-
Κεφαλαρι 2 παρακολουθησα ακριβως απο το ιδιο σημειο!
-
http://www.autoblogger.gr/blog/?p=592
Αυτο τι ειναι παλι??? Δεν μας τα λεει καλα ο κος Τοντ -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Η γκαλλερυ του αγωνα ανεβηκε απο εμας,ελπίζω να σας αρεσει:Eλπιζεις?
πολυ ωραιες Ανδρεα
-
Να πω και εγω τη γνωμη μου για φετος....
Καταρχην συγχαρητηρια στο κοσμο που κατεκλυσε στη κυριολεξια τα βουνα!!
Εμενα τα μικρα WRC μου αρεσαν πολυ γενικα!! Μη ξεχνατε ειναι η πρωτη τους χρονια...
Το θεαμα που προσεφεραν ηταν πολυ καλο θα ελεγα....και ειμαι σιγουρος οτι ειναι πολυ πιο γρηγορα απο το 2λιτρα WRC σε απολυτους χρονους!!
Τωρα για τη γκρινια το οτι δεν προσφερουν θεαμα κτλ...οταν εγινε η αλλαγη απο Group B σε Α με τα Lancia Delta, Celica κτλ κτλ ο πατερας μου μου ειπε οτι τοτε ειχαν απογοητευτει πληρως ολοι και ειχανε φερει τη καταστροφη...Να ομως που μεινανε στην ιστορια και αυτα γιατι η εξελιξη δεν σταματαει ποτε....
Και για να κλεισω πιστευω οτι τα DS3 και Fiesta αν οχι του χρονου σε 2 χρονια θα τα βλεπουμε και θα τριβουμε τα ματια μας!!
Πιστευω οτι το Rally Acropolis φετος θα παρει μια απο τις καλυτερες θεσεις στο θεσμο για τα Rally της χρονιας..Εγω το ευχαρηστηθηκα οπως ευχαρηστηθηκα και τον κοσμο που ειδα στα βουνα!!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!! -
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
Να πω και εγω τη γνωμη μου για φετος....
Καταρχην συγχαρητηρια στο κοσμο που κατεκλυσε στη κυριολεξια τα βουνα!!
Εμενα τα μικρα WRC μου αρεσαν πολυ γενικα!! Μη ξεχνατε ειναι η πρωτη τους χρονια...
Το θεαμα που προσεφεραν ηταν πολυ καλο θα ελεγα....και ειμαι σιγουρος οτι ειναι πολυ πιο γρηγορα απο το 2λιτρα WRC σε απολυτους χρονους!!
Τωρα για τη γκρινια το οτι δεν προσφερουν θεαμα κτλ...οταν εγινε η αλλαγη απο Group B σε Α με τα Lancia Delta, Celica κτλ κτλ ο πατερας μου μου ειπε οτι τοτε ειχαν απογοητευτει πληρως ολοι και ειχανε φερει τη καταστροφη...Να ομως που μεινανε στην ιστορια και αυτα γιατι η εξελιξη δεν σταματαει ποτε....
Και για να κλεισω πιστευω οτι τα DS3 και Fiesta αν οχι του χρονου σε 2 χρονια θα τα βλεπουμε και θα τριβουμε τα ματια μας!!
Πιστευω οτι το Rally Acropolis φετος θα παρει μια απο τις καλυτερες θεσεις στο θεσμο για τα Rally της χρονιας..Εγω το ευχαρηστηθηκα οπως ευχαρηστηθηκα και τον κοσμο που ειδα στα βουνα!!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!!Δεν θέλω να σε απογοητεύσω νεο παιδί αλλά το θέαμα του 87 ήταν μια χαρά αναλογικά με σήμερα λόγω και των πολύ σπουδαίων οδηγών που υπήρχαν τότε στο ΠΠΡ.
Και όχι μόνο από τις LANCIA και τα MAZDA και τα AUDI που ήταν ας πούμε στην κορυφή της τεχνολογίας αλλά και από πιο ταπεινά δικίνητα όπως πχ το RENAULT 11 Turbo.
Είναι άλλο πράγμα να βλέπεις τον Ragnotti να πετάει κυριολεκτικά με το 11αρι και άλλο πράγμα να βλέπεις κάποιους Kuipers να οδηγούν - μετακινούν κάποια WRC. -
Ο χρήστης scn έγραψε:
Είδα 10 Ε.Δ. το τριήμερο. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ θέαμα, ένα από τα 4-5 καλύτερα Ακρόπολις που έχω δει από το 1987 που τα παρακολουθώ. Πολλά πληρώματα στα WRC και στα S2000 πήγαιναν αέρα μέχρι την τελευταία στροφή της τελευταίας Ε.Δ.
Απίστευτα περάσματα με 6η των 5 μεγάλων στο Ελευθεροχώρι και στην κορυφογραμμή των Αγ. Θεοδώρων. Ο Hirvonen στη Θήβα δεν ξέρει ούτε αυτός πώς πέρασε. Ο Tanak δεν υστερούσε σε τίποτα από τους 5 και μακάρι να πάρει σύντομα WRC στα χέρια του. Παρόλο που ήταν το Ακρόπολις με τις λιγότερες συμμετοχές ήταν ίσως το πιο 'γεμάτο' από άποψη θεάματος γιατί ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν περίπου 20 καθαρόαιμα αγωνιστικά αυτοκίνητα που να πηγαίνουν τόσο γρήγορα.
Ο Λάμπρος ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. Το λέω μόνο βάσει όσων είδα, χωρίς καν να ξέρω τους χρόνους του. Είναι ο Έλληνας με τη μικρότερη διαφορά από τους ξένους, απ' όλους τους Έλληνες που έχω δει τα τελευταία 24 χρόνια. Έχασε ελάχιστα μόνο στα κομμάτια 5ης και 6ης που είδα ενώ σε όλα τα μέτρια και κλειστά κομμάτια ήταν στο ίδιο επίπεδο με τους καλύτερους ξένους, με τα ελάχιστα αφήματα, τα ελάχιστα φρένα, τα ίδια χλμ εισόδου και εξόδου, χωρίς περιττά γυρίσματα και τέλειο κοντρόλ. Χίλια μπράβο και μακάρι να βρεθεί κανένα μπάκετ γι' αυτό τον άνθρωπο, έστω και στο IRC ή στα S2000.
Και του χρόνου.Υ.Γ. Όσον αφορά αυτούς που λένε για το θέαμα, ρε παιδιά, επιτέλους, το 90% των θεατών δεν ξέρει να επιλέξει σε ποιο κομμάτι να κάτσει ή βαριέται να περπατήσει μέχρι να βρει το σωστό κομμάτι. Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σας για να κάτσετε στις ανηφόρες των Αγ. Θεοδώρων δείτε μήπως υπάρχει και τίποτε άλλο (έστω και από τις ισοϋψείς γραμμές του χάρτη). Αφήστε τα κλειστά κομμάτια και κάποια φορά επιλέξτε κομμάτια με κεκτημένες ταχύτητες, όπου τα αυτοκίνητα μένουν αρκετά στο γκάζι και δε βρίσκονται πολύ ώρα στα φρένα, όπου η κλίση είναι σύμμαχος του θεάματος και όπου δεν είναι το πρώτο μέλημα των οδηγών να μην 'χαζολογήσουν' με περιττά γυρίσματα. Το κυριώτερο, περπατήστε.
+1000000
Φίλε scn με νευριάζεις πραγματικά γιατί γράφεις αυτά που είναι να γράψω.Οντως ο πολύς κόσμος κάθετε στα πιο μαλακισμένα σημεία που υπάρχουν στην ειδική.Δεν θέλουν να περπατήσουν και κάθονται όπου βρουν.Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που περπατούν ατελείωτα μεχρις ότου βρουν φουρκέτα .
Υ.Γ Οταν λες κορυφογραμμή στους αγίους θεοδώρους εννοείς μετά το s που ακολουθεί το πρώτο flat-πατημένο της ειδικής?ή αυτό που μόλις ανέφερα?δλδ πριν το το s? -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
...Μια εικόνα που θα με συντροφεύει από το Ακρόπολις του WRC;
Αυτή που είχα την τύχη να δω από κοντά (στα τελειώματα των Μυκηνών 2) και που μάλλον τη έχετε δει όλoι στην τηλεόραση.
Ο Mikko Hirvonen να προσπαθεί με τέρμα γκάζι να επαναφέρει το Fiesta που είχε κρεμαστεί στο πρανές της κατηφορικής δεξιάς ενώ ένα τεράστιο δέντρο 'ερχόταν' καταπάνω του!Η σκηνή με τον Hirvonen που περιγράφω στο 3:45 του βίντεο
-
Μερικά βίντεο από τον αγώνα :
http://www.youtube.com/user/sarantis85# ... jNjarjl0xY
http://www.youtube.com/user/sarantis85# ... zgP6iPqVHQ
http://www.youtube.com/user/sarantis85# ... rzJCDU29gY
http://www.youtube.com/user/sarantis85# ... oTcRHHL8uo
http://www.youtube.com/user/sarantis85# ... CkgKLzHh2Q
http://www.youtube.com/user/sarantis85# ... 69NUm9YsrE
http://www.youtube.com/user/sarantis85# ... rKl6YaBrE4 -
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
Το θεαμα που προσεφεραν ηταν πολυ καλο θα ελεγα....και ειμαι σιγουρος οτι ειναι πολυ πιο γρηγορα απο το 2λιτρα WRC σε απολυτους χρονους!!Αν και ελαφρώς off-topic, έχει κανείς χρόνους υπό ιδιες συνθήκες για σύγκριση?
Είναι τεράστια πάντως η διαφρορά στη ροπή των μοτέρ (2000Τ vs 1600Τ). -
Δεν ξερω αν αναμεταδοθηκε απο την τηλεοραση η το ραδιοφωνο αλλα αξιζει να το αναφερουμε.
Ειμαστε κατω απο την Ακροπολη την Πεμπτη το απογευμα και αρχιζουν να ερχονται τα αγωνιστικα και αιφνης δυνατα χειροκροτηματα αποσπουν τη προσοχη ολων μας.
Ειναι για τον ALBERT LLOVERA οδηγο του με αριθμο 30 Fiat Grande Punto .
Βγαινει απο το αυτοκινητο και καθεται στο αναπηρικο καροτσακι μιας και ενα ατυχημα που ειχε οταν ηταν σκιερ, του παρελυσε τα κατω ακρα.Υ.Γ. Στην τελικη καταταξη φιγουραρει 24ος απο τους 35 τελικα τερματισαντας.
-
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
Υ.Γ Οταν λες κορυφογραμμή στους αγίους θεοδώρους εννοείς μετά το s που ακολουθεί το πρώτο flat-πατημένο της ειδικής?ή αυτό που μόλις ανέφερα?δλδ πριν το το s?Εννοώ το κομμάτι που αρχίζει περίπου στο 5,5 χλμ της Ε.Δ., στην πρώτη μέτρια δεξιά στροφή με μπαριέρα που συναντάς και μόλις τελειώσει ο ανήφορος. Από εκείνο το σημείο αρχίζει ένα πανηγύρι με κομμάτια 4ης, 5ης και 6ης. Αν υπάρχει το ίδιο κομμάτι και του χρόνου, σου συνιστώ να κάτσεις σε ένα απίθανο αριστεροδέξιο S με χάσιμο όπου τα παλικάρια περνούσαν ξεκολλημένα 'από τη μία στην άλλη' με 6η, χωρίς καν να έχουν ορατότητα για το πού πάει ο δρόμος και ξύνοντας το τελείωμα της μπαριέρας στην έξοδο (η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι τοποθετημένη σε ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος σημείο. Απορώ ποιος ηλίθιος την τοποθέτησε έτσι). Και στα δύο σκέλη εκεί πάνω οι λίγοι που ήμασταν είχαμε μείνει με ανοιχτό το στόμα.
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω νεο παιδί αλλά το θέαμα του 87 ήταν μια χαρά αναλογικά με σήμερα λόγω και των πολύ σπουδαίων οδηγών που υπήρχαν τότε στο ΠΠΡ.
Και όχι μόνο από τις LANCIA και τα MAZDA και τα AUDI που ήταν ας πούμε στην κορυφή της τεχνολογίας αλλά και από πιο ταπεινά δικίνητα όπως πχ το RENAULT 11 Turbo.
Είναι άλλο πράγμα να βλέπεις τον Ragnotti να πετάει κυριολεκτικά με το 11αρι και άλλο πράγμα να βλέπεις κάποιους Kuipers να οδηγούν - μετακινούν κάποια WRC.Διαφωνώ πλήρως. Τα Mazda και τα Audi τότε, παρόλο που οδηγούνταν από οδηγάρες όπως ο Mikkola, ο Blomquist και ο Rohrl δεν έδιναν καθόλου θέαμα όντας είτε αδύναμα, είτε υποστροφικά είτε βαριά. Τις Lancia τις πήγαινε μόνο ο Juha και ο Markku και κανείς άλλος. Στα μικρότερα αυτοκίνητα έβλεπες θαυμάσια περάσματα από το 11άρι του Ragnotti και το Golf του Kenneth, αλλά από κει και μετά το χάος. Το θέαμα τόσο σε επίπεδο κορυφής όσο και ως ποσότητα ήταν πολύ υποδεέστερο της σημερινής κατάστασης. Φέτος ήταν τουλάχιστον 10 οδηγοί με WRC (περιλαμβάνω ασυζητητί τον Λάμπρο) και 6-7 με S2000 που πήγαιναν αέρα. Τα περάσματα των Tanak, Kruuda, Hanninen και Al-Attiyah δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα καλύτερα περάσματα εκείνων των ετών. Ποτέ άλλοτε στο WRC δεν υπήρχαν τόσα πολλά αυτοκίνητα κορυφής που να πηγαίνουν σε τόσο οριακούς ρυθμούς. Επιπλέον, όσο και αν αυτό μας χαλάει το ρομαντισμό μας, το γενικό επίπεδο έχει ανέβει δραματικά. Μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που κυνηγάνε τον Loeb, έναν οδηγό που στη δεύτερη χρονιά του στο WRC κέρδιζε σχεδόν σε κάθε Ε.Δ. τους θεούς Carlos και Colin με ίδια αυτοκίνητα.
Επίσης, ποτέ άλλοτε στο WRC παρά μόνο στα τελευταία χρόνια, από την εποχή της κόντρας Loeb-Gronholm-Solberg κι έπειτα, δεν υπήρξαν τόσοι πολλοί αγώνες όπου οι πρώτες θέσεις να παίζονται μέχρι τις τελευταίες Ε.Δ. (π.χ. φέτος σε Ιορδανία, Σαρδηνία, Ακρόπολις, Αργεντινή κ.λπ.) Αν θυμάστε, στα παλιότερα Ακρόπολις όλα είχαν κριθεί από τη μέση της 2ης ημέρας και την 3η ημέρα οι περισσότεροι οδηγοί πήγαιναν βόλτα για τερματισμό. Ολόκληρη την 3η μέρα με το ζόρι έβλεπες ένα, δύο καλά περάσματα. Άσε που συνήθως η Lancia ή η Toyota την τελευταία μέρα απαγόρευαν την κόντρα στους οδηγούς τους. Φέτος στους Αγ. Θεοδώρους ένα σωρό οδηγοί πήγαιναν τέζα.
Εν ολίγοις, κι εγώ νοσταλγώ τα νιάτα μου που έφευγα με το αντίσκηνο τριήμερο στα βουνά της Στερεάς, αλλά ας μην αφήνουμε τη νοσταλγία να μας παρασύρει. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δεν ξερω αν αναμεταδοθηκε απο την τηλεοραση η το ραδιοφωνο αλλα αξιζει να το αναφερουμε.Ειμαστε κατω απο την Ακροπολη την Πεμπτη το απογευμα και αρχιζουν να ερχονται τα αγωνιστικα και αιφνης δυνατα χειροκροτηματα αποσπουν τη προσοχη ολων μας.
Βγαινει απο το αυτοκινητο και καθεται στο αναπηρικο καροτσακι μιας και ενα ατυχημα που ειχε οταν ηταν σκιερ, του παρελυσε τα κατω ακρα.Υ.Γ. Στην τελικη καταταξη φιγουραρει 24ος απο τους 35 τελικα τερματισαντας.
Το εδειξε η tv, και εμεινα με ανοιχτο το στομα οταν το ειδα. Ο Ανθρωπος εχει θεληση και τα πηγε περιφημα
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το θεαμα που προσεφεραν ηταν πολυ καλο θα ελεγα....και ειμαι σιγουρος οτι ειναι πολυ πιο γρηγορα απο το 2λιτρα WRC σε απολυτους χρονους!!Αν και ελαφρώς off-topic, έχει κανείς χρόνους υπό ιδιες συνθήκες για σύγκριση?
Είναι τεράστια πάντως η διαφρορά στη ροπή των μοτέρ (2000Τ vs 1600Τ).Το πρωτο ποστ δεν το διαβαζουμε εεε;
Πρωτο ποστ του συγκεκριμενου θεματος! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εγώ το λέω καθαρά με κριτήριο το πώς δείχνουν.Και όπως θα έχεις αντιληφθεί,δεν είμαι ο μόνος που έχει την ίδια άποψη.
Στην Ελάτεια ήμουν σε μια δεξιά κλειστή ανηφορική,που όμως έρχονταν από μια μέτρια αριστερή με πολλά χλμ.Για να ανέβουν ζορίζονταν.Φαινόταν ιδιαίτερα.Θυμάμαι παλιότερα τα WRC σε ανάλογες στροφές,όπως στο Δίστομο ή πιο παλιά στον Κιθαιρώνα τα Group A να ανεβαίνουν με άνεση.Σήμερα στους Αγ.Θεοδώρους,στην έξοδο μιας δεξιάς όπου καθόμουν,έβλεπες τα αμάξια πολύ ώρα.Σαν να είχαν πρόβλημα να αναπτύξουν ταχύτητα στα πρώτα μέτρα.Μετά επιτάχυναν καλά.Λογικό είναι, τα παλιά είχαν 70+ κιλά ροπή και τα καινούργια 40.
Το ό,τι είναι αργότερα στις ανηφορικές εξόδους στροφών δε σημαίνει ότι είναι αργότερα γενικώς -σκέψου και αυτά που λέει ο scn για το σε ποιά κομμάτια πρέπει να βλέπει κανείς...@scn
Μην υποτιμάς τον παράγοντα 'πόση ώρα βλέπω το αυτοκίνητο' = γενικά αργά-κλειστά κομμάτια, στα πατημένα δεν προφταίνεις να δεις τι χρώμα ήταν εκτός και αν κάθεσαι μακριά. Επίσης τον παράγοντα 'καλή η F1 (= γραμμές και απόλυτη χρήση του δρόμου, του γκαζιού, των φρένων κτλ.) αλλά γουστάρω παντιλίκια και τέτοιο θέαμα' οπότε και πάλι τα πατημένα δεν είναι ό,τι καλύτερο (εκτός και αν οδηγά κανείς ξεκολλημένος με 150).Εδω να σε διορθωσω λιγο Νασο μου.
Τα απολυτα νουμερα ροπης ειναι 95 κιλα για το C4 και 48 κιλα για το DS3. H διαφορα ειναι τεραστια.Φιλικα,
'el-em'
-
Αυτό που εμένα μου έλειψε στο φετινό Ακρόπολις είναι οι ηρωικές προσπάθειες κάποιων Ελλήνων όπως στο παρελθόν. Δε θα ξεχάσω τις προσπάθειες των Γιαγνίση, Λαμπρόπουλου, Παναγιωτόπουλου, Τανούση, Κοκκίνη, Αγγελίδη και πολλών άλλων 'μικρών' ηρώων, ακόμα και του Σκαλτσά με το Wartburg. Αυτό το κομμάτι του αγώνα μου λείπει πολύ και θα το ήθελα ξανά. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι δε θα το ξαναδούμε ποτέ.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω νεο παιδί αλλά το θέαμα του 87 ήταν μια χαρά αναλογικά με σήμερα λόγω και των πολύ σπουδαίων οδηγών που υπήρχαν τότε στο ΠΠΡ.
Είναι άλλο πράγμα να βλέπεις τον Ragnotti να πετάει κυριολεκτικά με το 11αρι και άλλο πράγμα να βλέπεις κάποιους Kuipers να οδηγούν - μετακινούν κάποια WRC.Διαφωνώ πλήρως. Τα Mazda και τα Audi τότε, παρόλο που οδηγούνταν από οδηγάρες όπως ο Mikkola, ο Blomquist και ο Rohrl δεν έδιναν καθόλου θέαμα όντας είτε αδύναμα, είτε υποστροφικά είτε βαριά. Τις Lancia τις πήγαινε μόνο ο Juha και ο Markku και κανείς άλλος. Στα μικρότερα αυτοκίνητα έβλεπες θαυμάσια περάσματα από το 11άρι του Ragnotti και το Golf του Kenneth, αλλά από κει και μετά το χάος. Το θέαμα τόσο σε επίπεδο κορυφής όσο και ως ποσότητα ήταν πολύ υποδεέστερο της σημερινής κατάστασης. Φέτος ήταν τουλάχιστον 10 οδηγοί με WRC (περιλαμβάνω ασυζητητί τον Λάμπρο) και 6-7 με S2000 που πήγαιναν αέρα. Τα περάσματα των Tanak, Kruuda, Hanninen και Al-Attiyah δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα καλύτερα περάσματα εκείνων των ετών. Ποτέ άλλοτε στο WRC δεν υπήρχαν τόσα πολλά αυτοκίνητα κορυφής που να πηγαίνουν σε τόσο οριακούς ρυθμούς. Επιπλέον, όσο και αν αυτό μας χαλάει το ρομαντισμό μας, το γενικό επίπεδο έχει ανέβει δραματικά. Μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που κυνηγάνε τον Loeb, έναν οδηγό που στη δεύτερη χρονιά του στο WRC κέρδιζε σχεδόν σε κάθε Ε.Δ. τους θεούς Carlos και Colin με ίδια αυτοκίνητα.
Επίσης, ποτέ άλλοτε στο WRC παρά μόνο στα τελευταία χρόνια, από την εποχή της κόντρας Loeb-Gronholm-Solberg κι έπειτα, δεν υπήρξαν τόσοι πολλοί αγώνες όπου οι πρώτες θέσεις να παίζονται μέχρι τις τελευταίες Ε.Δ. (π.χ. φέτος σε Ιορδανία, Σαρδηνία, Ακρόπολις, Αργεντινή κ.λπ.) Αν θυμάστε, στα παλιότερα Ακρόπολις όλα είχαν κριθεί από τη μέση της 2ης ημέρας και την 3η ημέρα οι περισσότεροι οδηγοί πήγαιναν βόλτα για τερματισμό. Ολόκληρη την 3η μέρα με το ζόρι έβλεπες ένα, δύο καλά περάσματα. Άσε που συνήθως η Lancia ή η Toyota την τελευταία μέρα απαγόρευαν την κόντρα στους οδηγούς τους. Φέτος στους Αγ. Θεοδώρους ένα σωρό οδηγοί πήγαιναν τέζα.
Εν ολίγοις, κι εγώ νοσταλγώ τα νιάτα μου που έφευγα με το αντίσκηνο τριήμερο στα βουνά της Στερεάς, αλλά ας μην αφήνουμε τη νοσταλγία να μας παρασύρει.Παραβλέπεις ό,τι η τότε αλλαγή καθεστώτος έγινε χωρίς να είναι προγραμματισμένη λόγω της επικίνδυνότητας των Gr B ενώ τώρα ήταν προγραμματισμένη, παραβλέπεις ό,τι το τα μικρά GR Α τότε ήταν μπροστοκίνητα ενώ τώρα τετρακίνητα (ας μη μιλήσουμε για τα μοτέρ) και παραβλέπεις ό,τι έχει περάσει σχεδόν 1/4 του αιώνα από τότε με ό,τι αυτό σημαίνει για την εξέλιξη των αυτοκινήτων.
Όπως βλέπεις παραπάνω μιλάω για αναλογικότητα στο θέαμα του τότε με το τώρα, δεν κάνω απόλυτη σύγκριση. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η Citroen και η Ford δείχνουν να διαφωνούν μαζί σου, δεδομένου ότι συμμετέχουν και παλιά και τώρα χωρίς άλλη εμπλοκή στο motorsport.To γκρουπ της PSA σαφώς και συμμετέχει και αλλού, η Ford σαν Ευρώπη και μόνο είναι ταγμένη με κάποιο (όχι ολόκληρο μπάτζετ) στο WRC. Με άλλα λόγια κανένας κατασκευαστής δε βάζει όλα τα αβγά στο WRC.
Και για όνομα, δεν καθορίζει ένας κινητήρας την εμπορική βιωσιμότητα Σιγά πια το κόστος εξέλιξης ενός νέου κινητήρα, δεν είναι δα και 100 εκατομμύρια. Πόσο δε μάλλον αν μιλάμε για κινητήρες βασικά παραγωγής (πχ. με άμεσο ψεκασμό) σε αντίθεση με τα πρακτικά 'πρωτότυπα' δίλιτρα WRC. H αλλαγή των κινητήρων (και διαστάσεων αυτοκινήτων μην το ξεχνάμε αυτό) έγινε (α) για να ανακατευτεί η τράπουλα για προσέλκυση νέων κατασκευαστών (αλλιώς θέλει χρόνια R&D με κακά αποτελέσματα ενώ τώρα όλοι έκαναν reset) (β) για οικονομικούς λόγους (κόστος παλιού WRC > €700Κ το κομμάτι, σύγχρονα ~€400Κ η διαφορά είναι στις εργατοώρες για το σασί και στη μετάδοση που τώρα και τα δύο είναι πρακτικά S2000) (γ) για εμπορικούς / promotion λόγους (Mini 1.6T = Mini WRC πχ.)
Να υποθέσω δεν έχεις διαβάσει για το GRE concept και το πως θα αλλάξει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε πολλά επίπεδα. Μια ματιά εδώ είναι χρήσιμη, λίγο μεγάλο το άρθρο αλλά αξίζει:
http://auto-racing.speedtv.com/article/ ... ng-engine/by the way ούτε ο κινητήρας της Citroen στο WRC, ούτε αυτός της Chevy στο WTCC είναι παραγωγής.
Ο Wilson ως #1 προτεραιότητα έχει την κονόμα του (τα 10 WRC στην πλευρά της Ford που εξ΄αυτών μόνο 2 ικανά για νίκη το πιστοποιούν) και γιαυτό δεν πρόκειται να χτυπήσει ποτέ στα αλήθεια την Citroen...
Θα σε μαλώσει ο EL EM για αυτά που λες (που είναι σωστά βέβαια). Για τον ίδιο ακριβώς λόγο η Prodrive θα είναι μια από τα ίδια, εξάλλου από αυτή την εταιρία τα τελευταία χρόνια ότι βγαίνει είναι όλο και χειρότερο. Στο Mans φέτος γέλαγαν και οι πέτρες με τα νέα τους πρωτότυπα που συμπλήρωσαν και τα δυο μαζί έξι ολόκληρους γύρους. Προβλέπω ότι οι Γερμανοί είτε θα τους κόψουν ότι μπάτζετ τους δίνουν είτε θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Γιατί λες για το Stobbart ?
Γιατί ο Stobbart πέθανε και η εταιρία δεν είναι πια στα καλύτερα της
-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Δεν ξερω αν αναμεταδοθηκε απο την τηλεοραση η το ραδιοφωνο αλλα αξιζει να το αναφερουμε.
Ειμαστε κατω απο την Ακροπολη την Πεμπτη το απογευμα και αρχιζουν να ερχονται τα αγωνιστικα και αιφνης δυνατα χειροκροτηματα αποσπουν τη προσοχη ολων μας.
Το εδειξε η tv, και εμεινα με ανοιχτο το στομα οταν το ειδα. Ο Ανθρωπος εχει θεληση και τα πηγε περιφημα
Απίστευτος,όντως!Κι'εμεις που εχουμε το σημαντικοτερο,ολη μερα μιζεριαζουμε και τρωγώμαστε με τα ρουχα μας!
-
Τον ειδα πως πανυγιριζε στον τερματισμο... σαν μικρο παιδι σστριφογυριζε με το καροτσακι... τον εχω και σε βιντεακι... οταν τα καταφερω θα το ανεβασω...
-
Ποιος έγραψε τον τίτλο? Τα ράλλυ κύριοι γράφονται με 2 λάμδα και ύψιλον και αφήστε τον Μπαμπινιώτη να κουρεύεται.
Ράλλυ Ακρόπολις 2011 [νέο θέμα]