-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καλα η κυβερνηση ειναι γτπ, το ξερουμε αυτο.
εσεις, περα απο τις μειωσεις τιμων (απο ελαχιστες εως ανυπαρκτες, με τους μισθους να εχουν ξεφτυλιστει), τι αλλο κανατε για να ερθει κανενας ανθρωπος στο νησι;Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό κάνουν ότι κάνουν οι εργαζόμενοι σε όλο το κόσμο. Προσπαθούν να έχουν ευχαριστημένους πελάτες και να παρέχουν καλές και σωστές υπηρεσίες. Υπάρχουν οι σωστοί επαγγελματίες αλλά όμως υπάρχουν και οι κακοί, οι άρπακόλες.
Είναι η αίσθηση που έχω ότι οι τουριστικές υπηρεσίες δέχονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερη πίεση από τα ξένα γραφεία για μείωση τιμών. Έχουν ελάχιστη, μηδαμινή, δύναμη να επηρεάσουν τις τιμές. Όποιος δώσει τη χαμηλότερη τιμή έχει δουλειά.
Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει?ε οντως μετα απο τοσο αγωνα που περιγραφεις, ειναι μαλλον εκπληξη η αυξηση του τουρισμου. Και βεβαιως δεν αναφερομαι στον απλο εργαζομενο.
αυτα που περιγραφεις ειναι περιπου 100χρονια πισω, χωρις παρεξηγηση.
και για να μην ειμαι αδικος, υπαρχουν πολλοι σοβαροι επαγγελματιες που εχουν καταφερει οχι μονο να επιβιωσουν, αλλα να αναπτυχθουν εν μεσω κρισης. Η εποχη 'rooms to let' και 'tzatziki & mouzaka' εχει τελειωσει.
μη με παρεξηγησεις, δεν ειναι προσωπικο το σχολιο, απλα καθε χρονο βλεπω την ιδια νοοτροπια και καμια διαθεση ουσιαστικης αλλαγης.
Aπόψεις ανταλλάσουμε δεν τίθεται θέμα. Το σίγουρο είναι ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα του τουρισμού γενικά.
Σε ιδιωτικό επίπεδο, σίγουρα υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν ένα όνομα, ένα brand name, να τολμήσω να πω. Είναι όμως λίγοι, οι περισσότεροι απλά πάνω όπως φυσάει ο αέρας. Έγιναν πολλά λάθη και απο κυβενήσεις και απο επαγγελματίες όλες αυτές τις δεκαετίες που πέρασαν με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει στο 'tzatziki, greek salad και kamaki' -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Η εποχη 'rooms to let' και 'tzatziki & mouzaka' εχει τελειωσει.Είσαι σίγουρος; Γιατί εγώ φέτος το μόνο που διέκρινα ήταν μία εμονή στις παλιές 'καλές εποχές'.
Ταμπέλες rooms σε λιμάνια στις Κυκλάδες, κράχτες που άρπαζαν τους ελάχιστους ξέμπαρκους τουρίστες των πλοίων και τιμές στα δωμάτια, σαν η κρίση να αφορά άλλη χώρα... Κάτι 50άρια, 60άρια και 70άρια για δωμάτια με τα πλέον απαραίτητα...
Μετά από κουβέντα με 'δωματιάκια' μου είπε δεν κατέβασε τιμές γιατί πολλοί φέτος δεν άνοιξαν καθόλου. Οπότε 'ανταγωνισμός' δεν υπήρχε ιδιαίτερος. Και πράγματι,πάρα πολλοί ήταν κλειστοί.Πάντως και το στυλάκι 'ento tzatsiki, mouzaka, gyros, choriatiki, kontosouvli' καλά κρατεί...
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι στην μακρινή Μυτιλήνη έμαθα ότι υπήρξαν τιμές 25euro για σούπερ ντούπερ δωμάτια...
-
Πάντως δεν είμαστε και ΤΟΣΟ χάλια - ας μην βλέπουμε μόνο στραβά στον Ελληνικό τουρισμό.
Η Βαρκελώνη π.χ δίνει σαφώς καλύτερη εντύπωση στον τουρίστα από πλευράς υποδομών, γενικότερης οργάνωσης, κλπ, κλπ, αλλά δε νομίζω ότι ο τυχαίος εστιάτορας της Ισπανίας είναι δα τόσο καλύτερος από τον δικό μας.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Aπόψεις ανταλλάσουμε δεν τίθεται θέμα. Το σίγουρο είναι ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα του τουρισμού γενικά.
Σε ιδιωτικό επίπεδο, σίγουρα υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν ένα όνομα, ένα brand name, να τολμήσω να πω. Είναι όμως λίγοι, οι περισσότεροι απλά πάνω όπως φυσάει ο αέρας. Έγιναν πολλά λάθη και απο κυβενήσεις και απο επαγγελματίες όλες αυτές τις δεκαετίες που πέρασαν με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει στο 'tzatziki, greek salad και kamaki'ε αυτο ακριβως πρεπει να αλλαξει. Οι κυβερνησεις οντως ποτε δεν ασχοληθηκαν σοβαρα με το διαμαντι που εχουμε (μην το παιρνετε προσωπικα, με τιποτα δεν εχουν ασχοληθει σοβαρα!). Γιαυτο πρεπει τις πρωτοβουλιες να τις παρουν οι επαγγελματιες του χωρου, που δεν θα περιμενουν την Ολγα να ριξει κανα συρτακι στο Λονδινο μπας και τσιμπησει κανενας και ερθει προς τα δω.
αυτο δεν σημαινει οτι το κρατος πρεπει να ειναι αμετοχο, αλλα ειδικα τωρα με το ταμειο 'μειον', τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εσεις, περα απο τις μειωσεις τιμων (απο ελαχιστες εως ανυπαρκτες, με τους μισθους να εχουν ξεφτυλιστει), τι αλλο κανατε για να ερθει κανενας ανθρωπος στο νησι;Τι άλλο θες να κάνουν; Να τους δώσουν τις κόρες τους για 1 βραδιά;
και αυτο ακριβως απανταει στο γιατι ειμαστε και εμεις γτπ.
εσυ δλδ περιμενεις απο το κρατος να φερει απο το χερακι εξω απο την πορτα του μαγαζιου σου τον πελατη;Έχεις 'τρέξει' ποτέ μια επιχείρηση στη ζωή σου; Γιατί από αυτά που λες στοιχηματίζω €100 πως δεν ξέρεις τι σου γίνεται σαν επιχειρηματίας.
εγω ρωτησα πρωτος
Περιμένω από το Κράτος να έχει τις σωστές υποδομές (αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους κλπ), να μην κυνηγάει τις μικροεπιχειρήσεις φορολογικά και γραφειοκρατικά, να μην βάζει παράλογες απαιτήσεις για τους τουρίστες, να μην ζητάει ΦΠΑ πριν εισπραχθεί από τους επιτηδευματίες. Αυτά έτσι απλά απο το κεφάλι μου και χωρίς να ξέρω τα της τουριστικής βιομηχανίας. Ξέρω όμως γενικά τα περί επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και σου λέω πως το Κράτος μας πολεμάει.
Σειρά σου. Έχεις τρέξει ποτέ, έστω και περίπτερο, για να έχει τέτοια σιγουριά ότι η άποψή σου είναι σωστή;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντως δεν είμαστε και ΤΟΣΟ χάλια - ας μην βλέπουμε μόνο στραβά στον Ελληνικό τουρισμό.Η Βαρκελώνη π.χ δίνει σαφώς καλύτερη εντύπωση στον τουρίστα από πλευράς υποδομών, γενικότερης οργάνωσης, κλπ, κλπ, αλλά δε νομίζω ότι ο τυχαίος εστιάτορας της Ισπανίας είναι δα τόσο καλύτερος από τον δικό μας.
η Βαρκελωνη ειναι αστικος τοπος προορισμου, για συγκρινε τι βλεπεις εκει και τι βλεπεις στην Αθηνα
δεν ειναι ολα στραβα στον τουρισμο μας, αλλα σε παρα πολλους τομεις εχουμει μεινει πισω. Ειδικα αν σκεφτεις το τεραστιο γεωγραφικο και πολιτισμικο πλεονεκτημα που εχουμε. Τι να το κανει ο τουριστας αν εχεις Ιστορια 2500ετων και το μουσειο σου κλεινει στις 14:00; Ή οταν πηγαινεις στην Ολυμπια και βλεπεις παγκους πωλητων με ...παντοφλες;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
εσεις, περα απο τις μειωσεις τιμων (απο ελαχιστες εως ανυπαρκτες, με τους μισθους να εχουν ξεφτυλιστει), τι αλλο κανατε για να ερθει κανενας ανθρωπος στο νησι;Τι άλλο θες να κάνουν; Να τους δώσουν τις κόρες τους για 1 βραδιά;
εσυ δλδ περιμενεις απο το κρατος να φερει απο το χερακι εξω απο την πορτα του μαγαζιου σου τον πελατη;Έχεις 'τρέξει' ποτέ μια επιχείρηση στη ζωή σου; Γιατί από αυτά που λες στοιχηματίζω €100 πως δεν ξέρεις τι σου γίνεται σαν επιχειρηματίας.
εγω ρωτησα πρωτος
Περιμένω από το Κράτος να έχει τις σωστές υποδομές (αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους κλπ), να μην κυνηγάει τις μικροεπιχειρήσεις φορολογικά και γραφειοκρατικά, να μην βάζει παράλογες απαιτήσεις για τους τουρίστες, να μην ζητάει ΦΠΑ πριν εισπραχθεί από τους επιτηδευματίες. Αυτά έτσι απλά απο το κεφάλι μου και χωρίς να ξέρω τα της τουριστικής βιομηχανίας. Ξέρω όμως γενικά τα περί επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και σου λέω πως το Κράτος μας πολεμάει.
Σειρά σου. Έχεις τρέξει ποτέ, έστω και περίπτερο, για να έχει τέτοια σιγουριά ότι η άποψή σου είναι σωστή;
δεν απαντησες.
αυτα που ανεφερες, και ειναι απολυτως σωστα, ειναι τι περιμενεις εσυ απο το κρατος.
εγω ρωτησα, εσυ τι εκανες για να ερθει ο πελατης στην πορτα σου. -
Ακριβώς αυτό είπα! Στη Βαρκελώνη 'πουλάνε' το προϊόν τους πολύ καλύτερα απο εμάς (ως κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, κλπ), αλλά δε νομίζω ότι αν πάρεις στην τύχη 10 μικρομάγαζα τουριστικά εκεί(από σουβενιράδικα ως εστιατόρια) θα είναι τόσο πιο γαμάτοι επαγγελματίες από 10 αντίστοιχους Αθηναίους ή Θεσσαλονικείς.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντως δεν είμαστε και ΤΟΣΟ χάλια - ας μην βλέπουμε μόνο στραβά στον Ελληνικό τουρισμό.Χάλια δεν είμαστε. Απλά είμαστε, όπως πριν 30 χρόνια... με αρκετή παρακμή σε πολλά μέρη.
Θυμάμαι πριν 15 χρόνια που είχα πάει σε ΚΩ και ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ και έβλεπα σημαιάκια όλων των χωρών σε παντός τύπου επιχείρηση.Σήμερα, ακόμη και τα διαφημιστικά ίδια παραμένουν.
'ΌΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ...' -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εγω ρωτησα πρωτος
δεν απαντησες.
αυτα που ανεφερες, και ειναι απολυτως σωστα, ειναι τι περιμενεις εσυ απο το κρατος.
εγω ρωτησα, εσυ τι εκανες για να ερθει ο πελατης στην πορτα σου.Και σου ανταπαντώ. Τι άλλο θες να κάνω σαν επιχειρηματίας; Επαναλαμβάνω πως δεν γνωρίζω τον κλάδο. Εσύ όμως αγορίνα μου δεν μου είπες αν έχεις τρέξει έστω περίπτερο για να ξέρεις τι θα μπορούσε να κάνει ένας επιχειρηματίας για να φέρει πελάτη. Γιατί αν γνωρίζεις, να σε πάρω σύμβουλο στην δική μου επιχείρηση...
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Δηλαδη ρε πουστη μου ποσους πληρωναμε για να δουλευουν σε ολους αυτους τους οργανισμους..και τι χρησιμοτητα ειχαν..α μη το λες αυτο, δες πχ αυτο απο την λιστα που εβαλα παραπανω:
Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
Η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας, το μοναδικό ίδρυμα ελευθερίας στον κόσμο, ιδρύθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το έτος 2003, κατόπιν πρότασης Νόμου 210 Βουλευτών όλων των Κομμάτων, (Νόμος 3113/2003, ΦΕΚ Α΄ 42/19.2.2003). Έτσι έρχεται η ίδρυσή της στην πλέον κατάλληλη στιγμή, όπου συντελείται η διεθνοποίηση της ανθρωπότητας.
Η δε μελέτη και έρευνα του φαινομένου της ελευθερίας από θεσμικής, φιλοσοφικής, ιστορικής, επιστημολογικής, κοινωνικής και κάθε άλλης πλευράς θα συμβάλει τα μέγιστα στην πρόοδο του ανθρώπου. Η πολυδιάστατη ελευθερία, ως φαινόμενο, έννοια και αξία, βρίσκεται παντού, τόσο στο φυσικό κόσμο, όσο και στον ανθρώπινο, που και αλληλοεπηρεάζονται. Ακόμη δεν μιλάμε περί ελευθερίας, αλλά περί ελευθεριών: των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της ισότητας και της δικαιοσύνης, της ειρήνης και του πολέμου.
Ο αείμνηστος νομπελίστας Ίλια Πρικοζίν θα πει πως: «η δημιουργία του κόσμου δεν είναι παρά η δημιουργία της ελευθερίας, της ωραίας και αδάμαστης ελευθερίας, που κρύβει όλες τις πιθανές αλλαγές και εξελίξεις». Και ο μέγιστος των φιλοσόφων Αριστοτέλης θα πει πως: « της δε ελευθερίας μετέχουσιν πάντες» και «οίον ελευθερία όλως ίσοι», (Πολιτικά 1280).
Με το Προεδρικό Διάταγμα 108/2003 (ΦΕΚ Α΄ 107/31.5.2006) καθορίζονται οι δραστηριότητες υλοποίησης του σκοπού της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας, καθώς και η διοίκησή της με την Ολομέλεια και τη Σύγκλητο. Ο δε Εσωτερικός της Κανονισμός (ΦΕΚ Β΄2484/31.12.2007) καθορίζει της υπηρεσιακές Διευθύνσεις.
για τοσο σοβαρο και σημαντικο εργο αξιζει να τους πληρωνουμε και ας χρεοκοπησουμε
για την Ελευθερια ρε γαμωτο -
εγω ρωτησα πρωτος
δεν απαντησες.
εγω ρωτησα, εσυ τι εκανες για να ερθει ο πελατης στην πορτα σου.Και σου ανταπαντώ. Τι άλλο θες να κάνω σαν επιχειρηματίας; Επαναλαμβάνω πως δεν γνωρίζω τον κλάδο. Εσύ όμως αγορίνα μου δεν μου είπες αν έχεις τρέξει έστω περίπτερο για να ξέρεις τι θα μπορούσε να κάνει ένας επιχειρηματίας για να φέρει πελάτη. Γιατί αν γνωρίζεις, να σε πάρω σύμβουλο στην δική μου επιχείρηση...
θα με τρελανεις;
σε ρωταω τι εκανες, και μου απαντας 'τι αλλο να κανω σαν επιχειρηματιας', αφου μου εχεις παραθεσει τις απαιτησεις σου προς το κρατος; -
Είναι προφανές πως δεν έχεις λειτουργήσει τίποτα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ!!! Ξύπνα!!!
-
εβγαλες αχρηστες καμια 10αρια επιστημες, αλλα δε πειραζει
-
Σπυράκο άκουσέ με λίγο. Έχω πτυχίο στις επιχειρήσεις και το μάρκετινγκ, έχω μεταπτυχιακό στο HR, όλα από την Αγγλία. Σου λέω όμως πως στην Ελλάς του 2000 (που τραγουδούσε ο Στελλάρας) δεν παίζουν αυτά! Αν εσύ ξέρεις κάτι καλύτερο, έλα και θα σου δώσω διοίκηση επιχείρησης. Όλο εξυπνάδες είσαι Σπυράκο εσύ και ο jmarr. Σας προσκαλώ λοιπόν να αναλάβετε από κοινού την διεύθυνση της εταιρείας μου και να μου αναφέρετε σε 6 μήνες τι καταφέρατε.
-
ωραια τα πτυχια, αλλα να μου απαντας ουσιαστικα οτι δεν εκανες τιποτα για να ερθει ο πελατης στην πορτα σου, παρα περιμενεις απο το κρατος να σου φτιαξει αεροδρομια και λιμανια...
δεν υπαινιχθηκα οτι ειμαι καλυτερος απο σενα, το τι κανει/λεει ο jmarr δεν με ενδιαφερει.
-
... **να μου αναφέρετε ** σε 6 μήνες τι καταφέρατε.Εγγράφως ή ... στη 'ρεμίζα' ???
-
Ο πελάτης δεν μπορεί να έρθει, επειδή ο πελάτης απλά δεν έχει λεφτά ή έχει φαλιρίσει!!! Μιλάω για τον δικό μου κλάδο πάντα. Ξέρεις ποσα πρακτορεία χρωστάνε σε ξενοδοχεία λεφτά όμως; Πολλά! Όταν είσαι έξω απο τον χορό της επιχειρηματικότητας, πολλά τραγούδια λες.
ΥΓ: Ακόμα περιμένω να μου πεις τι έχεις επιχειρήσει και έχεις τέτοια γνώση της αγοράς. Με την απορία θα μείνω μάλλον...
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
... **να μου αναφέρετε ** σε 6 μήνες τι καταφέρατε.
Εγγράφως ή ... στη 'ρεμίζα' ???
Αρμοδίως κ. Τάξχε. Τα σέβη μου!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ωραια τα πτυχια, αλλα να μου απαντας ουσιαστικα οτι δεν εκανες τιποτα για να ερθει ο πελατης στην πορτα σου, παρα περιμενεις απο το κρατος να σου φτιαξει αεροδρομια και λιμανια...δεν υπαινιχθηκα οτι ειμαι καλυτερος απο σενα, το τι κανει/λεει ο jmarr δεν με ενδιαφερει.
Σε επιχειρήσεις που απευθύνονται σε ξένους, πολλά, αν απευθύνονται σε Έλληνες τίποτα, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να κινηθεί η αγορά. Πλέον μόνο το κράτος μπορεί να κάνει κάτι και αυτό είναι να δώσει χρήματα στον κόσμο. Όχι άμεσα, αλλά έμμεσα με τις πολιτικές του. Το βλέπεις να γίνεται ? Εγώ όχι.
Sent from my MT11i using Tapatalk 4
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)