-
εγω το αφηνω να ζεσταθει λιγο
επισεις εμενα εχει δυο καταλυτες, εναν μετα την πολλαπλη και εναν στη μεση, τα περισοτερα αμαξια δυο καταλυτες δεν εχουν
καλα το ρ5 δεν ξεκιναει καν αμα δε ζεσταθει, ασε που δεν εχει και θερμοστατη
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε παλια 15ετιας πχ αλλα που τεχνολογικα κρατιουνται ακομα ισχυουν τα ιδια? Εγω με το που ξεκιναω εχω ν ανεβω τρελη ανηφορα (τουλαχιστον 2-3 χλμ) μεχρι να πιασω ισιωμα, τι κανω εκει?
Τα περισσότερα 15ετίας φέρουν ίδια τεχνολογία με τα τωρινά (ηλεκτρονικός ψεκασμός, ηλεκτρονική ανάφλεξη, τριωδικός καταλύτης κλπ), οπότε ισχύουν τα ίδια. Ξεκινάς κανονικά.
Πολυ σωστα τα λες, αλλα στα καινουρια εχει βελτιωθει ο θαλαμος καυσης και σε 15-20 δευτερολεπτα ξεκινα και το αυτοκινητο δεν σκορτσαρει καθολουπχ. στο almera 1.4 με θερμοκρασια περιβαλλοντος λιγοτερο απο 10 βαθμους αν δεν λειτουργησει στο ρελαντι για 2 λεπτα δεν μπορει να λειτουργησει ομαλα,τον εκανα στα 30 δευτερολεπτα προθερμανση να ξεκινησει και σκορτσαριζε πολυ εντονα (και τοτε που ηταν ολοκαινουριο)σε σχεση με το astra 1.4 2000,rover 214 1999,seat ibiza 1.4 2004, opel astra 1.4 2000 kai 2004 τα εχω κανω δοκιμη και ξεκινανε με 15 δευτερολεπτα προθερμανσης
πιστευω ειναι θεμα σχεδιασης του θαλαμου καυσης αλλα και ψεκασμου για το ποσο 'κολωνει' να ξεκινησει αμεσως απροβληματιστα χωρις προθερμανση
απο το 2000 και επειτα οι αυτοκινητοβιομηχανιες στραφηκαν στο να μειωσουν τους ακαυστους ρυπους (αφου ο καταλυτης ηταν αρκετα μακρια τοποθετημενος,κατω απο την καμπινα) μια λυση ηταν η τοποθετηση του καταλυτη στην πολλαπλη εξαγωγης για να πιανει γρηγοροτερα θερμοκρασια -
Ο χρήστης umaga έγραψε:
εγω το αφηνω να ζεσταθει λιγοεπισεις εμενα εχει δυο καταλυτες, εναν μετα την πολλαπλη και εναν στη μεση, τα περισοτερα αμαξια δυο καταλυτες δεν εχουν
καλα το ρ5 δεν ξεκιναει καν αμα δε ζεσταθει, ασε που δεν εχει και θερμοστατη
στην περιπτωση που υπαρχουν 2 καταλυτες, αυτος που ειναι τοποθετημενος στην πολλαπλη εξαγωγης ειναι ο προκαταλυτης
σε περιπτωση που εχεις αυξημενη καταναλωση , μειωμενη αποδοση παντα αυτος που ειναι στην πολλαπλη εξαγωγης χαλαει-σπαει-λιωνει-μπουκωνει πρωτα
και υπαρχουν 3 εκδοχες: αντικαταστεις τον προκαταλυτη με εναν μεταλλικο
καταργεις τον προκαταλυτη και βαζεις εναν καινουριο κεραμικο καταλυτη
καταργεις τον προκαταλυτη ετσι απλα
για μειωμενο κοστος στη βιομηχανια βαζουν 1καταλυτη -
Βρε παιδια καλα ολα αυτα. Εγω το αφηνω 10-20 δευτερολεπτα να φυγει το 1ο χοντρο 'τσοκ' στις 1.200 και μετα βγαινω απο το γκαραζ. Το θεμα ειναι οτι το αμαξι πχ το πρωι με ~10 βαθμους θερμοκρασια εξω, τα νερα του ισα να χουν παρει χαμπαρι οταν εχω κανει ~15 λεπτα σε σχετικη κατηφορα με κινηση σε 2-3 φαναρια...
Μιλαμε για αποσταση 2 χιλιομετρων.
Το καλοριφερ ισα που βγαζει αερα γυρω στους 15-20 βαθμους, αρα τα νερα ισα που εχουν παρει χαμπαρι...
Το θεμα ειναι οτι μετα απ' ολο αυτο ξεκιναω απο διοδια και μπαινω αττικη οδο. Μεχρι να βαλω 5η ο αερας απο το καλοριφερ ζεματαει!!!
Καλο που ζεσταινεται το κοκαλακι μου, αλλα ειναι σωστο να ζεσταινεται το καλοριφερ μεσα σε 15 δευτερολεπτα? -
οσο πιο γρηγορα βαλεις 4η και 5η θα πιασουν και τα νερα τη θερμοκρασια τους αναλογα και με το θερμοστατη που εχει 82, 87
σε αυτη τη διαδρομη με 1η 2η 3η ο κινητηρας δεν τρωει ιδιαιτερο ζορισμα οσο με την 4η και 5η για να σηκωσει θερμοκρασια αλλα και στροφες κινητηρα για να κινηθουν τα νερα -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Σε παλια 15ετιας πχ αλλα που τεχνολογικα κρατιουνται ακομα ισχυουν τα ιδια? Εγω με το που ξεκιναω εχω ν ανεβω τρελη ανηφορα (τουλαχιστον 2-3 χλμ) μεχρι να πιασω ισιωμα, τι κανω εκει?
Τα περισσότερα 15ετίας φέρουν ίδια τεχνολογία με τα τωρινά (ηλεκτρονικός ψεκασμός, ηλεκτρονική ανάφλεξη, τριωδικός καταλύτης κλπ), οπότε ισχύουν τα ίδια. Ξεκινάς κανονικά.
Πολυ σωστα τα λες, αλλα στα καινουρια εχει βελτιωθει ο θαλαμος καυσης και σε 15-20 δευτερολεπτα ξεκινα και το αυτοκινητο δεν σκορτσαρει καθολουπχ. στο almera 1.4 με θερμοκρασια περιβαλλοντος λιγοτερο απο 10 βαθμους αν δεν λειτουργησει στο ρελαντι για 2 λεπτα δεν μπορει να λειτουργησει ομαλα,τον εκανα στα 30 δευτερολεπτα προθερμανση να ξεκινησει και σκορτσαριζε πολυ εντονα (και τοτε που ηταν ολοκαινουριο)σε σχεση με το astra 1.4 2000,rover 214 1999,seat ibiza 1.4 2004, opel astra 1.4 2000 kai 2004 τα εχω κανω δοκιμη και ξεκινανε με 15 δευτερολεπτα προθερμανσης
πιστευω ειναι θεμα σχεδιασης του θαλαμου καυσης αλλα και ψεκασμου για το ποσο 'κολωνει' να ξεκινησει αμεσως απροβληματιστα χωρις προθερμανση
απο το 2000 και επειτα οι αυτοκινητοβιομηχανιες στραφηκαν στο να μειωσουν τους ακαυστους ρυπους (αφου ο καταλυτης ηταν αρκετα μακρια τοποθετημενος,κατω απο την καμπινα) μια λυση ηταν η τοποθετηση του καταλυτη στην πολλαπλη εξαγωγης για να πιανει γρηγοροτερα θερμοκρασιαΑυτοκίνητα του 1993 (Mazda Xedos 6) και του 1995 (Land Rover Discovery Mpi) πάντως ξεκινάνε αμέσως μόλις πάρουν μπροστά (και όταν λέω αμέσως, εννοώ 1-2 δευτερόλεπτα) χωρίς ίχνος δισταγμού ή σκορτσαρίσματος. Το αυτό θυμάμαι και σε 323F του 1989.
-
Μια φορα με κρυα ξεκινηματα (εννοωντας κατω απο 8oC) ξεκιναω ειτε αμεσως, ειτε μολις πεσουν λιγο οι στροφες για 2- δευτερολεπτα. Απο εκει και περα χαλαρη οδηγηση και αλλαγη ταχυτητων μαξ στις 2500 στρ. Ο ιδιος ο κατασκευαστης αναφερει πως οταν βαζουμε μπρος το κινηρα να φευγουμε και να οδηγουμε χαλαρα.
-
κι εγω περιμενω να πεσουν οι στροφες δηλ 1 με 1.5 λεπτο κ μετα οδηγω χαλαρα για ενα 10λεπτο.
ο κατασκευαστης λεει μολις ξεπερασω τους 50 βαθμους στο νερο αλλα το λαδι δεν εχει ζεσταθει ακομα.Sent from my Ideos X5 Pro
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Μια φορα με κρυα ξεκινηματα (εννοωντας κατω απο 8oC) ξεκιναω ειτε αμεσως, ειτε μολις πεσουν λιγο οι στροφες για 2- δευτερολεπτα. Απο εκει και περα χαλαρη οδηγηση και αλλαγη ταχυτητων μαξ στις 2500 στρ. Ο ιδιος ο κατασκευαστης αναφερει πως οταν βαζουμε μπρος το κινηρα να φευγουμε και να οδηγουμε χαλαρα.Γιατί όταν έχει ζεσταθεί σε τι στροφές αλλάζεις;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Μια φορα με κρυα ξεκινηματα (εννοωντας κατω απο 8oC) ξεκιναω ειτε αμεσως, ειτε μολις πεσουν λιγο οι στροφες για 2- δευτερολεπτα. Απο εκει και περα χαλαρη οδηγηση και αλλαγη ταχυτητων μαξ στις 2500 στρ. Ο ιδιος ο κατασκευαστης αναφερει πως οταν βαζουμε μπρος το κινηρα να φευγουμε και να οδηγουμε χαλαρα.
Γιατί όταν έχει ζεσταθεί σε τι στροφές αλλάζεις;
Στις 1800 rpm μαξιμουμ
Το κοφτιαζει στις 2μιση στην αρχη για να ζεσταθει πιο γρηγορα
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
οσο πιο γρηγορα βαλεις 4η και 5η θα πιασουν και τα νερα τη θερμοκρασια τους αναλογα και με το θερμοστατη που εχει 82, 87
σε αυτη τη διαδρομη με 1η 2η 3η ο κινητηρας δεν τρωει ιδιαιτερο ζορισμα οσο με την 4η και 5η για να σηκωσει θερμοκρασια αλλα και στροφες κινητηρα για να κινηθουν τα νεραO θερμοστατης μπορει να παει απο 85 εως 110 γιατι ειναι tsi... Και μαλλον σε τετοιες συνθηκες δουλευει στους 110 μεσα στην πολη.
Αλλο ρωταω ομως.
Αναγκαστικα θα κανω ενα 'γρηγορο' ξεκινημα απο τα διοδια και θα αλλαζω στις ~4.000 στροφες.
Το αμαξι εχει δουλεψει σε κινηση τουλαχιστον ενα 10λεπτο.
Δεν εχει παρει χαμπαρι μεχρι τοτε αλλα μολις επιταχυνω το καλοριφερ ζεματαει μεσα σε 15 δευτερολεπτα. Ειναι καλο για τον κινητηρα αυτο? -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Στις 1800 rpm μαξιμουμ
Τα προφιτερολ ηταν καλα???
-
Κάτι άσχετο...είναι φυσιολογικό τα νερά μου να παίζουν μεταξύ 80-85 βαθμούς σε νορμαλ οδήγηση (πχ Αττική οδό)? δεν είναι λίγο χαμηλά? ο θερμοσάτης φαίνεται να ανοίγει στους 85 γιατι με το που παει 85, αρχίζει και πέφτει.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Στις 1800 rpm μαξιμουμ
Τα προφιτερολ ηταν καλα???
Ηταν, ηταν
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
σε αυτη τη διαδρομη με 1η 2η 3η ο κινητηρας δεν τρωει ιδιαιτερο ζορισμα οσο με την 4η και 5η για να σηκωσει θερμοκρασια αλλα και στροφες κινητηρα για να κινηθουν τα νεραO θερμοστατης μπορει να παει απο 85 εως 110 γιατι ειναι tsi... Και μαλλον σε τετοιες συνθηκες δουλευει στους 110 μεσα στην πολη.
Αλλο ρωταω ομως.
Αναγκαστικα θα κανω ενα 'γρηγορο' ξεκινημα απο τα διοδια και θα αλλαζω στις ~4.000 στροφες.
Το αμαξι εχει δουλεψει σε κινηση τουλαχιστον ενα 10λεπτο.
Δεν εχει παρει χαμπαρι μεχρι τοτε αλλα μολις επιταχυνω το καλοριφερ ζεματαει μεσα σε 15 δευτερολεπτα. Ειναι καλο για τον κινητηρα αυτο?Μια χαρά είναι. Το μοτέρ έρχεται πιο γρήγορα σε θερμοκρασία όταν δουλεύει σε υψηλότερες ΣΑΛ. Για αυτό και δεν πρέπει να περιμένοπυμε τίποτα στην αρχή.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μια χαρά είναι. Το μοτέρ έρχεται πιο γρήγορα σε θερμοκρασία όταν δουλεύει σε υψηλότερες ΣΑΛ. Για αυτό και δεν πρέπει να περιμένοπυμε τίποτα στην αρχή.Ενταξει δεν ειπαμε να βαραμε και κοφτες απο την αρχη...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κάτι άσχετο...είναι φυσιολογικό τα νερά μου να παίζουν μεταξύ 80-85 βαθμούς σε νορμαλ οδήγηση (πχ Αττική οδό)? δεν είναι λίγο χαμηλά? ο θερμοσάτης φαίνεται να ανοίγει στους 85 γιατι με το που παει 85, αρχίζει και πέφτει.Sent from my iPad 2 using Tapatalk
ναι ειναι φυσιολογικο
-
Προσωπικα δεν περιμενω και πολυ.... Βαζω μπρος και το αφηνω να ζεσταθει (οσο προλαβει δηλαδη ) για το χρονικο διαστημα στο οποιο θα καθαρισω τα γυαλια μου (καθε πρωι σχεδον) και θα βαλω και ζωνη.. Maximum δηλαδη 30 δευτερα... Συνηθως κανει πολυ κρυο στην Κομοτηνη το πρωι, οποτε με το που αναψω τον κινητηρα οι στροφες πεταγονται στις 1.400, σταθεροποιουνται στις 1.200 και μετα σταδιακα πεφτουν στις 700 (και η στιγμιαια καταναλωση θα δειχνει 0,7 lt/h). Τοτε εχει ζεσταθει ο κινητηρας.. Βεβαια μεχρι να πεσουν οι στροφες στις 700 περνανε γυρω στα 5-7 λεπτα οποτε δεν καθομαι να περιμενω και το ζεσταινω εν κινησει (πηγαινοντας χαλαρα)
Εχω ριξει επικο καβγα με τον κολλητο μου σχετικα με το ζεσταμα του κινητηρα.. Οποτε ξεκινα το αυτοκινητο (Polo tsi), περιμενουμε κανα 3λεπτο με 5λεπτο το οποιο εμενα μου φαινεται αιωνας! Μονο οταν ακουστει ενα τσακ και πεσουν οι στροφες στις 600, ξεκινα. Οταν πηγα να του πω να ξεκινησει λιγο νωριτερα με πηρε απο τα μουτρα και αρχισε να μου λεει οτι δεν προσεχω το αμαξι μου και λοιπα...
-
Στα tsi επιβάλλεται πρώτα να πέσει το ρελαντί για να ξεκινήσεις. Αλλά 3λεπτο δεν κάνει με τίποτα. Καλοκαίρι 1 λεπτό βαριά και χείμωνα άντε 1.5 λεπτό. Μέχρι να τακτοποιηθείς μέσα έχει περάσει ο χρόνος, δεν είναι τραγικό διάστημα. Οπως και όταν σταματώ κάνω τα 2-3 τελευταία χλμ χαλαρά και στο ρελαντί περιμένω περίπου 20 με 30 δεύτερα (ίσα να μαζέψω τα πράγματα) και σβήνω.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αγαπητοί συνφορουμήτες.Μετά από προτροπή του taurus ανοίγω το παρόν θέμα να μου (και ίσως μας) λυθεί μια απορία περί προθέρμανσης κινητήρα.
Όταν έξω έχει κρύο (κάτω απο 15 βαθμούς) περιμένω για 5 λεπτά στο ρελαντί μέχρι τα νερά (άρα και τα λάδια) να φτάσουν στους 35-40 βαθμούς πριν ξεκινήσω.
Κάνω καλά;
Σημείωση. Οι κυλινδροί μου είναι αλουμινένιοι και έχω διαβάσει μερικές περιπτώσεις στο εξωτερικό οι οποίοι ραγίζουν ενδεχομένως λόγω απότομης αλλαγής στη θερμοκρασία.
Ακούω απόψεις.
εγω βαζω μπροστα περιμενω το πολυ κανα λεπτο να πεσουν οι στροφες και να κυλισουν τα υγρα και στη συνεχεια ξεκιναω οδηγωντας πολυ ηρεμα (μεχρι 2500) μεχρι να ανεβει η θερμοκρασια , μολις περασω τους 80κατι (στα λαδια) δινω πονο
στο c2 κοφτη με το κρυο, δεν παθαινει κατι
Ζέσταμα κινητήρα τις κρύες μέρες;;;