-
Σημερα εκανα ελεγχο τα λαδια και ειδα οτι ο δεικτης ειναι στην μεση μεταξυ χαμηλης και υψηλης σταθμης. το ελεγξα πολυ καλα. Η' απο την αρχη τσιγκουνευτηκαν να βαλουν λαδια μεχρι την υψηλη ενδειξη η το αυτοκινητο καιει πραγματι λαδια (9.400χλμ εκανα). ανησυχω πραγματικα γιατι αν συμβαινει το δευτερο ζητω που καηκαμε... Και για οσους ανησυχουν για την καθυστερηση παραδοσης αυτοκινητων ,εγω περιμενα 6 μηνες ,τους εκανα αρκετεσ καταγγελιες και με κοροιδευαν συνεχεια οτι ερχεται και ερχεται.... ΤΡΑΓΙΚΗ αντιπροσωπεια ,κανενας σεβασμος στον καταναλωτη. κριμα .
-
Μην ανησυχείς γιατί σήμερα ολα τα αυτοκίνητα είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να καίνε λάδια!Καμία σχέση με τα παλιά
-
Ο χρήστης limn2000 έγραψε:
σε καποιες θεσεις των κουμπιων ανοιγει ξαφνικα το αιρ-κοντισιον απο μονο του (π.χ.αν βαλεις τον αερα να πηγαινει προς το παρμπριζ μονο ,ακομη και τον ζεστο αερα,ανοιγει αυτοματα το αιρ-κοντισιον!!!).χειμωνιατικα...
To a/c δε λειτουργεί μόνο με κρύο. Με το ζεστό αέρα βοηθάει να ξεθαμπώνει πιο γρήγορα. Αν έχει αυτόματο κλιματισμό είναι φυσιολογικό αυτό που περιγράφεις. Στα περισσότερα αυτοκίνητα με αυτόματο, όταν υπάρχει πλήκτρο για ξεθάμπωμα παρμπρίζ και το πατάς, σου ενεργοποιεί το a/c by default. Και αν δεν το θες πρέπει να το βγάλεις μόνος σου. Αν διαβάσεις το manual θα λέει περισσότερα. Καλού κακού ρίξε του μια ματιά πριν τους το πας για βλάβη.
edit : αντιγράφω από το manual του Rio που βρήκα on line
Οπότε είναι δυνατόν να σου ελέγχει το a/c και τη λειτουργια ανακύκλωσης αυτόματα, ακόμα και στον χειροκίνητο κλιματισμό.
-
Σημερα εκανα ελεγχο τα λαδια και ειδα οτι ο δεικτης ειναι στην μεση μεταξυ χαμηλης και υψηλης σταθμης. το ελεγξα πολυ καλα. Η' απο την αρχη τσιγκουνευτηκαν να βαλουν λαδια μεχρι την υψηλη ενδειξη η το αυτοκινητο καιει πραγματι λαδια (9.400χλμ εκανα). ανησυχω πραγματικα γιατι αν συμβαινει το δευτερο ζητω που καηκαμε...Όταν έκανες τη μέτρηση ήταν κρύο, ή ακολούθησες τη διαδικασία προβλέπει ο κατασκευαστής; (ξεκίνημα κινητήρα, περιμένεις μέχρι να έρθει σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας, σβήσιμο, αναμονή 5 λεπτά και ύστερα μετράμε)
-
Σημερα εκανα ελεγχο τα λαδια και ειδα οτι ο δεικτης ειναι στην μεση μεταξυ χαμηλης και υψηλης σταθμης. το ελεγξα πολυ καλα. Η' απο την αρχη τσιγκουνευτηκαν να βαλουν λαδια μεχρι την υψηλη ενδειξη η το αυτοκινητο καιει πραγματι λαδια (9.400χλμ εκανα). ανησυχω πραγματικα γιατι αν συμβαινει το δευτερο ζητω που καηκαμε... Και για οσους ανησυχουν για την καθυστερηση παραδοσης αυτοκινητων ,εγω περιμενα 6 μηνες ,τους εκανα αρκετεσ καταγγελιες και με κοροιδευαν συνεχεια οτι ερχεται και ερχεται.... ΤΡΑΓΙΚΗ αντιπροσωπεια ,κανενας σεβασμος στον καταναλωτη. κριμα .Ποση ποσοτητα λες να λειπει;Πανω απο μισο λιτρο αμφιβαλλω.Σε καινουργιο αμαξι και σε 9400χλμ δεν το λες καθολου τραγικο.
-
Καταναλωση ποτε κατω απο 4,4 λ/100χλμ. Αν οδηγεις μεταξυ 100-120χλμ.παει πανω απο 5.5 λ/100χλμ. Επισης εχω ηδη προβλημα στους διακοπτες κλιματισμου( κολλανε!).Τελικα οι Κορεατες ακομη δεν ειναι τοσο πολυ αξιοπιστοι.Ψηφιζω δαγκωτο γιαπωνεζικα αυτοκινητα!
τι εννοεις κολλανε;;;δεν πιστευω να λες για το οτι καποιος μενει παντα πατημενος στην επιλογη θεσης αερισμου;;;
σε καποιες θεσεις των κουμπιων ανοιγει ξαφνικα το αιρ-κοντισιον απο μονο του (π.χ.αν βαλεις τον αερα να πηγαινει προς το παρμπριζ μονο ,ακομη και τον ζεστο αερα,ανοιγει αυτοματα το αιρ-κοντισιον!!!).χειμωνιατικα...
απολυτα φυσιολιγικη λειτουργια!!!!!προφανως δεν εχεις διαβασει το βιβλιο του κατασκευαστη
στη θεση παρμπριζ,οταν βαλουμε ανεμιστηρα,παιρνει αυτοματα μπροστα ο κλιματισμος για να μας δωσει ξηρο αερα για το ξεθαμπωμα των τζαμιων!!!!αν γυρισεις την επιλογη θεσης αερισμου οπουδηποτε αλλου θα δεις οτι δεν θα ανοιξει ''ξαφνικα'' το αρκουδι.......
παντως διαβασε το βιβλιο για ολες τις λειτουργιες του αυτοκινητου....... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Καταναλωση ποτε κατω απο 4,4 λ/100χλμ. Αν οδηγεις μεταξυ 100-120χλμ.παει πανω απο 5.5 λ/100χλμ. Επισης εχω ηδη προβλημα στους διακοπτες κλιματισμου( κολλανε!).Τελικα οι Κορεατες ακομη δεν ειναι τοσο πολυ αξιοπιστοι.Ψηφιζω δαγκωτο γιαπωνεζικα αυτοκινητα!
τι εννοεις κολλανε;;;δεν πιστευω να λες για το οτι καποιος μενει παντα πατημενος στην επιλογη θεσης αερισμου;;;
απολυτα φυσιολιγικη λειτουργια!!!!!προφανως δεν εχεις διαβασει το βιβλιο του κατασκευαστη
στη θεση παρμπριζ,οταν βαλουμε ανεμιστηρα,παιρνει αυτοματα μπροστα ο κλιματισμος για να μας δωσει ξηρο αερα για το ξεθαμπωμα των τζαμιων!!!!αν γυρισεις την επιλογη θεσης αερισμου οπουδηποτε αλλου θα δεις οτι δεν θα ανοιξει ''ξαφνικα'' το αρκουδι.......
παντως διαβασε το βιβλιο για ολες τις λειτουργιες του αυτοκινητου.......Η ίδια ακριβώς λογική είναι και στο Venga. Αν ανοίξεις τον αέρα και έχεις τη θέση 'τζάμια', αυτόματα λειτουργεί το a/c και ξεθαμπώνει πολύ πιο γρήγορα. Μπορείς να το απενεργοποιήσεις φυσικά με το που ανάψει αν δε το θέλεις.
-
Τo ac κανει αφυγρανση οποτε ξεθολωνουν πιο γρηγορα τα τζαμια.
-
ετσι ειναι τουλαχιστον απο την εποχη του elantra και ο φιλος βιαζεται να βγαλει συμπερσματα για δυσλειτουργια των χειριστηριων του
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σημερα εκανα ελεγχο τα λαδια και ειδα οτι ο δεικτης ειναι στην μεση μεταξυ χαμηλης και υψηλης σταθμης. το ελεγξα πολυ καλα. Η' απο την αρχη τσιγκουνευτηκαν να βαλουν λαδια μεχρι την υψηλη ενδειξη η το αυτοκινητο καιει πραγματι λαδια (9.400χλμ εκανα). ανησυχω πραγματικα γιατι αν συμβαινει το δευτερο ζητω που καηκαμε... Και για οσους ανησυχουν για την καθυστερηση παραδοσης αυτοκινητων ,εγω περιμενα 6 μηνες ,τους εκανα αρκετεσ καταγγελιες και με κοροιδευαν συνεχεια οτι ερχεται και ερχεται.... ΤΡΑΓΙΚΗ αντιπροσωπεια ,κανενας σεβασμος στον καταναλωτη. κριμα .
Ποση ποσοτητα λες να λειπει;Πανω απο μισο λιτρο αμφιβαλλω.Σε καινουργιο αμαξι και σε 9400χλμ δεν το λες καθολου τραγικο.
ποσοτητα δεν ξερω αλλα ο δεικτης ηταν αναμεσα στην χαμηλη και υψηλη σταθμη .το ελεγξα αφου εσβησα τον κινητηρα μετα απο οδηγηση και περιμενα μια ωρα .
-
δεν ξερω αν εχω μακρινη συγγενεια με τον μητσοτακη η εχω παρει τελικα ενα μικρο προβληματικο αμαξι. χαλασε και το ρολοι στο ηχοσυστημα .το διορθωνω κανονικα και σε ωρα λειτουργιας και ενω ειναι κλειστο και μετα ξαφνικα σε καμια ωρα η σε κανενα τεταρτο η την επομενη μερα δειχνει οτι ωρα θελει. βεβαια θα ζητησω να μου αλλαξουν το ηχοσυστημα και θα το κανουν θελουν δεν θελουν στα πλαισια της εγγυησης αλλα το προβλημα ειναι οτι βαζουν μαλλον σκαρτες μαρκες κινεζικες υποθετω. και ειναι σπαστικο καινουριο αυτοκινητο μισου χρονου να σου την σπαει ετσι. ακομη και ενα ρολοι! θες να δεις την ωρα μεσημεριατικια και σου λεει 22.38!
-
εχεις προβληματικο αυτοκινητο επειδη δεν δουλευει το ρολογακι στο ηχοσυστημα;;;;;;;;;;;;;
-
Δες μήπως έχει τίποτα επιπλέον ρυθμίσεις για χρονικές ζώνες ή καμιά επιλογή για να ενημερώνει αυτόματα το ρολόι μέσω του RDS. Το είχε αυτό το θέμα ένας γνωστός σε ένα mitsubishi νομίζω, και μόνιμα του είχε ώρα Βελγίου...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
εχεις προβληματικο αυτοκινητο επειδη δεν δουλευει το ρολογακι στο ηχοσυστημα;;;;;;;;;;;;;αν ειχες και εσυ ενα τετοιο -εστω- μικρο προβληματακι στο δικο σου -καινουργιο ετσι?- αμαξι μαλλον θα το εβλεπες λιγο διαφορετικα.
παρεπιπτοντως 'κορεατιζεις' λιγο παραπανω ή ειναι ιδεα μου? εντελως φιλικα ετσι?
εχω και εγω ενα atos 1.1 σαν δευτερο και καταλαβαινω το 'συλλογισμο' σου, αλλα.... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
εχεις προβληματικο αυτοκινητο επειδη δεν δουλευει το ρολογακι στο ηχοσυστημα;;;;;;;;;;;;;στις λεπτομερειες φαινεται διαφορα.ακομη και ενα εκατοστο κανει την διαφορα σε ορισμενες περιπτωσεις αν το πιασες....ΚΑΙ στο προηγουμενο kia που ειχα αλλαξα 2 φορες εντος εγγυησης το ηχοσυστημα για προβληματα που εβγαλε !! και το απιστευτο .χαλασε και τριτη φορα αλλα η εγγυηση ειχε ληξει!(και τις 2 φορες εβαλαν ολκαινουριο παλι)
-
ναι,οντως κορεατιζω,καθως εχουν περασει απο τα χερια μου 2 κορεατικα+1 του πατερα μου=3
με κανενα ποτε δεν υπηρξε ουσιαστικο προβλημα οποτε τρεφω ιδιαιτερη εκτιμηση........και πιστεψε με αν μου χαλαγε το ρολογακι,ακομη και την πρωτη μερα στα χερια μου,δεν θα εμπενα εδω μεσα να αναρωτιεμαι αν ειμαι συγγενης του......εξω απο'δω και να αγανακτω.......
ουτε θα ειχα την αποροια γιατι ο δεικτης λαδιου μετα απο σχεδον 10000χλμ εχει κατεβει στη μεση,που μεταφραζεται σε 200ml!!!! -
παιδιά το rio για το οποίο κάνετε λόγο είναι κατι ...άσπρα που βλεπω να κυκλοφορούν σωρηδόν με νέες πινακίδες και ένδειξη 'ecodynamics' πίσω δεξιά?
Ρωτάω γιατί δεν γράφουν πουθενά άν είναι το diesel 1.1 ή το 1.4 και ενδιαφέρομαι.
Ξέρετε πόσο πάει τώρα με την έξτρα διαφημιζόμενη προσφορά+απόσυρση? Είμαι μεταξύ αυτού και του AVEO. -
το rio ειναι αυτο που στην μεση της μασκας και του πορτμπαγκαζ εχει ενα μεγαλο ΚΙΑ και λιγο παραπερα ενα πιο μικρο rio.......
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
το rio ειναι αυτο που στην μεση της μασκας και του πορτμπαγκαζ εχει ενα μεγαλο ΚΙΑ και λιγο παραπερα ενα πιο μικρο rio.......παρακαλώ διάβασε λίγο πιο προσεκτικά για να καταλάβεις την ερώτηση...
-
παιδιά το rio για το οποίο κάνετε λόγο είναι κατι ...άσπρα που βλεπω να κυκλοφορούν σωρηδόν με νέες πινακίδες και ένδειξη 'ecodynamics' πίσω δεξιά?
KIA RIO DIESEL