταρχήν βλέπε αγγελίες στο car.gr.Προτείνω kia ceed 1.4(αν δεν έχεις πρόβλημα με 3-θυρο,καλύτερα pro ceed 1.4 2008-2009,σαν καινούριο είχε και 7 χρόνια εγγυήση+ποιοτικά υλικά στο ταμπλό,κορυφαίο σε ασφάλεια,ανάρτηση ακριβή πολλαπλών συνδέσμων,χώρους και αλλα).Από μικρά οι καλύτερες περιπτώσεις είναι το peugeot 207 1.4 vti 2008-2009,renault clio 1.2 tce 100 ps 2008-2009,seat ibiza 1.4 2008-2009,fiat granda punto 1.4 95 ps 2007-2008,mitsubishi colt cz3 1.3 2007-2009. Τα nissan micra 1.2 2007-2008,toyota yaris 1.3 2007-2008 είναι βολικά για ένα νέο οδηγό λόγω διαστάσεων,οικονομικά σε καύσιμο και αξιοπιστα αρκετά,αλλά υπολείπονται και δεν είναι στο ίδιο επίπεδο οδηγικά,σε αίσθηση στιβαρότητας,ποιοτητας υλικών,θέση οδήγησης,αίσθηση τιμονιού και θορύβου-ποιοτητα κύλισης με τα άλλα παραπάνω.
-
Μεταξύ αυτών που σου προτείνονται υπάρχει παίζουν πολλά σούπερ μίνι κι ένα μικρομεσαίο δηλαδή μια κατηγορία επάνω.
Αυτό σημαίνει συνήθως ανώτερο επίπεδο ασφάλειας και ποιότητας κύλισης, χώρους και καλό ταξίδι αλλά οι διαστάεις πιο δύσκολο πάρκινγκ και το βάρος ίσως μεγαλύτερη κατανάλωση...
Καθώς υπάρχει πολύ απατεωνιά σε μαντράδες και όχι μόνο (γυρισμένα χλμ, τρακαρισμένα κλπ) οφείλεις να κάνεις καλό έλεγχο ή προσπάθησε να πάρεις αυτοκίνητο από γνωστό που να ξέρεις τι παίρνεις. -
ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΙΜΠΙΖΑ ΠΟΥΛΑΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2037813/. ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ . ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.
-
το sport και το sportrider ειχαν 15αρες ζάντες αλουμινίου κ όχι τάσια? (το σπορτ είχε κ κλιμα κ κάποια άλλα επιπλέον)
-
Πρωτα απο ολα ευχαριστω για τις απαντησεις...Η απορια μου ειναι ποσο παραπανω μπορει να καιει το ceed απο το yaris η το μαζντα 2 μεσα στην πολη με δεδομενο οτι ειμαι νεος οδηγος και δεν ειμαι σε θεση να κανω την πιο οικονομικη οδηγηση.
Ακομα μου προτεινανε ενα mazda 2 (τι αποψη εχετε για αυτο?) αλλα αυτος που το πουλαει γραφει οτι ειναι 95 αλογα και οχι 87 που ειναι εργοστασιακα και δεν αναφερει καποια μετατροπη στο αμαξι,τι λετε να παιζει? -
το σιντ με το γιαρις πρέπει να έχουν 2-2,5 λίτρα διαφορά στα 100χλμ μες στην πόλη
αν κάνεις χιλιόμετρα μπορείς να πάρεις κάποιο vag group ή γενικά ευρωπαικό κ να του βάλεις κ υγραεριο με 800 ευρώ, έχοντας 40% οικονομία. αν είσαι κ νέος οδηγός κ σε ηλικία, κάντο, αφού θα είσαι όλο στην γύρα
πχ 207 90άλογα+lpg kit θα σου βγει το κανα 6,5 αρι χλδ ευρώ συνολικά -
Μονο 800 ε κανει το υγραεριο?Θα ειναι ομως αξιοπιστο η θα τα πληρωσω σε ζημιες?Επαναλαμβανω οτι δεν ξερω και πολλα και για αυτο ρωταω...
-
Αμα σ ενδιαφερει ιδιαιτερα το Ceed, μπορεις να γραφτεις στο Greek Kia Club (www.gkc.gr). Θα σε κατατοπισουν τα παιδια ... Επισης πολλοι με Ceed φερουν υγραεριο!
-
Ο χρήστης sersa έγραψε:
Μονο 800 ε κανει το υγραεριο?Θα ειναι ομως αξιοπιστο η θα τα πληρωσω σε ζημιες?Επαναλαμβανω οτι δεν ξερω και πολλα και για αυτο ρωταω...ναι μια χαρά είναι, αρκει να βρεις καλό μάστορα να στο περάσει. αν θες να σου πω εγώ που έβαλα στα δικά μας αλλά υπάρχει κ τόπικ στα τεχνικά θέματα. ότι θες έμπα κ ρώτα
207+lpg είπαμε -
Η αληθεια ειναι οτι αυτη τη στιγμη κλεινω προς κια σιντ 1400 απο τα 'μεγαλα' και μαζντα2 και τελευταιο το γιαρις απο μικρα.Αυτο που με απασχολει ειναι η καταναλωση καθ οτι ειμαι νεος σε ηλικια και θελω να το παιρνω οσο μπορω,κατα τα αλλα μου αρεσει πιο πολυ το σιντ.
-
clio 1200 ή στην καλυτερη 1500 ντιζελ
-
Ο χρήστης sersa έγραψε:
Η αληθεια ειναι οτι αυτη τη στιγμη κλεινω προς κια σιντ 1400 απο τα 'μεγαλα' και μαζντα2 και τελευταιο το γιαρις απο μικρα.Αυτο που με απασχολει ειναι η καταναλωση καθ οτι ειμαι νεος σε ηλικια και θελω να το παιρνω οσο μπορω,κατα τα αλλα μου αρεσει πιο πολυ το σιντ.Ξεκινα με το Ceed ....δες καταναλωσεις, τιμες αγορας, τελη....Το ιδιο κανε και με τα υπολοιπα ....Δες τι ταιριαζει σε σενα και στη τσεπη σου και πιστεω οτι θα καταληξεις!! Παντως να ξερεις οτι το ceed ανηκει σ αλλη κατηγορια αυτοκινητου. Eπισης πιστευω οτι ειναι το ιδιο αξιοπιστο με το yaris.
-
Στην κατηγορια του σιντ εχετε καποια αλλη προταση στα 1400cc?
edit: τελικα τι σιντ το ειδα και ηταν τρακαρισμενο και 2ο χερι,οποτε αστο....
-
Αφου τελικα με το σιντ τζιφος και επειδη τα αλλα σιντ(που μου αρεσουν) μου πεφτουν λιγακι ακριβα,εχετε καποια αλλη προταση κ ας ειναι μεχρι 1400 σαν το σιντ(κατα προτημηση ομορφο σαν το σιντ)?
οικονομικο αυτοκινητο για νεο οδηγο