-
Θέλω να πάω Κομοτηνή και σκέφτομαι αν πρέπει να επιλέξω το αεροπλάνο ή αμάξι.
Με το smart diesel με ταχύτητα 120 θα κάνω 8 ώρες σωστά?
Θα κάψω 3,5λχ1,5€*8=42 χ2 για επιστροφή 84€ διόδια δεν πληρώνω..
Θα έχω και όχημα στην Κομοτηνή που θα κάτσω 3-4 μέρες.Αν πάρω αεροπλάνο θα πρέπει να πάω Αλεξανδρουπολη και από εκεί να πάρω Κτελ για Κομοτηνη που είναι 60χλμ απόσταση.
Που σημαίνει 180€ τα αεροπορικά +κτελ +ταξι να πάω στα κτελ +στο βενιζέλος παρκινκ για το αμάξι!
1ωρα στο αεροπλάνο 1 ώρα μέχρι να φύγω απο αεροδρόμιο και να φτάσω Κομοτηνή +1,5ωρα να ξεκινήσω για Μαρκόπουλο και να κάνω check in! 3,5ώρεςΑλλά μήπως μετά τις 8ώρες στο smart να οδηγάω θα τα χω παίξει εντελώς και θα με χώμα?
Αυτό είναι το μόνο αρνητικό που σκέφτομαι...! -
Θα έχω και όχημα στην Κομοτηνή που θα κάτσω 3-4 μέρες.Αν πάρω αεροπλάνο θα πρέπει να πάω Αλεξανδρουπολη και από εκεί να πάρω Κτελ για Κομοτηνη που είναι 60χλμ απόσταση.
Που σημαίνει 180€ τα αεροπορικά +κτελ +ταξι να πάω στα κτελ +στο βενιζέλος παρκινκ για το αμάξι!
1ωρα στο αεροπλάνο 1 ώρα μέχρι να φύγω απο αεροδρόμιο και να φτάσω Κομοτηνή +1,5ωρα να ξεκινήσω για Μαρκόπουλο και να κάνω check in! 3,5ώρεςΑλλά μήπως μετά τις 8ώρες στο smart να οδηγάω θα τα χω παίξει εντελώς και θα με χώμα?
Δεν ξέρω κιόλας, αλλά μήπως τα παίξει πρώτα το smart;
Αυτοκίνητο για αστικές και περιαστικές διαδρομές είναι και όχι cruiser. Αν το έκανα θα επέλεγα χαμηλότερη ταχύτητα και στάσεις ανά 100χλμ. Θεωρίες δικές μου βέβαια, μπορεί να μην υπάρχει και κανένα πρόβλημα. -
Για ποιο smart μιλάμε; 450 ή 451; Έχω πάει Ξάνθη χωρίς στάση με το 450 χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα (για εμένα και το αυτοκίνητο). Αν και ήμουν 8 ώρες στο τιμόνι, δεν πιάστηκα καθόλου (δεν το περίμενα ομολογώ). Με το 451 φαντάζομαι θα είναι καλύτερα τα πράγματα.
Πήγαινα πολύ χαλαρά (100-110) με κατανάλωση γύρω στα 4,7lt/100 (με a/c λόγω καλοκαιριού).
Το 450 στα 110km/h έχει (με 6η) γύρω στις 3.000σ.α.λ.. Γιατί να έχει πρόβλημα; Αν δεν το πιέζεις δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. -
Σε αυτοκινητιστικό forum κάνεις τέτοιες ερωτήσεις?
ΠΑΡΕ ΑΜΑΞΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ!!!
-
8 ώρες χωρίς στάσεις?
-
Yeap. Έκανα μια στάση για ανεφοδιασμό, αλλά δεν κατέβηκα καν από το αυτοκίνητο
Πάνε και 5-6 χρόνια από τότε. Τώρα με τον προστάτη σταματάω ανά μισή ώρα -
450 diesel
3λ το δίνουν πες 3,5!
Αν έκαψες 4.7 με βενζίνη και a/c τότε με το dieselaki σίγουρα 3,5... ίσως και πιο κάτω..Αυτό το 8ωρες στο τιμόνι είναι που με προβληματίζει... αλλιώς το αμάξι δεν παθαίνει τιποτα εννοείται.
Αν δεν πάω με το smart με τι να πάω? Με το Ζ4 2,5 που είναι το κανονικό μου αμαξι? 9λ/100 θα κάψω τα άντερα μου μέχρι να φτάσω!!
-
το εχω κανει πολλες φορες.. πριν ολοκληρωθει η Εγνατια... οπου τα χλμ ηταν περιπου 750... και η μεση ωριαια ηταν παλι περιπου 90-100. η καταναλωση και τα διοδια.. ειναι θεμα ποδιου και νομιμοτητας... πας και μεχρι Καβαλλα με το αεροπλανο... αλλα παλι σαν χρονος ειναι ιδιος... τελικα ομως θα εχεις αυτοκινητο εκει κατι πολυ σημαντικο... για τις κινησεις εκει.... με το Ζ4 θα καψεις 135 - 140 ευρω... οποτε μαλλον συμφερει...
-
Ο χρήστης 200sx έγραψε:
450 diesel
3λ το δίνουν πες 3,5!
Αν έκαψες 4.7 με βενζίνη και a/c τότε με το dieselaki σίγουρα 3,5... ίσως και πιο κάτω..Αυτό το 8ωρες στο τιμόνι είναι που με προβληματίζει... αλλιώς το αμάξι δεν παθαίνει τιποτα εννοείται.
Αν δεν πάω με το smart με τι να πάω? Με το Ζ4 2,5 που είναι το κανονικό μου αμαξι? 9λ/100 θα κάψω τα άντερα μου μέχρι να φτάσω!!
υπαρχει και αλλη μια λεξη εκτος απο το ποσο θα καψει η οποια λεγεται ΑΣΦΑΛΕΙΑ και νομιζω το σμαρτακι παρεχει ελαχιστη. μην παιζεις με την ασφαλεια σου για 50 ευρω. παρε αεροπλανο και πηγαινε κυριος και ασφαλης.
-
-
αν δεν πας ταξιδι με το Ζ4, τοτε για ποιο λογο το χρησιμοποιεις;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αν δεν πας ταξιδι με το Ζ4, τοτε για ποιο λογο το χρησιμοποιεις;NIAMOY
-
Ο χρήστης 200sx έγραψε:
450 diesel
3λ το δίνουν πες 3,5!
Αν ειχα Ζ4, θα πηγαινα με αυτο για να το χαρω σε ανοιχτους δρομους, ακομα και αν κοστιζει περισσοτερο, αλλιως με αεροπλανο για την ανεση και τον χρονο που κερδιζεις.
Με σμαρτ, με τιποτα. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αν δεν πας ταξιδι με το Ζ4, τοτε για ποιο λογο το χρησιμοποιεις;- 100000000000000000000000000000000000000000000000
-
Ελεος εσείς μου χαλάτε το ταξίδι με αυτά που γράφετε!!
Καλά είναι τα ωραία αμάξια και εγώ πεθαίνω για οδηγική απόλαυση που δίνει το Ζ4...
Αλλά αντί για 85€... το Ζ4 με επιστροφή θα κάψει 280€... Ε κάτσε έχει διαφορά...
Δυστυχώς υπάρχει κρίση... οπότε πρέπει να μειώσω τις απολαύσεις μου!!Ο λόγος που αγόρασα smart diesel είναι αυτός... αλλιώς και μέχρι το περίπτερο θα πήγαινα με το Ζ4!!
Και αν δεν υπήρχε κρίση δεν θα το έβαζα αγγελία... αλλά θα χα μαζέψει λεφτά να πάρω ακόμα καλύτερο αμάξι! -
Ο χρήστης 200sx έγραψε:
Στα Μαλγαρα θα πληρώσεις. Είναι κρατικά.
-
Ο χρήστης 200sx έγραψε:
Ελεος εσείς μου χαλάτε το ταξίδι με αυτά που γράφετε!!Αν δε σε ενοχλεί να πηγαίνεις με 110-120 (και παραπάνω μπορείς, αρκεί να μη φυσάει) πήγαινε με το smart και δε θα το μετανιώσεις. Πίστεψέ με.
-
Eκανα αυτο το ταξιδι για πολλα χρονια ως φοιτητης και με αυτοκινητο και με αεροπλανο (και με κτελ και με τρενο)....προ Εγνατιας παντα
Με το rallye που ειχα τοτε δεν με κουρασε ποτε σε αντιθεση με το mx5 μκ1 που απεκτησα στην πορεια και ηταν απαλευτο για τοσα πολλα χλμ....και σχεδον ποτε χωρις στασεις, μονο για βενζινη (πιτσιρικας γαρ, οι αντοχες στο μαξιμουμ)
Με smart δεν θα πηγαινα ουτε στην Κορινθο ομως (το χω κανει και το αυτοκινητο ειναι απιστευτα κουραστικο). Παρε αεροπλανο καλυτερα....Με αυτοκινητο θα το εκανα παλι μονο αν ειχε κυβικα, αλογα και ταξιδιαρικο χαρακτηρα
Αθηνα-Κομοτηνη Οδικώς ή Αεροπλάνο?!?