-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Οποτε ας πουμε ελαχιστοποιει το πλεονεκτημα με το φρεναρισμα με τον κινητηρα.Βεβαια αυτο γινεται για να μην εχεις υπερστροφια και φτιαξεις βαλβιδοσουπα.λολ
Οχι, στα χειροκινητα δε σε σωζει τιποτα αν κανεις λαθος κατεβασμα εκτος απο εναν πολυ καλο κινητηρα που θα αντεξει τις 9000σαλ και ας εχει κοφτη στις 6500. Στα διαφορων τυπων αυτοματα σαζμαν συνηθως δε σε αφηνει να κατεβασεις. Το να συγχρονιζει στροφες στο κατεβασμα με χειροκινητο σαζμαν απο οσο ξερω το κανει μονο το 370Ζ.
Δίκιο έχεις σε όλα αλλά εδώ λέγαμε για κάτι άλλο και όχι για συγχρονισμό στροφών σε κάθε κατέβασμα.
-
Όταν δω κόκκινο από μακριά ή πρόκειται να σταματήσω (και δεν βαριέμαι) βάζω τον επιλογέα στο Ν για μικρότερη φθορά στο κιβώτιο/μετάδοση από άσκοπα κατεβάσματα.
Τα φρένα είναι φτηνά
...και μου βγάζουν 80.000 χλμ.Με τον κινητήρα φρενάρω σε μεγάλες κατηφόρες γιατί αλλιώς βγάζουν καπνούς τα τακάκια.
-
Πάντα ταχύτητα στο κιβώτιο
-
κι εγω συμφωνω παντα ταχυτητα στο κιβωτιο,νεκρα μονο στο φαναρι.ο κινητηρας πιστευω ζοριζετε μονο οταν ανεβαζουμε στροφες με νεκρα.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Επισης προσοχη στον συμπλεκτη στα μεγαλα κατεβασματα... Μια αποτομη κινηση κι αν δεν εχει ηλεκτρονικα τ αμαξι θα μπλοκαρει αν τον αφησεις αποτομα. (μου εχει συμβει και δε μ αρεσε καθολου η αισθηση)
Τι ηλεκτρονικα μπορει να εχει ενα αμαξι για να μην μπλοκαρει τις ροδες απο το φρεναρισμα του κινητηρα;Μιλαμε παντα για χειροκίνητο σασμαν.
Το ibiza που εχω και προφανως ολα τα seat με το πακετακι ηλεκτρονικων εχουν τετοιο ηλεκτρονικο που αποτρεπει το μπλοκαρισμα των τροχων σε αποτομο κατεβασμα ταχυτητας.
Προφανως και αλλα αμαξια με ηλεκτρονικα...
Δε το χω δει ποτε να δουλευει κι ουτε θελω! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μιλαω για αμεση επιβραδυνση.Οταν βλεπω απο μακρυα οτι το φαναρι δεν το προλαβαινω τοτε θα ρολαρω μεχρι να χρειαστει να φρεναρω,αν χρειαστει κιολας γιατι μπορει να εχει αλλαξει το φαναρι μεχρι τοτε.
Το ρολαρισμα σαν τσουβαλι δεν το καταλαβαινωΑκομα και να παρεμερισεις την καλυτερη επιβραδυνση και τις λιγοτερες φθορες στα φρενα, δε μπορεις να παραμελησεις οτι ανα πασα στιγμη μπορεις να τσιμπησεις γκαζι αν κατι πχ δεις μπροστα η στο πλαι και να το αποφυγεις, οταν εχεις ταχυτητα μεσα...
-
+1
Σωστή οδήγηση πάντα με ταχύτητα στο κιβώτιο.Αλλά με νεκρό κάνεις λίγο οικονομία - και τα φρένα είναι φτηνα.
-
Κάντε ένα μικρό τεστ. Βρείτε μια αλάνα ή ένα άδειο δρόμο και δοκιμάστε μια φορά με νεκρά και μια με ταχύτητα μέσα, να κάνετε δύο τρεις τιμονιές δεξιά αριστερά την ώρα που τσουλάει το αυτοκίνητο. Είμαι σίγουρος πως η διαφορά στην αίσθηση και μόνο θα σας πείσει .
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
+1
Σωστή οδήγηση πάντα με ταχύτητα στο κιβώτιο.Αλλά με νεκρό κάνεις λίγο οικονομία - και τα φρένα είναι φτηνα.
Βρε Λεώ, όλα ψεκαστά έχουν fuel cut off. Πιο πολύ καις στο ρελαντί χωρίς ταχύτητα.
-
Ανάλογα με τον δρόμο.
Μπορείς να βάλεις Ν στο Δερβένι (και αν δεν έχει κίνηση) να ξαναβάλεις ταχύτητα όταν κατέβεις στην Λαγκαδά.
Αν δεν βάλεις Ν τότε στο μεγαλύτερο μέρος της κατηφόρας θα πρέπει να πατάς λίγο το γκάζι.Είναι πιο οικονομικό αλλά δεν είναι σωστή οδήγηση και σίγουρα δεν πρέπει να το κάνεις όταν έχει κι άλλα αμάξια στο δρόμο.
-
-
Λοιπόν , φρενάρουμε πάντα με ταχύτητα και φύσικά και με κατεβάσματα μια μια για πιο άμεσο φρενάρισμα. Μικρότερη ταλαιπωρία για τα φρένα , ζυγισμένο το αμάξι στην ευθεία λόγω διαφορικού , ομοίως δε μπλοκάρει τροχος ή αν ναι τοτε μόνο για λίγο μεχρι να συγχρονιστουν , έτοιμη επιταχυνση για τυχόν αλλαγή πορείας απο απρόβλεπτό εμπόδιο και ναι , προκαλειται καμμια φθορα.
Ειδικά το τελευταίο ναι ισχύει , καθώς οποιαδήποτε δύναμη ειναι σαφώς μικρότερη ή έστω ίδια από αυτή που ασκείται οταν επιταχύνει τον ίδιο όγκο οταν ξεκινάει με δεδομένο οτι στην επιβράδυνση δρα και το σύστημα πεδησης.
Γιατί και πως, καταστρέφονται τα φρένα μας όταν τα πιέζουμε