-
Ήρθε η ώρα να μπω στο club των μοτοσυκλετιστών....ο λόγος, επειδή δεν αξίζει την παρούσα χρονική στιγμή να αγοράσει 2ο αυτοκίνητο η σύζυγος και με τις υποχρεώσεις να τρέχουν έως τις 9 το βράδυ χρειαζόμαστε 2ο μεταφορικό μέσον. Η να βγάλω άδεια ταξιτζή
Ευκαιρία δηλαδή να πραγματοποιήσω το όνειρο μου και να αποκτήσω την πρώτη μου μοτοσυκλέτα.
Ψάχνω για μοτοσυκλέτα εύκολη στον χειρισμό για αρχάριο, άνετη στην πόλη και στους περιφερειακούς αυτής, αξιόπιστη και να μπορεί να κάνει ταξιδάκια το πολύ 100χλμ με ταχύτητες 100-120χλμ/ω χωρίς μπαγκάζια κλπ.
Η μοτοσυκλέτα που μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι η Honda Hornet 600cc 2007 μοντ και μετά με ABS.
Ψάχνω για μεταχειρισμένη και με τιμή το πολύ €5000.Κάτι άλλο σε αυτή την κατηγορία και τιμή που να πρέπει να κοιτάξω?
-
Ήρθε η ώρα να μπω στο club των μοτοσυκλετιστών....ο λόγος, επειδή δεν αξίζει την παρούσα χρονική στιγμή να αγοράσει 2ο αυτοκίνητο η σύζυγος και με τις υποχρεώσεις να τρέχουν έως τις 9 το βράδυ χρειαζόμαστε 2ο μεταφορικό μέσον. Η να βγάλω άδεια ταξιτζή
Ευκαιρία δηλαδή να πραγματοποιήσω το όνειρο μου και να αποκτήσω την πρώτη μου μοτοσυκλέτα.
Ψάχνω για μοτοσυκλέτα εύκολη στον χειρισμό για αρχάριο, άνετη στην πόλη και στους περιφερειακούς αυτής, αξιόπιστη και να μπορεί να κάνει ταξιδάκια το πολύ 100χλμ με ταχύτητες 100-120χλμ/ω χωρίς μπαγκάζια κλπ.
Η μοτοσυκλέτα που μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι η Honda Hornet 600cc 2007 μοντ και μετά με ABS.
Ψάχνω για μεταχειρισμένη και με τιμή το πολύ €5000.Κάτι άλλο σε αυτή την κατηγορία και τιμή που να πρέπει να κοιτάξω?
-
-
Suzuki GSR.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Suzuki GSR.ABS?
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Suzuki GSR.
ABS?
-
Πέρα από το οτι δεν είχες στην κατοχή σου μοτοσυκλέτα ως τώρα, τι εμπειρία έχεις από μεγάλες μηχανές?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πέρα από το οτι δεν είχες στην κατοχή σου μοτοσυκλέτα ως τώρα, τι εμπειρία έχεις από μεγάλες μηχανές?Καμμία...αν εξαιρέσεις κάτι βόλτες πριν από 10 χρόνια (στα 18-19) με 250άρια και 400άρια φίλων
-
Γιατί όχι κάτι τέτοιο ;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Γιατί όχι κάτι τέτοιο ;
Γιατί δεν νομίζω να είναι πολύ άνετο στις μετακινήσεις εντός πόλης και σε περιφερειακούς αυτής, άσε που κοντά 1.90 και 100kg θα είμαι κάπως πάνω εκεί.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Πέρα από το οτι δεν είχες στην κατοχή σου μοτοσυκλέτα ως τώρα, τι εμπειρία έχεις από μεγάλες μηχανές?
Καμμία...αν εξαιρέσεις κάτι βόλτες πριν από 10 χρόνια (στα 18-19) με 250άρια και 400άρια φίλων
Mήπως τότε -και με δεδομένο τη σωματική σου διάπλαση- να ξεκίναγες με ένα on-off 600άρι-650άρι, να συνηθίσεις και το γκάζι?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Καμμία...αν εξαιρέσεις κάτι βόλτες πριν από 10 χρόνια (στα 18-19) με 250άρια και 400άρια φίλων
Mήπως τότε -και με δεδομένο τη σωματική σου διάπλαση- να ξεκίναγες με ένα on-off 600άρι-650άρι, να συνηθίσεις και το γκάζι?
Η πρώτη σκέψη ήταν το κλασικό v-strom, έλα όμως που εδώ στην Κύπρο δεν βρίσκω μτχ ούτε για δείγμα, μόνο 1000άρια.
Επόμενη σκέψη ήταν το CBF, τα ίδια όμως...Είδα και το Hornet και το ερωτεύτηκα, το βρίσκω και με 4000€ μοντ 08 με ABS...το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι με φοβίζει γι αυτό ρωτάω αν υπάρχει κάτι πιο user friendly για πρωτάρη, αν και από αυτά που διαβάζω είναι καλό για αρχάριο.
-
Μωρέ καλό είναι, σίγουρα εύκολο για τα άλογά του. Δεν έχει περίσσευμα ροπής χαμηλά (χωρίς όμως να είναι ψόφιο) και αυτό τελικά είναι προσόν στην καθημερινή οδήγηση, αν μιλάμε για τέτοιας κατηγορίας και ιπποδύναμης μηχανές. Εκεί που μπορεί να τα βρεις σκούρα είναι όταν θα μαζέψεις περισσότερα χιλιόμετρα απ' όσα θα νομίζεις οτι έχεις και θα χρειαστεί να φρενάρεις. Όχι οτι δε φρενάρει, απλά μαζεύει χιλιόμετρα για πλάκα.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Η πρώτη σκέψη ήταν το κλασικό v-strom, έλα όμως που εδώ στην Κύπρο δεν βρίσκω μτχ ούτε για δείγμα, μόνο 1000άρια.
Επόμενη σκέψη ήταν το CBF, τα ίδια όμως...Είδα και το Hornet και το ερωτεύτηκα, το βρίσκω και με 4000€ μοντ 08 με ABS...το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι με φοβίζει γι αυτό ρωτάω αν υπάρχει κάτι πιο user friendly για πρωτάρη, αν και από αυτά που διαβάζω είναι καλό για αρχάριο.
Τι σόι άσφαλτο έχουν εκεί στην Κύπρο οι δρόμοι σας; Είναι σκονισμένοι, γλιστεροί και με λακούβες σαν τους δικούς μας επί το πλείστον;
Transalp, XT 660, Πήγασος, BMW F650 GS;
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Τι σόι άσφαλτο έχουν εκεί στην Κύπρο οι δρόμοι σας; Είναι σκονισμένοι x2, γλιστεροί x2 και με **λακούβες /2 **σαν τους δικούς μας επί το πλείστον;
Transalp, XT 660, Πήγασος, BMW F650 GS;
-
εμένα καλό μου ακούγεται το hornet.
τώρα για ταξίδια 100χλμ με γυμνό και άμαθος σε μηχανή μάλλον θα σου κακοφανεί στην αρχή.
απο On off κοιτάς v strom, versys, TA700 όλα με ABS και 650. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εμένα καλό μου ακούγεται το hornet.
τώρα για ταξίδια 100χλμ με γυμνό και άμαθος σε μηχανή μάλλον θα σου κακοφανεί στην αρχή.
απο On off κοιτάς v strom, versys, TA700 όλα με ABS και 650.Ταξίδια σπάνια...άλλωστε δεν νομίζω να πειστεί η σύζυγος να ανέβει...περισσότερο εντός πόλης περί τα 15-25 χλμ καθημερινά
-
βρε dimik εσύ λες οτι θες ταξιδάκια 100χλμ στο πρώτο σου ποστ.
και δεν λέω οτι δεν γίνονται (σε περίπτωση που πειστεί η γυναίκα) αλλά οτι με γυμνό ερχόμενος απο αυτοκίνητο θα σου είναι λίγο άβολη η εμπειρία.
πάντως απο σωματότυπο και χρήση νομίζω vstrom ή versys θα σου είναι πολύ καλύτερα.
τι ον οφφ κυκλοφοράνε στην Τσύπρον? -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
βρε dimik εσύ λες οτι θες ταξιδάκια 100χλμ στο πρώτο σου ποστ.
και δεν λέω οτι δεν γίνονται (σε περίπτωση που πειστεί η γυναίκα) αλλά οτι με γυμνό ερχόμενος απο αυτοκίνητο θα σου είναι λίγο άβολη η εμπειρία.
πάντως απο σωματότυπο και χρήση νομίζω vstrom ή versys θα σου είναι πολύ καλύτερα.
τι ον οφφ κυκλοφοράνε στην Τσύπρον?Ναι ταξιδάκια για καφέ από Λεμεσό για Λευκωσία (80χλμ) κλπ μια στο τόσο. Ξέρω θα πρέπει να μην έχω λαιμό λόγω αέρα κλπ...αλλά θέλω να μάθω κι αυτλον τον τρόπο.
ΒΜW κυρίως
Μερικά ΚΤΜ και V-strom, CBF 1000cc η μεγαλύτερη πλειοψηφία -
Έχεις ανεβεί στο hornet; Δε σου είναι μικρό; ( είμαι λίγο ψηλότερος και με -10kg)
Γενική απορία: test ride, μπορείς να κάνεις σε αντιπροσωπείες; Αν ναι, εγώ θα έκανα οπωσδήποτε ένα naked και ένα on-off.
Ή αν έχεις φίλους με δίκυκλα, ζήτα μία αναγνωριστική βόλτα.
Hornet άλλα παρεμφερή