-
http://en.wikipedia.org/wiki/Hdi#2011_report
Η Ελβετια ειναι κατω απο τη Γερμανια παντως, ενω ειναι και πιο βαρετη, και πιο ακριβη χωρα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Οταν κοιταζαμε να φυγουμε εψαχνα στις εξης πολεις Ροττερνταμ, Αμστερνταμ, Αμβουργο, Αμβερσα, Γενευη, Κοπεγχαγη, γιατι αυτες οι πολιες μας αρεσουνε και, σημαντικο, υπηρχε δυνατοτητα εργασιας, ναυτιλια.
Παρισι, Λονδινο, τα λεφτα θα ητανε πολυ λιγα για αξιοπρεπη ζωη και απο οπουδηποτε αλλου καλυτερα να μεναμε Ελλαδα, αν δεν ειχαμε τα παιδια μπορει να μην ειχαμε κανει τιποτα η και κατι τελειως διαφορετικο.Δεν μπορείς να διαπραγματευτεις ένα μισθό ανάλογα με το κόστος ζωής;
καλα θα ητανε αλλα ο μισθος ειναι με τι προσφερεις και καθως δεν ητανε μετακινηση εσωτερικη σε εταιρεια δεν μπορουσα να ζητησω παραπανω απο την αγορα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hdi#2011_reportΗ Ελβετια ειναι κατω απο τη Γερμανια παντως, ενω ειναι και πιο βαρετη, και πιο ακριβη χωρα.
Of course. Φυσικά και είναι κάτω. Άλλιως είναι να παράγεις τυρί και αλλιώς Mercedes, BMW, VW και άλλα ωραία.
-
Και σαφώς ανότερη παιδεία στη Γερμανία.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Δεν αμφισβητεί κανείς το μεγαλείο της Ελβετίας. Άλλα Τρύφων υπάρχουν και άλλοι παράδεισοι εκτός της Ελβετίας. Πιστεψέ με. Άλλα εσύ εχεις φάει κόλλημα με την Ελλάδα. Γιατί;
Μα είναι το θέμα της συζήτησής μας, πες, που;
εγώ με σειρά προτεραιότητας 1) Σκωτία 2) Καναδάς 3) Αυστραλία
-
Και τι φορους εχουν αυτα τα κρατη?? για ενα εισοδημα π.χ. 50000ευρω??
-
Οι φόροι εδώ είναι χαμηλότεροι από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Σκωτία έχεις πάει; Καλοκαίρι δεν βλέπεις ουρανό λόγω κουνουπιών και χειμώνα δεν βλέπεις λόγο ομίχλης, το υγρότερο κλίμα της ηπείρου....
Για τα άλλα αν θέλεις να ξεκόψεις τελείως από τα πάντα νο προμπλεμο. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Και τι φορους εχουν αυτα τα κρατη?? για ενα εισοδημα π.χ. 50000ευρω??Καναδάς γύρω στο 20%, εξαρτάται από την πολιτεία.
Το 50k (=70k CDN $) είναι πολύ χαμηλός μισθός.
Υγεία, παιδεία κορυφαία!!!
Το κρύο δεν παίζεται στις πόλεις που δεν βρέχονται από ωκεανό. Κατάψυξη. -
Στην Γενευη, αμα στα παιρνουν απο το μισθο -δειγμα-, στην εταιρεια μας ενας τζουνιορ ξεκινα με 70,000 το χρονο
Εισοδημα το χρονο/το μηνα/ φορος μονος/παντρεμενος/1/2/3/4/5 παιδια
70,201 -- 5,850.05 -- 11.96 -- 3.07 -- 0.36 -- _____ -- _____ -- _____ -- _____
95,401 -- 7,950.05 -- 15.6 -- 7.56 -- 4.53 -- 1.97 -- 0.2 -- _____ -- _____
120,001 -- 10,000.05 -- 18.38 -- 11.06 -- 8.26 -- 5.6 -- 3.21 -- 1.43 -- 0.05
140,401 -- 11,700.05 -- 20.19 -- 13.51 -- 10.94 -- 8.44 -- 6.04 -- 3.83 -- 2.11
170,401 -- 14,200.05 -- 22.46 -- 16.42 -- 14.19 -- 11.99 -- 9.83 -- 7.7 -- 5.67
471,001 -- 39,250.05 -- 32.95 -- 29.33 -- 28.37 -- 27.41 -- 26.46 -- 25.51 -- 24.57 -
Κάθε καντόνι έχει δική του φορολογία και υπάρχουν και ομοσπονδιακοί φόροι. Η Γενεύη πληρώνει περισσότερα σε σχέση με άλλους.
Φόροι χωρίς μειώσεις για δάνεια/παιδιά, κλπ:: http://www.vd.ch/fileadmin/user_upload/ ... u_2010.pdf
μετά εκπίπτουν τα συνήθη.
Οι ξένοι και όσοι δεν έχουν μόνιμη άδεια παραμονής πληρώνουν στην πηγή και μετά υποβάλουν δήλωση και συνήθως τους επιστρέφονται λεφτά.Ομοσπονδιακοί φόροι προστίθενται:
http://www.estv.admin.ch/bundessteuer/d ... bNoKSn6A--Όλα αυτά βέβαια στο Internet και με email.
-
Ακολουθεί post-κατάθεση ψυχής
Από μικρός είχα μια αδυναμία στις τρύπες. Θυμάμαι πως, κάθες φορά που μου έκανε κούκου αναστατωνόταν η γειτονιά και οι αγαναχτισμένες γειτόνισες μου φώναζαν: 'τί κάνεις βρε βόδι'. Γι' αυτό, η αγαπημένη μου χώρα είναι η Ελβετία.Totos speaking
-
Τα βόδια αγόρι μου κάθονται Ελλάδα και πληρώνουν χαράτσια σ'ενα φαλιρισμένο κράτος που δεν τους προσφέρει τίποτα, οι άνθρωποι ζουν αλλού ανθρώπινη ζωή.
-
Τα βόδια αγόρι μου κάθονται Ελλάδα και πληρώνουν χαράτσια σ'ενα φαλιρισμένο κράτος που δεν τους προσφέρει τίποτα, ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ζουν αλλού 'ανθρώπινη κατ' εικόνα' ζωή.Fixed!
Που θα μας πεις και βόδια! Στο πλούσιο CV σου απουσιαζει κατι που δεν το κατέχεις -γιατί το αποκτας και δεν τα μαθαίνεις- και είναι ΒΑΣΙΚΟ! Συμπεριφορά! Αναιδέστατε! -
Πλούσιο CV!
-
Από αυτό το topic βγαίνουν 3-4 διδακτορικά στην ψυχιατρική
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πλούσιο CV!Δεν βάζεις και το δικό σου να γελάσουμε και μεις;
-
Τα βόδια αγόρι μου κάθονται Ελλάδα και πληρώνουν χαράτσια σ'ενα φαλιρισμένο κράτος που δεν τους προσφέρει τίποτα, οι άνθρωποι ζουν αλλού ανθρώπινη ζωή.Eγω με την αδερφή μου σκεφτόμαστε να πάμε Καναδά(Τορόντο) που έχουμε πολλούς συγγενείς. Για ενα λόγο σκέφτομαι να μετακομίσω. Η Ελλάδα έχει γίνει άντρο ΠακιστανοΑλβανων που λυμαίνονται τον τόπο και η εγκληματικότητα είναι στα ύψη. Εμένα με φτάνουν τα 800-900ε τον μήνα, αλλα αυτη την βρωμιά, εγκληματικότητα που φέρνουν οι λαθρομετανάστες δεν την αντέχω. Κακόμοιρη Ελλαδιτσα πως σε κατάντησαν. Σε 50 χρόνια οι Ελληνες δεν θα υπάρχουν καν.... Να δω μετά τους πολιτικούς πως θα ζουν. Στην Εκάλη και στο Πανόραμα δεν έχει λαθρομεταναστες.Οταν θα πληθύνουν και αλλο,τοτε θα καταλάβουν οτι ειναι αργα.
Η Αθήνα ειδικά είναι γκέτο. Το βραδάκι αν κάνεις βόλτα σε Συνταγμα,Ομόνοια,Πατήσια,Κυψέλλη κ.τ.λ είσαι dead man. Αυτή είναι η πολυπολιτισμικότητα που μας έφεραν οι προδότες πολιτικοί. Το σχεδιο τους πέτυχε. Μας χρεωκόπησαν και μας διέσπασαν την εθνικη μας συνοχή
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Σε 50 χρόνια οι Ελληνες δεν θα υπάρχουν καν....Τόσο πολύ;
-
Προς ενδιαφερομένους: O HiFi ειναι expert στον apache (έχει κάνει 3 φορες apachectl stop / start) και στο πρωτόκολλο RIP (διαβασε μια φορά ότι υπάρχει). Είναι άριστος γνώστης της ORACLE (έχει χαλαρά το select * from tab) και openVMS (το dir το δουλεύει άψογα). Ξερει και UML (έβαλε stencil στο visio). Ξέρει digital unix (το tru64 το μισεί όμως). Ξέρει και 25.012 ακόμη πράγματα, με την ίδια απίστευτη εμβάθυνση. Μόνο ο Τσακ Νόρρις ξέρει περισσότερα.
-
Οι φόροι εδώ είναι χαμηλότεροι από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Σκωτία έχεις πάει; Καλοκαίρι δεν βλέπεις ουρανό λόγω κουνουπιών και χειμώνα δεν βλέπεις λόγο ομίχλης, το υγρότερο κλίμα της ηπείρου....
Για τα άλλα αν θέλεις να ξεκόψεις τελείως από τα πάντα νο προμπλεμο.Εχω πάει για αυτό και την ερωτεύτηκα. Γουστάρω συννεφιά, ομίχλη κ καταθλιπτικό τοπίο.
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα