-
παρατηρώ οτι μερικοί χρηστες επιμένουν επιδεικτικά να ονοματιζουν τους +φορουμάδες με διαφορετικό όνομα απο αυτο του... ψευδωνύμου τους. και δεν εννοώ βεβαια για χάρη συντομογραφίας ή 'πειράγματος' (πχ το Exw_Ferrari_Enzo να γινει Εντζο σκέτο κλπ), αλλά να χρησιμοποιείται το πραγματικό τους όνομα
τυχαίο παράδειγμα: αν ηθελε ο High Fidelity να τον φωνάζουν με το όνομά του, θα κρατούσε μονο το 2ο του λογαριασμό (Γρηγόρης Κι...). ο άνθρωπος ονομάζεται ΧΑΙ ΦΙΔΕΛΙΤΙ στην ηλεκτρονική κοινωνία των 4Τ, τελεία κ παύλα. κλπ κλπ
βεβαια μερικοί νομιζουν οτι έτσι γινονται αρεστοί και -εννοείται- φιλαράκια. άρα σε μια μελλοντική 'κόντρα', θα το σκεφτεί ο άλλος 2 φορές να του πει τι τιτανοτεράστια μιντλεντον εγραψε
οποτε πώς λετε να συνεχίσει το πράγμα;
κατάργηση τελείως;
συνέχιση ως έχει;
κράξιμο στους εξυπνάκηδες;ΥΓ επειδή σιχαινομαι το να ψηφίζω μόνο 1 φορά, εβαλα όριο ψηφων το 3.
-
παρατηρώ οτι μερικοί χρηστες επιμένουν επιδεικτικά να ονοματιζουν τους +φορουμάδες με διαφορετικό όνομα απο αυτο του... ψευδωνύμου τους. και δεν εννοώ βεβαια για χάρη συντομογραφίας ή 'πειράγματος' (πχ το Exw_Ferrari_Enzo να γινει Εντζο σκέτο κλπ), αλλά να χρησιμοποιείται το πραγματικό τους όνομα
τυχαίο παράδειγμα: αν ηθελε ο High Fidelity να τον φωνάζουν με το όνομά του, θα κρατούσε μονο το 2ο του λογαριασμό (Γρηγόρης Κι...). ο άνθρωπος ονομάζεται ΧΑΙ ΦΙΔΕΛΙΤΙ στην ηλεκτρονική κοινωνία των 4Τ, τελεία κ παύλα. κλπ κλπ
βεβαια μερικοί νομιζουν οτι έτσι γινονται αρεστοί και -εννοείται- φιλαράκια. άρα σε μια μελλοντική 'κόντρα', θα το σκεφτεί ο άλλος 2 φορές να του πει τι τιτανοτεράστια μιντλεντον εγραψε
κατάργηση τελείως;
συνέχιση ως έχει;
κράξιμο στους εξυπνάκηδες;ΥΓ επειδή σιχαινομαι το να ψηφίζω μόνο 1 φορά, εβαλα όριο ψηφων το 3.
-
κατάργηση τελείως;
συνέχιση ως έχει;
-
Το οξω μεταφράζεται σε κατάργηση των usernames?
-
ειναι διφορούμενο
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
παρατηρώ οτι μερικοί χρηστες επιμένουν επιδεικτικά να ονοματιζουν τους +φορουμάδες με διαφορετικό όνομα απο αυτο του... ψευδωνύμου τους. και δεν εννοώ βεβαια για χάρη συντομογραφίας ή 'πειράγματος' (πχ το Exw_Ferrari_Enzo να γινει Εντζο σκέτο κλπ), αλλά να χρησιμοποιείται το πραγματικό τους όνοματυχαίο παράδειγμα: αν ηθελε ο High Fidelity να τον φωνάζουν με το όνομά του, θα κρατούσε μονο το 2ο του λογαριασμό (Γρηγόρης Κι...). ο άνθρωπος ονομάζεται ΧΑΙ ΦΙΔΕΛΙΤΙ στην ηλεκτρονική κοινωνία των 4Τ, τελεία κ παύλα. κλπ κλπ
κατάργηση τελείως;
συνέχιση ως έχει;
Αν γνωριζω καποιον τι ενοχλει αν του απευθυνομαι με το πραγματικο του ονομα;
Εχει αποδειξεις οτι ο HF εχει διπλο λογαριασμο ή απλα τρολαρεις; -
το παράδειγμα με τον Χάι ηταν απλά ενα πλασματικό παράδειγμα πιστέυεις εσύ δλδ οτι το πραγματικό του ονομα ειναι Κίκιζας;;;
η ερώτησή μου ειναι απλη: από τη στιγμή που ο καθενας διαλέγει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να τον φωνάζουν, γιατί μερικοί διαλεγουν τον ύπουλο τρόπο του πραγματικού ονόματος;
υπουλο και τρισάθλιο. σαν να θέλει να υποσκάψει...
αυτά. τη γνώμη μου την ειπα. οποιος θέλει ας τοποθετηθεί.
-
Για μένα είναι μαλακία να απευθύνεσαι στον άλλον με το πραγματικό του όνομα, γιατί μπερδεύει τους όχι τόσο τακτικούς αναγνώστες του φόρουμ. Ειδικά δε όταν δεν είναι προφανές από το nick (BILL33=Βασίλης ας πούμε). Και για να το πάω και παραπέρα ίσως είναι και δείγμα 'ασέβειας' στους υπόλοιπους συμφορουμίτες.
Πολλές φορές χανόμουν στην κουβέντα όταν απαντούσε ο ένας στον άλλο αναφέροντας απλά το όνομα στον οποίο απευθυνόταν και χωρίς να κάνει quote. Και ακόμα χάνομαι δλδ. -
Έχει αναφερθεί και παλιότερα αυτό το θέμα, φυσικά δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με τόσα μέλη και τόσες διαπροσωπικές σχέσεις που υπήρχαν ή έχουν προκύψει μέσα στο 4ΤΦ. Προσωπικά, πάντως αρνούμαι τα πραγματικά ονόματα γιατί και εμένα μου φαίνεται 'μπαγάσικος' τρόπος, χώρια που πολλές φορές δεν καταλαβαίνεις σε ποιον απευθύνεται κάποιος (αν δεν ξέρεις το όνομα).
@Χρήστο (Μπάγιερν)
Με πρόλαβες ρε μπαγάσα! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
+1.
Με πολλά παιδιά έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές και γνωριζόμαστε. Εξάλλου, και σε άλλα φόρουμ το έχω δει να συμβαίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το πρόβλημα. Και γι' αυτό και τους συγχαίρουμε και στις ονομαστικές εορτές τους. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν επιθυμεί κάποιος να τον αναφέρουμε με το όνομά του (για λόγους ανωνυμίας ίσως ), θα μπορούσε να το ζητήσει, αλλά ούτε αυτό έχω δει να συμβαίνει ποτέ.
-
Καλά τα είπες Ισίδωρέ μου.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Για μένα είναι μαλακία να απευθύνεσαι στον άλλον με το πραγματικό του όνομα, γιατί μπερδεύει τους όχι τόσο τακτικούς αναγνώστες του φόρουμ. Ειδικά δε όταν δεν είναι προφανές από το nick (BILL33=Βασίλης ας πούμε). Και για να το πάω και παραπέρα ίσως είναι και δείγμα 'ασέβειας' στους υπόλοιπους συμφορουμίτες.
Πολλές φορές χανόμουν στην κουβέντα όταν απαντούσε ο ένας στον άλλο αναφέροντας απλά το όνομα στον οποίο απευθυνόταν και χωρίς να κάνει quote. Και ακόμα χάνομαι δλδ.ασέβεια ειναι κ για τον ίδιο που το 'δέχεται'.
όταν δλδ σου λέω εγώ: έλα ρε Λάκη τι λέει; Η Σούλα τι ειπε για την ανάρτηση; τα παιδιά σου συμφώνησαν και τα 2 ή μονο ο Τάκης; του Μάκης η πλάτη πονάει ακομα ε; η Κίτσα - η πεθερά σου ντε - τι ειπε;
κλπ κλπ
παμε καλά;
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
+1.
Με πολλά παιδιά έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές και γνωριζόμαστε. Εξάλλου, και σε άλλα φόρουμ το έχω δει να συμβαίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το πρόβλημα. Και γι' αυτό και τους συγχαίρουμε και στις ονομαστικές εορτές τους. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν επιθυμεί κάποιος να τον αναφέρουμε με το όνομά του (για λόγους ανωνυμίας ίσως ), θα μπορούσε να το ζητήσει, αλλά ούτε αυτό έχω δει να συμβαίνει ποτέ.
Δεν με πειράζει το:
'@Bayern7,
Αντώνη, είπες πριν οτι μπλαμπλαμπλα'Με πειράζει το σκέτο
'Αλέξανδρε, εγώ πιστεύω ότι μπλαμπλα'
Είναι θέμα ευκολίας ανάγνωσης και κατανόησης των μηνυμάτων. Πρακτικός είναι για μένα ο λόγος, όχι θέμα ρουφιανιάς ή οτιδήποτε.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Πολλές φορές χανόμουν στην κουβέντα όταν απαντούσε ο ένας στον άλλο αναφέροντας απλά το όνομα στον οποίο απευθυνόταν και χωρίς να κάνει quote. Και ακόμα χάνομαι δλδ.ασέβεια ειναι κ για τον ίδιο που το 'δέχεται'.
όταν δλδ σου λέω εγώ: έλα ρε Λάκη τι λέει; Η Σούλα τι ειπε για την ανάρτηση; τα παιδιά σου συμφώνησαν και τα 2 ή μονο ο Τάκης; του Μάκης η πλάτη πονάει ακομα ε; η Κίτσα - η πεθερά σου ντε - τι ειπε;
κλπ κλπ
παμε καλά;
Καλά αυτό δεν λέγεται ανάρτηση σε forum.. Αυτό λέγεται κάπως αλλιώς... άλλα ας μην το πούμε.
Εμένα με λένε Αντώνη, και το ξέρουν ας πούμε 5 άτομα εδώ μέσα (και ούτε). Άμα ο άλλος μου απευθυνθεί με το μικρό μου όνομα (εμένα στα φρύδια μου) αλλά τα άλλα 1.000 μέλη που θα διαβάσουν την δημοσίευση του, δεν θα πάρουν χαμπάρι σε ποιον απευθύνεται και θα χάσουν την μπάλα.
Το ξαναλέω: για μένα το πρόβλημα είναι ΠΡΑΚΤΙΚΟ. -
Aν αντικατασταθουν τα nick με τα κανονικα ονοματα θα πρεπει να απευθυνομαστε σε καποιον με το επιθετο του (οπως στο γυμνασιο ).
-
Μια ενδόμυχη επιθυμία μου θα ήθελε πολύ να χρησιμοποιούνται στο φόρουμ μόνο τα πραγματικά ονοματεπώνυμα
Θα ήταν όμως πολύ βαρετό... δεν θα τρόλαρε κανείς, δεν θα απαντούσε κανείς ελαφρά την καρδία και δεν θα είχαμε διαμάχες. -
Για το μικρό όνομα δεν νομίζω να έχει κανείς πρόβλημα, μόνο για πρακτικούς λόγους (όπως προαναφέρθηκε) όταν δεν προκύπτει από το nick πρέπει να αναφέρονται και τα δύο για να συμμετέχουν και οι υπόλοιποι στην κουβέντα.
Με το επώνυμο είναι διαφορετικά. Το πιο πιθανό είναι ο άλλος να μη θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του, αλλιώς θα έβαζε το επώνυμο στο nick (όπως κάνουν κάποιοι). Η ανωνυμία είναι απαραίτητη, αλλιώς γράφεις ανώνυμα και αλλιώς επώνυμα, ιδίως για θέματα προσωπικά ή σχετικά με το επάγγελμά σου. Εμένα θα με ενοχλούσε, παρόλο που δεν έχω κάτι να κρύψω...
-
Χαλαρώστε ρε σεις, πού είναι το κακό να αναφέρονται τα μικρά? Αν κάποιος είχε πρόβλημα που ο άλλος τον αποκάλεσε με το όνομά του, θα το είχε πει. Όσο για το πρακτικό του θέματος που αναφέρατε, ε δε νομίζω οτι θέλει και πολλή φαιά ουσιά να καταλάβει κάποιος οτι αναφέρομαι στον Realzeus -για παράδειγμα- όταν υπάρχει μια στοιχομυθία μεταξύ μας και αμέσως από κάτω απο τη δημοσίευσή του γράψω 'Αλέξανδρε, εγώ πιστευω οτι...' ή αν κάνω quote τα λεγόμενά του.
Αν βέβαια αρχίσω και μιλάω με στυλ ΣΧ
Τότε ήταν αλλιώς τα πραγματα Κωνσταντίνε. Εκεί στο βουνό των Κενταύρων με Νίκο, Στέλιο, κυρ-Βασίλη και με Βαγγέλη με την κλιούμπα και τον ανθρακορύχο να ακολουθεί κατά πόδας ζωγραφίσαμε στα πηδάλια, γιατί έτσι και κακά τα ψέματα, τα σημερινά πίτσι δεν μπορούν, είτε επειδή τα όπλα τους έχουν χάσει την αμεσότητά τους, είτε επειδή η κρίση μας έχει κόψει ακόμα και τις βόλτες με τη γλώσσα στο μάγουλο -ορέστη τι θα γίνει με εκείνα τα σουβλάκια, θα τα φάμε με Διονύση και Μάνο?
τότε θα είναι δικαιολογημένες οι όποιες γκρίνιες. Τώρα imo ειναι υπερβολικές.
-
Και πως θα επιβεβαιωνεται οτι το 'πραγματικο' ονομα θα ειναι πραγματικο? Με αστυνομική ταυτοτητα ή πιστοποιητικο γεννησης?
Θα μπορουσε να υπαρχει ενα πεδιο οπου, προαιρετικα, θα εισαγουμε το μικρο μας ονομα. Πιο λογικο μου φαινεται.
Υ.Γ Με λενε Γιωργο.
-
Εγώ θέλω να με φωνάζετε kargaxazompampas98hp γίνεται?
Υπερ ή κατα της κατάργησης των ψευδωνυμων;