-
Κάποια μαθήματα στο πανεπιστήμιο αν δεν λάδωνες δεν τα περνούσες. Κόστος μαθήματος: Ένα κουτί νεσκαφέ.
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Πιθανόν ο Spiros όπως και άλλοι δύσμοιροι (βάλε και εμένα μέσα), πίστεψε πως ο γιαλαντζί ελληνικός κομμουνισμοσοσιαλισμός θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο αντίγραφο των ευρωπαίων εταίρων ελέω νομισματικής και εν τέλη πολιτικής ένωσης. Έκατσε λοιπόν εδώ (ή ακόμη χειρότερα σπούδασε στην EU και γύρισε πίσω), για να βοηθήσει να πραγματοποιηθεί αυτή η μετάβαση. Πιθανόν έχει επενδύσει και χρήματα πέρα από κόπο, τα οποία τον κρατούν δέσμιο. Έπαιξε και έχασε μα είναι μαχητής και θα τα καταφέρει.Και μια και μιλάμε για κομμουνισμό και τα οφέλη του, ας μην παραλείψουμε να εκθειάσουμε το εν λόγο σύστημα και την αποτελεσματικότητα του, μετά την εφαρμογή του στον Ελληνικό Δημόσιο τομέα (πιλοτικά ), μετά το '81. Τέρμα η πείνα, τέρμα το άγχος, ζήτω η ευζωία και στην υγεία των κορόιδων που ακόμη λειτουργούν με καπιταλιστικά κριτήρια (απροσάρμοστοι, τι να πεις!) σε ένα κομμουνιστικά (για τους κατέχοντες ΔΥ ταυτότητα) δομημένο κράτος.
Γατάκια καπιτάλες. Φάτε σκόνη!
Για να σε βοηθήσω μπας και μάθεις τίποτα σήμερα, και να χαλαρώσει το λαιμουδάκι σου από τον έμετο που μόλις αμόλησες.
Εις τον Σοσιαλισμό-κομμουνισμό έχεις κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, έτσι το εργοστασιάκι δεν είναι πια στα χέρια του κεφαλαιοκράτη αλλά στα χέρια του κράτους. Αναλόγως γίνεται και η διανομή του πλεονάσματος στην οικονομία, και ούτω καθεξίς. Στην Ελλάδα ΔΕΝ το είχες ποτέ αυτό. Ο καπιταλισμός εδώ ήταν λίγο γιαλατζί, αλλά και πάλι το μεγάλο κεφάλαιο που ευνοείται από τον καπιταλισμό, ευνοήθηκε εξίσου και στο ελληνικό μοντέλο του. Επομένως το να περιμένεις κάτι το οποίο υπήρχε **μόνο **στην φαντασία σου να εξελιχθεί σε κάτι άλλο εξίσου φανταστικό, το λές και πρόβλημα κατανόησης των συνθηκών.
Συγγνώμη, σε αυτό το τόπικ δεν κάνουμε πατ-πατ σε ξεπεσμένους πασόκους.Ο Δημόσιος τομέας στις σύγχρονες χώρες έχει χαρακτήρα αυξημένης εξασφάλισης των υπαλλήλων του, διότι καθ΄αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η συνέχεια του κράτους. Άσε που δεν μπορείς να έχεις ξέχωρη εφαρμογή ενός κοινωνικοοικονομικοπολιτικού συστήματος και ιδιαίτερα στο Δημόσιο Τομέα, ο οποίος **εξ ορισμού **δεν παράγει κάποιο πλεόνασμα για να ιδιοποιηθεί. Το να λες ότι είχες σοσιαλοκομμουνισμό στο ΔΤομέα, είναι λιγάκι άτοπο.
-
Ο χρήστης sainof έγραψε:
Πλησιάζοντας στο Βουκουρέστι, σταματάμε για να ρωτήσουμε **δύο αλκοολικούς **στο δρόμο προς τα που πρέπει να πάμε για να μπούμε μέσα στην πόλη.
κατι που ειχα ξεχασει να γραψω.Το ιδιο και στην Ουκρανια.Μιλαμε οτι περπατωντας ενα απογευμα ειδα πανω απο 10 ανθρωπους τυφλα στο μεθυσι πεσμενους σε πεζοδρομια και παγκακια.
τωρα θα πεταχτουν οι γνωστοι και θα πουν ''εχουμε και εδω αλκοολικους''
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
...κατι που ειχα ξεχασει να γραψω....
ΟΧΙ!
Ξέχασες να γράψεις για ποιες χρονιές μιλάς!!! Πότε ΕΣΥ τα είδες! -
Δεν υπήρχε αλκοολισμός στην ΕΣΣΔ, απλώς πίνανε 2 ποτηράκια παραπάνω βρε παίδες
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
...
κατι που ειχα ξεχασει να γραψω....
ΟΧΙ!
Ξέχασες να γράψεις για ποιες χρονιές μιλάς!!! Πότε ΕΣΥ τα είδες!δεν τα ειδα ρε συ,ψεματα λεω!
-
Παλι καλα που εφυγε ο σοσιαλισμος και λυθηκε το προβλημα του αλκοολισμου!
-
Ευτυχως στην βορεια Ευρωπη δεν πινουν καθολου...
Που δεν μπορουν να περασουν το δρομο απεναντι τα ζωα...
-
Επίσης δεν υπήρχαν ενδοοικογενειακή βία, βιασμοί και μανιακοί με τσεκούρια
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
...
ΟΧΙ!
Ξέχασες να γράψεις για ποιες χρονιές μιλάς!!! Πότε ΕΣΥ τα είδες!δεν τα ειδα ρε συ,ψεματα λεω!
Όχι - τα είδες! Τα είδα και εγώ!!! Άλλα πότε - συνεχίζεις να κάνεις τον Αλέκο!!!!
-
Εδω γα ειχαμε στην ταπεινη ελλαδιτσα αυτα βρε ρομαν, κοτζαμ καθεστως να μην εχει τσεκουρια??
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Δεν υπήρχε αλκοολισμός στην ΕΣΣΔ, απλώς πίνανε 2 ποτηράκια παραπάνω βρε παίδεςroman_k , αν είναι εύκολο πες μας, παρακαλώ (στο περίπου έστω)
- Πόσων χρονών είσαι;
- Πότε έφυγες από την ΕΣΣΔ
- Που έμεινες εκεί (περίπου, σαν 'περιοχή Οδησσού')
- Που έμειναν οι γονείς σου εκεί (περίπου, σαν 'περιοχή Οδησσού')
ή και εσύ μαζί με τον **dim8 **βλέπεις τα μισά;
-
-
Από ΧΙΟΥΜΟΡ πάντως σκίζεις!!!
Δύσκολα πράγματα ρώτησα, ε; Και άλλοι θέλουν να τα μάθουν!
Απάντησε σε όσα θες! -
Είμαι 16, δεν έχω ζήσει εκεί ποτέ, ούτε κανενας συγγενής μου και όλα είναι ένας μύθος, happy?
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
...
ΟΧΙ!
Όχι - τα είδες! Τα είδα και εγώ!!! Άλλα πότε - συνεχίζεις να κάνεις τον Αλέκο!!!!
βρε δεν τα ειδα λεεεμε!! ειπαμε ενα ψεματακι και το εκανες θεμα βρε παιδακι μου.Δεν εχω παει Ρωσσια,απλα ειχα πιει ενα ποτηρακι παραπανω και δεν ηξερα τι εγραφα.
-
Είμαι 16, δεν έχω ζήσει εκεί ποτέ, ούτε κανενας συγγενής μου και όλα είναι ένας μύθος, happy?Εσύ είσαι happy με την απάντηση σου;
roman_k, πραγματικά, τι ήθελες να πεις;
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
βρε δεν τα ειδα λεεεμε!! ειπαμε ενα ψεματακι και το εκανες θεμα βρε παιδακι μου.Δεν εχω παει Ρωσσια,απλα ειχα πιει ενα ποτηρακι παραπανω και δεν ηξερα τι εγραφα.
Βρε παιδάκι μου, πήγες! Δεν αμφιβάλω! Άπλα μάλλον δεν θυμάσαι ΠΟΤΕ!!! Ίσως ήταν ήδη καπιταλισμός εκεί και ΦΟΒΑΣΑΙ να το πεις!
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Είμαι 16, δεν έχω ζήσει εκεί ποτέ, ούτε κανενας συγγενής μου και όλα είναι ένας μύθος, happy?
Εσύ είσαι happy με την απάντηση σου;
roman_k, πραγματικά, τι ήθελες να πεις;
ψεματα ηθελε να πει,αλλα τον τσακωσες τον μπαγασα!Ακου εκει να λεει οτι στην εσσδ ηταν χειροτερα απο την Ευρωπη την ιδια εποχη.
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Βρε παιδάκι μου, πήγες! Δεν αμφιβάλω! Άπλα μάλλον δεν θυμάσαι ΠΟΤΕ!!! Ίσως ήταν ήδη καπιταλισμός εκεί και ΦΟΒΑΣΑΙ να το πεις!
δεν πηγα λεμε,το μυαλο μου τα επλασε,παρασυρθηκα και απο τον ρομανκ,εεε δεν θελει και πολυ.
Capitalism vs Communism Mother of all topics