-
Σκεφτόμουν μέσα στους επόμενους μήνες να βάλω μπρος για δίπλωμα και μηχανή.
Πιο πολύ τη θέλω για μέσα στην πόλη(όχι σε κίνηση, απλά αστικές διαδρομές) και διαδρομές σε στροφές και βουνά.
Διαδρομή μεγαλύτερη από 100χλμ δύσκολα θα κάνω οπότε κοιτάζω για naked.Έλεγα για αρχή να πάρω κανένα παλιό γιαπωνέζικο μέχρι τα 1500Ε.
Σε αυτή την τιμή βλέπω κάτι Bros, CB400 και μερικά Suzuki.
Από συμπεριφορά, κατανάλωση και συντήρηση τι λένε;
Αξίζουν τα παραπάνω για νέο οδηγό ή να κάνω υπομονή να μαζέψω περισσότερα και να πάω σε κάτι πιο σύγχρονο; -
Πιο πολύ τη θέλω για μέσα στην πόλη(όχι σε κίνηση, απλά αστικές διαδρομές) και διαδρομές σε στροφές και βουνά.
Διαδρομή μεγαλύτερη από 100χλμ δύσκολα θα κάνω οπότε κοιτάζω για naked.Έλεγα για αρχή να πάρω κανένα παλιό γιαπωνέζικο μέχρι τα 1500Ε.
Αξίζουν τα παραπάνω για νέο οδηγό ή να κάνω υπομονή να μαζέψω περισσότερα και να πάω σε κάτι πιο σύγχρονο; -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Σκεφτόμουν μέσα στους επόμενους μήνες να βάλω μπρος για δίπλωμα και μηχανή.Πιο πολύ τη θέλω για μέσα στην πόλη(όχι σε κίνηση, απλά αστικές διαδρομές) και διαδρομές σε στροφές και βουνά.
Αξίζουν τα παραπάνω για νέο οδηγό ή να κάνω υπομονή να μαζέψω περισσότερα και να πάω σε κάτι πιο σύγχρονο;Τα suzukiα (bandit, δλδ) ξέχασέ τα καλύτερα. Κανείς δεν κατάφερε ποτέ να τα ρυθμίσει σωστά στην Ελλάδα (όπως και τα rf) και μονίμως είχαν προβλήματα με την τροφοδοσία τους (τρύπες και μπερδέματα). Αν μπορείς να ζήσεις με αυτό τότε OK, αλλά να ξέρεις ότι κανείς δε θα κάτσει να ασχοληθεί μαζί τους...
Τα cb , (SF, όχι το CB-1) είναι εξαιρετικές μηχανές, φοβερά αξιόπιστες (γρανάζια για εκεντροφόρους κλπ κλπ) αλλά επίσης κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί τους, ειδικά με κάτι v-tec. To καλό είναι ότι δεν παθαίνουν και τίποτε τα άτιμα...Αν πάρεις κάποια από τις παλαιότερες και με την προϋπόθεση ότι είναι καλοσυντηρημένη ωστόσο, δε θα έχεις προβλήματα. Κανόνικά δεν πρέπει να ακούγεται κιχ από βαλβίδες (το κλασσικό γουργουρητό των γραναζιών είναι νορμάλ) και πρόσεχε στην εκκίνηση τι βγάζει από πίσω (ψάξε και για άχνα λαδιού). Στο δρόμο είναι υπέροχες και αν δεν κάνεις μεγάλα ταξίδια (που θέλεις ένα φέριγκ αλλά και σου σπάει τα νεύρα που έχει πολλές στροφές) θα είσαι μια χαρά.
Πάντοτε, ωστόσο, να έχεις υπόψη σου ότι είναι 15 χρονών + μηχανές, χωρίς σοβαρή υποστήριξη σε ανταλλακτικά (υπάρχουν καινούργες ακόμα σε πολλά μέρη του κόσμου και μπορείς να κάνεις δουλειά με ebay, αλλά δε θα στο πρότεινα για μια καθημερινή μηχανή).
Το bros είναι δύσκολο μηχανάκι αρκετα ευπαθές στο 'ψαλίδι' πίσω (ειδικά από βλάκες μάστορες και από κακές πτώσεις) ενώ τα περισσότερα είναι πλέον σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης. Χώρια που ήταν το πιο αδύναμο από όλα...Αυτονόητο είναι να κοιτάξεις τα συνηθισμένα που κοιτάμε σε μια μτχ μηχανή (σημάδια ή στοιχεία που δείχνουν σοβαρές τούμπες, φθορές σε περιφεριακά κλπ κλπ).
Η γνώμη μου είναι ότι ένα cb500 μπορεί να μην έχει ούτε την ποιότητα ούτε την γκλαμουριά του sf αλλά στα ίδια περίπου λεφτά είναι καλύτερη επιλογή (πιο καινούργια, πιο φιλική, πιο φτηνή στη συντήρηση και κανονικής εισαγωγής).
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/1824412/Αντίστοιχα, η λίγο πιο ακριβή gsf600 είναι καλύτερη επιλογή από το παλιό 400ρι.
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1008071/επίσης θα έβλεπα και αυτό εδώ:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1814480/Γενικά, τα 400ρια είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟΥ μεγέθους μηχανές, μη νομίζεις ότι θα σε δυσκολέψουν λιγότερο από τα λίγο πιο σύγχρονα 600ρια...
IMHO, παντα... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Γενικά, τα 400ρια είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟΥ μεγέθους μηχανές, μη νομίζεις ότι θα σε δυσκολέψουν λιγότερο από τα λίγο πιο σύγχρονα 600ρια...
IMHO, παντα...Δεν είναι θέμα μεγέθους.
Πιο πολύ για λόγους τιμής τα κοιτάζω οπότε είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις.Ευχαριστώ. Θα κοιτάξω και τα υπόλοιπα.
-
Έκανα το βήμα που πας να κάνεις πριν ένα μήνα περίπου....ακριβώς με την ίδια λογική.
Μηχανή για μέσα στην πόλη κυρίως και μικρές αποστάσεις κάτω από 100χλμ.Εφόσον πρόκειται για πρώτη μηχανή με χρήση μέσα στην πόλη θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις για κάποιο μοντέλο με ABS το οποίο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο.
Προσωπικά αγόρασα το Honda Hornet 600cc 2007 μοντέλο με C-ABS που σημαίνει ότι τα φρένα μπρος και πίσω συνδυάζονται, δηλαδή πατώντας μόνο μπροστινό λειτουργεί αυτόματα και το πίσω προσφέροντας ομοιόμορφο φρενάρισμα και ισορροπία.Ανάλογα μοντέλα μπορείς να βρεις με περί τα 4000€-5000€ τα οποία θα είναι 4-5 ετών και δεν θα έχουν τα πιθανά προβλήματα παλαιότερων μοντέλων.
Σε κάθε περίπτωση να υπολογίσεις και περίπου 500-1000€ για εξοπλισμό, κράνος-μπουφάν-γάντια οπωσδήποτε και δευτερευόντως παντελόνι και μπότες.
Άλλα μοντέλα ευκολοδήγητα που αξίζει να δεις είναι το Yamaha XJ6, Suzuki GSR 600.
Το Hornetάκι μου πάντως δεν το αλλάζω με κανένα
-
Σκεφτόμουν και για κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να κάνω υπομονή να μαζέψω τα λεφτά.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Σκεφτόμουν και για κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να κάνω υπομονή να μαζέψω τα λεφτά.Καλύτερα να κάνεις την υπομονή και να πάρεις κάτι καλό που δεν θα σε ταλαιπωρήσει με βλάβες , θα είναι πιο άνετο, πιο ασφαλές (όσο μπορεί μια μηχανή να είναι ασφαλής) και πιο οικονομικό μιας και τα μοντέλα που κοιτάς είναι με καρμπυρατερ ενώ τα καινούρια με injection.
Σε ότι αφορά την οδήγηση πάντως είναι σαν ποδήλατο παρά τα 200kg (γεμάτο με καύσιμα), 100hp είναι αυτά όμως και θέλει σεβασμό και ρέγουλα στο γκάζι.
-
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1819348/http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1860632/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1809008/
Δεν περιγράφω άλλο!
Νιώθω ότι μου προτείνεις hornet αλλά δεν είμαι σίγουρος...
-
Βέβαια μην περιμένεις καμια κατανάλωση της προκοπής με ένα τέτοιο, όπως και με τα περισσότερα καρμπυρατεράτα που αναφέρθηκαν.
Αλλά και το ψεκαστό Hornet δεν ειναι τέρας οικονομίας και αυτό έχει να κάνει με την επιλογή της Honda να δουλεύουν αυτοί οι κινητήρες με σχετικά πλούσιο μείγμα για λόγους αξιοπιστίας. -
Για τι νούμερα μιλάμε δηλαδή;
-
To δικό μου 6μιση σε χαλαρή σχετικά αστική μετακίνηση (χωρίς πολλή κίνηση, 6η από νωρίς, αλλά και μικρά ανοιγματάκια όπου καθαρίζει ο δρόμος, έτσι για να αφήνεις την πλέμπα πίσω ), 7 αν κάνω αρκετά ανοίγματα, στο ταξίδι με 160άρες συνέχεια (περίπου 7-8 χιλιάδες σαλ) μπορεί να περάσει τα 8.
Μπορει και κάτω από 6μιση και μάλιστα θα εξακολουθείς να κινείσαι πιο γρήγορα από την μέση κίνηση της πόλης, αλλά εγώ δεν έχω τόση υπομονη.
-
Μια χαρά είναι.
Λιγότερο από το αυτοκίνητο. -
Αυτό έλλειπε ρε, να ήταν περισσότερο.
Ερώτηση: δίπλωμα δεν έχεις είπες. Δε μας είπες όμως αν έχεις εμπειρια απο οδήγηση μηχανης.
-
Έχω από συνοδήγηση...
Μόνο παπί έχω οδηγήσει.
-
Να γίνω ακόμη μια φορά σπαζοκλαμπάνιας και να προτείνω να πάρεις κάτι πιο... αδύναμο για πρώτη μηχανή; Εγώ θα κοίταζα οπωσδήποτε με ABS και κάτι ψηλό και πιο κατάλληλο για τους δρόμους μας.
To Hornet που προτείνει ο Taurus, είναι υπερβολικά δυνατό για νέο οδηγό, εγώ δεν θα το πρότεινα ποτέ.
Δες κάνα Aprilia Pegaso πχ με 2000€ το βρίσκεις και ψεκαστό και με ABS και με τα πάντα όλα. Μια χαρά μηχανάκι (νταξ, κάπως βαρύ αλλά ΟΚ... ) και δεν θ' αγχώνεσαι σε κάθε λακούβα μην τερματίσει το πηρούνι! -
Δεν ήξερα την εμπειρία σου περι μηχανών, αν γνωριζα οτι δεν ξέρεις θα ανέφερα κάτι παρόμοιο με τον χάι-φάι.
ΟΜΩΣ, σε κάποια θέματα ο φίλος Γρηγόρης πέφτει λίγο έξω. Το Χορνετάκι μπορεί να έχει πολλή δύναμη, αλλά είναι πιο φιλικό απ' οτι φαίνεται (και το έχω αναφέρει και παλιοτερα) επειδή δεν έχει άπλετη ροπή από πολύ χαμηλά όπως τα δικύλινδρα ή τα μονοκύλινδρα και μπορείς να κινείσαι αξιοπρεπως με χαμηλές στροφές χωρίς να φοβάσαι οτι ξαφνικά θα αρχίσεις να γράφεις το όνομά σου στο δρόμο επειδή φταρνίστηκες και γύρισες το γκάζι 2 χιλιοστά παραπάνω απ' οσο έπρεπε. Επίσης η ανάρτησή του ειναι πολύ πιο ενδοτική απ' οτι μπορείς να φανταστεις και αυτό ειναι στοιχείο που το κάνει εύκολο στην οδήγηση, καθώς δεν έχει ξερές αντιδράσεις αν βρεις κάποια ανωμαλία πάνω στη στροφή.
Το κυριότερο πρόβλημα με τις μηχανές αυτής της ιπποδύναμης ειναι όταν θα χρειαστεί να φρενάρεις και δε θα έχεις καταλάβει για πότε μάζεψες παραπάνω χιλιόμετρα απ' οτι φανταζόσουν. Σε αυτή την περίπτωση θέλει όντως εμπειρία.
Οπότε αν μιλάμε οπωσδήποτε για ένα γυμνό για να μπεις στον κόσμο του δικύκλου και δε γουστάρεις on-off (στα οποία υπάρχουν σαφώς περισσότερες αξιόλογες προτάσεις για αρχή), τότε τα CB-άκια με τα οποία κάνεις μάθημα στις περισσότερες σχολές είναι μονόδρομος. Οι δάσκαλοι ξέρουν γιατί τα έχουν επιλέξει.
-
Ωραία τα χόρνετ αλλά λίγο υπερβολικά ρε γμτ, ειδικά για άνθρωπο χωρίς εμπειρία. Εγώ γουστάρω πολύ το cb 400 sf αλλά πολύ πιο λογική είναι η αγορά ενός cb 500. Πιο καινούριο, αξιόπιστο, τίμιο.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ωραία τα χόρνετ αλλά λίγο υπερβολικά ρε γμτ, ειδικά για άνθρωπο χωρίς εμπειρία. Εγώ γουστάρω πολύ το cb 400 sf αλλά πολύ πιο λογική είναι η αγορά ενός cb 500. Πιο καινούριο, αξιόπιστο, τίμιο.Αν είναι και σκυλί, τότε να πάρει αυτό!
Πρώτη μηχανή - Naked