-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Μασαμε φυλλα και βγαζουμε χρησμους
Αν μη τι αλλο το παλευουμε εξασκόντας και τις γνωσεις μας..
Και απο δικιες μας εμπειριες (αυτο με τον αισθητηρα το ειχα και εγω)
-
Μερικά σιβίκ δεν παίρνουν μπροστά ζεστά γιατί έχει ραγίσει το ρελέ της ζντλίας βενζίνης.
Όταν είναι κρύο κάνει επαφή και παίρνει μπρος αλλά όταν είναι ζεστό και γυρίζεις το κλειδί δεν γυρίζει η αντλία βενζίνης.
Καινούριο ρελέ ή ηλεκτρονικός καλός με κολλητήρι να ξανακολλήσει τις επαφές του ρελέ. -
Επειδή μου παρουσιαζόταν το ίδιο πρόβλημα, αλλά σε χαμηλές θερμοκρασίες ( ), θα σου έλεγα ΠΡΙΝ από οτιδήποτε άλλο, να αλλάξεις τον ρυθμιστή πίεσης βενζίνης. Ο εγκέφαλος, στην κρύα εκκίνηση, δίνει περισσότερη βενζίνη. Αν έχει σκιστεί η μεμβράνη του ρυθμιστή, ο κινητήρας μπουκώνει.
-
Αφού πάρει μπροστά μετά οσες φορές και να το ξεκινήσω παίρνει κανονικά. τήν πίεση την λεχουμε μετρήσει και είναι κανονική. Κάποια φορά που πήρε μπροστά μετά απο πολλές προσπάθειες ο κινητήρας ρετάριζε αλλα ο λόγος ήταν το μπουκομα (όπως μου είπαι ο μηχανικός)
-
Αφού πάρει μπροστά μετά οσες φορές και να το ξεκινήσω παίρνει κανονικά. τήν πίεση την λεχουμε μετρήσει και είναι κανονική. Κάποια φορά που πήρε μπροστά μετά απο πολλές προσπάθειες ο κινητήρας ρετάριζε αλλα ο λόγος ήταν το μπουκομα (όπως μου είπαι ο μηχανικός)
-
-
Ποτε δεν μου εχει μπουκωσει Injection κινητηρας
-
Ο χρήστης koumpana έγραψε:
Αφού πάρει μπροστά μετά οσες φορές και να το ξεκινήσω παίρνει κανονικά. τήν πίεση την λεχουμε μετρήσει και είναι κανονική. Κάποια φορά που πήρε μπροστά μετά απο πολλές προσπάθειες ο κινητήρας ρετάριζε αλλα ο λόγος ήταν το μπουκομα (όπως μου είπαι ο μηχανικός)Κι εγώ έτσι νόμιζα. Πως η πίεση είχε ελεγχθεί. Ήσουν μπροστά όταν την έλεγξαν? Ελπίζω να μην έλεγξαν την τρόμπα βενζίνης.
-
Το πρόβλημα του να μην παίρνει μπροστά όταν αφήνεις το αυτοκίνητο για κάποιες ώρες στον ήλιο, το είχα αντιμετωπίσει με ένα Grande Punto (δεν έδειχνε κάποιο κωδικό σφάλματος). Είχε να κάνει με το φαινόμενο cavitation (αν δεν κάνω λάθος δημιουργούνται φυσαλίδες στην αντλία της βενζίνης). Στην αντιπροσωπεία μετά απο αρκετό ψάξιμο, άλλαξαν τα μπεκ (όλο το σύστημα) και λύθηκε
-
Δεν είναι αναμενόμενο στη ζέστη η βενζίνη που έχει μείνει σε σχέση με τον αέρα που ζεστάθηκε να είναι περισσότερη από όση του αναλογεί και να έχουμε ένα πλούσιο μίγμα που δεν καίγεται;;; Δεν προτείνει ο κατασκευαστής σε ζεστό ξεκίνημα πάτημα του πεντάλ γκαζιού (ώστε να μπει φρέσκος αέρας και να στρώσει η αναλογία);;
Εγώ αυτό κάνω αν είναι ζεστό και δεν πάρει με την πρώτη και ανταποκρίνεται.
Από την άλλη βέβαια αν δεν το έκανε πριν και τώρα το κάνει σε βάζει σε σκέψεις. Είναι όμως τόσα πολλά τα σημεία που μπορεί να φταίνε σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, χωρίς να έχουν χαλάσει απλά να έχουν παλιώσει λίγο, που σκέφτεσαι αν αξίζει να προσπαθήσεις να βρείς άκρη ή όχι.... Εγώ λέω ότι αν πατώντας γκάζι παίρνει και δεν υπάρχει λαμπάκι ή άλλη σαφής ένδειξη δυσλειτουργίας (αύξηση κατανάλωσης, καυσαέρια) να το αφήσεις ως έχει.
Δέν παίρνει μπροστά στον ήλιο