-
Χρόνια Πολλά. Χθες βρέθηκα σε ατύχημα, σε διασταύρωση έστριβα αριστερά έχοντας στοπ. Έκοψα ταχύτητα. Αφού κοίταξα αριστερά, δεν ερχόταν κανείς και αφού κοίταξα δεξιά πάλι δεν είδα τίποτα. Αυτό βέβαια δεν έχει καμμία σημασία, διότι θα μου καταλογιστεί ότι παραβίασα στοπ, καθώς τελικά αυτοκίνητο ερχόμενο με μεγάλη ταχύτητα συγκρούστηκε μαζί μου. Ήρθε η τροχαία, όχι όμως κάποια ασφαλιστική. Το αυτοκίνητο το μετακίνησα σπίτι, απόσταση 6 χιλιομέτρων. Εγώ τί αποζημίωση θα λάβω ή θα πρέπει να επιδιορθώσω το αμάξι ως ιδιώτης; Είναι βέβαιο πως θα μου καταλογιστεί ολική ευθύνη; Συμφέρει να κάνω φιλικό διακανονισμό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Χρόνια Πολλά. Χθες βρέθηκα σε ατύχημα, σε διασταύρωση έστριβα αριστερά έχοντας στοπ. Έκοψα ταχύτητα. Αφού κοίταξα αριστερά, δεν ερχόταν κανείς και αφού κοίταξα δεξιά πάλι δεν είδα τίποτα. Αυτό βέβαια δεν έχει καμμία σημασία, διότι θα μου καταλογιστεί ότι παραβίασα στοπ, καθώς τελικά αυτοκίνητο ερχόμενο με μεγάλη ταχύτητα συγκρούστηκε μαζί μου. Ήρθε η τροχαία, όχι όμως κάποια ασφαλιστική. Το αυτοκίνητο το μετακίνησα σπίτι, απόσταση 6 χιλιομέτρων. Εγώ τί αποζημίωση θα λάβω ή θα πρέπει να επιδιορθώσω το αμάξι ως ιδιώτης; Είναι βέβαιο πως θα μου καταλογιστεί ολική ευθύνη; Συμφέρει να κάνω φιλικό διακανονισμό;
-
-
Βασικά πρέπει άμεσα να πάς να κάνεις δήλωση ατυχήματως στη δική σου ασφαλιστική γιατί αργά ή γρήγορα θα σε κυνηγάει ο ιδιοκτήτης του άλλου αυτοκινήτου.. Απο κει και πέρα απλά αρχίζεις να ψάχνεις ανταλλακτικά να φτιάξεις τα αμάξι σου.
Ούτε γι αστείο να μην περιμένεις αποζημίωση απο κανένα!!! -
Σε πιο σημείο του δρόμου έγινε το τρακάρισμα και σε πιο σημείο των αυτοκινήτων έγινε το χτύπημα .
Είναι διαφορετικό να έγινε στο αριστερό ρεύμα αν υπήρχαν 2 λωρίδες όπως και αν το χτύπημα σου είναι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου .
κλπ. κλπ. κλπ.Μπορεί νομίζω να μεταφερθεί στο σχετικό Topic . 'ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ '
-
Εγώ έβαινα (μάλλον) σε μονόδρομο και εισερχόμουν σε κεντρικότερο δρόμο με μία λωρίδα για κάθε κατεύθυνση. Στρίβοντας αριστερά εγώ χτυπήθηκα από δεξιά περίπου στο σημείο μεταξύ των δύο θυρών. Η πίσω θύρα δεν ανοίγει ούτε κλείνει ως στραβωμένη/χτυπημένη.
Ατύχημα και ασφάλιση