-
Καλησπέρα , είχα πάει πριν από ένα μήνα το αυτοκίκητο μου( Fiat Punto) σε συνεργείο για αλλαγή δίσκου , πλατό , ρουλεμάν(300 ευρώ).
Πριν μερικές μέρες άρχισε να κάνει χτύπους όταν άλλαζα σχέση από πρώτη σε δευτέρα ενώ παρατήρησα ότι έσταζαν και υγρά από κάτω κοντά στο σημείο της επισκευής χωρίς να ξέρω από πότε ξεκίνησαν αλλά σίγουρα μετά την αλλαγή των δίσκου, πλατό, ρουλεμάν.
Το πήγα στο ίδιο συνεργείο και μου είπαν ότι χρειάζεται αλλαγή όλο το κιβώτιο ταχυτήτων(Μεταχειρισμένο, άλλα 500-600 ευρώ μου είπαν) . Δεν είμαι μηχανικός αλλά πιστεύω ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από κακοτεχνία στην αλλαγή των δίσκου,πλατό, ρουλεμάν.Φυσικά το συνεργείο δεν το δέχεται και μάλιστα αφού έχουν λύσει το κιβώτιο δεν το ξαναδένουν να μπορέσω να πάρω και να φτιάξω το αυτοκίνητο αλλού καθώς δεν τους εμπιστεύομαι πλέον. Λένε ή φτιάχτο σε μας ή έλα πάρτο με γερανό.Τους ρωτάω πόσο στοιχίζει να το ξαναδέσουν να το πάρω αλλά δεν το δέχονται. Με το ζόρι να το φτιάξω εκεί ή αλλιώς γερανός. Θέλω να ρωτήσω αν μπορεί η ζημιά να προκλήθηκε από τους ίδιους και πως την προκάλεσαν . Δεν μπορεί να χάλασε τυχαία το αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο σημείο.Λένε ότι δε σχετίζεται η μία βλάβη με την άλλη, όμως τα υγρά άρχισαν να τρέχουν μετά την πρώτη επισκευή.
Ποια είναι η γνώμη σας και τι μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ πολύ. -
Καλησπέρα , είχα πάει πριν από ένα μήνα το αυτοκίκητο μου( Fiat Punto) σε συνεργείο για αλλαγή δίσκου , πλατό , ρουλεμάν(300 ευρώ).
Πριν μερικές μέρες άρχισε να κάνει χτύπους όταν άλλαζα σχέση από πρώτη σε δευτέρα ενώ παρατήρησα ότι έσταζαν και υγρά από κάτω κοντά στο σημείο της επισκευής χωρίς να ξέρω από πότε ξεκίνησαν αλλά σίγουρα μετά την αλλαγή των δίσκου, πλατό, ρουλεμάν.
Το πήγα στο ίδιο συνεργείο και μου είπαν ότι χρειάζεται αλλαγή όλο το κιβώτιο ταχυτήτων(Μεταχειρισμένο, άλλα 500-600 ευρώ μου είπαν) . Δεν είμαι μηχανικός αλλά πιστεύω ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από κακοτεχνία στην αλλαγή των δίσκου,πλατό, ρουλεμάν.Φυσικά το συνεργείο δεν το δέχεται και μάλιστα αφού έχουν λύσει το κιβώτιο δεν το ξαναδένουν να μπορέσω να πάρω και να φτιάξω το αυτοκίνητο αλλού καθώς δεν τους εμπιστεύομαι πλέον. Λένε ή φτιάχτο σε μας ή έλα πάρτο με γερανό.Τους ρωτάω πόσο στοιχίζει να το ξαναδέσουν να το πάρω αλλά δεν το δέχονται. Με το ζόρι να το φτιάξω εκεί ή αλλιώς γερανός. Θέλω να ρωτήσω αν μπορεί η ζημιά να προκλήθηκε από τους ίδιους και πως την προκάλεσαν . Δεν μπορεί να χάλασε τυχαία το αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο σημείο.Λένε ότι δε σχετίζεται η μία βλάβη με την άλλη, όμως τα υγρά άρχισαν να τρέχουν μετά την πρώτη επισκευή.
Πάρτο με γερανό. 80€ στοιχίζει...
Δεν θα γλυτώσεις τίποτα, αλλά δεν θα τους κάνεις και την χάρη... -
Πιστεύω ένα τηλεφωνακι στο ινκα ίσως βοηθούσε...
-
κι εγω σε αναλογη περιπτωση (πολυ παλιοτερα ομως, Punto κι εγω τοτε...) που καταλαβα οτι με δουλευαν το πηρα με γερανο και το πηγα αλλου.
Βρες πρωτα που θα το πας, και μετα ρωτα αν αυτοι μπορουν να κανονισουν μεταφορα, ή ισως και μεσω της οδικης σου βοηθειας να μπορεσεις.
Παντως μην το αφησεις εκει.
Αν βρεις καποιον εμπιστο, θα σου πει και τι εχει γινει. -
Το εν λόγω συνεργείο είναι της αλυσίδας Fit and Go πάνω στην λεωφόρο Βουλιαγμένης. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Έστειλα γερανό να το πάει σε άλλο συνεργείο.
-
καλα εκανες και τον εβγαλες στη φορα κατι τετοιοι δεν αξιζουν να κρατανε μαγαζι ανοιχτο.πολυ πιθανο να μην εσφιξαν τη ταπα και να χυθηκαν τα υγρα.μην τους αφησεις ετσι μιλαμε για αρκετα λεφτα.
-
Αν έχει κάτι το κιβώτιο μέσα δεν μπορούν να το προκαλέσουν αυτοί Ο,ΤΙ και να κάνουν με τον συμπλέκτη. Το πιθανότερο είναι να χάλασε κάποιο ρουλεμάν και να σκόρπισαν οι μπίλιες του μέσα στο κιβώτιο ή να φαγώθηκε μπρουντζάκι και είναι κάτι που το παθαίνουν αυτά τα αμαξάκι δεδομένου ότι ποτέ κανένας δεν αλλάζει βαλβολίνες. Μην βιάζεστε όμως να βγάλετε συμπεράσματα χωρίς να έχετε όλη την εικόνα μπροστά σας. Δες πρώτα αν τα υγρά που αναφέρεις είναι λάδια ή βαλβολίνες; Οι βαλβολίνες μυρίζουν έντονα. Μήπως έσπασε το κιβώτιο και τρέξαν;
Φέρε έναν άλλο μάστωρα δικό σου να δει τι έγινε και να σου εξηγήσει. Αν πάλι θέλεις ψάξε εσύ στα μεταχειρισμένα και βρες ένα κιβώτιο και ζήτησε να στο βάλουν.
Βοήθεια σε πρόβλημα με συνεργείο.