-
και εγώ gigabyte έχω τώρα:
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... XA-UD3.htmαν και ήμουν υπερευχαριστημένος από την υλοποίηση της asus που αντικατέστησε και δουλεύει ακόμα! Βέβαια ήταν το τοπ μοντέλο τότε:
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM ... 9T_Deluxe/Ανέκαθεν υποστήριζα ότι παίρνεις ότι πληρώνεις σε αυτά τα πράγματα! Αστοχούν σίγουρα σπανιότερα σε αυτό το επίπεδο!
-
εγω απο την αλλη δε πιστευω πώς παντα οτι πληρωνεις παιρνεις καποιες φορες δινεις απλα τσαμπα λεφτα
δηλαδη πανω απο 100, 150 και 200 (αναλογα το part) δεν αξιζει με τη καμια να δοσεις για τιποτα
εξαιρω μονο οθονη και καρτα γραφικων αν θες να παιζεις παιχνιδια , εκει πρεπει να δωσεις κατι παραπανωδιαφορετικα το κοστος ξεφευγει χωρις λογο..
χθες λεγαμε για 1.5 χιλιαρικο , αν δηλαδη φτασεις στο 2 χιλιαρο πιστευω οτι κατι εχεις κανει λαθος και καπου υπερεβαλλεςΥΓ πολυ ωραια η μαυρη μητρικη , ψαρωτικη
-
εγώ την πήρα απλά γιατί οι απλές ud3 μου φαίνονταν φτωχές, η κορυφαία ud7 ακριβή και η πεντάρα ότι απέχει ελάχιστα από την επιλογή μου
-
στις gigabyte ενας λογικος ανθρωπος κοιταει συνηθως ud3/ud3r (εγω τετοια εχω που δινει το κατι παραπανω στο o/c) και αν θελει το κατι παραπανω σε χαρακτηριστικα το πολυ μεχρι ud4
οι ud4 συνηθως ειναι υπερπληρεις , τα χουν ολα (γιατι στις 3αρες παντα κοβουν χαρακτηριστικα που ισως χρειαστεις, αλλα ζεις και χωρις αυτα )
δηλαδη ud5 και ud7 ειναι πεταμενα λεφτα για ενα μεσο χρηστη , αυτες ειναι για enthousiasts που δε ξερω κι εγω τι θελουν να κανουν μαζι τους
και πιο κατω ειναι αν θες να φτιαξεις ενα πολυ φθηνο pc.. δηλαδη μια ud3 συνηθως ο περισσοτερος κοσμος μπορει να την αγορασει με ανεση
οσο για τις asus.. ειναι πιο ακριβες για τα ιδια χαρακτηριστικα, αρα τις απορριπτω πλεον
-
βλέπεις όμως μικροδιαφορές αν το ψάξεις...σαν να λες μεσαία και μεγάλη έκδοση εξοπλισμού σε ένα αυτοκίνητο!
-
το χω ψαξει σε καποια chipset (intel περισσοτερο) και σου λεω με σιγουρια οτι δεν εχουν κατι το ουσιαστικο, εκτος αν θεωρεις ουσιαστικο να κανεις sli/crossfire με 4 καρτες και να εχεις 24φασικη μητρικη για να φτασεις τα 6GHz με αζωτο
οι 4αρες και το firewire του και sli/crossfire κανουν ανετα (εφου εχει συνηθως καλη ταχυτητα το 2ο pci , σε αντιθεση με τις 3αρες) και γενικα ο,τι χρειαζεται -και παραπανω- ενας νορμαλ ανθρωπος
-
στα παρελκόμενα εννοώ...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
θέλω να μάθω πως έσπασες πληκτρολόγιο με το secret of the monkey island(οποιοδήποτε από τα 4)!
Τα υπόλοιπα θα είχαν καταφέρει να σπάσουν τα νεύρα σου πολύ πριν σπάσεις το πληκτρολόγιο!
Εκεί στις αρχες της δεκαετίας του 90 τα παιχνίδια ήθελαν δεξιότητες και υπομονή!Το τελευταίο σχόλιο πήγαινε στην πράσινη οθόνη, όχι στα σπασμένα πληκτρολόγια
Πληκτρολόγιο έχω σπάσει για το NFS:Underground. Μετα σταμάτησα να παίζω παιχνίδια για πολλά χρόνια.
-
oπως ?
γιατι εγω μονο τα πολλα pcie x16 και τα ρευματα εχω προσεξει, αυτα κυριως πληρωνειςτωρα αν μου μιλας για κοντρολ και παραπανω καλωδιακια , και παλι δεν αξιζουν τα ευρω
η προηγουμενη ακριβη μου asus ειχε πχ το καλο οτι ειχε wifi και βαζεις οπου θες το κουτι (μαζι με control και τα 2 pcie χ16) , ομως και παλι δε δικαιολογουσε το τοσο μεγαλο κοστος , γιατι sli δεν εκανα και τα υπολοιπα πιο φθηνα θα σου εβγαιναν (ΑΝ τα χρειαζοσουν) αν τα επαιρνες εξτρα
-
....είχες καλύτερες ψύκτρες στα επιμέρους τσιπάκια άρα και χαμηλότερες θερμοκρασίες στο κουτί, όλα τα καλώδια σε μεγαλύτερη ποσότητα και υψηλότερη ποιότητα, ακόμα και το κάλυμμα για τις θύρες στο πίσω μέρος είχε από κάτω μαλακό υλικό...καλύτερη ποιότητα υλικών συνολικά:oops:
είχες φάσεις σαν το dual bios και νεώτερο bios συνολικά, συχνά καλύτερη ενσωματωμένη κάρτα ήχου κ.α.
Δέχομαι ότι πολλές από τις δυνατότητες δεν τις χρησιμοποιούσες ποτέ όμως ήταν διαθέσιμες σε σένα!Δέχομαι ότι για τους πολλούς είναι περιττές όμως ήταν διαθέσιμες για εκείνον που ξέρει...δεκτό ότι μπορούσες να το κάνεις και φθηνότερα όμως σίγουρα όχι τόσο καλά όσο με αυτό!Σαν να μου λες ότι δεν έχω ανάγκη τα θερμαινόμενα καθίσματα στο αμάξι μου διότι μένω σε περιοχή με καλό κλίμα και σπάνια χαμηλές θερμοκρασίες και εγώ να σου λέω ότι τα χρησιμοποίησες όταν πήγες με την κοπέλα σου στο Πήλιο άρα είχαν λόγω ύπαρξης!
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
θέλω να μάθω πως έσπασες πληκτρολόγιο με το secret of the monkey island(οποιοδήποτε από τα 4)!
Τα υπόλοιπα θα είχαν καταφέρει να σπάσουν τα νεύρα σου πολύ πριν σπάσεις το πληκτρολόγιο!
Εκεί στις αρχες της δεκαετίας του 90 τα παιχνίδια ήθελαν δεξιότητες και υπομονή!Το τελευταίο σχόλιο πήγαινε στην πράσινη οθόνη, όχι στα σπασμένα πληκτρολόγια
Πληκτρολόγιο έχω σπάσει για το NFS:Underground. Μετα σταμάτησα να παίζω παιχνίδια για πολλά χρόνια.
απλά ως παλαίμαχος πλέον gamer εστίασα στους συγκεκριμένους τίτλους...τώρα περί οθόνης, όταν δουλεύαμε σε μονοχρωματικά μόνιτορ η ανάλυση 800χ600 ήταν ήδη ...μυθική!
Μάλλον σε 640χ480 δουλεύαμε στην καλύτερη! -
Ξεκίνησα σε κιτρινόμαυρη 8' 320x240 του IBM Portable
-
ξεκίνησα σε ...ασπρόμαυρη τηλεόραση saba του 1970 που συνέδεα σε αυτή τον zx spectrum μου...29 χρόνια πριν...
-
Ανάλυση και ανοησίες.
Text mode.Μετά εμφανίστηκαν και WYSIWYG κειμενογράφοι.
Για να μη μιλήσουμε για τους Η/Υ που είχαν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια που έγραφες το πρόγραμμα σε κάρτες (ενώ στην αγορά υπήρχαν PC).
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ξεκίνησα σε κιτρινόμαυρη 8' 320x240 του IBM Portableξεκίνησα σε 42αρα LED.
beat that!
-
....είχες καλύτερες ψύκτρες στα επιμέρους τσιπάκια άρα και χαμηλότερες θερμοκρασίες στο κουτί, όλα τα καλώδια σε μεγαλύτερη ποσότητα και υψηλότερη ποιότητα, ακόμα και το κάλυμμα για τις θύρες στο πίσω μέρος είχε από κάτω μαλακό υλικό...καλύτερη ποιότητα υλικών συνολικά:oops:
είχες φάσεις σαν το dual bios και νεώτερο bios συνολικά, συχνά καλύτερη ενσωματωμένη κάρτα ήχου κ.α.
Δέχομαι ότι πολλές από τις δυνατότητες δεν τις χρησιμοποιούσες ποτέ όμως ήταν διαθέσιμες σε σένα!Δέχομαι ότι για τους πολλούς είναι περιττές όμως ήταν διαθέσιμες για εκείνον που ξέρει...δεκτό ότι μπορούσες να το κάνεις και φθηνότερα όμως σίγουρα όχι τόσο καλά όσο με αυτό!Σαν να μου λες ότι δεν έχω ανάγκη τα θερμαινόμενα καθίσματα στο αμάξι μου διότι μένω σε περιοχή με καλό κλίμα και σπάνια χαμηλές θερμοκρασίες και εγώ να σου λέω ότι τα χρησιμοποίησες όταν πήγες με την κοπέλα σου στο Πήλιο άρα είχαν λόγω ύπαρξης!
Dual bios έχει και η δική μου και λογικά και η δικη σου
Όλη η επιμέρους ποιότητα έχει να κάνει με enthusiasts που ενδιαφέρονται για extreme overclocking και benchmarks
Δε μπορείς να τα κανείς όλα αυτά με μια μέτρια κάρτα
Η δική μου πχ πάσχει σε επιμέρους χαρακτηριστικά (crossfire , FireWire ), αλλά είναι 12φασικη και αποδίδει αρκετά καλά στο overclock (οχι όπως οι κορυφαίες , αλλά καλύτερα από όλες σχεδόν τις οικονομικές )
Μια ud4 κάνει και αυτό (o/c) αλλά έχει κι άλλα καλούδιαΟι 5, 6 ,7 έχουν περιττές πολυτέλειες
Σίγουρα θα έχουν παραπάνω ψύκτρες καλύτερους πυκνωτές κτλ , αφού φτιάχτηκαν για ακραία χρήση , όχι όμως καθημερινή
Σίγουρα είναι πιο ποιοτικές , όμως αυτο δε σημαίνει ότι και οι πιο φθηνές θα σου μείνουν στο χέρι -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ανάλυση και ανοησίες.
Text mode.Μετά εμφανίστηκαν και WYSIWYG κειμενογράφοι.
Για να μη μιλήσουμε για τους Η/Υ που είχαν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια που έγραφες το πρόγραμμα σε κάρτες (ενώ στην αγορά υπήρχαν PC).
αυτό με τις κάρτες μου το έχουν διηγηθεί φοιτητές σε πολυτεχνικές σχολές του πρώτου μισού της δεκαετίας του 80 όμως εγώ -όντας παιδάκι τότε- δεν τις είδα ποτέ στην πράξη!
Άλλωστε pc απέκτησα μόλις το 1998 φοιτητής (p200mmx) λόγω ανάγκης. Μέχρι τότε μόνο 8-16bit home computers! -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Dual bios έχει και η δική μου και λογικά και η δικη σου
Όλη η επιμέρους ποιότητα έχει να κάνει με enthusiasts που ενδιαφέρονται για extreme overclocking και benchmarks
Δε μπορείς να τα κανείς όλα αυτά με μια μέτρια κάρτα
Η δική μου πχ πάσχει σε επιμέρους χαρακτηριστικά (crossfire , FireWire ), αλλά είναι 12φασικη και αποδίδει αρκετά καλά στο overclock (οχι όπως οι κορυφαίες , αλλά καλύτερα από όλες σχεδόν τις οικονομικές )
Μια ud4 κάνει και αυτό (o/c) αλλά έχει κι άλλα καλούδιαΟι 5, 6 ,7 έχουν περιττές πολυτέλειες
Σίγουρα θα έχουν παραπάνω ψύκτρες κτλ , αφού φτιάχτηκαν για ακραία χρήση , όχι όμως καθημερινή
Σίγουρα είναι πιο ποιοτικές , όμως αυτο δε σημαίνει ότι και οι πιο φθηνές θα σου μείνουν στο χέριδεν διαφωνούμε πουθενά ...απλά επιχείρησα να δικαιολογήσω τις διαθέσιμες επιλογές!
Αυτός και ο λόγος του παραδείγματος με τα ...θερμαινόμενα καθίσματα! -
απλά ως παλαίμαχος πλέον gamer εστίασα στους συγκεκριμένους τίτλους...τώρα περί οθόνης, όταν δουλεύαμε σε μονοχρωματικά μόνιτορ η ανάλυση 800χ600 ήταν ήδη ...μυθική!
Μάλλον σε 640χ480 δουλεύαμε στην καλύτερη!Παίξτε κανα καινούριο παιχνίδι να δείτε κανα γραφικό ρεε! Τζάμπα τα εργαλεία..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Μάλλον σε 640χ480 δουλεύαμε στην καλύτερη!Παίξτε κανα καινούριο παιχνίδι να δείτε κανα γραφικό ρεε! Τζάμπα τα εργαλεία..
αν σου πω ότι τον τελευταίο καιρό παίζω mame, emulators παλιών υπολογιστών και...risk ii θα με πεις τρελό;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]