-
Με αφορμή μια κουβέντα με ένα φίλο σκεφτόμουν ποιος είναι ο 'σωστός' ή αποδοτικός τρόπος αυτοάμυνας. Και εντός οικίας αλλά και έξω από αυτή. Η εγκληματικότητα αυξάνει με ραγδαίους ρυθμούς και μάλιστα έχουν αρχίσει πλέον μαζί με τις κλοπές να υπάρχουν βιασμοί, ξυλοδαρμοί και άλλα.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το βράδυ ακούς κάποιον να σκαλίζει το παντζούρι σου. Επίσης ακούς και συνομιλίες οπότε μιλάμε για 2+ κλέφτες. Πώς αντιδράς καλέ μου άνθρωπε?
-
Με αφορμή μια κουβέντα με ένα φίλο σκεφτόμουν ποιος είναι ο 'σωστός' ή αποδοτικός τρόπος αυτοάμυνας. Και εντός οικίας αλλά και έξω από αυτή. Η εγκληματικότητα αυξάνει με ραγδαίους ρυθμούς και μάλιστα έχουν αρχίσει πλέον μαζί με τις κλοπές να υπάρχουν βιασμοί, ξυλοδαρμοί και άλλα.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το βράδυ ακούς κάποιον να σκαλίζει το παντζούρι σου. Επίσης ακούς και συνομιλίες οπότε μιλάμε για 2+ κλέφτες. Πώς αντιδράς καλέ μου άνθρωπε?
-
-
χωρις μυαλο οτι και να εχεις εκπαιδευτει ειναι τσαμπα
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
χωρις μυαλο οτι και να εχεις εκπαιδευτει ειναι τσαμπασυμφωνω συν το γεγονος οτι πρεπει να εισαι o songoku για να εφαρμοσεις οτι ξερεις με επιτυχια σε τετοιες περιπτωσεις. οποτε δικαννο με φυσιγγια με χοντρο αλατι.
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
συμφωνω συν το γεγονος οτι πρεπει να εισαι o songoku για να εφαρμοσεις οτι ξερεις με επιτυχια σε τετοιες περιπτωσεις. οποτε δικαννο με φυσιγγια με χοντρο αλατι.
Δικαννο vs ΑΚ-47, σημειωσατε 1; Θελω να το δω αυτο
Bad idea IMO. Trust me, I'm Cretan -
Μα να μην υπάρχει η επιλογή της λοβοτομής προς ψήφιση.
Απαραδέκτο. -
Εγώ πιστεύω ότι το πιο αποτελεσματικό είναι να ανοίξεις ξαφνικά την πόρτα και να εμφανιστείς φάτσα στο διαρρήκτη με την μαλαπέρδα έξω.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
συμφωνω συν το γεγονος οτι πρεπει να εισαι o songoku για να εφαρμοσεις οτι ξερεις με επιτυχια σε τετοιες περιπτωσεις. οποτε δικαννο με φυσιγγια με χοντρο αλατι.
Δικαννο vs ΑΚ-47, σημειωσατε 1; Θελω να το δω αυτο
Bad idea IMO. Trust me, I'm Cretanκαι plasma cannon να εχεις το θεμα ειναι να το εχεις για να πυροβολησεις
αν διστασεις να πυροβολησεις και ο αλλος εχει φτασει τοσο κοντα σε σημειο να φτανει την γεμιστηρα τελειωσε το θεμα σε εχει αφοπλισει μεσα σε 2 δευτερα -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Εγώ πιστεύω ότι το πιο αποτελεσματικό είναι να ανοίξεις ξαφνικά την πόρτα και να εμφανιστείς φάτσα στο διαρρήκτη με την μαλαπέρδα έξω.http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scot ... 570398.stm
φαινεται να δουλευει ως μεσο επιθεσης, θα το δοκιμασω
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Εγώ πιστεύω ότι το πιο αποτελεσματικό είναι να ανοίξεις ξαφνικά την πόρτα και να εμφανιστείς φάτσα στο διαρρήκτη με την μαλαπέρδα έξω.κι αν στην πυροβολισει?
-
Δεν θα κάνω τίποτα. Αυτά είναι αποτελέσματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
-
Κάνετε πλάκα κάποιοι, όμως το να έχει κάποιος όπλο σπίτι ίσως ψυχολογικά να ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας! Μέχρι εκεί όλα καλά!
Αν μπει όμως στην διαδικασία να το χρησιμοποιήσει μόνο κακό μπορεί να είναι για τον ίδιο και τους ανθρώπους που θα θέλει να προστατέψει...
Αρχικά αν χτυπήσει τραυματίσει ληστή με αυτό θα πάει φυλακή...(ξέρω τι θα μου πείτε για ελαφρυντικά στο δικαστήριο)! Να είστε σίγουροι ότι θα μετανιώσει για την πράξη του. Στιγματισμός της οικογένειας, στοχοποίηση από συνεργούς του δράστη, αδυναμία επαναφοράς σε κανονικούς ρυθμούς ζωής έκτοτε είναι μερικές από τις συνέπειες!
Δεύτερον η θέα του όπλου προκαλεί πανικό και μεγαλύτερο εκνευρισμό στον διαρρήκτη...σαφέστατα θα επιχειρήσει να ρίξει και αυτός με ότι αυτό συνεπάγεται! Οι περισσότεροι διαρρήκτες δεν είναι δολοφόνοι αλλά κλέφτες-ληστές. Τα πρόσφατα γεγονότα της συμμορίας με τα καλάσνικοφ μάλλον είναι εξαίρεση και όχι κανόνας! Σίγουρα αν μπορούσες να διαλέξεις θα ήθελες να πέσεις θύμα ληστείας παρά θύμα από πυροβολισμό εσύ ή η οικογένεια σου!
Τρίτον ο έχων όπλο γίνεται και ποιο ...παλικαράς στην καθημερινότητα του...ειδικά στις μέρες μας με την κρίση που τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα ένας καυγάς μεταξύ γειτόνων, συγγενών για κληρονομικά ή ακόμα και μια φιλονικία μπορεί να οδηγήσει στην χρήση του όπλου...θέλει σύνεση κύριοι το σιδερικό! Λίγοι την έχουν και ακόμα λιγότεροι είναι εκείνοι που το ξέρουν ότι την έχουν! Μακριά από τους πολλούς λοιπόν!
Αναφορικά με την εγκληματικότητα ή λύση κατ' εμένα δεν είναι στην καταστολή αλλά στην πρόληψη!
Αν περιορίσεις τις πιθανότητες να θυματοποιηθείς τότε ουσιαστικά έχεις πετύχει την μέγιστη αυτοάμυνα! Δεν έχεις λύσει το πρόβλημα απλά το έχεις περιορίσει σημαντικά!
Αρκεί βέβαια το τελευταίο να μην γίνει εις βάρος της ποιότητα ζωής σου. Το να κάνω θυσίες εις βάρος της ποιότητας ζωής μου (ότι έχει απομείνει τέλος πάντων με την κρίση) είναι περισσότερο εγκληματικό και από το να πέσεις τελικά θύμα εγκληματικής πράξης!
Αυτά τα σκόρπια λόγια από μένα! -
Εγω εχω εφαρμοσει μια σειρα μετρων,με τελευταια γραμμη αμυνας οτι στο τραπεζι μου στο σαλονι θα βρει ο διαρρηκτης ολα τα πορτοφολια και τα κλειδια αυτοκινητων προκειμενου να αυτοεξυπηρετηθεί και να μην με ξυπνησει βραδιατικα.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
...
Αναφορικά με την εγκληματικότητα ή λύση κατ' εμένα δεν είναι στην καταστολή αλλά στην πρόληψη!
Αν περιορίσεις τις πιθανότητες να θυματοποιηθείς τότε ουσιαστικά έχεις πετύχει την μέγιστη αυτοάμυνα! Δεν έχεις λύσει το πρόβλημα απλά το έχεις περιορίσει σημαντικά!
...Τι εννοείς με αυτό;
-
λέω με λίγα λόγια ότι όταν προσέχεις τότε περιορίζεις τις πιθανότητες να σου συμβεί κάτι αρκεί αυτή η προσοχή να μην γίνει τροχοπέδη στην ποιότητα ζωής σου.
Φαντάσου για παράδειγμα κάποιον που αποφεύγει να κυκλοφορεί επειδή φοβάται ότι θα τον ληστέψουν! -
Εντάξει, πες ότι είσαι φιλήσυχος πολίτης. Το θέμα είναι τι κάνεις όταν θα εισβάλουν στο σπίτι σου? Ότι πόρτα και παράθυρα να βάλεις όλα παραβιάζονται.
-
με την δική σου λογική όλοι κάποτε θα πεθανουμε
Δεν είναι θέμα φιλήσυχου πολίτη αυτό που σου λέω...σαφέστατα και όλα παραβιάζονται...το θέμα είναι ότι όσο ποιο δύσκολο κάνεις το εγχείρημα για τον επίδοξο διαρρήκτη τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν να το τολμήσει τελικά! -
Κατάλαβα τι εννοείς. Επειδή έχω φίλο (πρώην) μπουκαδόρο δεν υπάρχει κάτι που να τους σταματά τους επαγγελματίες. Ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Κατάλαβα τι εννοείς. Επειδή έχω φίλο (πρώην) μπουκαδόρο δεν υπάρχει κάτι που να τους σταματά τους επαγγελματίες. Ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει.Ωραιους φιλους εχεις!!!
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.