-
Αγαπητοί,
Εκανα σήμερα καποιους πρόχειρους υπολογισμούς κατανάλωσης για το Accent 1.5 του 2001 και έπαθα την πλάκα μου.
Από ότι φαινεται, καίει ~13 l/100Km, μιλάμε για συνθήκες πόλης με κινηση κλπ.
Πιο συγκεκριμένα έβαλα βενζίνη 12,5 λίτρα περιπου (20€) την Κυριακή πρωί, (Shell την καινούρια την 'οικονομική' )και έκανα 96 χλμ μεχρι σήμερα πρωί όπου ξαναέβαλα. Στα αρνητικά είναι οτι εφαγα την χοντρή κίνηση της Κηφισίας τη Δευτερα βράδυ με βροχή και πολυ νευρικό (ειχα αργήσει) σταμάτα-ξεκίνα από Σύνταγμα μεχρι Χαλάνδρι πολύ ώρα και μετα πήγα Πειραια μεσω αττικης οδού με 120χλμ/ώρα. Τα υπόλοιπα χλμ. ήταν αστικές διαδρομές χωρις πάρα πολυ κίνηση, αλλα με τα συνηθισμένα φανάρια κλπ.Θα το ξαναδώ το πράγμα, μπας και έχω κανει λαθος στις πράξεις, κατι που δε νομίζω... Σε παλιότερη μετρηση, σε ανοιχτο δρόμο και μετα στροφιλικι αγριο σε Επίδαυρο και προς Κρανίδι, έιχε καψει πήγαινε έλα περιου 28 λιτρα στα 370 χλμ , ~7 λιτρα ή λιγότερα ανα 100 και η τωρινή μετρηση με σαλταρε τελείως.
Το θεμα ειναι τι μπορώ να ελέγξω από θεμα μηχανής που μπορει να μου δημιουργει ένα τετοιο θέμα, περα απο τις οδηγικες συνηθειες μου. Ξερουμε όλοι οτι η οδήγηση στην πολη τρώει πολύ καυσιμο αλλα αμα ειναι ετσι θα έχω σοβαρό πρόβλημα τωρα που το χρειάζομαι για δουλειά.
Το αυτοκινητο ειναι απο σερβις, λαδια μπουζι, ξυδια φιλτρα κλπ. Βαζω λαδι 10-40 γιατι το 10-30 που έιχα βάλει το ψιλοήπιε σχετικά γρηγορα.... καμμια ιδέα στο τραπέζι? Να κοιτάξω κάτι?PS... Μη μου πείτε έτσι έιναι η ζωή, να πάρω άλλο αυτοκίνητο, αμα μπορούσα θα το είχα κάνει...
-
Αγαπητοί,
Εκανα σήμερα καποιους πρόχειρους υπολογισμούς κατανάλωσης για το Accent 1.5 του 2001 και έπαθα την πλάκα μου.
Πιο συγκεκριμένα έβαλα βενζίνη 12,5 λίτρα περιπου (20€) την Κυριακή πρωί, (Shell την καινούρια την 'οικονομική' )και έκανα 96 χλμ μεχρι σήμερα πρωί όπου ξαναέβαλα. Στα αρνητικά είναι οτι εφαγα την χοντρή κίνηση της Κηφισίας τη Δευτερα βράδυ με βροχή και πολυ νευρικό (ειχα αργήσει) σταμάτα-ξεκίνα από Σύνταγμα μεχρι Χαλάνδρι πολύ ώρα και μετα πήγα Πειραια μεσω αττικης οδού με 120χλμ/ώρα. Τα υπόλοιπα χλμ. ήταν αστικές διαδρομές χωρις πάρα πολυ κίνηση, αλλα με τα συνηθισμένα φανάρια κλπ.Θα το ξαναδώ το πράγμα, μπας και έχω κανει λαθος στις πράξεις, κατι που δε νομίζω... Σε παλιότερη μετρηση, σε ανοιχτο δρόμο και μετα στροφιλικι αγριο σε Επίδαυρο και προς Κρανίδι, έιχε καψει πήγαινε έλα περιου 28 λιτρα στα 370 χλμ , ~7 λιτρα ή λιγότερα ανα 100 και η τωρινή μετρηση με σαλταρε τελείως.
Το θεμα ειναι τι μπορώ να ελέγξω από θεμα μηχανής που μπορει να μου δημιουργει ένα τετοιο θέμα, περα απο τις οδηγικες συνηθειες μου. Ξερουμε όλοι οτι η οδήγηση στην πολη τρώει πολύ καυσιμο αλλα αμα ειναι ετσι θα έχω σοβαρό πρόβλημα τωρα που το χρειάζομαι για δουλειά.
Το αυτοκινητο ειναι απο σερβις, λαδια μπουζι, ξυδια φιλτρα κλπ. Βαζω λαδι 10-40 γιατι το 10-30 που έιχα βάλει το ψιλοήπιε σχετικά γρηγορα.... καμμια ιδέα στο τραπέζι? Να κοιτάξω κάτι?PS... Μη μου πείτε έτσι έιναι η ζωή, να πάρω άλλο αυτοκίνητο, αμα μπορούσα θα το είχα κάνει...
-
Αγαπητοί,
-
Πρωτα πρωτα, μετρησε την καταναλωση σωστα, δηλ, βαζεις βενζινη μεχρι να 'σκασει' η αντλια, κανεις διαδρομες εντος πολης και μετα γεμιζεις παλι μεχρι να 'σκασει' η αντλια.
Αν η καταναλωση ειναι τοσο μεγαλη, αυτο που φταιει ειναι ο τροπος που οδηγεις, κατα κυριο λογο. -
Δηλαδή σου έκαψε χοντρικα 12λίτρα μέσα σε κίνηση και με βροχή... Χμ , εξαρτάται την κίνηση γιατι από τα 9 - 10 λιτρα στα 12 μπορεί να φταίει και η χοντρή κίνηση που σου εκατσε στην Κηφισίας. Πόση ώρα έφαγες ακινητος πχ γιατί και στο ρελαντί καιει βενζίνα.....
-
ερκουδιασιον και λοιπα καλουδια τα ειχες ανοιχτα;;
γιατι οσο να ειναι κατι τρωνε....
-
κάπου έχεις κάνει το λάθος στην μέτρηση.
ξανακάντο σωστά
-
Kάνε αρχικά αυτο που λεει ο nikospappas. Tα 13 λίτρα στα 100 δεν δικαιολογούνται με τίποτα.Είναι απλά υπερβολικά πολλά.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Πρωτα πρωτα, μετρησε την καταναλωση σωστα, δηλ, βαζεις βενζινη μεχρι να 'σκασει' η αντλια, κανεις διαδρομες εντος πολης και μετα γεμιζεις παλι μεχρι να 'σκασει' η αντλια.
Αν η καταναλωση ειναι τοσο μεγαλη, αυτο που φταιει ειναι ο τροπος που οδηγεις, κατα κυριο λογο.Αυτος ειναι ο σωστοτερος τροπος με την προυποθεση οτι θα το κανεις αρκετες φορες και να βγαλεις τον μεσο ορο.Καλο θα ειναι να αλλαζεις και βενζιναδικα γιατι σε πολλα ολος τυχαιος σε τροφοδοτουν πχ με 20λιτρα και η αντλια γραφει 21 η 22 η 23 κλπ.
-
Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις...
Οντως την προηγουμενη φορα που έιχα 'μετρησει' την καταναλωση που λέω, είχα κανει ακριβώς αυτό που προτεινετε. Γεμισμα μεχρι εσχάτων Σαββατο πρωί, ταξιδι μεχρι Πορτο Χελι-Κόστα οδικώς μαλλια κουβάρια, επιστροφή Κυριακή σε πιο ήρεμο ρυθμό και κατευθείαν γεμισμα πάλι μεχρις εσχάτων στο ίδιο βενζινάδικο και στην ΙΔΙΑ αντλια. Ετσι βγηκε το ~7 λιτρα....Το 13άρι μετρήθηκε λιγο άτσαλα... (καμποσα χιλιομετρα με λαμπακι αναμμενο μονιμα, όχι ντεμί να σβηνει-ανάβει αναλογα με την ανηφόρα), 12,5 λιτρα γεμισμα, και μετα ξανα γεμισμα με λαμπακι μονιμα αναμμενο. Ξερω δεν ειναι το ίδιο ακριβές αλλα μιλαμε για τρελλο νούμερο. Ακόμα και το 10 λιτρα θα μου φανει πολύ...
Θα ενημερώσω...
-
Από θερμοκρασίες πως είσαι; Μήπως έχεις κανένα θερμοστάτη κολλημένο ανοιχτό και δεν σηκώνει θερμοκρασία; Αν ναι ο εγκέφαλος ρίχνει παραπάνω καύσιμο προσπαθώντας να φέρει τον κινητήρα στην κανονική θερμοκρασία λειτουργίας (ότι κάνει δηλαδή όταν το βάζεις μπρος κρύο). Τον χειμώνα είναι συχνό φαινόμενο. Εκτός από το όργανο μπορείς να το καταλάβεις και από το καλοριφέρ, θα βγάζει χλιαρό αέρα και είναι πιο έντονο όμως στις υψηλές κυρίως μέσες οριαίες ταχύτητες.
-
Καθαρισμο στα μπεκ εχεις κανει?Εχει και μια δεκαετια στην πλατη του...
-
GAKOST
Θερμοστάτη κολλημένο ΔΕΝ ξέρω άν έχω, δεν καταλαβα τον τρόπο που περιέγραψες για να το ανακαλύψω ... στο κοντερ τιποτα δεν φαινεται, ο δεικτης ειναι στο ίδιο σημεια χειμώνα καλοκαιρι τοσα χρόνια, με φροτιο χωρις φορτιο, ποτε δεν κουνήθηκε, πάντα λιγο πιο κατω απο τη μεση του Min - Max.VAGGMAN
Καθαρισμό μπέκ όχι δεν έχω κανει. Μιλας για εκεινο το μηχάνημα που τα βαζουν και κολυμπανε σε ενα ζουμι και εχει και υπερήχους? Τριβέλιζει στο μυαλό μου εδω και καποιο καιρό η ιδέα, έτσι προληπτικά, αλλα αν θυμάμαι καλα ειναι κανα 70άρι Ευρά και με τσούζει. Μπας και κανω λάθος?Εχω και κατι άλλο σχετικα προσφατα, κανει ένα περιεργο θόρυβο τελευταια στο ρελαντι ακουγεται, οταν γκαζωνεις σκεπαζεται χανεται, δεν μπορώ να τον περιγράψω με τιποτα όμως..... ακουγεται οταν ειναι ζεστο περισσοτερο ισως. Υπόκωφο πράγμα, επαναλαμβανομενο, με περίοδο σαν να χτυπάει πχ ωστήριο, αλλα πολυ μουντά σαν μεσα απο κουβέρτα, δεν εχει τίποτα μεταλλικό ο θόρυβος.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
GAKOST
Θερμοστάτη κολλημένο ΔΕΝ ξέρω άν έχω, δεν καταλαβα τον τρόπο που περιέγραψες για να το ανακαλύψω ... στο κοντερ τιποτα δεν φαινεται, ο δεικτης ειναι στο ίδιο σημεια χειμώνα καλοκαιρι τοσα χρόνια, με φροτιο χωρις φορτιο, ποτε δεν κουνήθηκε, πάντα λιγο πιο κατω απο τη μεση του Min - Max.Έδωσες την απάντηση μόνος σου αν ο δείκτης ανεβαίνει και μένει σταθερός υπό όλες τις συνθήκες είσαι οκ. Αν ήταν κολλημένος θα ήταν συνέχεια χαμηλά και θα ανεβοκατέβαινε ανάλογα με τις συνθήκες (πχ στο χαλαρό ταξίδι θα έπεφτε και στο ζόρι θα ανέβαινε. Αυτό που έγραψα για το καλοριφέρ είναι το σύμπτωμα για αυτούς που δεν ξέρουν τι κάνει εκείνο το όργανο δίπλα σε αυτό της βενζίνης ή που οδηγάνε κοιτώντας μόνο τον δρόμο - προφανώς και δεν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες
-
αυξημενη καταναλωση απο τροπο οδηγησης οφειλεται σε κυριως σε συνεχομενα σταματα ξεκινα,σε υψηλες στροφες
σε μηχανικο προβλημα οφειλεται απο κακη κατασταση του αισθητηρα λ (ειτε εχει κολλησει σε πλουσιο μειγμα ειτε αργει να ανταποκριθει που ειναι το συνηθιστερο) ακομη ειναι τα φαρδια ελαστικα εαν φορας 175 και ανεβεις σε 195 καταλαβαινεις τη διαφορα ακομη σε αντισταση κυλισης αν σηκωθει το αυτοκινητο και δοκιμασεις να δωσεις ωθηση σε καθε τροχο θα καταλαβεις οτι καποιος δυσκολευεται να γυρισει η θελει περισσοτερο δυναμη για να παρει μια στροφη, στο δικο μου ειχαν παρει λιγο τα δισκοφρενα και ενω οι πισω τροχοι επαιρναν 1 1/2 στροφη οι μπροστα με το ζορι πηραν 1, αλλαχτηκαν και εβαλα brembo δισκους και ενα σετ τακακια και οκ ρολαριζαν παλι οπως πρεπει -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Καθαρισμό μπέκ όχι δεν έχω κανει. Μιλας για εκεινο το μηχάνημα που τα βαζουν και κολυμπανε σε ενα ζουμι και εχει και υπερήχους? Τριβέλιζει στο μυαλό μου εδω και καποιο καιρό η ιδέα, έτσι προληπτικά, αλλα αν θυμάμαι καλα ειναι κανα 70άρι Ευρά και με τσούζει. Μπας και κανω λάθος?
Α!γεια σου...
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Αν η καταναλωση ειναι τοσο μεγαλη, αυτο που φταιει ειναι ο τροπος που οδηγεις, κατα κυριο λογο.Αυτος ειναι ο σωστοτερος τροπος με την προυποθεση οτι θα το κανεις αρκετες φορες και να βγαλεις τον μεσο ορο.Καλο θα ειναι να αλλαζεις και βενζιναδικα γιατι σε πολλα ολος τυχαιος σε τροφοδοτουν πχ με 20λιτρα και η αντλια γραφει 21 η 22 η 23 κλπ.
εγω προτεινω να βαζεις μεχρι να σκασει η αντλια 'στο κλικ' παντα σε οριζοντιο επιπεδο. Αν γερνει το εδαφος μπορει να σκασει πιο νωρισ και κατα 5 λιτρα...'ο βενζινας μου το ειπε'...οπως και το καλοκαιρι λογω αυξησησ του ογκου τησ βενζινης τα ιδια λιτρα εχουν μικροτερη αποδοση για αυτο αποφευγουμε να φουλαρουμε σε καυσωνα..βαζουμε λιγο να κινηθουμε και μετα οταν δροσισει φουλαρουμε (....αν εχουμε λεφτα)
-
Λοιπόν έπους (κωμωδίας) συνεχεια.....
με βαση υπολογισμούς μου, έκανα τωρα 86 χιλιομετρα με 10€, αρα περιπου 6,25 λιτρα, άρα 7,5 Λ/100 χλμ χοντρα.... θα τρελαθώ.
ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ όμως, το παραχεσα πηγαινα με ατμούς φαινεται γιατι τωρα το βραδυ που πηγα να φυγω απο τη δουλειά, εκανα οπισθεν σε πολυ επικλινες γκαραζ και όπως εγειρε πισω το αυτοκινητο, πηγε η βενζινη πισω και εμεινε η αντλια με αέρα μόνο.... όπως όταν τελειώνει η κοκα κολα στο κουτακι και ρουφας και ερχονται σταγονες... .... τρεχα βλακα κουστουμάτε με μπιτονι να βαλεις βενζινη μεσα στη βροχή. και μετα το μπιτονι ετρεχε κατω αντε γεια...
-
Το να αφήνεις να στεγνώνει το ντεπόζιτο είναι ότι χειρότερο για την αντλία. Μην παραξενευτείς αν παραδώσει το πνεύμα.
-
Αυτή ειναι η 3η φορά μεσα σε σχεδον 11 χρόνια που μου μενει με στεγνο ντεποζιτο... την εχω ξαναπατήσει με ανηφόρα αλλη μια φορά αλλα ευτυχως με δυο-τρεις μιζιές με ταχύτητα μεσα το πηγα σε ευθεια και μπορεσα και ξεκινησα...
Το λαμπακι βενζινης ειναι αρκετα χιλιόμετρα....οταν δεν εχεις trip computer καμμια φορά λες 'κατσε να παω στο βενζιναδικο που παω συνήθως' ή αφαιρείσαι απο την καθημερινότητα και έτσι την πατας....
Φαίνεται να καίει τη μάνα του & τον πατέρα του, τι να κάνω?