-
Γεια σας παιδεια πρωτη μου φορα γραφω στο φορομ αν και το παρακολουθω πολυ καιρο...
Σκεφτομασταν αγορα καινουργειου αυτοκινητου και επειτα απο καποια σχετικη ερευνα που εχω κανει ειμαι αναμεσα στα 2αυτοκινητα του τιτλου αλλα δυσκολευομαι πολυ να αποφασησω...
Προκειτε για τα ντιζελοκινητα μοντελα των εταιριων και για τις εκδοσεις style και titanium αντιστηχα...με καλιπτυν και τα δυο οσων αφορα καταναλωση χορους και εξωπλησμο και ομολογω πως το c-max μου αρεσει περισσοτερο...απο την αλλη ομως το seat ειναι φτηνοτερο ποιο χρησιμοποιημενο μοντελο και σαφος περισσοτερο καιρο στους δρομους...
Περιμενω τις αποψεις σας...
Ευχαριστω εκ των πρωτερων!!! -
Γεια σας παιδεια πρωτη μου φορα γραφω στο φορομ αν και το παρακολουθω πολυ καιρο...
Σκεφτομασταν αγορα καινουργειου αυτοκινητου και επειτα απο καποια σχετικη ερευνα που εχω κανει ειμαι αναμεσα στα 2αυτοκινητα του τιτλου αλλα δυσκολευομαι πολυ να αποφασησω...
Προκειτε για τα ντιζελοκινητα μοντελα των εταιριων και για τις εκδοσεις style και titanium αντιστηχα...με καλιπτυν και τα δυο οσων αφορα καταναλωση χορους και εξωπλησμο και ομολογω πως το c-max μου αρεσει περισσοτερο...απο την αλλη ομως το seat ειναι φτηνοτερο ποιο χρησιμοποιημενο μοντελο και σαφος περισσοτερο καιρο στους δρομους...
Μεταξύ των 2 C-Max.
Πιο φρέσκο, το Altea οδεύει για αντικατάσταση.
Πιο δυνατό κινητήρα.
Καλύτερες εγγυήσεις από το Altea.
Πόση είναι η διαφορά τιμής; Αν θέλεις μας γράφεις τις τιμές που τα έχεις βρει.
Εφόσον κοιτάς πολυμορφικό και diesel δεν ξέρω αν τσέκαρες και τα Scenic/Grand Scenic 1.5/1.6 DCi 110/130hp. -
κοιτα για το σεατ που κοιταξα η τιμη ειναι στο 19300 στη full extra εκδςση...για το ford η τιμη ειναι για το βεντζινικινητο που το ειχα κοιταξει πριν την αρση της απαγορευση και ειναι 3-4χιλιαρικα παραπανω...η εγγυηση στο αλτεα και εμενα με προβληματισε και μου ειπαν πως με 580ευρω ειναι 3χρονια επεκταση εργοστασιακης...η διαφορα στον εξοπλισμο δεν ειναι καποια φοβερη...αντιθετα στο πορτ παγκαζ ειναι +100λιτρα...οχι πως το c-max δεν με καλυπτει...υπαρχει καποιοσ που να τα εχει οδηγισει και τα δυο?εγω σε λιγο καιρο θα τα κανω και τα 2για να εχω ποιο ολοκληρομενη αποψη...
Οσον αφορα το scenic πιστευω πως παει στα ιδια λεφτα με το c-max και εκει θα προτιμουσα μακραν το ford... -
Νομίζω ότι έχουν προσφορές στη Renault σε πολλά μοντέλλα και μπορεί να το βρεις παρακάτω.
-
Από 20.800 ξεκινάει το 1.5 Dci Scenic και από 22.000 το 1.6 DCi με τα 130 άλογα.
Νομίζω ότι το 1.6 DCi με το κινητήρα που φοράει μάλλον είναι προτιμότερο από το C-Max.
Επίσης υπάρχουν κάποια σε στοκ Scenic που έχουν άλλα 3.000 έκπτωση αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν διαθέσιμα 1.5/1.6 DCi. Το πιθανότερο είναι ότι δεν υπάρχουν κομμάτια diesel με ακόμη χαμηλότερη τιμή.
Και έχει και αυτό 5 χρόνια εγγύηση. -
για το altea xl ecomotive τι εχετε να πειτε΄?
-
Ο χρήστης giannandreas έγραψε:
για το altea xl ecomotive τι εχετε να πειτε΄?Είναι οικονομικό σε έξοδα.
-
Οτι το Cmax ειναι πιο καινουργιο.... Επισης το εσωτερικο του Altea (οπως και σεδον ολων των Seat τελευταιας γενιας) ειναι πολυ κατωτερο απο αυτο του Ford..
-
Απλα αυτο?το αλτεα ποτε θα αλλαξει μοντελο?θα ειναι facelift η κανονικη αντικατασταση?
για το scenic που εχετε πει η αλητηεια ειναι πωσ δεν τρελενομαι μια και η εμπειρια μας απο γαλικα δεν ειναι η καλυτερη αλλα δεν χανω τπτ να το κοιταξω η αληθεια ειναι -
Ο χρήστης giannandreas έγραψε:
Απλα αυτο?το αλτεα ποτε θα αλλαξει μοντελο?θα ειναι facelift η κανονικη αντικατασταση?
για το scenic που εχετε πει η αλητηεια ειναι πωσ δεν τρελενομαι μια και η εμπειρια μας απο γαλικα δεν ειναι η καλυτερη αλλα δεν χανω τπτ να το κοιταξω η αληθεια ειναιVW Touran δεν το θες; Το έχεις δει; Είναι και αυτό. Υπάρχει και το Chevrolet Orlando άλλα πολλά κυβικά.
-
Το ALTEA έχει κάνει ήδη νομίζω facelift
-
Το Altea πάει για αντικατάσταση! Μέσα στο 12 θα έρθει το Leon. Αρα το Altea τέλη του 12 ή αρχές του 13 θα αντικατασταθεί πλήρως.
Το εσωτερικό του πραγματικά θυμίζει αυτοκίνητο προηγούμενης γενιάς. Η ecomotive κάνει μεγάλη οικονομία αλλά χάνει σε πολλά άλλα.
To scenic iii οι τιμές που σου έχω γράψει είναι με όφελος απόσυρσης. Αν δεν έχεις θα σου βάλουν αυτοί απλά ίσως αντί για 1.400+ να κόψουν 1.000-1.100 ανάλογα πόσο θα την έχουν αγοράσει. Εννοείται ότι το ίδιο γίνεται σε όλες τις φίρμες. Και αν κάποιοι δεν σου το λένε να το ζητάς εσύ.
Από θέμα προβλημάτων το Scenic iii δεν έχει βγάλει κανένα κλασσικό πρόβλημα, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του. Ετσι κι αλλιώς με 5 χρόνια εγγύηση πλέον δεν έχεις για κάτι ιδιαίτερο να σκας. Πάντως αν το σκεφτείς σαν μοντέλο για μένα αξίζει η υπέρβαση για τον 1.6 DCi με τα 130. Αν βέβαια αντέχεις τη τιμή του. -
Προχωρα στο Renault Grand Scenic 1.6 dCi οπως προαναφερθηκε και ασε το Altea που ειναι στην δυση της καριερας του.
-
Χμμμμ...το touran δεν μου αρεσει απο καμια αποψη ...
ωραια...δλδ μεταξι c-max kai scenic ποιο θεωρειτε καλυτερο περαν κινητηρα που οπως καταλαβαινω ο 1,6 του ρενο ειναι καλυτερος...
δλδ οσων αφορα εξοπλισμο κινηση στο δρομο ανεση στη καμπινα... -
Σε εξοπλισμό μάλλον το scenic αυτή τη περίοδο πρέπει να βγαίνει σε καλύτερη τιμή.
Τα Dynamic τον τελευταίο χρόνο πρέπει να έχουν μέχρι και ημιδερμάτινα και όλα τα συστήματα ασφαλείας και εξοπλισμό άνεσης εννοείται.
Επίσης αν δεν απατώμαι συμφέρει σε κατανάλωση/τέλη ειδικά αναλογικά με την απόδοση του.
Στη κίνηση στο δρόμο από αυτά που γράφονται το Scenic πρέπει να έχει πιο μαλακή ανάρτηση, ίσως να μην είναι τόσο σφιχτό στην οδήγηση όσο το C-Max. Επίσης σε τιμόνι πρέπει να υπερτερεί το C-Max. Σε άνεση μάλλον ο Γάλλος. Από πλευράς χώρων πολυμορφικότητας και τα 2 είναι πολύ δυνατά. Από εκεί και πέρα ένα test drive και στα 2 είναι ότι καλύτερο, αν και δύσκολα θα βρεις diesel για δοκιμή σε αυτά τα 2, αλλά και από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα θα πάρεις μια αίσθηση.
Σε design προτιμώ μέσα -έξω το Scenic γιατί προσπαθεί να θυμίζει λιγότερο τετράγωνο πολυμορφικό, αλλά το γούστο είναι υποκειμενικό.Βενζίνη δεν θα τη σκεφτόσουν με τίποτα; Το λέω γιατί στα scenic βρίσκεις 1.4 TCE Expression στα 14.500 και Dynamic στα 16.500. Οπότε έχεις μεγάλο κέρδος αγοράς που το επενδύεις σε καύσιμα και πέφτεις σε κυβισμό για τα τεκμήρια. Βέβαια εξαρτάται από το πόσο χιλιόμετρα γράφεις το χρόνο για το αν σε συμφέρει ή όχι κάτι τέτοιο. -
περιπου τον χρονο κανω πανω απο 20χιλιαδες....οποτε το σκεφτομουν πως συμφερει ντιζελ...για υγραεριο δεν θελω να παω...ποσο μαλλον σε καινουργιο αμαξι που πολυ πιθανα δεν θα το καλιπτει η εγγυηση...επισης μου αρεσει που τα ντιζελ εχουν πολυ μεγαλυτερη ροπη και μαλιστα απο τα χαμηλα...
σκεφομουν αυριο να παω να ριξω μια ματια απο κοντα στο σενικ για να αποκτησω μια ποιο σφαιρικη αποψη για το αμαξι...το τεστ ντραιβ θελω να το κανω οσο κοντιτερα στην αγορα οποτε θα ειναι απο τα τελευταια πραγματα που θα κανω πριν καταληξω...σε ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σου που ξοδεψες για εμενα!!! -
Με πάνω από 20.000 κμ είσαι για diesel φανατικά!
Δες αυτά που έχεις υποψήφια και εδώ είμαστε... -
οδηγησε τα και τα 2 και μετα παρε το c max !!!!!!!
SEAT ALTEA XL VS FORD C-MAX