-
Για να δουμε τις προτιμησεις των φορουμιτων. Εγω πραγματικα σπαω το κεφαλι μου να αποφασισω, και οι δυο ειναι κουκλες . Eπισης το θεμα προσφερεται και για γενικη συζητηση πανω σ'αυτα τα μοντελα, την εξελιξη τους, τον ανταγωνισμο (πχ Kawa w800) κλπ.
-
Για να δουμε τις προτιμησεις των φορουμιτων. Εγω πραγματικα σπαω το κεφαλι μου να αποφασισω, και οι δυο ειναι κουκλες . Eπισης το θεμα προσφερεται και για γενικη συζητηση πανω σ'αυτα τα μοντελα, την εξελιξη τους, τον ανταγωνισμο (πχ Kawa w800) κλπ.
-
-
Κλείστο το θέμα...
Άντε....Τη bonnie φυσικά, αν και αν την (ξανα)έπαιρνα τώρα σίγουρα θα πήγαινα για τη Thruxton.
-
την έχω δει στην βαρκελώνη ... στα μάτια μου μαζί με την ducati 750 ss τα πιο όμορφα 2τροχα έβερ...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Κλείστο το θέμα...
Άντε....Τη bonnie φυσικά, αν και αν την (ξανα)έπαιρνα τώρα σίγουρα θα πήγαινα για τη Thruxton.
Γιατι την εδωσες;
Αν δε βαριεσαι, πώς ηταν η συμβιωση μαζι της; -
ο πατέρας μου έχει μια από τις 2-3 ducati scrambler 350 εν ελλάδι...
ποιημα...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Γιατι την εδωσες;
Αν δε βαριεσαι, πώς ηταν η συμβιωση μαζι της;Γιατι τη φοβόταν η γυναίκα μου και δεν τη χρησιμοποιούσα, οπότε την αντάλαξα για ένα ιστορικό αμάξι.
Αν αγοράσω (που θα μου πάει) ξανά μηχανή θα είναι είτε bonnie είτε thruxton.
Είναι πρακτικότατη (με πολλή ροπή χαμηλά), καλά φρένα για το χαρακτήρα της, αλλά λίγο σκληρή σε μεγάλα ταξίδια και λίγο βαριούλα για λεπτά ποδαράκια που έχουν συνηθίσει σε κέβλαρ ανθρακόνημα.... Η δική μου είχε τη σέλα από τη thruxton και σκόπευα να της βάλω ένα ace τιμόνι και peashooters. Προβλήματα στα δυο χρόνια που την είχα δεν αντιμετώπισα...Αν θέλεις να σαλιώσεις δες εδώ:
https://normanhyde.co.uk -
Φιλε μου οι 2 τροχοι δε με ενδιεφεραν ιδιαιτερα μεχρι που ειδα τη bonneville κι απο τοτε ελπιζω καποια στιγμη να αποκτησω μια πανεμορφο κ το v7, οτι κι αν επιλεξεις καλοταξιδο να ειναι!!
-
Δεν είχα ποτέ καμία τέτοια μηχανή, αλλά γιατί είναι κάθετα υπερ της Bonnie ο Αλέξανδρος; Εμένα μου φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα η Guzzi και ειδικά και το μοτέρ, είναι εντελώς μοναδικό (ντάξ, καποτε έβγαζε και η Honda τις CX, πλέον όμως, μόνον η Guzzi βγάζει τέτοιο εγκάρσιο V-90).
Δεν έχω ιδέα τι λέει από αξιοπιστία η Guzzi βέβαια, αλλά του φούστη, δεν θα έχει διορθωθεί από την στιγμή που την αγόρασε η Piaggio;Εγώ ψηφίζω V7 , σαν πιο ιδιαίτερο. Επίσης, βρήκα ένα λίγο παλιότερο σε καλή τιμή (νομίζω):
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1710705/
Κι αυτό εδώ:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1772562/Πώς και το έριξε στα κλάσικ ο Skye μας;
EDIT: http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/846593/
Καινούριο λέει, λιγότερα από 8Κ! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν είχα ποτέ καμία τέτοια μηχανή, αλλά γιατί είναι κάθετα υπερ της Bonnie ο Αλέξανδρος; Εμένα μου φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα η Guzzi και ειδικά και το μοτέρ, είναι εντελώς μοναδικό (ντάξ, καποτε έβγαζε και η Honda τις CX, πλέον όμως, μόνον η Guzzi βγάζει τέτοιο εγκάρσιο V-90).Και η bonnie έχει ιδιαίτερο μοτέρ (360μοίρες), ενώ υποστηρίζεται σαφέστατα καλύτερα από τη MG σε αξεσουάρ...
επίσης είναι πολύ πιο δυνατή...
Δυστυχώς ή ευτυχώς η κλασσική μοτοσικλέτα είναι Εγγλέζικη υπόθεση και φυσικά, μπορεί να είναι μόνο μαύρη. Σημειώστε, λοιπόν, ό,τι ο σκάης έχει βάλει λάθος φωτό. Αυτή που μας αρέσει είναι είτε η black edition -08 (EFI) είτε η Τ100 (black και μη).
Δες εδώ
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1723078/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1656906/ -
Εντάξει, θα συμφωνήσω μερικώς, πως όταν λέμε κλασική μοτοσυκλέτα, συνήθως οι αγγλικές μας έρχονται στο μυαλό, αλλά υπάρχει και το πιο... μεταμοντέρνο κλασικό, της δεκαετίας του 70' όπου χωράνε και τα τζαπόνια (ΟΚ, προσωπική άποψη, το ξέρω! ).
Εγώ, επειδή μικρός διάβαζα για τις Guzzi Le Mans και τις χάζευα σε κάποιους μερακλήδες, μ' αρέσει και η εικόνα της Guzzi και την συγκεκριμένη, άνετα θα την αγόραζα.
Επίσης, να συμφωνήσω για τις μοίρες, αλλά στο θέμα της εμφάνισης, δεν έχει αντίπαλο η Guzzi: μ' αυτές τις κεφαλές, ανάμεσα στα πόδια σου και τον ήχο του V-90, δεν την μπερδεύεις με κάτι άλλο εκεί έξω. Απλώς, ερωτηματικό για μένα η αξιοπιστία: δεν ξέρω, δεν είδα, ούτε οίδα!
-
Tεχνικά χαρακτηριστικά δεν μπορώ να εξετάσω καθότι αδαής.
Οπτικά προτιμώ την Guzzi.
-
Skye, υπάρχει μια Guzzi στο φιλικό μου περιβάλλον -τελείως καινούρια- που μάλλον πάει για πούλημα. Κοπέλα την έχει.
-
Εντάξει, θα συμφωνήσω μερικώς, πως όταν λέμε κλασική μοτοσυκλέτα, συνήθως οι αγγλικές μας έρχονται στο μυαλό, αλλά υπάρχει και το πιο... μεταμοντέρνο κλασικό, της δεκαετίας του 70' όπου χωράνε και τα τζαπόνια (ΟΚ, προσωπική άποψη, το ξέρω! ).Εγώ, επειδή μικρός διάβαζα για τις Guzzi Le Mans και τις χάζευα σε κάποιους μερακλήδες, μ' αρέσει και η εικόνα της Guzzi και την συγκεκριμένη, άνετα θα την αγόραζα.
Επίσης, να συμφωνήσω για τις μοίρες, αλλά στο θέμα της εμφάνισης, δεν έχει αντίπαλο η Guzzi: μ' αυτές τις κεφαλές, ανάμεσα στα πόδια σου και τον ήχο του V-90, δεν την μπερδεύεις με κάτι άλλο εκεί έξω. Απλώς, ερωτηματικό για μένα η αξιοπιστία: δεν ξέρω, δεν είδα, ούτε οίδα!
Δε γνωρίζω για την αξιοπιστία τους αλλά δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κάποιο θέμα.
Όπως και να έχει είναι εθιστικές και οι δυο τους...όπως και ορισμένα τζαπόνια (ειδικά κάτι 4cyl αλλά και κάτι γαϊδουρινά μονοκύλινδρα_ είχα SR στα νιάτα μου _), τόσο σε αυθεντική μορφή όσο και σαν καφετζήδικα! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
είχα SR στα νιάτα μουΗ «Βασίλισσα της ανάποδης»!!!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Skye, υπάρχει μια Guzzi στο φιλικό μου περιβάλλον -τελείως καινούρια- που μάλλον πάει για πούλημα. Κοπέλα την έχει.Για πες μοντέλο, χιλιόμετρα, τιμή!
-
Πώς και το έριξε στα κλάσικ ο Skye μας;
Ανεκαθεν ημουν φαν
Βασικα δεν υπαρχουν μονον υποκειμενικοι λογοι για ενα ρετρο commuter, αλλα και αντικειμενικοι:α. μετακινηση με στυλ
β. δεν περιοριζεται στην πολη οπως πχ μια vespa
γ. ειναι πιο απολαυστικο απο μια vespa (και λογω του παραπανω)
δ. δεν εχουμε πιστες και οι δρομοι της Αθηνας ειναι σαπιοι: δεν εχω κανενα λογο να παρω μια daytona 675 (βασικα δικαιολογιες, ειμαι τρελο κουλαδι , βεβαια ισχυει και το οτι για τη χρηση που τη θελω τσαμπα κοπος)
ε. τωρα που το αναφερω, θα μου τσακισει και τα χερια, τη μεση κοκ το ss, εντελως αβολο κατασκευασμα
στ. δε φωναζει ο δεσμος. Ξερεις πώς την εχω ψησει για τα κλασικ; 'Δεν τη βλεπεις μωρε την παλιατζουρα, δεν τρεχει, δεν κανει δε ρανει, βημα δεν παει, απλα κανει θορυβο και ειναι πιο μεγαλη απο παπι για να σε βλεπουν οι αλλοι στο δρομο να μην πεσουν πανω σου' . Οταν της εδειξα την 675 στον αντιπροσωπο μου λεει 'αυτη σιγουρα θα τρεχει, και ειναι σαν αυτες τις μηχανες που εχουν ολοι οι καγκουρες, δε μ'αρεσει'...αυτα ειναι μονο μερικα απο τα πλεονεκτηματα.. βαλε και το οτι αυτες οι μηχανες ειναι σε γενικες γραμμες συγχρονες κατα τ'αλλα, περα απο την εμφανιση, με ψεκασμους κοκ. Εννοειται βεβαια οτι πανω απ'ολα παιρνεις μια τετοια μηχανη επειδη σου κανει κλικ, αλλα δεν ειναι κακο να συνδιαζεται το τερπνον μετα του.. commuting, γι'αυτο τα γραφω ολα αυτα.
Skye, υπάρχει μια Guzzi στο φιλικό μου περιβάλλον -τελείως καινούρια- που μάλλον πάει για πούλημα. Κοπέλα την έχει.
Την αγορα την τοποθετω αρχες 2012, γιατι πρωτα εχω μετακομιση.. οποτε αν ειναι θα σε ενημερωσω
thanks για τις εντυπωσεις και για το link. Θα προσανατολιζομουν σε μεταχειρισμενη, οι περισσοτεροι που παιρνουν τετοιες μηχανες δεν τις παιρνουν για να τις σκισουν, συνηθως τις σεβονται και με το παραπανω, ενω και οι τιμες αξιζουν, καθως συχνα χανουν αρκετα την αξια τους..
-
Να βάλουμε στο παιχνίδι και τη Ducati GT1000;
Αν και -να πω την αλήθεια- στο θέμα του ρετρό οι Άγγλοι τα καταφέρνουν καλύτερα...
@Skye: Αν θέλεις να σε υπολογίζουν για σκληροπυρηνικό βορειοκορεάτικο κουμμούνι, οφείλεις να κυκλοφορείς με μια Royal Enfield
having said that, πρέπει να προειδοποιήσω ότι σε αντίθεση με τις άλλες που είναι μόνο εμφανισιακά ρετρό, η Bullet είναι μια καινούρια κατασκευασμένη μοτοσυκλέτα τεχνολογίας του 1950 περίπου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
Ή ακόμα καλύτερα, με μια Ural!
-
Video: Kawasaki W800 first ride
Kawasaki W800 is top retro
Μ' αρέσει η γιαπωνέζα ...
Moto Guzzi v7 vs Triumph Bonneville