-
Ποιοι είναι οι 20 φορείς Δημοσίου που κλείνουν στα τέλη Σεπτέμβρη – Δώρο πλασματικά έτη σε όσους θέλουν να γλιτώσουν τη διαθεσιμότητα
Ακόμη 20 φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου φορέα αναμένεται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της ηγεσίας του.
Οπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας του νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Σεπτέμβρη.
Στις νέες ρυθμίσεις εκτός από τους 20 φορείς που θα κλείσουν προβλέπεται και «δωράκι» παροχής τριών πλασματικών χρόνων με εξαγορά για εκείνους που επιθυμούν να φύγουν πρόωρα με σύνταξη και να γλιτώσουν τη διαθεσιμότητα..
Επιπλέον, στο νομοσχέδιο θα υπάρχουν και τροποποιήσεις στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, ενώ από του 20 φορείς, οι 7 θα είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
Αναλυτικά οι 20 φορείς είναι :
Το Εθνικό Τυπογραφείο: Οι αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης
Τα Ταμεία Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ), Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και Αεροπορικής Αμυνας (ΤΑΑ): Θα συγχωνευθούν σε ένα νομικό πρόσωπο που θα ονομαστεί Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Αμυνας (ΕΤΕΑ)
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ): Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στο υπουργείο Πολιτισμού
Το Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών: Θα μετατραπεί σε εργαστήριο του τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Οι οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων: Οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στο τμήμα Ρυθμιστικών Σχεδίων και Οικιστικών Συνόλων που υπάγεται στο ΥΠΕΚΑ
Ο Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής: Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια Αττικής
Η Κεντρική Αγορά Πατρών: Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Ο Οργανισμός Κωπαϊδας: Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Το Εθνικό Ιδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μωριά»
Η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
Το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας
Η Ανώνυμη Εταιρεία «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας»
Το Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Στρατού, το Γραφείο Ερευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας : Συγχωνεύονται στο ΕΦΑΕΤ (Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Ερευνας και και Τεχνολογίας) που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνάς.«Γκάζια» για να προλάβουν την Τρόικα
Σε κάθε περίπτωση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαρρέεται πως οι αλλαγές αυτές και το νέο νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν έρθουν τα υψηλά κλιμάκια της Τρόικα, συνεπώς, όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα τουλάχιστον μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: Ποιοι είναι οι 20 φορείς Δημοσίου που κλείνουν στα τέλη Σεπτέμβρη – Δώρο πλασματικά έτη σε όσους θέλουν να γλιτώσουν τη διαθεσιμότητα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/120996#ixzz2eJdkfzlL
ωραια, απο τους 1500 οργανισμους που ανακαλυψε ο Παγκαλος, ειμαστε στους ...20
κανουμε και ενα δωρακι για να τους βγαλουμε προωρα στη συνταξη (που δεν υπαρχουν λεφτα να πληρωθει, αλλα στα παπαρια μας), και τσοοουπ, μεταρυθμιση...παιδια, μεταφερονται οι αρμοδιοτητες του Οργανισμου Κωπαιδος, μεγαλη η χαρη του
-
Άκουγα χθες/ προχθές το Σαμαρά να λέει στη Δ.Ε.Θ. για το πόσο καλό πάει ο τουρισμός, άκουσα και την πατριώτισα μου την υπουργό την Κεφαλογιάννη να μιλάει για το πόσο πετυχημένη ήταν η πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση και ο τουρισμός πάει πολύ καλά και ήθελα να κάνω εμετό. Ποιόν κοροιδεύετε ρε αλήτες? Ποιά πολιτική, τι έχει κάνει η κυβέρνηση για να έχουμε φέτος τόσο καλό τουρισμό? Ας μην ήταν τα πολύ χαμηλά πακέτα που πουλάμε τα ξενοδοχεία μας, ας μην ήταν οι πόλεμοι που γίνονται γύρω γύρω από τους οποίους επωφελούμαστε εμείς και θα βλέπαμε πόσους τουρίστες θα είχαμε φέτος.
Ξεφτύλες ρε ουστ -
καλα η κυβερνηση ειναι γτπ, το ξερουμε αυτο.
εσεις, περα απο τις μειωσεις τιμων (απο ελαχιστες εως ανυπαρκτες, με τους μισθους να εχουν ξεφτυλιστει), τι αλλο κανατε για να ερθει κανενας ανθρωπος στο νησι; -
Δηλαδη ρε πουστη μου ποσους πληρωναμε για να δουλευουν σε ολους αυτους τους οργανισμους..και τι χρησιμοτητα ειχαν..
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εσεις, περα απο τις μειωσεις τιμων (απο ελαχιστες εως ανυπαρκτες, με τους μισθους να εχουν ξεφτυλιστει), τι αλλο κανατε για να ερθει κανενας ανθρωπος στο νησι;Τι άλλο θες να κάνουν; Να τους δώσουν τις κόρες τους για 1 βραδιά;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
εσεις, περα απο τις μειωσεις τιμων (απο ελαχιστες εως ανυπαρκτες, με τους μισθους να εχουν ξεφτυλιστει), τι αλλο κανατε για να ερθει κανενας ανθρωπος στο νησι;Τι άλλο θες να κάνουν; Να τους δώσουν τις κόρες τους για 1 βραδιά;
και αυτο ακριβως απανταει στο γιατι ειμαστε και εμεις γτπ.
εσυ δλδ περιμενεις απο το κρατος να φερει απο το χερακι εξω απο την πορτα του μαγαζιου σου τον πελατη; -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εσεις, περα απο τις μειωσεις τιμων (απο ελαχιστες εως ανυπαρκτες, με τους μισθους να εχουν ξεφτυλιστει), τι αλλο κανατε για να ερθει κανενας ανθρωπος στο νησι;Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό κάνουν ότι κάνουν οι εργαζόμενοι σε όλο το κόσμο. Προσπαθούν να έχουν ευχαριστημένους πελάτες και να παρέχουν καλές και σωστές υπηρεσίες. Υπάρχουν οι σωστοί επαγγελματίες αλλά όμως υπάρχουν και οι κακοί, οι άρπακόλες.
Είναι η αίσθηση που έχω ότι οι τουριστικές υπηρεσίες δέχονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερη πίεση από τα ξένα γραφεία για μείωση τιμών. Έχουν ελάχιστη, μηδαμινή, δύναμη να επηρεάσουν τις τιμές. Όποιος δώσει τη χαμηλότερη τιμή έχει δουλειά.
Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει? -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
εσεις, περα απο τις μειωσεις τιμων (απο ελαχιστες εως ανυπαρκτες, με τους μισθους να εχουν ξεφτυλιστει), τι αλλο κανατε για να ερθει κανενας ανθρωπος στο νησι;Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό κάνουν ότι κάνουν οι εργαζόμενοι σε όλο το κόσμο. Προσπαθούν να έχουν ευχαριστημένους πελάτες και να παρέχουν καλές και σωστές υπηρεσίες. Υπάρχουν οι σωστοί επαγγελματίες αλλά όμως υπάρχουν και οι κακοί, οι άρπακόλες.
Είναι η αίσθηση που έχω ότι οι τουριστικές υπηρεσίες δέχονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερη πίεση από τα ξένα γραφεία για μείωση τιμών. Έχουν ελάχιστη, μηδαμινή, δύναμη να επηρεάσουν τις τιμές. Όποιος δώσει τη χαμηλότερη τιμή έχει δουλειά.
Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει?πατε ΡΕ μεχρι τα Παρισια..μεχρι τα Λονδινα και τα Μιλανα να δειτε πως δουλευουν τα γκαρσονια μπας και ανοιξει το ματι σας....
μετα πατε στην Μποτσουανα... -
Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει?ε οντως μετα απο τοσο αγωνα που περιγραφεις, ειναι μαλλον εκπληξη η αυξηση του τουρισμου. Και βεβαιως δεν αναφερομαι στον απλο εργαζομενο.
αυτα που περιγραφεις ειναι περιπου 100χρονια πισω, χωρις παρεξηγηση.
και για να μην ειμαι αδικος, υπαρχουν πολλοι σοβαροι επαγγελματιες που εχουν καταφερει οχι μονο να επιβιωσουν, αλλα να αναπτυχθουν εν μεσω κρισης. Η εποχη 'rooms to let' και 'tzatziki & mouzaka' εχει τελειωσει.
μη με παρεξηγησεις, δεν ειναι προσωπικο το σχολιο, απλα καθε χρονο βλεπω την ιδια νοοτροπια και καμια διαθεση ουσιαστικης αλλαγης.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εσυ δλδ περιμενεις απο το κρατος να φερει απο το χερακι εξω απο την πορτα του μαγαζιου σου τον πελατη;Έχεις 'τρέξει' ποτέ μια επιχείρηση στη ζωή σου; Γιατί από αυτά που λες στοιχηματίζω €100 πως δεν ξέρεις τι σου γίνεται σαν επιχειρηματίας.
-
εσυ δλδ περιμενεις απο το κρατος να φερει απο το χερακι εξω απο την πορτα του μαγαζιου σου τον πελατη;Έχεις 'τρέξει' ποτέ μια επιχείρηση στη ζωή σου; Γιατί από αυτά που λες στοιχηματίζω €100 πως δεν ξέρεις τι σου γίνεται σαν επιχειρηματίας.
εγω ρωτησα πρωτος
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει?ε οντως μετα απο τοσο αγωνα που περιγραφεις, ειναι μαλλον εκπληξη η αυξηση του τουρισμου. Και βεβαιως δεν αναφερομαι στον απλο εργαζομενο.
αυτα που περιγραφεις ειναι περιπου 100χρονια πισω, χωρις παρεξηγηση.
και για να μην ειμαι αδικος, υπαρχουν πολλοι σοβαροι επαγγελματιες που εχουν καταφερει οχι μονο να επιβιωσουν, αλλα να αναπτυχθουν εν μεσω κρισης. Η εποχη 'rooms to let' και 'tzatziki & mouzaka' εχει τελειωσει.
μη με παρεξηγησεις, δεν ειναι προσωπικο το σχολιο, απλα καθε χρονο βλεπω την ιδια νοοτροπια και καμια διαθεση ουσιαστικης αλλαγης.
Aπόψεις ανταλλάσουμε δεν τίθεται θέμα. Το σίγουρο είναι ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα του τουρισμού γενικά.
Σε ιδιωτικό επίπεδο, σίγουρα υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν ένα όνομα, ένα brand name, να τολμήσω να πω. Είναι όμως λίγοι, οι περισσότεροι απλά πάνω όπως φυσάει ο αέρας. Έγιναν πολλά λάθη και απο κυβενήσεις και απο επαγγελματίες όλες αυτές τις δεκαετίες που πέρασαν με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει στο 'tzatziki, greek salad και kamaki' -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Η εποχη 'rooms to let' και 'tzatziki & mouzaka' εχει τελειωσει.Είσαι σίγουρος; Γιατί εγώ φέτος το μόνο που διέκρινα ήταν μία εμονή στις παλιές 'καλές εποχές'.
Ταμπέλες rooms σε λιμάνια στις Κυκλάδες, κράχτες που άρπαζαν τους ελάχιστους ξέμπαρκους τουρίστες των πλοίων και τιμές στα δωμάτια, σαν η κρίση να αφορά άλλη χώρα... Κάτι 50άρια, 60άρια και 70άρια για δωμάτια με τα πλέον απαραίτητα...
Μετά από κουβέντα με 'δωματιάκια' μου είπε δεν κατέβασε τιμές γιατί πολλοί φέτος δεν άνοιξαν καθόλου. Οπότε 'ανταγωνισμός' δεν υπήρχε ιδιαίτερος. Και πράγματι,πάρα πολλοί ήταν κλειστοί.Πάντως και το στυλάκι 'ento tzatsiki, mouzaka, gyros, choriatiki, kontosouvli' καλά κρατεί...
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι στην μακρινή Μυτιλήνη έμαθα ότι υπήρξαν τιμές 25euro για σούπερ ντούπερ δωμάτια...
-
Πάντως δεν είμαστε και ΤΟΣΟ χάλια - ας μην βλέπουμε μόνο στραβά στον Ελληνικό τουρισμό.
Η Βαρκελώνη π.χ δίνει σαφώς καλύτερη εντύπωση στον τουρίστα από πλευράς υποδομών, γενικότερης οργάνωσης, κλπ, κλπ, αλλά δε νομίζω ότι ο τυχαίος εστιάτορας της Ισπανίας είναι δα τόσο καλύτερος από τον δικό μας.
-
Aπόψεις ανταλλάσουμε δεν τίθεται θέμα. Το σίγουρο είναι ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα του τουρισμού γενικά.
Σε ιδιωτικό επίπεδο, σίγουρα υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν ένα όνομα, ένα brand name, να τολμήσω να πω. Είναι όμως λίγοι, οι περισσότεροι απλά πάνω όπως φυσάει ο αέρας. Έγιναν πολλά λάθη και απο κυβενήσεις και απο επαγγελματίες όλες αυτές τις δεκαετίες που πέρασαν με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει στο 'tzatziki, greek salad και kamaki'ε αυτο ακριβως πρεπει να αλλαξει. Οι κυβερνησεις οντως ποτε δεν ασχοληθηκαν σοβαρα με το διαμαντι που εχουμε (μην το παιρνετε προσωπικα, με τιποτα δεν εχουν ασχοληθει σοβαρα!). Γιαυτο πρεπει τις πρωτοβουλιες να τις παρουν οι επαγγελματιες του χωρου, που δεν θα περιμενουν την Ολγα να ριξει κανα συρτακι στο Λονδινο μπας και τσιμπησει κανενας και ερθει προς τα δω.
αυτο δεν σημαινει οτι το κρατος πρεπει να ειναι αμετοχο, αλλα ειδικα τωρα με το ταμειο 'μειον', τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εγω ρωτησα πρωτος
Περιμένω από το Κράτος να έχει τις σωστές υποδομές (αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους κλπ), να μην κυνηγάει τις μικροεπιχειρήσεις φορολογικά και γραφειοκρατικά, να μην βάζει παράλογες απαιτήσεις για τους τουρίστες, να μην ζητάει ΦΠΑ πριν εισπραχθεί από τους επιτηδευματίες. Αυτά έτσι απλά απο το κεφάλι μου και χωρίς να ξέρω τα της τουριστικής βιομηχανίας. Ξέρω όμως γενικά τα περί επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και σου λέω πως το Κράτος μας πολεμάει.
Σειρά σου. Έχεις τρέξει ποτέ, έστω και περίπτερο, για να έχει τέτοια σιγουριά ότι η άποψή σου είναι σωστή;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντως δεν είμαστε και ΤΟΣΟ χάλια - ας μην βλέπουμε μόνο στραβά στον Ελληνικό τουρισμό.Η Βαρκελώνη π.χ δίνει σαφώς καλύτερη εντύπωση στον τουρίστα από πλευράς υποδομών, γενικότερης οργάνωσης, κλπ, κλπ, αλλά δε νομίζω ότι ο τυχαίος εστιάτορας της Ισπανίας είναι δα τόσο καλύτερος από τον δικό μας.
η Βαρκελωνη ειναι αστικος τοπος προορισμου, για συγκρινε τι βλεπεις εκει και τι βλεπεις στην Αθηνα
δεν ειναι ολα στραβα στον τουρισμο μας, αλλα σε παρα πολλους τομεις εχουμει μεινει πισω. Ειδικα αν σκεφτεις το τεραστιο γεωγραφικο και πολιτισμικο πλεονεκτημα που εχουμε. Τι να το κανει ο τουριστας αν εχεις Ιστορια 2500ετων και το μουσειο σου κλεινει στις 14:00; Ή οταν πηγαινεις στην Ολυμπια και βλεπεις παγκους πωλητων με ...παντοφλες;
-
εγω ρωτησα πρωτος
Περιμένω από το Κράτος να έχει τις σωστές υποδομές (αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους κλπ), να μην κυνηγάει τις μικροεπιχειρήσεις φορολογικά και γραφειοκρατικά, να μην βάζει παράλογες απαιτήσεις για τους τουρίστες, να μην ζητάει ΦΠΑ πριν εισπραχθεί από τους επιτηδευματίες. Αυτά έτσι απλά απο το κεφάλι μου και χωρίς να ξέρω τα της τουριστικής βιομηχανίας. Ξέρω όμως γενικά τα περί επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και σου λέω πως το Κράτος μας πολεμάει.
Σειρά σου. Έχεις τρέξει ποτέ, έστω και περίπτερο, για να έχει τέτοια σιγουριά ότι η άποψή σου είναι σωστή;
δεν απαντησες.
αυτα που ανεφερες, και ειναι απολυτως σωστα, ειναι τι περιμενεις εσυ απο το κρατος.
εγω ρωτησα, εσυ τι εκανες για να ερθει ο πελατης στην πορτα σου. -
Ακριβώς αυτό είπα! Στη Βαρκελώνη 'πουλάνε' το προϊόν τους πολύ καλύτερα απο εμάς (ως κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, κλπ), αλλά δε νομίζω ότι αν πάρεις στην τύχη 10 μικρομάγαζα τουριστικά εκεί(από σουβενιράδικα ως εστιατόρια) θα είναι τόσο πιο γαμάτοι επαγγελματίες από 10 αντίστοιχους Αθηναίους ή Θεσσαλονικείς.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντως δεν είμαστε και ΤΟΣΟ χάλια - ας μην βλέπουμε μόνο στραβά στον Ελληνικό τουρισμό.Χάλια δεν είμαστε. Απλά είμαστε, όπως πριν 30 χρόνια... με αρκετή παρακμή σε πολλά μέρη.
Θυμάμαι πριν 15 χρόνια που είχα πάει σε ΚΩ και ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ και έβλεπα σημαιάκια όλων των χωρών σε παντός τύπου επιχείρηση.Σήμερα, ακόμη και τα διαφημιστικά ίδια παραμένουν.
'ΌΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ...'
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)