-
για τα ατμοσφαιρικα δεν θα ειμαι απολυτος γιατι για να παρεις επιδοσεις πρεπει να ανεβεις πολυ σε κυβικα οποτε κανεις κολητο τον υπουργο οικονομιας (παει ο παπακωνσταντινου , ο βενιζελος τωρα)
αλλα +1 για ροπη , ολοι κοιτανε μόνο τα άλογα που σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι κατασκευαστές τα δίνουν στις 6000-6500 στροφές λες και το αυτοκίνητο θα το οδηγάς συνέχεια στο κόκκινο!!! -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Πόσο δίκιο έχεις... Είπαμε, ατμόσφαιρα και 30 κιλά ροπή.Δηλαδή όλοι τρίλιτρα; Γουστάρω! Πες μου μόνο την διεύθυνσή σου να σου στέλνω τα τέλη και τα τεκμήρια...
ΥΓ: Μια χαρά μοτέρ έχει το QQ. Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά κινεί αξιοπρεπώς το αυτοκίνητο, υποβοηθούμενο από το κοντούτσικο κιβώτιο του.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πόσο δίκιο έχεις... Είπαμε, ατμόσφαιρα και 30 κιλά ροπή.
Δηλαδή όλοι τρίλιτρα; Γουστάρω! Πες μου μόνο την διεύθυνσή σου να σου στέλνω τα τέλη και τα τεκμήρια...
ΥΓ: Μια χαρά μοτέρ έχει το QQ. Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά κινεί αξιοπρεπώς το αυτοκίνητο, υποβοηθούμενο από το κοντούτσικο κιβώτιο του.
Το ξέρω, καθότι το οδηγώ εδώ και καιρό. Όσον αφορά τα τρίλιτρα, επίσης το ξέρω - απλά αναφερόμουν σε παλαιότερη κουβέντα με κάποιον φίλο, ο οποίος τον είχε βγάλει αχρηστο, βλέποντας απλά τα χαρακτηριστικά του στο χαρτί. Του άρεσε βέβαια ο σπιρτόζικος κινητήρας τοy ASX 1.6. Παράλληλα εκθείαζε την ατμόσφαιρα, αλλά ταυτόχρονα ήθελε και 30+ κιλά ροπή. Στο ενδιάμεσο γούσταρε τον 1.6 turbo της ford.
-
αυτο το ''κινει αξιοπρεπως το οχημα'' πρεπει να εινει ευφυολόγημα κάποιου περιοδικού ή πωλητή!!!!
σπιρτοζικος ο κινητηρας του asx 1.6? ?????? (!) -
Είχε πει κάποιος μωρέ παλιότερα, ότι το qq είναι τάφος (μετά από αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του κινητήρα και χωρίς να το οδηγήσει) και ότι το ASX είναι πολύ καλύτερο.
-
μην πιανουμε τα ακρα , το asx 1.6 κατα την γνωμη μου εχει καλυτερο σαλονι κι ειναι πιο καινουριο μοντελο αλλα ο κινητηρας του επίσης το ''κινεί αξιοπρεπώς'' σε αντίθεση με το diesel που το κινει ''όπως πρέπει''.
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
μην πιανουμε τα ακρα , το asx 1.6 κατα την γνωμη μου εχει καλυτερο σαλονι κι ειναι πιο καινουριο μοντελο αλλα ο κινητηρας του επίσης το ''κινεί αξιοπρεπώς'' σε αντίθεση με το diesel που το κινει ''όπως πρέπει''.Οπως πρεπει ή οπως θα ηθελε ο καθενας για τον εαυτο του να αποδιδει;
-
Να χαρώ εγώ οδηγούς supercar που ένας καλός ατμοσφαιρικός 1600cc τους φαίνεται λίγος...
-
Ποιος είναι ο καλός 1.600 ατμοσφαιρικός;
Και σε συνδυασμό με τι αμάξωμα;
-
Ο 1.6 της Nissan είναι μια χαρά κινητήρας. Το να θέλεις κάτι παραπάνω είναι απόλυτα θεμιτό, αλλά να μην γινόμαστε υπερβολικοί.
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
μην πιανουμε τα ακρα , το asx 1.6 κατα την γνωμη μου εχει καλυτερο σαλονι κι ειναι πιο καινουριο μοντελο αλλα ο κινητηρας του επίσης το ''κινεί αξιοπρεπώς'' σε αντίθεση με το diesel που το κινει ''όπως πρέπει''.60-100 Χ.Α.Ω. (ΔΛ.) 10,2 13,6
80-120 Χ.Α.Ω. (ΔΛ.) 15,8 21,7
ΦΡΕΝΑ 100-0 Χ.Α.Ω. (Μ) 38,4 45,1Όντως, και το κινεί και το σταματά παρόμοια.
-
Αντιπαθώ εντελώς νοοτροπίες του στυλ 'άμα δεν έχει 180 άλογα και 25 κιλά ροπή το εργαλείο, δεν πάει', αλλά νομίζω πως για τέτοιο αμάξωμα, της τάξης των 1300 κιλών, ένας - καλός, δεν αντιλέγω, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο - 1600άρης είναι αποδεκτός μεν, αλλά όχι ατού, ας πούμε, του αυτοκινήτου. Εγώ θα συμβιβαζόμουν, δηλαδή, ειδικά αν κατά τα λοιπά το όχημα με κάλυπτε.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Αντιπαθώ εντελώς νοοτροπίες του στυλ 'άμα δεν έχει 180 άλογα και 25 κιλά ροπή το εργαλείο, δεν πάει', αλλά νομίζω πως για τέτοιο αμάξωμα, της τάξης των 1300 κιλών, ένας - καλός, δεν αντιλέγω, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο - 1600άρης είναι αποδεκτός μεν, αλλά όχι ατού, ας πούμε, του αυτοκινήτου. Εγώ θα συμβιβαζόμουν, δηλαδή, ειδικά αν κατά τα λοιπά το όχημα με κάλυπτε.Το qq θέλει τον tce και μια 6η ταχύτητα, το λέμε καιρό.
-
Ποιος είναι ο καλός 1.600 ατμοσφαιρικός;Και σε συνδυασμό με τι αμάξωμα;
Κάτι τέτοιο παίζει
-
Πραγματι σαν πρωην κατοχος QQ ο κινητηρας 1.6 για μετακινησεις πχ 2 ατομων με αποσκευες ειναι μια χαρα.Αν ομως εχεις 4 με 5 ατομα μαζι με αποσκευες και εισαι σε κανα βουνο σερνεται.Θυμαμαι πριν κανα 2 χρονια κρητη κοντεψε το ποδι του γκαζιου να βγει εξω απο το αμαξι.Μονο που δεν φωναξα τοτε ελα βρε αστραχαν .Τι ανεβασματα τι κατεβασματα στο κιβωτιο τιποτα αυτο η ταχυτητα ειχε κολησει στο ιδιο εκνευριστικο σημειο ...ειχε μουλαρωσει...Τωρα περιμενω εναγωνιως το νεο cx-5(εφοσον το βγαλει με 1.6) και το νεο kuga 1.6 ecoboost.
-
Ο χρήστης qash70 έγραψε:
Πραγματι σαν πρωην κατοχος QQ ο κινητηρας 1.6 για μετακινησεις πχ 2 ατομων με αποσκευες ειναι μια χαρα.Αν ομως εχεις 4 με 5 ατομα μαζι με αποσκευες και εισαι σε κανα βουνο σερνεται.Θυμαμαι πριν κανα 2 χρονια κρητη κοντεψε το ποδι στου γκαζιου να βγει εξω απο το αμαξι.Μονο που δεν φωναξα τοτε ελα βρε αστραχαν .Τωρα περιμενω εναγωνιως το νεο cx-5(εφοσον το βγαλει με 1.6 και το νεο kuga 1.6 ecoboost.μα γι αυτο χρειαζεται ενας πιο σπιρτοζος κινητηρας , ουτε σε αγωνες παμε , ουτε για εφφε. Το θες για ενεργητικη ασφαλεια και για να ανταποκριθει στις απαιτησεις του φορτιου οταν αυτες ειναι μεγαλες.
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί οι εταιρείες δεν βγάζουν 6ταχυτο σασμαν σε όλα τα αυτοκίνητα πολυ περισσότερο στο qq που είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο προορισμενο για ταξίδια (μαλλον ξερω γιατι, γιατι με τον υπάρχοντα κινητηρα και 5αρι σασμαν οι πωλησεις πανε μια χαρα!!!) -
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
Πραγματι σαν πρωην κατοχος QQ ο κινητηρας 1.6 για μετακινησεις πχ 2 ατομων με αποσκευες ειναι μια χαρα.Αν ομως εχεις 4 με 5 ατομα μαζι με αποσκευες και εισαι σε κανα βουνο σερνεται.Θυμαμαι πριν κανα 2 χρονια κρητη κοντεψε το ποδι στου γκαζιου να βγει εξω απο το αμαξι.Μονο που δεν φωναξα τοτε ελα βρε αστραχαν .Τωρα περιμενω εναγωνιως το νεο cx-5(εφοσον το βγαλει με 1.6 και το νεο kuga 1.6 ecoboost.
μα γι αυτο χρειαζεται ενας πιο σπιρτοζος κινητηρας , ουτε σε αγωνες παμε , ουτε για εφφε. Το θες για ενεργητικη ασφαλεια και για να ανταποκριθει στις απαιτησεις του φορτιου οταν αυτες ειναι απαιτητικες.
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί οι εταιρείες δεν βγάζουν 6ταχυτο σασμαν σε όλα τα αυτοκίνητα πολυ περισσότερο στο qq που είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο προορισμενο για ταξίδια (μαλλον ξερω γιατι, γιατι με αυτον τον υπάρχοντα κινητηρα και 5αρι σασμαν οι πωλησεις πανε μια χαρα!!!)Ειναι και ο λογος που λες αλλα επισης και οικονομικοι λογοι το κιβωτιο στο 1.6 ειναι το γνωστο κιβωτιο απο το micra 1.6 και το note προυπηρχε απο renault γιατι να δινουν τζαμπα χρηματα για εξελιξη νεου .Στο επομενο QQ II το οποιο ειδη εχει αρχισει να σχεδιαζεται θα υπαρχει πιστευω 6ταχυτο και λογω ανταγωνισμου.Μην ξεχνας οτι το qq μεγαλο μερος της επιτυχιας του το οφειλει στο οτι ηταν ο πρωτος διδαξας στην κατηγορια αυτη..
-
+1
-
Ποιος είναι ο καλός 1.600 ατμοσφαιρικός;Και σε συνδυασμό με τι αμάξωμα;
Twingo RS
-
Ω ναι!!!
Hyundai ix35, Mitsubishi ASX ή Nissan Qashqai ?