-
Καλο θα ηταν επισης να εξηγηθει απλα τι σημαινει ΕΠΑ, ΕΘΕΑ και ΟΜΑΕ, ποιες οι αρμοδιοτητες και το αντικειμενο, δηλαδη.
Πολλα οφιτσια. Να 'ναι καλα αυτοι που τα εχουν, αλλα να ξερουμε και περιπου ποιος ειναι τι.
Παρακαλώ μη σχολιάζετε τις ανακοινώσεις, ό,τι θέλετε στην υπόλοιπη θεματική ενότητα [Mod]
-
Καλο θα ηταν επισης να εξηγηθει απλα τι σημαινει ΕΠΑ, ΕΘΕΑ και ΟΜΑΕ, ποιες οι αρμοδιοτητες και το αντικειμενο, δηλαδη.
Πολλα οφιτσια. Να 'ναι καλα αυτοι που τα εχουν, αλλα να ξερουμε και περιπου ποιος ειναι τι.
Παρακαλώ μη σχολιάζετε τις ανακοινώσεις, ό,τι θέλετε στην υπόλοιπη θεματική ενότητα [Mod]
-
-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Καλο θα ηταν επισης να εξηγηθει απλα τι σημαινει ΕΠΑ, ΕΘΕΑ και ΟΜΑΕ, ποιες οι αρμοδιοτητες και το αντικειμενο, δηλαδη.Πολλα οφιτσια. Να 'ναι καλα αυτοι που τα εχουν, αλλα να ξερουμε και περιπου ποιος ειναι τι.
απο περιεργεια....(δεν με ενδιαφερει ποιος μοντ ειναι...)
για να ειναι σεβαστο το 'μην σχολιαζετε',
δεν θα επρεπε να ειναι σεβαστα(εφοσον εδω μπαινουν ανακοινωσεις της ΟΜΑΕ,απο τον ιδιο ανθρωπο που τις αναρτα στο site)
και να απαντιουνται τα ερωτηματα των οδηγων?(οπως το παραπανω ,καθως και αλλα που εχουν γραφτει αλλου,οπως αυτα τα ερωτηματα που εθεσε ο τουλιατος δημητρης στο θεμα αχαιος)
,αλλιως μοιαζει 'χουντικο'.....εκτος και αν εχω τοσο αδικο και τελικα η γη ειναι τετραγωνη....
Μπορείς να ανοίξεις ένα καινούργιο θέμα ή να χρησιμοποιήσεις ένα από τα υπάρχοντα 1396 θέματα των 'Ελληνικών Αγώνων', είναι ανάγκη να γίνεται ο σχολιασμός στο ένα θέμα που είναι 'Ανακοινώσεις' ? Ιδού ένα υποψήφιο για το οποίο κανείς δεν θα έλεγε τίποτα: Ελληνικά αγωνιστικά νέα. Αντί κοινής λογικής και καλής προαίρεσης, αμέσως 'βαριές' κουβέντες για χούντες και τετράγωνη Γη [Mod]
δεν θελω να ανοιξω καινουργιο θεμα,απαντησεις θελω εγω και οι αλλοι που εχουν ρωτησει διαφορα κατα καιρους,αν θελει η ΟΜΑΕ/ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ/ΕΠΑ ας ανοιξει εκεινη ενα θεμα με 'απαντησεις'....
Εχεις δει παρουσία της ΟΜΑΕ/... εδώ μέσα ? Τις ανακοινώσεις της δημοσιεύει ο mm55 (= Mod στο 4T Forum, καμία σχέση με ΟΜΑΕ), τίποτε άλλο. Ποιός θέλεις να σου απαντήσει ? Και μάλιστα να ανοίξει μόνη της θέμα. Ιδού λοιπόν, άνοιξε ένα θέμα, για να δούμε... Φτάνει η ανούσια αντιπαράθεση... [Mod]
δλδ ο mm55 δεν αναρτα στην ΟΜΑΕ?......και τοτε ως τι απαντα στον ΑΠΡ στο θεμα με 'στον αερα το σαιτ της ΟΜΑΕ'???? 100 νοματαιοι ειμαστε στους αγωνες.....
Αλλο διαχειριστής του site (= και άρα απαντά για θέματα που σχετίζονται με το site, όπως αυτό του APR) και άλλο εκπρόσωπος της ΟΜΑΕ (= απαντά σε ερωτήσεις όπως αυτή του Christos M ή αυτή που έβαλες παρακάτω). Εσύ εκπρόσωπο της ΟΜΑΕ ζητάς και τέτοιος δεν υπάρχει εδώ μέσα απ΄όσο γνωρίζω. [Mod]
-
Ο χρήστης KEF έγραψε:
http://aop.gr/images/Photogallery/Agwnes/2011/axaios/dilosi.pdf***ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Στο επισυναπτόμενο αρχείο και συγκεκριμένα στην πρώτη παράγραφο την δήλωσης συμμετοχής του ράλι '36 Ράλι Αχαιός' (15-16 Οκτωβρίου 2011), αναφέρεται ότι, 'Ο υπογράφων συμμετέχων οδηγός/συνοδηγός του δηλωθέντος αυτοκινήτου ..................................αυτούς τους κανόνες και κανονισμούς'. Κατά την άποψή μου γιεννιούνται ορισμένα ζητήματα.
Συγκεκριμένα:
α) Ο οδηγός/συνοδηγός του δηλωθέντος αυτοκινήτου δεν έχουν συμβληθεί με κάποια ασφαλιστική εταιρεία προκειμένου να λειτουργούν ως 'ομπρέλα' για τον εκάστοτε Α.Ο.Π, Οργανωτές, στελέχη κ.λπ σε περίπτωση τυχόν ατυχήματος ή τραυματισμού.
Το νομικό πρόσωπο που συμβάλλεται, είναι αυτό το οποίο διοικεί το σπορ. Άρα στην προκειμένη περίπτωση, αυτοί που δηλώνουν τα παραπάνω με την υπογραφή τους (οδηγός/συνοδηγός), δεν έιναι συμβαλλόμενοι στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Συμβαλλόμενοι είναι η ασφαλιστική εταιρεία και ένα εκ των παρακάτω νομικών προσώπων ΕΘΕΑ/ΕΛΠΑ ή ΕΛΠΑ ή ΕΘΕΑ ή ΟΜΑΕ ή ΕΠΑ ή ΟΜΑΕ/ ΕΠΑ ή ΕΠΑ/ΕΘΕΑ!
Σε κάθε περίπτωση, προκύπτει το ερώτημα: η διοίκηση του σπόρ ασκείται από ποιό νομικό πρόσωπο και η ασφάλιση των αγώνων με ποιο νομικό πρόσωπο συνάπτεται εκ των προμνησθέντων;
β) Στην ίδια παράγραφο πιο κάτω αναφέρεται συγκεκριμένα ότι, '...η αστική ευθύνη βαρύνει την ασφαλιστική εταιρεία ......'. Σωστό, αλλά το ζήτημα είναι ότι αυτό δεν το δηλώνει το πλήρωμα, αλλά ο συμβαλλόμενος στο ασφαλιστήριο, δηλαδή η αρχή του σπορ.
γ) Στην ίδια παράγραφο σημειώνεται ότι, '...για τυχόν ατύχημα ή τραυματισμό που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα'. Από τη γραμματική διατύπωση της συγκεκριμένης φράσης, συνάγεται ότι, σε περίπτωση τραυματισμού ή ατυχήματος οι προμνησθέντες, οδηγοί, Α.Ο.Π, στελέχη, Οργανωτές, δεν φέρουν καμμία ευθύνη (κατά δήλωση των οδηγών βέβαια!). Απευκταίο, αλλά εκτός από ατύχημα και τραυματισμό, υπάρχει και το δυστύχημα. Κάτι τέτοιο δεν μνημονεύεται στην συγκεκριμένη παράγραφο. Ενδεχομένως να μνημονεύεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ευκταίο βέβαια, οι μηχανοκίνητοι αγώνες να μην χρειαστεί ποτέ να μας παραπέμψουν στα άρθρα και τις παραγράφους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.
δ) Στη ίδια προμνησθείσα παράγραφο σημειώνεται ότι, '...έχω πλήρη γνώση των κανόνων και κανονισμών που έχουν εκδωθεί από την FIA και την ΕΘΕΑ/ΕΛΠΑ που καλύπτουν και ελέγχουν τους αγώνες...'. ΕΘΕΑ/ΕΛΠΑ ίσον ΟΜΑΕ/ΕΠΑ; Άλλο νομικό πρόσωπο η ΕΘΕΑ/ΕΛΠΑ άλλο η ΟΜΑΕ/ΕΠΑ; Ποιο διοικεί και πιο ασφαλίζει; Ο συσχετισμός ΕΠΑ/ΕΘΕΑ http://www.omae-epa.gr/sites/www.omae-e ... 202012.pdf, πως συνυπάρχει;
ε) Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω το εξής. Στο τέλος την επισυναπτόμενης προμνησθείσας παραγράφου, σημειώνεται ότι, '...εγγυώμαι να σέβομαι αυτούς τους κανόνες και κανονισμούς'. Σε κάθε περίπτωση, οι κανόνες και οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται. Σε κάθε περίπτωση όμως, άλλο το εφαρμόζω τους κανονισμούς και άλλο το εγγυώμαι! Για παράεδιγμα, ένας ποδοσφαιριστής, οφείλει να τηρεί του κανονισμούς αλλά δεν εγγυάται για αυτό. Ένα πιθανό αντιαθλητικό τάκλιν, δεν μπορεί με δήλωση, να εγγυηθεί ότι δεν θα το πράξει, αλλά μπορούν να του 'εγγυηθούν' οι κανονισμοί ότι ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος θα δεχτεί κίτρινη ή κόκκινη κάρτα!Ευχαριστώ.
Δημήτρης Τουλιάτος.***ερωτηματα που πρακτικα πανε προς ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ /ΕΠΑ/ΟΜΑΕ ,αφου ο μπουσουλας αυτος χρησιμοποιειται απο κατα κανονα ολες τις λεσχες σε ολες τις δηλωσεις συμμετοχης....πχ στο ραλλυ κρητης...
http://www.crn.gr/images/stories/cars/2 ... etoxis.pdfΔιορθώθηκε το bold ώστε να φαίνεται ο αρχικός χρήστης που το είχε δημοσιεύσει δηλ. ο KEF εδώ [Mod]
-
μαλιστα....και τωρα δεν μπορω να κανω επεξεργασια στις δημοσιευσεις μου που εχει γραψει ο μοντ....
και δεν θελω απαραιτητα εκπροσωπο της ΟΜΑΕ....ολοι διαβαζουν(και θα μπορουσαν να απαντησουν η να δωσουν μεσω ενος αλλου, οπως του mm55,απαντησεις)....εξαλλου μπορει να μην ειναι εκπροσωπος της ΟΜΑΕ ο mm55,στον απρ ομως απαντησε...αν θελουν οι υπολοιποι αναγνωστες ας παρουν θεση.
τεσπα....το θεμα 'ερωτηματα που αναμενουν απαντηση'ανοιξε,τωρα αν θα δουμε καμια απαντηση ειναι αλλο θεμα....!καλημερα!
υγ.να σημειωθει οτι το θεμα ΔΕΝ ανοιχτηκε απο τον christos m,αλλα απο τον mod,μεταφεροντας τα δυο πρωτα ποστ απο τις ανακοινωσεις της ΕΠΑ/ΕΘΕΑ/ΟΜΑΕ
-
εχουν κανει καταληψη στην ΕΛΠΑ/ΟΜΑΕ/ΕΘΕΑ/ΕΠΑ....
λισανς απο που βγαζουμε?
απο τους καταληψιες? -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
εχουν κανει καταληψη στην ΕΛΠΑ/ΟΜΑΕ/ΕΘΕΑ/ΕΠΑ....λισανς απο που βγαζουμε?
απο τους καταληψιες?Γιατι βρε Δημητρη?
Δεν εχεις βγαλει licence φετος ?Φιλικα,
'el-em'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
λισανς απο που βγαζουμε?
'el-em'
Ε, δεν τρέχει μόνος του....
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
λισανς απο που βγαζουμε?
'el-em'
Δεκτο αυτο.
Σαν ολους τους Ελληνες, ολα την τελευταια στιγμη !Φιλικα,
'el-em'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
λισανς απο που βγαζουμε?
'el-em'
Δεκτο αυτο.
'el-em'
να παρει λες τηλεφωνο να τους ζητησει συγνωμη?
υγ.γιατι ειναι δεκτο μονο αυτο ?αμα εβγαζα ημερησιες λισανς για ολους μου τους αγωνες,γιατι ετσι μου αρεσει,δεν θα ηταν δεκτο?
υγ2. η σοβαρη απαντηση ,παρολο που ειναι ασχετη η ερωτηση 'αν εχω ή οχι λισανς',ειναι οτι εχουμε και αλλες δουλειες εκτος απο το να πηγαινουμε ΕΛΠΑ,που εχουν σαφως προτεραιοτητα,οποτε παμε οποτε μας βολευει,σε ωρες που υποτιθεται ειναι ανοικτα η ΕΛΠΑ/ΟΜΑΕ/ΕΠΑ/ΕΘΕΑ.
-
εχουν κανει καταληψη στην ΕΛΠΑ/ΟΜΑΕ/ΕΘΕΑ/ΕΠΑ....Συγγνώμη που ρωτάω, αλλά αυτό είναι ανέκδοτο ή συμβαίνει πραγματικά;
-
Η ουσια ειναι οτι για πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια, φαινεται να ξεκιναει μια οργανωση που να εχει καποια 'δημοκρατικη ' βαση. Μπορει σ αυτο να επαιξε τον ρολο της κι η γκρινια μας.
Ας δουμε λοιπον πως μπορει να δουλεψει και ν αποδωσει αυτο το σχημα. Σε καθε τι καινουργιο αξιζει τον κοπο να δινουμε μια πιστωση χρονου. Απο πλευρας μου, καλοπιστος θελω να πιστευω πως ειμαι, θα δοθει αυτη η πιστωση, οποια μικρη αξια κι αν εχει.
Μεσα στις επιτροπες υπαρχουν ατομα αξιολογα, οπως κι ατομα που στο παρελθον εκαναν λαθη και χοντραδες που θα μπορουσαν να στοιχισουν (και στοιχισαν σε καποιες περιπτωσεις) ζωες. Α αυτους τους δευτερους περιμενω ν αποδειξουν πως τα παθηματα εγιναν μαθηματα.
Οψομεθα (και οχι ειδομεν ) -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Η ουσια ειναι οτι για πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια, φαινεται να ξεκιναει μια οργανωση που να εχει καποια 'δημοκρατικη ' βαση. Μπορει σ αυτο να επαιξε τον ρολο της κι η γκρινια μας.
Ας δουμε λοιπον πως μπορει να δουλεψει και ν αποδωσει αυτο το σχημα. Σε καθε τι καινουργιο αξιζει τον κοπο να δινουμε μια πιστωση χρονου. Απο πλευρας μου, καλοπιστος θελω να πιστευω πως ειμαι, θα δοθει αυτη η πιστωση, οποια μικρη αξια κι αν εχει.
Μεσα στις επιτροπες υπαρχουν ατομα αξιολογα, οπως κι ατομα που στο παρελθον εκαναν λαθη και χοντραδες που θα μπορουσαν να στοιχισουν (και στοιχισαν σε καποιες περιπτωσεις) ζωες. Απ' αυτους τους δευτερους περιμενω ν αποδειξουν πως τα παθηματα εγιναν μαθηματα.
Οψομεθα (και οχι ειδομεν ) -
λισανς απο που βγαζουμε?
'el-em'
Δεκτο αυτο.
'el-em'
να παρει λες τηλεφωνο να τους ζητησει συγνωμη?
υγ.γιατι ειναι δεκτο μονο αυτο ?αμα εβγαζα ημερησιες λισανς για ολους μου τους αγωνες,γιατι ετσι μου αρεσει,δεν θα ηταν δεκτο?
υγ2. η σοβαρη απαντηση ,παρολο που ειναι ασχετη η ερωτηση 'αν εχω ή οχι λισανς',ειναι οτι εχουμε και αλλες δουλειες εκτος απο το να πηγαινουμε ΕΛΠΑ,που εχουν σαφως προτεραιοτητα,οποτε παμε οποτε μας βολευει,σε ωρες που υποτιθεται ειναι ανοικτα η ΕΛΠΑ/ΟΜΑΕ/ΕΠΑ/ΕΘΕΑ.
Ενταξει βρε Δημητρη, δικιο εχεις.
Αν ομως την Licence σου την εβγαζες στην Γενικη Γραμματεια Αθλητισμου, αποκλειεις την πιθανοτητα να επεφτες σε μια καταληψη η σε μια απεργεια ?
Συμβαινουν αυτα.Φιλικα,
'el-em'
-
ναι,scn,δεν ειναι ανεκδοτο,σημερα ειχε καταληψη.
λωρη,δυστυχως συμβαινουν,ειναι ατυχες το γεγονος οτι η ΟΜΑΕ ειναι μεσα στην ΕΛΠΑ(εχει περασει ποσο? ενας χρονος?)ή μηπως δεν ειναι ατυχες.θεωρω οτι ειναι απο τα πραγματα που επρεπε να αλλαξουν απο την αρχη,ωστε να φαινεται η διαφορετικοτητα,εκτος και αν τελικα δεν υπαρχει(στην ουσια)...
τεσπα...αυριο θα ξαναδουμε,παντως και τα 2 τηλεφωνα που δινει για ΟΜΑΕ ειναι εντος ΕΛΠΑ,μεσογειων.οποτε ενας αγωνιζομενος ανα την ελλαδα που θα ηθελε κατι τι θα επρεπε να κανει?(αν πεμπτη παρασκευη ειναι για χ ψ λογο κλειστα) Μηπως επρεπε-πρεπει να υπαρξει και ανθρωπος -επιτροπη -ομαδα υπευθυνη δημοσιων σχεσεως με τους αγωνιζομενους(με κινητα τηλεφωνα κλπ)? το λεω αυτο γιατι δεν νομιζω να ειμαστε υποχρεωμενοι να ειμαστε στον σοαα....και απο την αλλη ο σοαα δεν εχει δειξει (λογικα βεβαια,δεν λεω οτι ειναι τπτ απο αυτα παραλογα) τασεις κοινωνικες περα απο την ανεση που προσφερει το facebook,που ομως δεν το χρησιμοποιουν ολοι ή δεν θελουν.(εννοω οτι οπως πχ δεν συζητα (εως τωρα)εδω μεσα κανενας εκ της ΟΜΑΕ,αναλογα πραττει και ο ΣΟΑΑ...ισως γιατι δεν εχουν τελικα μια κοινη γραμμη ολοι,παρα οπως θυμαμαι οταν πηγαινα στον ΣΟΑΑ,ο καθενας ελεγε και απο μια αποψη και αυτα....(στην ουσια αναφερομαι)
μην φερει κανεις το παραδειγμα της ριτσωνας,περι ΣΟΑΑ,γιατι με την ιδια λογικη ας περνανε επ ωμου ,το Αχαιος ή το Κρητης ή το Κορινθου...* ξαναλεω καλα χρυσα ολα(καλοπροαιρετα),αλλα παντα ειναι μισογεματο μισοαδειο....ακομα και οταν το ποτηρι βεβαια ειναι χοντροαδειο...
προς πλατη,σαφως πρεπει να ειμαστε ως ανθρωποι θετικοι και να λεμε μακαρι να τα πανε καλα κλπ.,απο τη στιγμη που δεν μας χρωστανε κλπ οι εν λογω ανθρωποι,αλλα απο την αλλη εχουμε ξαναδωσει πολλακις αυτη την πιστωση χρονου....
οι επιτροπες εχουν αξιολογους ανθρωπους,λωρη,εχουν και ανθρωπους απο λεσχες που,αν δεν κανω λαθος, ειπωθηκε οτι δεν θα ξαναπαρουν αγωνα....στο προσφατο παρελθον.
παντως και απο εμενα καλη επιτυχια να εχουν! -
Ισως off topic,αλλά σχετικο
Τωρα να εκφρασω και τη θεση μου για την αντιδραση και την ανακοινωση του ΣΟΑΑ. ΜΙΖΕΡΗ. Οταν θελεις να προσφερεις, τι σημασια εχει απο ποια θεση θα το κανεις. (Κατ αρχην ετσι θα επρεπε να δουλευει κι ο Συνδεσμος. Μ επιτροπες)
Θεωρω λαθος να συμπεριφερεται ενας συνδεσμος πεισματικα. 'Δεν μ εβαλες σε καρεκλα-με υποτιμησες, δεν δουλευω).
Κριμα, γιατι πιστευω οτι αν οι επιτροπες δουλεψουν σωστα, απο το εργο τους θ αρχισει η αναμορφωση. Και αν αυτο γινει, δυστυχως σ αυτην την προσπαθεια δεν θα συμμετεχει ο συνδεσμος. Κριμα και παλι κριμα. -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Ισως off topic,αλλά σχετικο
Τωρα να εκφρασω και τη θεση μου για την αντιδραση και την ανακοινωση του ΣΟΑΑ. ΜΙΖΕΡΗ. Οταν θελεις να προσφερεις, τι σημασια εχει απο ποια θεση θα το κανεις. (Κατ αρχην ετσι θα επρεπε να δουλευει κι ο Συνδεσμος. Μ επιτροπες)
Θεωρω λαθος να συμπεριφερεται ενας συνδεσμος πεισματικα. 'Δεν μ εβαλες σε καρεκλα-με υποτιμησες, δεν δουλευω).
Κριμα, γιατι πιστευω οτι αν οι επιτροπες δουλεψουν σωστα, απο το εργο τους θ αρχισει η αναμορφωση. Και αν αυτο γινει, δυστυχως σ αυτην την προσπαθεια δεν θα συμμετεχει ο συνδεσμος. Κριμα και παλι κριμα.Αποδεικνυεται οτι ειχα δικιο τοσα χρονια, που φωναζα οτι ο Συνδεσμος ηταν εκει για την καρεκλα ! (και ισως για καποια ιδια συμφεροντα). Με την αποχη πιστευουν οτι θα βοηθησουν το σπορ.
Σε προσωπικο επιπεδο, πιστευω οτι η επιτροπη Ραλλυ θα μου ταιριαζε περισσοτερο σαν αντικειμενο, αλλα απο την θεση που μου εμπιστευθηκαν θα προσπαθησω να βοηθησω οσο γινεται περισσοτερο.Φιλικα,
'el-em'
-
Δεν αφηνεις τιποτα να πεσει χαμω! Ευκαιρια δεν χανεις. Αποδεικνυεται ΑΠΛΑ οτι τα προσωπα που απαρτιζουν τον Συνδεσμο ειναι κατωτερα των περιστασεων. Ο Συνδεσμος ομως σαν θεσμος πρεπει να υπαρχει,να λειτουργει και να ειναι ΣΕΒΑΣΤΟΣ.
Καλημερα. -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Δεν αφηνεις τιποτα να πεσει χαμω! Ευκαιρια δεν χανεις. Αποδεικνυεται ΑΠΛΑ οτι τα προσωπα που απαρτιζουν τον Συνδεσμο ειναι κατωτερα των περιστασεων. Ο Συνδεσμος ομως σαν θεσμος πρεπει να υπαρχει,να λειτουργει και να ειναι ΣΕΒΑΣΤΟΣ.
Καλημερα.Επειδη δεν αφηνω να πεσει κατω τιποτα, θα συμφωνησω οτι πρεπει να υπαρχει, αλλα (οπως πολυ σωστα εγραψες) ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ και ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΣ !!!
Γι' αυτα τα δυο τελευταια, ασε με να εχω τις επιφυλαξεις μου.Φιλικα,
'el-em'
Ερωτήσεις προς ΟΜΑΕ/ΕΠΑ που αναμένουν απαντήσεις