-
Ο χρήστης GF έγραψε:
...
Διαφωνώ πλήρως στους 'πιο πολλούς να σε κυνηγούν'. Με εξαίρεση τη χρονιά 1980, καμία άλλη χρονιά δεν ήταν πάνω από 2-3 ομάδες και πάνω από 4-5 οδηγοί ικανοί για την πρώτη θέση. Όσοι και τώρα, δηλαδή...Ποιοί είναι αυτοί οι 4-5 που μπορούν να κερδίσουν τώρα 'στα ίσια' και ποια άλλη ομάδα ?
Νομίζω οτι δεν συμπεριλαμβάνουμε τις εγκαταλείψεις στις υποθέσεις μας.
Πάνω απο ενάμισυ δεν μπορώ να σκεφτώ.
εγω θα ελεγα δυομιση.. ο κοντος ο οζιε και ο λατβαλλα.
-
O Hirvonen στην citroen Ogier out!!
...και εδώ
-
Φιλε scn διαφωνω με τη διαφωνια σου.
Αν ανατρεξουμε σε οποια χρονια πριν την 'δικτατορια' Λεμπ και μετρησουμε ποσοι τεως και μελλοντες πρωταθλητες ετρεχαν και βλεποντας και τις βαθμολογιες,θα δουμε οτι ο κοντος τρεχει σχεδον χωρις αντιπαλο δεος.Παρε για παραδειγμα το 1980:ROHRL,MIKKOLA,WALDEGARD,VATANEN,ALEN,SALONEN,BLOMQVIST.
1990:SAINZ,AURIOL,KKK,BIASION,WALDEGARD,VATANEN,ALEN,TOMMI MAKINEN.
2000: GRONHOLM,BURNS,SAIΝZ,Mc RAE,T. MAKINEN,KKK,P.SOLBERG.
2010: LOEB,SOLBERG,και οι μελλοντικοι LATVALA,OGIER,και καποιος ακομα που μου διαφευγει. -
Ένα πράγμα που με 'εξοργίζει' στον LOEB είναι το γεγονός ό,τι δεν τον είδαμε ποτέ τα χρόνια της παντοδυναμίας του με κάποιο άλλο αυτοκίνητο εκτός από CITROEN.
Θα ήθελα να τον δω και σε μια άλλη ομάδα, έτσι να έχω μια πιο σφαιρική άποψη.
Παλιότερα παρόμοια ιστορία με τον LOEB ήταν ο Makinen. Θριαμβευτής με την MITSU μόλις μήγε στην SUBARU κέρδισε τον MONTE κα μετά για δύο χρόνια τίποτα.
Είχε βέβαια εκείνο το ατύχημα στην Κορσική το 2001 που ουσιαστικά 'ευνούχησε' τον Makinen αλλά τα τελευταία δυο χρόνια της καριέρας του μου άφησαν μερικές απορίες.Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την παλιότερη γενιά που ανακάτευε την τράπουλα συχνά-πυκνά με πρώτο και καλύτερο τον SAINΖ ο οποίος οδήγησε σχεδόν ό,τι κινήθηκε στο WRC την εποχή του.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
1980:ROHRL,MIKKOLA,WALDEGARD,VATANEN,ALEN,SALONEN,BLOMQVIST.
1990:SAINZ,AURIOL,KKK,BIASION,WALDEGARD,VATANEN,ALEN,TOMMI MAKINEN.
2000: GRONHOLM,BURNS,SAIΝZ,Mc RAE,T. MAKINEN,KKK,P.SOLBERG.
2010: LOEB,SOLBERG,και οι μελλοντικοι LATVALA,OGIER,και καποιος ακομα που μου διαφευγει.- Τα ονόματα, όπως τα αναφέρεις, είναι απλωμένα σε βάθος δεκαετίας. Ανά χρονιά, ποτέ δεν ήταν πάνω από 3-4 οι διεκδικητές των αγώνων. Παρακολουθώ το ΠΠΡ από τις αρχές της δεκαετίας του '80. Με εξαίρεση τη χρονιά 1980, τα περί πολλών συμμετοχών που μπορούσαν να διεκδικήσουν πρώτη θέση είναι μια αναλήθεια που προέρχεται μόνο από τη νοσταλγία. Και ο βασικότερος λόγος είναι οι τεράστιες ανισότητες ανάμεσα στα αυτοκίνητα που υπήρχαν τότε.
- Στα ονόματα της δεκαετίας του 2000 λείπει ένας ο οποίος νίκησε στα ίσια όλα τα ονόματα που αναφέρεις. Ούτε ένας από αυτούς που αναφέρεις στη δεκαετία του 2000 δεν έχει γλιτώσει την ήττα στα ίσια από αυτό τον άθλιο τύπο και θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω αν θα τη γλίτωναν και οι προηγούμενοι (ίσως με μόνη εξαίρεση τον Rohrl, ακριβώς γιατί είχε το ίδιο στιλ οδήγησης και παραπλήσια απουσία λαθών). Άσε που υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι κάποιοι απ' αυτούς τα παράτησαν ακριβώς γιατί τους διέλυσε το ηθικό αυτός ο τρισάθλιος κοντός.
- Αυτή τη στιγμή οι 5 μεγάλοι (βάζω και τον Πέτρο) δίνουν μεγάλες μάχες, πολλές φορές μέχρι την τελευταία Ε.Δ. Ποτέ στο παρελθόν δεν δίνονταν τόσες μάχες στο δευτερόλεπτο μέχρι το τέλος του αγώνα, και ειδικά τις δεκαετίες του 1980 και 1990 όπου συνήθως ο αγώνας είχε κριθεί πριν καν ξεκινήσει η τελευταία ημέρα. Πάρε για παράδειγμα τα Ακρόπολις. Δε θυμάμαι ούτε ένα παλιό Ακρόπολις όπου την τελευταία μέρα να μη βλέπουμε σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα σε ρυθμό βόλτας. Σκέψου ότι είδαμε μέχρι και τον Alessandro Fiorio να κερδίζει ομαδικώς τις τελευταίες Ε.Δ. Τα τελευταία χρόνια η τελευταία μέρα είναι συνήθως η πιο συναρπαστική του αγώνα.
Η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο σπορ είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν ταυτόχρονα πάνω από 5-6 κορυφαίοι. Το θέμα είναι αν αυτοί θα κατανεμηθούν σε 2 ή 3 ομάδες ή αν θα διασπαρούν σε περισσότερες ώστε να έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Στο παρελθόν και στο παρόν αυτό δεν έγινε ποτέ. Πάντα υπήρχαν μόνο 2 ή το πολύ 3 ομάδες ικανές για νίκη, οι οποίες μάζευαν τους 4-5 κορυφαίους. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει αν μπει η VW και κάποιος Ιάπωνας.
-
Citroen: Loeb - Hirvonen
Ford: Latvala - Solberg
Mini: ???????Ogier στα πιτς αφού υπογράφει στη VW. Άρα ο Loeb του χρόνου θα το πάρει σβηστός.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Ogier στα πιτς αφού υπογράφει στη VW. Άρα ο Loeb του χρόνου θα το πάρει σβηστός.Πολύ φοβάμαι ότι ο Ogier έκανε το λάθος που αναπόφευκτα θα έκανε λόγω χαρακτήρα. Ο κοντός Seb μπήκε, έμαθε, εξελίχθηκε και επέζησε ως νέος στην ίδια ομάδα με τα μεγαθήρια Sainz και McRae. Ο ψηλός Seb 'τα πήρε στο κρανίο' παράτησε την κορυφαία ομάδα που τον βρήκε από ένα ενιαίο cup της χώρας του και τον έφερε στο WRC και πάει σε μια ομάδα που δεν έχει κάνει ούτε έναν αγώνα.
-
Citroen: Loeb - Hirvonen
Ford: Latvala - Solberg
Mini: ???????Ogier στα πιτς αφού υπογράφει στη VW. Άρα ο Loeb του χρόνου θα το πάρει σβηστός.
Πιο πιθανό νομίζω είναι να πάει ο Tanak για δεύτερος στην Ford...
Επίσης ο Ogier παίζει να τρέξει SWRC με Skoda αν υπογράψει με VW. -
Ο χρήστης scn έγραψε:
Ogier στα πιτς αφού υπογράφει στη VW. Άρα ο Loeb του χρόνου θα το πάρει σβηστός.
Πολύ φοβάμαι ότι ο Ogier έκανε το λάθος που αναπόφευκτα θα έκανε λόγω χαρακτήρα. Ο κοντός Seb μπήκε, έμαθε, εξελίχθηκε και επέζησε ως νέος στην ίδια ομάδα με τα μεγαθήρια Sainz και McRae. Ο ψηλός Seb 'τα πήρε στο κρανίο' παράτησε την κορυφαία ομάδα που τον βρήκε από ένα ενιαίο cup της χώρας του και τον έφερε στο WRC και πάει σε μια ομάδα που δεν έχει κάνει ούτε έναν αγώνα.
Θυμάσαι καμμία αντίστοιχη περίπτωση όπως το να ήταν μπροστά, να μπήκε με πέντε λεπτά προπορεία και να σταμάτησε δέκα λεπτά μέσα στην ειδική για να πάρει ένα βαθμό ο κύριος οδηγός της ομάδας ?
Νομίζω σε περιστατικό με τον αείμνηστο Κόλιν τα γεγονότα ήταν αντίστροφα την τελευταία χρονιά του στην Σιτροέν, και οι αντιδράσεις ανάλογες.
-
Δεν μπορώ να πω ότι βρίσκω την κίνηση του Οζιέ λάθος, κάθε άλλο. Λεφτά καλά θα πάρει, νέος είναι οπότε μπορεί άνετα να πουλήσει ένα χρόνο σε δοκιμές ή SWRC ή PR και τελικά θα βρεθεί στον επόμενο κυρίαρχο του WRC. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι οι Γερμανοί δε θα στηριχτούν μόνο πάνω του αλλά θα πάρουν ότι καλύτερο σε ανερχόμενο τους γυαλίσει.
Παρόλα αυτά, καλή ή κακή κίνηση για τον Οζιέ, το πρωτάθλημα του 2012 θα είναι περίπατος για τον Λεμπ και τη Citroen.
-
Και κάτι ακόμη: αναρωτιέμαι ποιος από τους δυο Βρετανούς εμπόρους αγωνιστικών θα υπογράψει πρώτος με την DMACK για να πάρει κανά ευρώ. Εκτός και αν οι Κινέζοι είναι σφιχτοί.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Πιο πιθανό νομίζω είναι να πάει ο Tanak για δεύτερος στην Ford...
kαι εγω αυτο πιστευω μετα απο μια συνεντευξη του Γουιλσον που ακουσα χθες.
-
Και κάτι ακόμη: αναρωτιέμαι ποιος από τους δυο Βρετανούς εμπόρους αγωνιστικών θα υπογράψει πρώτος με την DMACK για να πάρει κανά ευρώ. Εκτός και αν οι Κινέζοι είναι σφιχτοί.δεν νομιζω οτι ακομα μπορουν να φορεθουν σε πρωτοκλασσατο αυτοκινητο που θα κυνηγησει πρωτιες.Δειχνουν αρκετα αργα ακομα.
-
Δεν μπορώ να πω ότι βρίσκω την κίνηση του Οζιέ λάθος, κάθε άλλο. Λεφτά καλά θα πάρει, νέος είναι οπότε μπορεί άνετα να πουλήσει ένα χρόνο σε δοκιμές ή SWRC ή PR και τελικά θα βρεθεί στον επόμενο κυρίαρχο του WRC. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι οι Γερμανοί δε θα στηριχτούν μόνο πάνω του αλλά θα πάρουν ότι καλύτερο σε ανερχόμενο τους γυαλίσει.Παρόλα αυτά, καλή ή κακή κίνηση για τον Οζιέ, το πρωτάθλημα του 2012 θα είναι περίπατος για τον Λεμπ και τη Citroen.
Δεν μπορει να πει κανεις οτι ειναι λαθος η κινηση,γιατι δεν υπαρχει πλεον εναλλακτικη.Το λαθος το ειχε κανει μερικους μηνες πριν.
Κατι αλλο σχετικα με Οζιε.Ειχε μια καλη αρχη στην χρονια,αλλα η συνεχεια δεν ηταν αναλογη.Στο τελος ειχε εβγα αδικαιολογητα, και υστερουσε σε ταχυτητα ακομα και σε χωμα/ασφαλτο/λασπη ενω λιγους μηνες πριν τα πηρε στο κρανιο που δεν τον προωθησαν σε σχεση με τον Λεμπ.Μαλλον θελει δουλεια ακομα,και δεν νομιζω οτι αυτη η ''δουλεια'' μπορει να γινει με σ2000,ή με το αγνωστου βαρυτητας πολο,και το κυριωτερο με την αγνωστου βαρυτητας ακομα vw motorsport.
Για μενα σημερα, υπολειπετε και του Λατβαλα σε ολα. -
Ο χρήστης scn έγραψε:
Πολύ φοβάμαι ότι ο Ogier έκανε το λάθος που αναπόφευκτα θα έκανε λόγω χαρακτήρα. Ο κοντός Seb μπήκε, έμαθε, εξελίχθηκε και επέζησε ως νέος στην ίδια ομάδα με τα μεγαθήρια Sainz και McRae. Ο ψηλός Seb 'τα πήρε στο κρανίο' παράτησε την κορυφαία ομάδα που τον βρήκε από ένα ενιαίο cup της χώρας του και τον έφερε στο WRC και πάει σε μια ομάδα που δεν έχει κάνει ούτε έναν αγώνα.
Δεν παρατησε,μαλλον τον εδιωξαν.Μεγαλο μεριδιο ευθυνης για μενα και ο Κεσνελ.
-
Για τον Solberg είναι σίγουρα στη Ford? Ακούγεται και ο Ogier να πάει εκεί.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Για τον Solberg είναι σίγουρα στη Ford? Ακούγεται και ο Ogier να πάει εκεί.Μα ο el-em έλεγε πριν ότι έχει υπογράψει στη VW
Μολις σημερα εμαθα, οτι ο Peter εχει ηδη υπογραψει με την V.W.!!!!
Οτι καλυτερο για το παγκοσμιο και για εμας φυσικα.Βασικά ο Ogier πυροβόλησε το πόδι του με τη συμπεριφορά του (βοηθούντος και του άλλου του παπάρα του Quesnel). Πήγαν και 'στήσανε' στο Ακρόπολις το Loeb αν είναι δυνατόν αν μη τι άλλο επειδή ο Loeb είναι θρύλος του WRC (ΟΚ να μην ανοίξουμε συζήτηση, αν μη τι άλλο εξίσου θρύλος με το Schumacher στην F1) και άρα αξίζει περισσότερο σεβασμό και υπομονή και από το κωλόπαιδο και από τον πατρόνο του, που φαγώθηκε να αποδείξει ότι είναι καλύτερος του Frequelin Οπότε πήγε ο Loeb στο μεγάλο αφεντικό και βέβαια τους γείωσε όλους. Καλά να πάθουν. Νομίζω σε βάθος χρόνου θα του κάνει καλό του Ogier να μείνει κανα χρόνο στη Β΄εθνική, να πήξει το μυαλό του.
(Συμφωνώ ότι οδηγικά δεν είναι ακόμα σε επίπεδο Latvala, απλά το Citroen είναι τόσο καλύτερο από το Ford που φαίνεται σαν ο Ogier να είναι ταχύτερος απ΄ό,τι είναι στην πραγματικότητα...)
-
O Ogier σίγουρα δεν θα μείνει β΄ εθνική. Και ο wilson μιλάει μαζί του και από την VW υπάρχουν φήμες. Για την Ford παίζει μαζί με τον μικρό Seb και ο πιτσιρικάς Tanak.
Επίσης o Nasser Al Atiyia υποστηρίζει ότι θα οδηγήσει το 3ο εργοστασιακό DS3, το 2012, αλλά η Citroen το διαψεύδει. Αυτό θα ήταν άλλη μία απώλεια για την Ford και τα ΅Qatarαμένα΅ λεφτά τους. Στο Dakar μάλλον θα οδηγήσει ΜΙΝΙ. -
Απορίες
1)Πως ο Κεσνέλ που προμόταρε τον Οζιέ σαν δημιουργημά του και ενθάρρυνε την μαλακισμένη συμπεριφορά του τον έστειλε?
2)Μήπως το συμβόλαιο του κοντού επέβαλλε να είναι το νούμερο 1 και την έκανε από μόνος του ο Οζιέ?Σχόλια
1)Εχω την εντύπωση ότι ο κοντός είναι σαν το σουμάχερ,δε θέλει με τίποτα ισάξιο οδηγό στην ομάδα ΤΟΥ.
2)Πολύ καλός οδηγός ο κοντός αλλά έχασε την ευκαιρία να αποδείξει ότι νικάει γιατί είναι καλός οδηγός.Το έκανε διώχνωντας το Οζιέ.(από τη νέα χρονιά ο οζιέ θα ήταν ολοκληρωμένος και χωρίς λάθη απειρίας, που έκανε φέτος, οπότε θα μπορούσαμε να έξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα αφού θα είχαν το ίδιο αμάξι)
3)ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ.Αν λέω Αν βρισκόταν ο Σόλμπεργκ στη θέση του Λέμπ δεν θα είχε πάρει τουλάχιστον τα ίδια πρωταθλήματα?Αν ο λέμπ βρισκόταν στη θέση του σόλμπεργκ θα είχε πάρει τα τρία(και δεν εννοώ πρωταθλήματα)και είμαι βέβαιος γι αυτό(φαντάζομαι και όλοι εδώ μέσα).Και όλοι σήμερα θα μιλούσαμε για το απίθανο-απίστευτο ρεκόρ του Πέτρου και ο λέμπ δεν θα υπήρχε γιατί μπορεί να μην είχε και κανένα πρωτάθλημα.Αυτά για το ΘΕΟ Λέμπ.Οδηγάρα αλλά όχι ΥΠΕΡΟΔΗΓΟΣ όπως πολλοί τον παρουσιάζουν.Εξίσωση
Πολύ καλός οδηγός+καλό(το καλύτερο) αυτοκίνητο+ομάδα στημέμη εξ'ολοκλήρου γύρω από τον οδηγό+έλειψη σοβάρού ανταγωνισμού(για διάφορους λόγους)=Καλύτερος οδηγός όλων των εποχών.
Εγώ πάλι λέω εξίσωση που δίνει λανθασμένα αποτελέσματα.Υ.Γ Παρακαλώ να μην αναφερθεί το επιχείρημα ότι ήταν πιο γρήγορος από κόλιν και κάρλος γιατί τότε δεν ήταν και στα καλύτερά τους.Αν ήταν γρηγορότερος από τον κόλιν του 95 τότε θα ασπαζόμουνα αυτή την άποψη.
-
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
1)Πως ο Κεσνέλ που προμόταρε τον Οζιέ σαν δημιουργημά του και ενθάρρυνε την μαλακισμένη συμπεριφορά του τον έστειλε?Δεν τον έστειλε ο Quesnel, τον έστειλε το ΔΣ της Citroen. Οταν έγιναν οι σε βάρος του χοντράδες στο Ακρόπολις, πήγε ο Loeb στο ΔΣ, τους είπε κάτι Γαλλικά (προφανώς ) και από τότε, ω του θαύματος, άλλαξαν οι ισορροπίες
2)Μήπως το συμβόλαιο του κοντού επέβαλλε να είναι το νούμερο 1 και την έκανε από μόνος του ο Οζιέ?
Σου υπενθυμίζω ότι το καλοκαίρι ο Ogier είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του για άλλα 2 χρόνια. Προφανώς όμως 'έσπασε το γυαλί'. Τώρα έφυγε-τον έδιωξαν, δεν ξέρουμε (και μάλλον δεν θα μάθουμε).
Σχόλια
1)Εχω την εντύπωση ότι ο κοντός είναι σαν το σουμάχερ,δε θέλει με τίποτα ισάξιο οδηγό στην ομάδα ΤΟΥ.Εχω την εντύπωση ότι η όλη φάση έγινε επειδή του φέρθηκαν σκάρτα.
2)Πολύ καλός οδηγός ο κοντός αλλά έχασε την ευκαιρία να αποδείξει ότι νικάει γιατί είναι καλός οδηγός.Το έκανε διώχνωντας το Οζιέ.(από τη νέα χρονιά ο οζιέ θα ήταν ολοκληρωμένος και χωρίς λάθη απειρίας, που έκανε φέτος, οπότε θα μπορούσαμε να έξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα αφού θα είχαν το ίδιο αμάξι)
Δεν ξέρεις τι θα γινόταν του χρόνου, του Latvala του πήρε πολλά χρόνια για να σοβαρευτεί.
Πάντως κανείς δε νικάει μόνο επειδή είναι καλός οδηγός...3)ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ.Αν λέω Αν βρισκόταν ο Σόλμπεργκ στη θέση του Λέμπ δεν θα είχε πάρει τουλάχιστον τα ίδια πρωταθλήματα?
Με τίποτα. Ούτε τον Gronholm θα κέρδιζε ούτε μετέπειτα Hirvonen και Latvala (είπε η κρυστάλλινη σφαίρα μου )
Αν ο λέμπ βρισκόταν στη θέση του σόλμπεργκ θα είχε πάρει τα τρία(και δεν εννοώ πρωταθλήματα)και είμαι βέβαιος γι αυτό(φαντάζομαι και οι όλοι εδώ μέσα).Και όλοι σήμερα θα μιλούσαμε για το απίθανο-απίστευτο ρεκόρ του Πέτρου και ο λέμπ δεν θα υπήρχε γιατί μπορεί να μην είχε και κανένα πρωτάθλημα.Αυτά για το ΘΕΟ Λέμπ.Οδηγάρα αλλά όχι ΥΠΕΡΟΔΗΓΟΣ όπως πολλοί τον παρουσιάζουν.
Με τα 'αν το ένα', 'αν το άλλο' δε βγαίνει νόημα.
Εξίσωση
Πολύ καλός οδηγός+καλό αυτοκίνητο+ομάδα στημέμη εξ'ολοκλήρου γύρω από τον οδηγό+έλειψη σοβάρού ανταγωνισμού(για διάφορους λόγους)=Καλύτερος οδηγός όλων των εποχών.
Εγώ πάλι λέω εξίσωση που δίνει λανθασμένα αποτελέσματα.Ιδια συζήτηση και επιχειρήματα με την περίπτωση του Schumacher
Μας αρέσει δε μας αρέσει, ο Loeb είναι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, στην ίδια κλάση με Rohrl, Sainz, ΚΚΚ, Makinen κτλ. Κάτι που με τίποτα δεν μπορείς κανείς να πει για κανέναν από τους αντιπάλους του (ούτε για τον Gronholm, ούτε για τον Solberg).Υ.Γ Παρακαλώ να μην αναφερθεί το επιχείρημα ότι ήταν πιο γρήγορος από κόλιν και κάρλος γιατί τότε δεν ήταν και στα καλύτερά τους.Αν ήταν γρηγορότερος από τον κόλιν του 95 τότε θα ασπαζόμουνα αυτή την άποψη.
Ξανά 'αν'
Μιλάς για το 1995 που ο McRae πήρε το πρωτάθλημα με 2 νίκες σε σχέση με τις 3 του Sainz ? (http://www.rallybase.nl/index.php?type= ... id=wcd1995)
WRC 2012 (all rounds)