-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γιατί άμα αρχίσουμε να βάζουμε τις γκάφες του Χάμιλτον...
...θα χρειαστούμε καινούριο thread
Τεσπα εγω δεν ασχολουμαι αλλο με το θεμα του Kimi, γιατι ως αγαπημενος μου οδηγος δεν ειμαι αντικειμενικος και η αντικειμενικοτητα του Αμπαλου με μηδενιζει απλα.
-
...τουλάχιστον έχουμε γλυτώσει από τη Funis!..
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για κουλάδι έχει πελεκήσει πολύ κόσμο στην Eau Rouge...Ειναι ο 2ος καλύτερος του γκριντ σε μία από τις 20 πίστες του προγράμματος. Και;
-
Είναι μόνο αυτό;
Ξέχασα, τρώει και παγωτό ξυλάκι.
-
Eιναι και πολλά άλλα, αλλά από το ποστ σου αυτό βγαίνει. Το να λέμε ότι είναι καλός σε μία μόνο πίστα (που όσο υπάρχει ο Σούμι δεν είναι ο καλύτερος σ'αυτήν) δεν αποδεικνύει τίποτα. Γιαυτό και δεν έχει νόημα να το λες συνεχώς. Όσο για το αν με ενδιαφέρει το ξυλάκι βαριεμαι να σου δωσω ΞΑΝΑ την ίδια απάντηση, ότι καλά κάνει και εφαγε ότι σκατά θέλει. Αλλού είναι τα προβλήματα. Αλλά μονίμως σε κάθε συζήτηση η τακτική σου είναι η ίδια, δε θα σε μάθουμε σημερα.
-
Το Spa νομίζω ότι είναι από τις απαιτητικές-δύσκολες πίστες που χρειάζεται κάτι παραπάνω από το καλύτερο μονοθέσιο για να κερδίσεις.
Θεωρώ αυτονόητο ότι το συγκεκριμένο είναι μια ένδειξη του αν ο Μίμης είναι κουλάδι ή όχι.
Οπότε και θεώρησα ότι κάνεις χιούμορ με αυτό που είπες γι αυτό και έβαλα στην κουβέντα το ξυλάκι. -
Μηπως εχουμε θεοποιησει λιγο το Σπα επειδη απλα ειναι μια πανεμορφη πιστα?
Να λεγαμε Μονακο να το καταλαβω που οι μπαριερες ειναι τοσο κοντα..
-
...κάτι για 'υπερτιμημένο' άκουσα... για κουλάδι, δεν πήρε κάτι τ' αφτί μου!..
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Μηπως εχουμε θεοποιησει λιγο το Σπα επειδη απλα ειναι μια πανεμορφη πιστα?Να λεγαμε Μονακο να το καταλαβω που οι μπαριερες ειναι τοσο κοντα..
μαλλον επειδη το σπα ΕΙΝΑΙ πιστα και δη μια απο τις δυσκολοτερες και ευχαριστες να βλεπεις
-
Ρε παίδες, αν ενθυμούμαι καλά, καπου εδώ μέσα έχουμε ακούσει ΤΟΥΣ διθυράμβους για τη νίκη του Nando στη Μαλαισία. Οτι είναι ανάλογη με αυτή του Gilles στη Jarama κλπ κλπ. σημείωση: τον αγώνα δεν τον ειδα, αλλά δεν απ'οτι κατάλαβα δεν τον λες και τον πιο προβλέψιμο (με την εννοια οτι μπορούσες να βρεθείς ευνοημένος συγκυριακά)
Αν θεωρήσουμε οτι το φετινό μονοθέσιο είναι φορτηγό, τουλαχιστον τα ίδια δεν αναλογούν και στον Kimi για τη νίκη στο Σπα το '09, ο οποίος κέρδισε και στα ίσια (στεγνο κλπ)?Just making a point....
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Ρε παίδες, αν ενθυμούμαι καλά, καπου εδώ μέσα έχουμε ακούσει ΤΟΥΣ διθυράμβους για τη νίκη του Nando στη Μαλαισία. Οτι είναι ανάλογη με αυτή του Gilles στη Jarama κλπ κλπ. σημείωση: τον αγώνα δεν τον ειδα, αλλά δεν απ'οτι κατάλαβα δεν τον λες και τον πιο προβλέψιμο (με την εννοια οτι μπορούσες να βρεθείς ευνοημένος συγκυριακά)
Αν θεωρήσουμε οτι το φετινό μονοθέσιο είναι φορτηγό, τουλαχιστον τα ίδια δεν αναλογούν και στον Kimi για τη νίκη στο Σπα το '09, ο οποίος κέρδισε και στα ίσια (στεγνο κλπ)?Just making a point....
Ναι αλλά ο Nando κάτι μακαρούνια έφαγε πριν τον αγώνα.
Ούτε παγωτό, ούτε κόκα κόλα.
Θεμελιώδης η διαφορά.Όπως και πέρσι που έκανε μόνο μια νίκη και αυτή με τη βοήθεια του pit crew της Red Bull.
Τροφή για σκέψη που θα λεγε και ο ΙΚΕ.
-
Μεγάλη νίκη ήταν κι εκεινη, χωρίς καμιά αμφιβολία, αν και κανενα απο τα 6 μονοθεσια που ηταν θεωρητικά ταχύτερα από τη Φερράρι δεν εκανε καθαρό αγωνα. Πραγμα που δε συνεβη στη Μαλαισία αν ειχες δει τον αγωνα θα το ήξερες. Και η μεγαλη διαφορά ξερεις ποια είναι; Οτι από εκεινο το Σπα περιμενουμε το αντίστοιχο μπαμ του Κιμι στο φετινό Σπα, ενώ με τον Αλόνσο όλος ο πλανητης (εκτός απο 1-2 κολλημενους εδω και το planetf1) ξερει ότι στην πρώτη ευκαιρία σε οποιαδήποτε πίστα θα το ξανακάνει. Ακόμα και στην Κίνα, τωρα.
Και μερικές διευκρινήσεις:
1.Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
μαλλον επειδη το σπα ΕΙΝΑΙ πιστα και δη μια απο τις δυσκολοτερες και ευχαριστες να βλεπειςΛυπαμαι που σε κατεβάζω από καποιο συννεφακι αλλά το Σπα δεν είναι πιστα ή μαλλον είναι πιστα στο 30%, ενώ η δυσκολία εχει παει περίπατο. Περσι περασαν όλοι ταπα την Eau Rouge και λεγανε και με ανοιχτό DRS μάλιστα αν δεν το είχε απαγορεύσει η FIA. Aγαπημένη, ναι, πανέμορφη, σίγουρα, αλλά δεν είναι και το απόλυτο κριτήριο.
2.>...κάτι για 'υπερτιμημένο' άκουσα... για κουλάδι, δεν πήρε κάτι τ' αφτί μου!..
Δυστυχώς liostemi η φασιστική πρακτική της διαστρεβλωσης της αντίθετης άποψης δίνει και παίρνει. Αυτά γίνονται όμως όταν κάποιοι θέλουν να μας παρουσιάσουν μια συναισθηματική άποψη ως αντικειμενική αλήθεια.
- Τα λαθη του ενός και του άλλου pitcrew πρεπει να είσαι εκει για να τα εκμεταλλευτείς. Γιατι η συντρηπτική πλειοψηψία των οδηγων, στους τελευταιους 20 αγωνες με Φερράρι δε θα εκανε 2 νίκες ακόμα και αν τα λάστιχα των αντιπάλων, τα άλλαζε ο Παντελης στην Καυταντζόγλου.
-
Δε νομίζω ότι ο Μίμης τα πάει καλά μόνο στο Spa. Γι αυτό και το ανέφερα σαν ένδειξη και μόνο.
Αυτό που προσπάθησα να πω είναι ότι το 09 του Μίμη ήταν μια από τα ίδια με το 11 του Nando.
Η αξιολόγηση των δυο αυτών χρονιών ήταν τελείως διαφορετική βασιζόμενη σε κριτήρια επιπέδου Algida.Τέλος από μένα γιατί ήδη πολλά γράφτηκαν για ένα άκυρο τρολάρισμα.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μεγάλη νίκη ήταν κι εκεινη, χωρίς καμιά αμφιβολία, αν και κανενα απο τα 6 μονοθεσια που ηταν θεωρητικά ταχύτερα από τη Φερράρι δεν εκανε καθαρό αγωνα. Πραγμα που δε συνεβη στη Μαλαισία αν ειχες δει τον αγωνα θα το ήξερες. Και η μεγαλη διαφορά ξερεις ποια είναι; Οτι από εκεινο το Σπα περιμενουμε το αντίστοιχο μπαμ του Κιμι στο φετινό Σπα, ενώ με τον Αλόνσο όλος ο πλανητης (εκτός απο 1-2 κολλημενους εδω και το planetf1) ξερει ότι στην πρώτη ευκαιρία σε οποιαδήποτε πίστα θα το ξανακάνει. Ακόμα και στην Κίνα, τωρα.Και μερικές διευκρινήσεις:
1.μαλλον επειδη το σπα ΕΙΝΑΙ πιστα και δη μια απο τις δυσκολοτερες και ευχαριστες να βλεπεις
Λυπαμαι που σε κατεβάζω από καποιο συννεφακι αλλά το Σπα δεν είναι πιστα ή μαλλον είναι πιστα στο 30%, ενώ η δυσκολία εχει παει περίπατο. Περσι περασαν όλοι ταπα την Eau Rouge και λεγανε και με ανοιχτό DRS μάλιστα αν δεν το είχε απαγορεύσει η FIA. Aγαπημένη, ναι, πανέμορφη, σίγουρα, αλλά δεν είναι και το απόλυτο κριτήριο.
2.>...κάτι για 'υπερτιμημένο' άκουσα... για κουλάδι, δεν πήρε κάτι τ' αφτί μου!..
Δυστυχώς liostemi η φασιστική πρακτική της διαστρεβλωσης της αντίθετης άποψης δίνει και παίρνει. Αυτά γίνονται όμως όταν κάποιοι θέλουν να μας παρουσιάσουν μια συναισθηματική άποψη ως αντικειμενική αλήθεια.
- Τα λαθη του ενός και του άλλου pitcrew πρεπει να είσαι εκει για να τα εκμεταλλευτείς. Γιατι η συντρηπτική πλειοψηψία των οδηγων, στους τελευταιους 20 αγωνες με Φερράρι δε θα εκανε 2 νίκες ακόμα και αν τα λάστιχα των αντιπάλων, τα άλλαζε ο Παντελης στην Καυταντζόγλου.
την eau rouge την πανε ταπα απο την εποχη του χακινεν δεν μου λεει κατι αυτο
αλλα οπως και να εχει απο τα χιλιαδες τιλκεδρομια και street το σπα ξεχωριζει σαν την μυγα μες στο γαλα απο ολες -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Λυπαμαι που σε κατεβάζω από καποιο συννεφακι αλλά το Σπα δεν είναι πιστα ή μαλλον είναι πιστα στο 30%, ενώ η δυσκολία εχει παει περίπατο. Περσι περασαν όλοι ταπα την Eau Rouge και λεγανε και με ανοιχτό DRS μάλιστα αν δεν το είχε απαγορεύσει η FIA. Aγαπημένη, ναι, πανέμορφη, σίγουρα, αλλά δεν είναι και το απόλυτο κριτήριο.Αν το συγκρινεις με το παλιο Nürburgring, εχεις δικιο. Αλλα στο σημερινο προγραμμα, ποια αλλη πιστα ειναι καλυτερο κριτηριο για τις οδηγικες ικανοτητες, μαζι με την Ιαπωνια; Ποια ειναι πιο απαιτητικη και δυσκολη στις προσπερασεις, μαζι με το Μονακο; Και γιατι το Σπα θεωρειται κριτηριο οδηγικης ικανοτητας για ολους, εκτος απο τον παγωτακια;;;
'Φασιστικη διαστρεβλωση'. Γουαου!
Ελα ρε συ, Γκρεο...
Δεν σε ενοχλησαν τα τρολο-βιντεο με τις μαλακιες του Ραϊκονεν. Δεν σε ενοχλησαν τα σχολια του Αμπαλου:Δηλαδή δικαιολογείς τη μαλακία του Rαikkοnen με το επιχείρημα ότι την έχει πατήσει κι ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ Coulthard; Άστο χειρότερα τα'κανες.
Εκείνος τουλάχιστον κατάφερε και μπήκε, απλά ήταν λίγο φορτσάτος.
Τελικά θα μου βρείτε κανένα to μπει or not to μπει (στα pits); Κερνάω πασχαλινό αυγό.4 έχει μη το ξεφτιλίζουμε.
Και πάντα σε στεγνό ε γιατί όταν βρέχει γελάει ο κόσμος.Ενώ, ο Μίκι πάντα κάνει μαλακίες στη βροχή (που εκεί φαίνεται ο οδηγός). Τυχαίο;
Και το συμπερασμα:
μαλιστα βγαλαμε και τον κιμι κουλο
Προσωπικά, υπερτιμημένο τον είπα.
Οχι φιλε μου. Οταν λες γελαει ο κοσμος τον λες αξιογέλαστο. Δηλ. πολύ περισσότερο προς το κουλός παρά προς το υπερτιμημένος.
Greo (και liostemi και λοιποι φιλοι): Αντι να κραξετε τη βλακωδη αποψη, οτι με τον Ραικονεν γελαει ο κοσμος, κραζετε (ο greo δηλαδη) την αντιδραση σε αυτην, ως 'φασιστικη διαστρεβλωση της αντιθετης αποψης'. Και σε τι συνισταται το 'φασιστικη' δηλαδη; Γραψαν και οι μεν και οι δε τη γνωμη τους. Ποια (ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ) δημοσιευση αξιζει τετοιο βαρυ χαρακτηρισμο;
Τσιμπησαμε (ολοι) και δωσαμε (κακως) συνεχεια σε ενα κακης ποιοτητας τρολινγκ, μη λεμε ομως και υπερβολες...Οσο για το οτι ο Ραϊκονεν ειναι υπερτιμημενος: Υπερτιμημενος ειναι καποιος που απολαμβανει φημη και εκτιμηση μεγαλυτερη απο οσο του αξιζει. Εγω δεν εχω δει αλλον οδηγο να τρωει τοσο κραξιμο (δεν εχει σημασια αν ειναι δικαιο ή οχι, εστω οτι ειναι δικαιο). Και μιλαω απο τα μιντια, απο οπαδους, ακομα και απο το χωρο της F1. Κατα συνεπεια δυσκολα θα τον χαρακτηριζα 'υπερτιμημενο'. Αυτο ομως ειναι υποκειμενικο, και δεχομαι οτι μπορει για καποιους να ειναι και υπερτιμημενος.
Αντικειμενικα ομως, δεν νομιζω οτι στεκει να πει καποιος οτι με εναν πρωταθλητη με τοσες νικες και γενικα αποδεκτο ως πολυ γρηγορο οδηγο, 'γελαει ο κοσμος'. Αυτο προκαλεσε την αντιδραση τη δικη μου (και νομιζω και των αλλων). -
Ο Κίμης έχει ακόμα μια ευκαιρία φέτος να αποδείξει ότι αξίζει την εμπιστοσύνη της ομάδας αλλά και να επιβεβαιώσει και τις προσδοκίες των φίλων/οπαδών του... κανείς εδώ μέσα - τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ - δεν προσπάθησε να απαξιώσει τον Κίμι, αλλά και η προσπάθεια 'θεοποίησής' του, μόνο και μόνο επειδή μπορεί να είναι γρήγορος - όταν οι 'συνθήκες' του το επιτρέπουν - είναι το λιγότερο υπερβολή (αυτό που κάποιοι το είπαν 'υπερτίμηση')...
...και όπως λένε και στο χωριό μου, Κυριακή κοντή γιορτή...@ kantoniou
Ποτέ δεν θά 'λεγα ότι γελάει ο κόσμος με τον Κίμι (ούτε για τον Ινδό δεν θα τό 'λεγα...) και πιστεύω ότι και ο φίλος Άμπαλος περισσότερο λόγω κεκτημένης ταχύτητας τό 'γραψε και όχι γιατί πραγματικά το πιστεύει... άποψή μου βέβαια. -
kantoniou, αν δεν καταλαβαίνεις ελληνικά είναι πρόβλημά σου σωστά;
Μ'αρέσει που και με παρέθεσες και παραληρείς (διαστρεβλώνεις) στο βρόντο.Λοιπόν αυτό έγραψα:
Ο χρήστης Άμπαλος έγραψε:
Και πάντα σε στεγνό ε γιατί όταν βρέχει γελάει ο κόσμος.Είπα ότι γελάει ο κόσμος ΓΕΝΙΚΑ; Είπα το προφανές, ότι το παιδί πνίγεται όταν συννεφιάζει και το απέδειξα.
Εδώ κάνετε σαν τα παιδάκια του δημοτικού που τους θίγουν τις ομάδες. Σιγά ρε το 'τοτέμ'.
Όσον αφορά ότι είναι ο βασιλιάς, ο μαμιάς κλπ. του Σπα, προφανώς είναι το μοναδικό 'κατόρθωμά' του, γι'αυτό και μαλλιάζει η γλώσσα σας.
Προσωπικά, χέστηκα για τον Κίμι και τον κάθε Κίμι.
Δεν υποστηρίζω κανέναν και μπορώ να ρίχνω σε οποιονδήποτε τα δηλητηριώδη βέλη μου (αντικειμενικά πάντα).
Ο οπαδισμός είναι το πρόβλημα.κανείς εδώ μέσα - τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ - δεν προσπάθησε να απαξιώσει τον Κίμι, αλλά και η προσπάθεια 'θεοποίησής' του, μόνο και μόνο επειδή μπορεί να είναι γρήγορος - όταν οι 'συνθήκες' του το επιτρέπουν - είναι το λιγότερο υπερβολή (αυτό που κάποιοι το είπαν 'υπερτίμηση')...
Είσαι τρολ ρε φίλε. Άκου δεν είναι θεός.
-
Άλλο τα τοτεμ και άλλο να βάζουμε ένα βίντεο με μια γιόμα και να στοιχειοθετούμε ότι ο χ Μίμης είναι άσχετος ή ότι δεν ξέρει να οδηγεί στη βροχή.
Στην τελική ας κρίνουμε από τα αποτελέσματα. Πχ εγώ θεωρούσα υπερ-υπερ-εκτιμημένο τον JV.
Νομίζω ότι τα αποτελέσματα του από το '97 και μετά με επιβεβαιώνουν.Από την πλευρά του Μίμη δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο...
-
@kantoniou
Oταν οι περισσότεροι δεν αναφερουν ποτέ τα παγωτα, είναι διαστρέβλωση να λες ΔΙΑΡΚΩΣ ότι το πρόβλημα κάποιων είναι αυτά. Και όταν κάποιοι λένε ότι είναι καλός και γρήγορος, αλλά όχι κορυφαίος είναι επίσης διαστρέβλωση να λες ότι 'τον λες κουλάδι'. Μία - δυο πάνω στην ένταση του καβγά ή το πάθος της επιχειρηματολογίας είναι λογικό και θεμιτό. Αν το κάνεις όμως 712 φορές και μάλιστα στο καπάκι μετά απο επισήμανση ότι 'ποτε δεν ισχυρίστηκα αυτό', τότε ναι είναι η ουσία του φασισμού. Και αν εσένα σε πειράζουν οι λέξεις, εμένα με πειράζει να βλέπω να έχουμε πάθει όλο και μεγαλύτερη ανοσία στις πρακτικές αυτές.Στα υπόλοιπα. Θεωρώ τη Σουζούκα πλέον πολύ πιο απαιτητική πίστα, το Σπα δεν το θεωρώ καν από τις δύσκολες εν ετει 2012. Τη λατρεύω για το χαρακτήρα της και για τους αγώνες που δίνει, αλλά τα μισά Τιλκεδρόμια έχουν εξίσου απαιτητικά κομμάτια. Γενικά η σειρά για μένα είναι Σουζούκα, Μονακο, Μοντρεαλ. Για να σε προλάβω και στη Σουζούκα είναι καλός ο Κιμης.
-
Ο χρήστης Άμπαλος έγραψε:
Λοιπόν αυτό έγραψα:
Και πάντα σε στεγνό ε γιατί όταν βρέχει γελάει ο κόσμος.
Είπα ότι γελάει ο κόσμος ΓΕΝΙΚΑ; Είπα το προφανές, ότι το παιδί πνίγεται όταν συννεφιάζει και το απέδειξα.
Εγραψες και αυτο:
Ενώ, ο Μίκι πάντα κάνει μαλακίες στη βροχή (που εκεί φαίνεται ο οδηγός). Τυχαίο;
Κανει ΠΑΝΤΑ μαλακιες στη βροχη, οπου φαινεται ο οδηγος. Αρα δεν ειναι (καλος) οδηγος. Ή αλλο εννοουσες;
Οταν γραφεις 'ο Μικι', 'το παιδι', 'πνιγεται οταν συννεφιαζει', 'κανει παντα μαλακιες στη βροχη', 'οταν βρεχει γελαει ο κοσμος', ειναι προφανες οτι θα προκαλεσεις καποιον αντιλογο, οχι γιατι προσβαλλεις οπαδικα αισθηματα, αλλα τη λογικη. Ελπιζω βεβαια οτι απλα συνεχιζεις να τρολαρεις, γιατι αν τα λες σοβαρα, εχουμε αλλο θεμα.
Οσοι νιωθουν εστω και ελαχιστα ποιοι ειναι αυτοι οι οδηγοι, δεν γελανε ουτε με τον Καρθικεγιαν, οπως εγραψε παραπανω ο liostemi. Και πολυ περισσοτερο με οδηγους καποιου επιπεδου, οπως ο Κιμι. Ουτε για τη βροχη, ουτε για τα παγωτα, ουτε για τιποτα. Δεν λεω να μην γινεται κριτικη. Ομως το 'οταν βρεχει γελαει ο κοσμος' και ολα τα παραπανω δεν ειναι κριτικη, ειναι εμφανως προσβλητικα, και για αυτο και μονο αντεδρασα.
kantoniou, αν δεν καταλαβαίνεις ελληνικά είναι πρόβλημά σου σωστά;
Μ'αρέσει που και με παρέθεσες και παραληρείς (διαστρεβλώνεις) στο βρόντο.Εγραψα ηδη παραπανω οτι μετανοιωσα για το οτι τσιμπησα στο τρολινγκ σου. Αν διαστρεβλωνω, παραληρω ή δεν καταλαβαινω ελληνικα, το γνωριζουν πολυ καλα οι επι τοσα χρονια συνομιλητες μου στο φορουμ και δεν περιμενω εσενα να μου το πεις. Δεν χρειαζεται λοιπον να σου απαντησω περαιτερω, θα πρεπει να βρεις κατι αλλο για να περασεις την ωρα σου.
Διαφορα Νεα - Ιαν/ Φεβ / Mάρτιος 2012