-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
@cppΚατά τη γνώμη σου είναι τόσο σημαντική η εμφάνιση;
Πάντως, θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγες πώς θα μπορούσε σε μια εταιρεία να υπάρξει ένα καλό κλίμα μεταξύ των εργαζομένων και μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων. Αυτά πώς επιτυγχάνονται;
Αν το προσωπικο ερχεται σε επαφη με πελατες/ προμηθευτες πρεπει να ειναι 'σωστα' ντυμένοι.
Δεν εννοω ούτε κουστουμια, ούτε ακριβα ρουχα.
Αν δεν βλεπουν κόσμο το προβλημα μειωνεται αλλα πρεπει να βρεθει μια ισοροποια να μην υπαρχουν ντεκολτε, διαφανα, 12ποντα κλπ κλπ. Σε ενα χωρο που συνυπαρχουν αντρες με γυναικες πρεπει να επικρατει ηρεμια γιατι αναβουν τα αιματα.
Επισης οι αντρες δειχνουν πιο συνεργασιμοι με τις 'ωραιες' ενω ενα ομοιομορφο ντυσιμο σε ολους κρυβει τις διαφορες.
Στην εμφανιση θα προσθεσω και το κινητο τηλεφωνο και τον τροπο χρήσης του εντος του εργασιακου χώρου.Ο εργαζομενος για να ειναι χαρουμενος θελει παροχες, στοχους και επιβραβευση οταν το επιτυγχανει.
Πρεπει να σεβεσαι τα εργασιακα του δικαιωματα, να εχεις σωστους χώρους εργασιας και αν εχεις μεγαλο προσωπικο η υπαρξη μια επιτροπης εργαζομενων βοηθαει σε πολλα πραγματα.
Λιγο μαστιγιο καροτο
Επισης η διοικηση πρεπει να ειναι ανεκτικη και προς εργαζομενους που αντιμετωπιζουν διαφορων ειδων προβλήματα και γενικως αν μπορεις να μην κοιτας μονο νουμερα.Εμεις
Κάνουμε ετησια αιμοδοσια, την πρωτοχρονια το φλουρι ήταν ενα nissan micra, κανουμε ενα παρτυ για όλους και γενικως πραγματακια που βοηθουν το κλιμα. Βεβαια υπαρχουν και δυσκολες στιγμες..........Επιγραμματικα
Δινεις και παιρνεις! -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Κατά τη γνώμη σου είναι τόσο σημαντική η εμφάνιση;
Γενικά ρωτάς, ή συγκεκριμμένα....Αν ρωτάς γενικά, ναι έχει σημασία, αλλιώς οι δικηγόροι πχ θα πηγαίνανε στις αιθουσες με βερμούδα και σαγιονάρα. Αν ρωτάς για την περιπτωση παραπάνω, ναι έχει τη σημασία της η εμφάνιση....Σίγουρα όμως δεν είναι απο τα σημαστικότερα θέματα, αλλα εντάσσεται απλα στα πλαίσια μιας καλής, γενικής εικόνας....
-
@ cpp, Spartan
Η ερώτηση σχετικά με το θέμα της εμφάνισης είχε να κάνει με το θέμα του κατά πόσο είναι σωστό να επιβάλλουμε κανόνες για το ντύσιμο με βάση τα στερεότυπα που υπάρχουν για το κάθε φύλο.
-
Εμεις
Κάνουμε ετησια αιμοδοσια, την πρωτοχρονια το φλουρι ήταν ενα nissan micra, κανουμε ενα παρτυ για όλους και γενικως πραγματακια που βοηθουν το κλιμα. Βεβαια υπαρχουν και δυσκολες στιγμες..........μπράβο ρε συ ειλικρινά...αυτό είναι δώρο!! όχι κάτι ταξίδια που δίνουν άλλες εταιρίες στους αφραγκους εργαζομενους των 750 ευρώ
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Και ναι πολλες φορες μια φουστα με ενα πουκαμισο μπορει να σε φερει σε λιγοτερο δυσκολη θέση απο ένα χαμηλοκαβαλο τζιν που καθεσαι και ειναι ολα έξω.
Δεν θυμάμαι στη ζωή μου να με έφερε σε δύσκολη θέση ένα χαμηλοκάβαλο τζην η ότι άλλο γουστάρει να φοράει ο οποιοσδήποτε και η οποιαδήποτε. Σε εύκολη ίσως...
Δηλαδη ήμαρτον, τι διαφορά έχει η άποψη σου απο αυτου που ζητάει ποδιά στο σχολείο και κούρεμα γουλί με φούντα ρε άνθρωπε; -
Θα ήθελα εδώ να θυμίσω στην καλή παρέα ότι ο dressing code τηρείται ευλαβικά σε μεγάλες εταιρίες της αλλοδαπής, όπου πολλοί καλοί συνφορουμίτες θα ήθελαν πολύ να εργάζονται.
Για να μην μιλήσω για κάτι κέντρα διασκέδασης όπου αρέσκονται να μπαίνουν.Για να μη μιλήσω για dressing κ συμπεριφέρεσθε code σε κάτι γουστόζικες αλυσίδες ΣΜ, μπαρ, ξενοδοχείων, ...
Αλλά εκεί είμαστε πελάτες, έτσι τους θέλουμε αυτούς που μας εξυπηρετούν.
Έ, παιδιά? -
Τάσο άλλο μαγαζί 10 ατόμων και άλλο 100. Συν το ότι παίζει ρόλο και το προφίλ του μαγαζιού.
Τελείως διαφορετική περίπτωση ένα περιοδικό πχ ή μια διαφημιστική από μια τράπεζα ή μια συμβουλευτική. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τάσο άλλο μαγαζί 10 ατόμων και άλλο 100. Συν το ότι παίζει ρόλο και το προφίλ του μαγαζιού.
Τελείως διαφορετική περίπτωση ένα περιοδικό πχ ή μια διαφημιστική από μια τράπεζα ή μια συμβουλευτική.Μπορώ να φανταστώ ότι οι developers στη Microsoft πάνε με το κοστουμάκι στη δουλειά.
-
Οι developers δεν νομίζω.
Οι υπάλληλοι του κυλικείου, το κατώτερο προσωπικό και οι φύλακες δεν θα φοράνε συγκεκριμένη ενδυμασία; Λέω εγώ τώρα... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Θα ήθελα εδώ να θυμίσω στην καλή παρέα ότι ο dressing code τηρείται ευλαβικά σε μεγάλες εταιρίες της αλλοδαπής, όπου πολλοί καλοί συνφορουμίτες θα ήθελαν πολύ να εργάζονται.
Για να μην μιλήσω για κάτι κέντρα διασκέδασης όπου αρέσκονται να μπαίνουν.Για να μη μιλήσω για dressing κ συμπεριφέρεσθε code σε κάτι γουστόζικες αλυσίδες ΣΜ, μπαρ, ξενοδοχείων, ...
Έ, παιδιά?ειναι προφανες πως δεν ξέρεις με τι κουμάσια μιλάς σύντροφε
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Τελείως διαφορετική περίπτωση ένα περιοδικό πχ ή μια διαφημιστική από μια τράπεζα ή μια συμβουλευτική.Μπορώ να φανταστώ ότι οι developers στη Microsoft πάνε με το κοστουμάκι στη δουλειά.
Δεν είναι θέμα κουστουμιού. Απλά αν στο ίδιο κτήριο βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος δεν θα πας με βερμουδίτσα και σαγιονάρα. Στην Karamitros Computers θα πήγαινες και θα άπλωνες και τα πόδια στο τραπέζι (χωρίς τη σαγιονάρα) επειδή και το αφεντικό εκεί μπορεί να έχει τη συνήθεια να αμολάει καμμιά κλανιά α λα Βόγλης στο Beautiful People.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Μπορεί και να ξέρει όμως
Πες πως πηγαίνεις σε ένα σπα 8 αστέρων. Σκας 200 ευρώ για πλήρη χαλάρωση και τσουπ! μπαίνει μέσα μια μασαζού με μπλουτζίν, παντόφλα λαϊκής και μαλλί αφάνα 80's.
Θα ξαναπάς; Μπα, δεν το νομίζω. -
Δεν είναι θέμα κουστουμιού. Απλά αν στο ίδιο κτήριο βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος δεν θα πας με βερμουδίτσα και σαγιονάρα. Στην Karamitros Computers θα πήγαινες και θα άπλωνες και τα πόδια στο τραπέζι (χωρίς τη σαγιονάρα) επειδή και το αφεντικό εκεί μπορεί να έχει τη συνήθεια να αμολάει καμμιά κλανιά α λα Βόγλης στο Beautiful People.
Κι όμως είναι κομμάτι της εταιρικής τους κουλτούρας οι developers να ντύνονται όπως τους αρέσει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορεί και να ξέρει όμως
Πες πως πηγαίνεις σε ένα σπα 8 αστέρων. Σκας 200 ευρώ για πλήρη χαλάρωση και τσουπ! μπαίνει μέσα μια μασαζού με μπλουτζίν, παντόφλα λαϊκής και μαλλί αφάνα 80's.
Θα ξαναπάς; Μπα, δεν το νομίζω.Με φτιάχνει η περιγραφή σου σύντροφε, είναι ιδιαίτερα αφροδισιακό το τζινάκι και η αφανίτσα, τώρα για την σαγιονάρα αν δεν δω το μοντέλο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Πάντως ένα σωστο κωλαράκι σφηνωμένο σε ένα σωστό μπλουτζινάκι είναι θάνατος
-
Λυπάμαι, αλλά οι αριστεροί έχουν καλύτερο γούστο συνήθως.
Έτσι μου είπαν τουλάχιστον, όταν με στρατολόγησαν. -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Κι όμως είναι κομμάτι της εταιρικής τους κουλτούρας οι developers να ντύνονται όπως τους αρέσει.
Μπα, μάλλον θέμα συμφέροντος είναι, αν νοιώθεις άνετα παράγεις περισσότερο και καλύτερα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Λυπάμαι, αλλά οι αριστεροί έχουν καλύτερο γούστο συνήθως.
Έτσι μου είπαν τουλάχιστον, όταν με στρατολόγησαν.Εγω προχωράω προς αναρχισμό, θα είμαι πάντα ένα βήμα μπροστά απο σένα
-
Μπα, μάλλον θέμα συμφέροντος είναι, αν νοιώθεις άνετα παράγεις περισσότερο και καλύτερα.
Ακριβώς. Απλά άλλο το άνετα και άλλο το άκομψα. Αν εγώ πχ γουστάρω να είμαι γυμνός από τη μέση και πάνω επεισή ζεσταίνομαι πολύ, ο συνάδελφος από δίπλα μπορεί να ξενερώσει γιατί δεν γουστάρει να δουλεύει σε ένα σκηνικό super paradise, οπότε αυτός δεν θα είναι πλέον τόσο παραγωγικός.
Παρασκευή βράδυ πόσο ακόμα θέλετε να αναλύσουμε τα αυτονόητα;
-
Ακριβώς. Απλά άλλο το άνετα και άλλο το άκομψα. Αν εγώ πχ γουστάρω να είμαι γυμνός από τη μέση και πάνω επεισή ζεσταίνομαι πολύ, ο συνάδελφος από δίπλα μπορεί να ξενερώσει γιατί δεν γουστάρει να δουλεύει σε ένα σκηνικό super paradise, οπότε αυτός δεν θα είναι πλέον τόσο παραγωγικός.
Παρασκευή βράδυ πόσο ακόμα θέλετε να αναλύσουμε τα αυτονόητα;
Το αυτονόητο ειναι να φοράς όποιος κι αν είσαι κι ότι κι αν κάνεις ότι σου αρέσει. Απλά πράματα..
Αν δεν ισχύσει αυτό τότε θα πρέπει να βρούμε ποιος θα οριοθετήσει την κοσμιότητα και την κομψοτητα, ο cpp ο eddie ο μανος η ο λάκης γαβαλάς; -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Και έτσι πρέπει να ντύνεται ο σωστός προγραμματιστής
Εμεις στη δουλεια ντυνόμαστε με geek t-shirts και τζιν. Εκτός και αν έχουμε να δουμε κανένα πελάτη.
Και μιλάω σοβαρά - δεν τρολάρω, ίσως να έχει να κάνει ότι το αφεντικό μου είναι **άνθρωπος ** και **δεν ασχολείται **με το τί φοράω ή αν είμαι αξύριστος, αλλά αν κάνω σωστά τη δουλειά μου. Αν όμως έχουμε meeting με πελάτη και πάω σαν λέτσος θα μου την πεί και θα έχει και δίκιο.Σαφώς και ανάλογα με τη θέση σου θα πρέπει να είσαι ανάλογα ντυμένος και πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο, αλλά κατά την γνώμη μου θα πρέπει να μετράει το ότι κάνεις σωστά τη δουλειά σου και όχι να φοράς γραβάτα αλλά να ξύνεις τα @@ σου.
Τρέχουσα εργασιακή κατάσταση