-
Ας ελπίσουμε μέχρι τη Φτερη που ειναι 3η και 6η ΕΔ να μην έχουν εγκαταλείεψει όλοι απο φρένα!!!
-
Αυριο λεω να το θεμα αυτοκινηταμαξας μηπως βαλουμε για τα Καλαβρυτα ..... το σκεπτεται και κανεις αλλος ?
-
Εγω είμαι μέσα! Ετσι θα μπορέσω να αφιέρωσω περισσότερη ώρα στο βελονακι!
-
http://aop.gr/images/Photogallery/Agwnes/2011/axaios/dilosi.pdf
ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Στο επισυναπτόμενο αρχείο και συγκεκριμένα στην πρώτη παράγραφο την δήλωσης συμμετοχής του ράλι '36 Ράλι Αχαιός' (15-16 Οκτωβρίου 2011), αναφέρεται ότι, 'Ο υπογράφων συμμετέχων οδηγός/συνοδηγός του δηλωθέντος αυτοκινήτου ..................................αυτούς τους κανόνες και κανονισμούς'. Κατά την άποψή μου γιεννιούνται ορισμένα ζητήματα.
Συγκεκριμένα:
α) Ο οδηγός/συνοδηγός του δηλωθέντος αυτοκινήτου δεν έχουν συμβληθεί με κάποια ασφαλιστική εταιρεία προκειμένου να λειτουργούν ως 'ομπρέλα' για τον εκάστοτε Α.Ο.Π, Οργανωτές, στελέχη κ.λπ σε περίπτωση τυχόν ατυχήματος ή τραυματισμού.
Το νομικό πρόσωπο που συμβάλλεται, είναι αυτό το οποίο διοικεί το σπορ. Άρα στην προκειμένη περίπτωση, αυτοί που δηλώνουν τα παραπάνω με την υπογραφή τους (οδηγός/συνοδηγός), δεν έιναι συμβαλλόμενοι στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Συμβαλλόμενοι είναι η ασφαλιστική εταιρεία και ένα εκ των παρακάτω νομικών προσώπων ΕΘΕΑ/ΕΛΠΑ ή ΕΛΠΑ ή ΕΘΕΑ ή ΟΜΑΕ ή ΕΠΑ ή ΟΜΑΕ/ ΕΠΑ ή ΕΠΑ/ΕΘΕΑ!
Σε κάθε περίπτωση, προκύπτει το ερώτημα: η διοίκηση του σπόρ ασκείται από ποιό νομικό πρόσωπο και η ασφάλιση των αγώνων με ποιο νομικό πρόσωπο συνάπτεται εκ των προμνησθέντων;
β) Στην ίδια παράγραφο πιο κάτω αναφέρεται συγκεκριμένα ότι, '...η αστική ευθύνη βαρύνει την ασφαλιστική εταιρεία ......'. Σωστό, αλλά το ζήτημα είναι ότι αυτό δεν το δηλώνει το πλήρωμα, αλλά ο συμβαλλόμενος στο ασφαλιστήριο, δηλαδή η αρχή του σπορ.
γ) Στην ίδια παράγραφο σημειώνεται ότι, '...για τυχόν ατύχημα ή τραυματισμό που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα'. Από τη γραμματική διατύπωση της συγκεκριμένης φράσης, συνάγεται ότι, σε περίπτωση τραυματισμού ή ατυχήματος οι προμνησθέντες, οδηγοί, Α.Ο.Π, στελέχη, Οργανωτές, δεν φέρουν καμμία ευθύνη (κατά δήλωση των οδηγών βέβαια!). Απευκταίο, αλλά εκτός από ατύχημα και τραυματισμό, υπάρχει και το δυστύχημα. Κάτι τέτοιο δεν μνημονεύεται στην συγκεκριμένη παράγραφο. Ενδεχομένως να μνημονεύεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ευκταίο βέβαια, οι μηχανοκίνητοι αγώνες να μην χρειαστεί ποτέ να μας παραπέμψουν στα άρθρα και τις παραγράφους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.
δ) Στη ίδια προμνησθείσα παράγραφο σημειώνεται ότι, '...έχω πλήρη γνώση των κανόνων και κανονισμών που έχουν εκδωθεί από την FIA και την ΕΘΕΑ/ΕΛΠΑ που καλύπτουν και ελέγχουν τους αγώνες...'. ΕΘΕΑ/ΕΛΠΑ ίσον ΟΜΑΕ/ΕΠΑ; Άλλο νομικό πρόσωπο η ΕΘΕΑ/ΕΛΠΑ άλλο η ΟΜΑΕ/ΕΠΑ; Ποιο διοικεί και πιο ασφαλίζει; Ο συσχετισμός ΕΠΑ/ΕΘΕΑ http://www.omae-epa.gr/sites/www.omae-epa.gr/files/leshes 2012.pdf, πως συνυπάρχει;
ε) Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω το εξής. Στο τέλος την επισυναπτόμενης προμνησθείσας παραγράφου, σημειώνεται ότι, '...εγγυώμαι να σέβομαι αυτούς τους κανόνες και κανονισμούς'. Σε κάθε περίπτωση, οι κανόνες και οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται. Σε κάθε περίπτωση όμως, άλλο το εφαρμόζω τους κανονισμούς και άλλο το εγγυώμαι! Για παράεδιγμα, ένας ποδοσφαιριστής, οφείλει να τηρεί του κανονισμούς αλλά δεν εγγυάται για αυτό. Ένα πιθανό αντιαθλητικό τάκλιν, δεν μπορεί με δήλωση, να εγγυηθεί ότι δεν θα το πράξει, αλλά μπορούν να του 'εγγυηθούν' οι κανονισμοί ότι ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος θα δεχτεί κίτρινη ή κόκκινη κάρτα!Ευχαριστώ.
Δημήτρης Τουλιάτος. -
Για αυτοκινηταμαξα απο Αθηνα υπαρχει μια πολυ καλη προσφορα απο την ΕΛΠΑ ΠΑΤΡΑΣ γυρω στα 150 ευρω με επιστροφη εαν συγκεντρωθουν οκτω αυτοκινητα, για περισσοτερες πληροφοριες τηλεφωνηστε στην ΕΛΠΑ ΠΑΤΡΑΣ.. .
-
Ο χρήστης bericocker έγραψε:
Εγω είμαι μέσα! Ετσι θα μπορέσω να αφιέρωσω περισσότερη ώρα στο βελονακι!-
Αν και ολοι γνωριζουμε οτι η σταυροβελονια σου με το bmwdaki ειναι χαρμα , καλη θα ειναι η παραπανω εξασκηση λογο κατηφοριας !σε γραφω στην κατασταση !
-
Τουλιατε ...δεν μας τα λες καλα !Στους αλλους αγωνες ισχυε τιποτε αλλο στην δηλωση ? η καπιες παρεες σου θυμησαν την ωρα να μας γραψεις τα .........ωραια ?
-
ΕΛΠΑ ΠΑΤΡΑΣ ..... ειστε πανακριβοι ! για καντε κανα κουρεματακι !
-
-
ε,καλα δεν μπορεις να λες στον αλλον(τουλιατο) τι ωρα ειναι αυτη που ρωτας αυτα τα πραγματα....(γιατι ακριβως ρωταει-παρατηρει,δεν διορθωνει-αλλαζει ουτε εξαγγελει κατι)
καλα κανει και τα ρωταει περι ΕΛΠΑ/ΟΜΑΕ ΕΘΕΑ/ΕΠΑ και τα περι δηλωσης,κλπ,οποια ωρα και αν ειναι αυτη,
ενα σημειωμα ειναι που αφορα ολους μας. -
Εκει που ετρεχε πριν μερικες ημερες ηταν διαφορετικη η δηλωση ? αυτο θελω να μου πει !
Αν ειναι μονον στον ΑΟΠ τοτε μπορουμε να το συζητησουμε και να το δουμε αλλοιως .
Κοριτσιααα ο Μπαρκουλης ! 100 η αλεπου 110 τα αλεπουδακια .................φιλακια
-
δεν νομιζω οτι αλλαζει κατι,ειτε ηταν ιδια,ειτε οχι....
τα ερωτηματα και οι παρατηρησεις καλοπροαιρετες μου φαινονται και αφορουν ολους μας,ειτε για αυτον τον αγωνα ειτε για αλλον.δεν ρωταει-παρατηρει μονο για τον ΑΟΠ,θετει ερωτημα και προς ΟΜΑΕ/ΕΠΑ/ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ....
-
Aααααα ...ωραια , το ταιμινκ τυχαιο δηλαδη ? ε ναι , καθε μερα μπαινει στο φορουμ αλλωστε ,και ειναι κατι συνηθισμενο αυτο .
Δημητρακη , δικηγορος ειναι ο αλλος Δημητρακης , δεν χρειαζεται να του παιρνεις το μεροκαματο .
-
Αγαπητε KEF κατα την ταπεινη μου γνωμη ξεκινας στραβα κι απο εκει πηγαζουν ολα
Το κειμενο της δηλωσης συμετοχης δεν ειναι προφανως το ασφαλιστηριο κειμενο αυτο καθαυτό ( οχι οτι δεν θα μπορουσε ισως να ειναι και σωστότερο )Αλλα η πρωτη πρωτη παραγραφος της εγγυκλίου 5 ξεκιναει με το οτι
'Mε το συμβόλαιο αυτό που ενεργοποιείται με την καταβολή του παραβόλου συμμετοχής στην ΕΠΑ/EΘEA, ο αγωνιζόμενος και ο οργανωτής ασφαλίζεται έναντι απαιτήσεων αποζημίωσης για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές προς τρίτους.'
Να λοιπον πως 'συνδεεται' ο αγωνιζόμενος με την ασφαλιση...
Στα γρηγορα που κοιταξα καλυπτει και θανατο - μακρυα απο μας...
Διαβασε την εγγυκλιο...
η Νο 5 ειναι.. -
Ατυχης η προσπαθεια σου Φωκιων , που..νια στην που..να δεν μπορεις να πουλησεις , κι ο ΚΕF θα σε τυλιξει σε ενα φυλο χαρτι γιατι ειναι δικηγορος με αρχ...δια , και τα θεματα και τις π[αραγραφους της ασφαλειας μας , τα γνωριζει οσο ελαχιστοι στον χωρο .
Ας μην πηδαμε αλλο το θεμα ραλυ Αχαιος .......................κακο κανουμε !
-
Δεν εχω κατι να 'πουλησω' κουβεντα νομιζω κανουμε. Και ετσι καταλαβαινω το κειμενο, αν ξερει ( προφανως , αν οπως λες ειναι δικηγόρος) θα μαθ(ω)ουμε και 5 πραματα παραπανω...
δεν βλεπω κατι κακο ( τωρα αν υπαρχει και 'αλλο' θεμα αυτο δεν με αφορα..) -
Αγαπητοι αγωνιζομενοι , αν πατε αυτο το ΣΚ για αναγνωρισεις ...οπως δειχνει το μετεο θα εχει μερικες βροχες .
Παρακολουθω αυτο το site http://www.accuweather.com/en-us/gr/ach ... ast15.aspx και συνεχεια μεταφεροντε οι θερμοκρασιες οι αεριδες και οι βροχες , μην το οτι θα ειναι ετσι οπως λεει σημερα για τις 16 την κυριακη , συνεχεια αλλαζει .
-
λοιπον επι της ουσιας τα ερωτηματα οντως ειναι γενικα,αφου το κειμενο πανω στο οποιο παρατηρει ο Τουλιατος υπαρχει στις δηλωσεις συμμετοχων πολλων αγωνων φετινων και μη!!!!(αν οχι ολων,δεν το εψαξα,προφανως....... )
αρα οι ερωτησεις δεν αφορουν στην ουσια την λεσχη που προφανως τον μπουσουλα τον βρηκε απο ΕΛΠΑ/ΟΜΑΕ,αλλα αφορουν την ΟΜΑΕ/ΕΛΠΑ/ΕΠΑ/ΕΘΕΑ......παμε παρακατω!
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Αγαπητοι αγωνιζομενοι , αν πατε αυτο το ΣΚ για αναγνωρισεις ...οπως δειχνει το μετεο θα εχει μερικες βροχες .Παρακολουθω αυτο το site http://www.accuweather.com/en-us/gr/ach ... ast15.aspx και συνεχεια μεταφεροντε οι θερμοκρασιες οι αεριδες και οι βροχες , μην το οτι θα ειναι ετσι οπως λεει σημερα για τις 16 την κυριακη , συνεχεια αλλαζει .
για να δουμε...
μακαρι να εχει καλο καιρο την κυριακη του αγωνα να ευχαριστηθουν ολοι ,θεατες,εμεις ,τα σερβις και οι οργανωτες,κλπ περισσοτερο!!!! -
Kai αυτο http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=447 μπορειτε να παρακολουθητε ...........αλλα εγω πιστευω οτι δεν θα εχει βροχινα ο αγωνας !
-
Πεντε , τα αγωνιστικα για την αυτοκινηταμαξα μεχρι τωρα , φιλοι μου .
Βιαστειτεεεεε ..............
Παρασκευη απογευμα τα φορτωνουμε , την κυριακη το βραδυ τα ξεφορτωνουμε .Αθηνα !
-
Εκει που ετρεχε πριν μερικες ημερες ηταν διαφορετικη η δηλωση ? αυτο θελω να μου πει !
Επί της δημοσιεύσεώς σας κ. Χρήστο, έχω να σημειώσω τα εξής:
α) Η άποψή σας σχετικά με το εάν 'εκεί που έτρεχε πριν μερικές μέρες ήταν διαφορετική η δήλωση; Αυτό θέλω να μου πει!', θεωρώ ότι είναι έυστοχη και εύκολη, με ένα σχετικά προσεκτικό και σβέλτο διάβασμα των απόψεών μου.
β) Όπως γνωρίζω καλά, στο αντικείμενό σας, είστε εξαιρετικός και όπως κατ' επανάληψη θυμάμαι, μου έχετε πει, η διαφορά δεν βρίσκεται συνήθως στα βασικά, αλλά στις λεπτομέρειες.
Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι με μία προσεκτικότερη ματιά στο δημοσιευθέν κείμενό μου θα διαπιστώσετε ότι πριν τη λέξη Α.Ο.Π κ.λπ εμφαίνεται η λέξη 'εκάστοτε' (scripta manent) που όπως καλά γνωρίζετε ετοιμολογικά σημαίνει, 'σε κάθε περίπτωση, κάθε φορά κ,λπ'. (αυτή είναι η αντίστοιχη λεπτομέρεια του γραπτού λόγου με αυτήν που επικαλέστηκα στην παρατήρηση β)]
Θεωρώ λοιπόν ότι ενδεχομένως η προσέγγισή μου όχι μόνο δεν φωτογραφίζει, αλλά πιθανόν να φωτίζει ζητήματα τα οποία αποτελούν κομματάκια του παζλ που ακούει στο όνομα, Ελληνικοί Αγώνες.υ.γ σχετικά με τον χρόνο δημοσίευσης της άποψής μου, έχω να σημειώσω ότι προέκυψε με αφορμή την ανάγνωση της δήλωσης συμμετοχής και την εκτός απροόπτου συμμετοχή μου σε έναν αγώνα, όπως ακούω, τόσο ενδιαφέροντα. (δεν έπραξα κάτι αντίστοιχο στο Δ.Ε.Θ ή στο Κένταυρος κ.λπ καθαρά συμπτωματικά. Ούτως ή άλλως, όπως γνωρίζετε όλα έχουν μια αρχή (πρώτη καταχώρηση άποψης στο 4tf). Επίσης θεωρώ ότι ορισμένα θέματα, ενδεχομένως να έιναι καλύτερο να θίγονται όταν τα βλέματα των ενδιαφερόντων είναι παρόντα, παρά σε περιόδους ιντερνετικής ξηρασίας π.χ, Πρωτοχρονιά, Ανάσταση, δεκαπεντάυγουστος κ.λπ.
Μια και το θέμα είναι όμως το Ράλι Αχαιός και δικαίως θα πρέπει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και προς αποφυγή συστάσεων από τους moder., κλείνω με τις καλύτερες ευχές για κάθε πλήρωμα που θα συμμετάσχει στον αγώνα και εύχομαι οι αγώνες στην Ελλάδα να αντιμετωπιστούν πρωτίστως επαγγελματικά, όσον αφορά την οργάνωση, διοργάνωση, προγράμματα κ.λπ και επικουρικά ρομαντικά, μια και ο ρομαντισμός λειτουργεί καλά κατά τη γνώμη μου όταν τα πράγματα λειτουργούν ως πρέπει επαγγελματικά.
Καλό Ράλι Αχαιός λοιπόν..
Ευχαριστώ.
Δημήτρης Τουλιάτος. -
Eμ , ειδατε που σας τα λεω , ο Δημητρακης μας ο Τουλιατος εκτος απο γρηγορος οδηγος (τωρα τελευταια μου τα εχει χαλασει με το σαξο ) ειναι νομικαρα , τι να πω εγω τωρα ο γερομουτζουρης .('εκάστοτε' (scripta manent) )ΣΣΣΣΣ....
Ελπιζω να ερθεις κατω να κανεις Φτερη αντρικη , κι ας τους φιλους σου να κανουν κο κο κο ...............ξερεις εσυ
Σε εχω και στην νταλικα ...........Νομικ !
ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ 2011