-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Εγώ απο την άλλη θα έβαζα θέμα.......''Σας αρέσει η δουλειά που κάνετε ή οχι?'' ....Εχει σημασία μεγαλη πιστεύω.Ανάλογα τους λόγους θα ξέραμε και αν θα αλλάζαμε.Δεν ειναι μονο θεμα αν σου αρεσει ή οχι.Αν την υπεραγαπας αλλα δεν μπορεις να την εξασκησεις τι θα κανεις;Θα περιμενεις ποτε θα αλλαξουν οι καταστασεις;Και μεχρι τοτε τι θα τρως;
-
Το ξέρει όλος ο κόσμος το περι επιβίωσης.Έτσι την πατάνε όλοι μετά.Αναγκαίο κακό για την επιβίωσή μας Μπιλι.
-
Eχω σπουδασει μηχανικος αλλα κανω κατι αλλο που δεν μου αρεσει και τοσο αλλα κυριως γιατι υποσχονταν καλυτερο εργασιακο περιβαλλον και αποδοχες. Τωρα μετα αρκετα χρονια απο οταν τελειωσα το Πολυτεχνειο δεν ειμαι σιγουρος αν θα ηταν καλυτερα να ειχα δουλεψει σαν μηχανικος. Γενικα τα πραγματα ηταν δυσκολα και οι καλες δουλειες λιγες απ οτι θυμαμαι εκτος και αν η οικογενεια σου ηταν στον τομεα. Παντως το σκεφτομαι να προσπαθησω να ξαναμπω στον ευρυτερο τομεα των σπουδων μου αν και η υποτιθεμενη κριση στην Ελλαδα ισως να δημιουργησει προβλημα στην ευρεση εργασιας.
-
Να ξαναπροσπαθήσεις.Ψάξε τις επιλογές σου ,τι προοπτικές υπάρχουν,(δεδομένου ότι θέλουμε δε θέλουμε στην Ελλάδα ο τεχνικός τομεας θα φέρει αναπτυξη ) τι εφόδια έχεις και κάνε την σωστή κινηση την καταλληλη στιγμή.Μη βιαστείς.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Το ξέρει όλος ο κόσμος το περι επιβίωσης.Έτσι την πατάνε όλοι μετά.Αναγκαίο κακό για την επιβίωσή μας Μπιλι.Έχει δίκιο ο Βασίλης κουπέα.
Αν την υπεραγαπάς και δε μπορείς να επιβιώσεις; Απ την άλλη, αν σου είναι αδιάφορη, αλλά είναι η μόνη που μπορεί να σου εξασφαλίσει στην παρούσα φάση και με τις παρουσες συνθήκες την κάλυψη ων αναγκών σου;;
Το θέμα που άνοιξε ο blinkys έχει να κάνει στο κατά πόσο θα γυρίζαμε σελίδα, έτσι απλά...Και αυτό είναι αρκετά διαφορετικό θέμα. Δεν είναι εύκολο να τα ξηλώσεις όλα και ν αρχίσεις απ την αρχή. Βέβαια έχω γνωρίσει ανθρώπους που το έχουν κάνει και 2 και 3 φορές στη ζωή τους...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Eχω σπουδασει μηχανικος αλλα κανω κατι αλλο που δεν μου αρεσει και τοσο αλλα κυριως γιατι υποσχονταν καλυτερο εργασιακο περιβαλλον και αποδοχες. Τωρα μετα αρκετα χρονια απο οταν τελειωσα το Πολυτεχνειο δεν ειμαι σιγουρος αν θα ηταν καλυτερα να ειχα δουλεψει σαν μηχανικος.** Γενικα τα πραγματα ηταν δυσκολα και οι καλες δουλειες λιγες απ οτι θυμαμαι εκτος και αν η οικογενεια σου ηταν στον τομεα**. Παντως το σκεφτομαι να προσπαθησω να ξαναμπω στον ευρυτερο τομεα των σπουδων μου αν και η υποτιθεμενη κριση στην Ελλαδα ισως να δημιουργησει προβλημα στην ευρεση εργασιας.α. Πολύ σωστό αυτό. Προσωπικά ξεκίνησα χωρίς οικογενειακή 'παράδοση' στο επάγγελμα και δίχως (επαγγελματικές/οικονομικές) πλάτες και μου βγήκε η πίστη να πατήσω στα πόδια μου..
β. Η κρίση ήδη υπάρχει και έχει χτυπήσει όλες τις ειδικότητες των μηχανικών, οπότε...σκέψου το καλά!
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Το ξέρει όλος ο κόσμος το περι επιβίωσης.Έτσι την πατάνε όλοι μετά.Αναγκαίο κακό για την επιβίωσή μας Μπιλι.
Έχει δίκιο ο Βασίλης κουπέα.
Αν την υπεραγαπάς και δε μπορείς να επιβιώσεις; Απ την άλλη, αν σου είναι αδιάφορη, αλλά είναι η μόνη που μπορεί να σου εξασφαλίσει στην παρούσα φάση και με τις παρουσες συνθήκες την κάλυψη ων αναγκών σου;;
Το θέμα που άνοιξε ο blinkys έχει να κάνει στο κατά πόσο θα γυρίζαμε σελίδα, έτσι απλά...Και αυτό είναι αρκετά διαφορετικό θέμα. Δεν είναι εύκολο να τα ξηλώσεις όλα και ν αρχίσεις απ την αρχή. Βέβαια έχω γνωρίσει ανθρώπους που το έχουν κάνει και 2 και 3 φορές στη ζωή τους...
Κάπου θα πρέπει να σταθμίζονται τα πράγματα και ανάλογα να γίνονται οι όποιες ενέργειες.
Μια ψυχοφθόρα εργασία με καλά λεφτά μπορεί να είναι καλή για κάποιους, κακή για άλλους. Θέλει σκέψη.
Πριν χρόνια έκανα πόθο μου ότι αγαπώ την ρουτίνα που όμως μου προσφέρει την επιβίωση αλλά τωρα ... δεν ξέρω!!! Το ξεκίνημα από το 0 ... και η όλη προσπάθεια εχει κάτι που τραβάει!
Θέμα χαρακτήρα μάλλον και ... λογικής που δεν είναι ίδια για όλους!
Αυτη την στιγμή ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ η κρίση κάπου βάζει φρένο σε τέτοιες σκέψεις αλλά μέσα κάτι υπάρχει που τρώει! -
Eτσι είναι.
ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ;