-
προς το παρων εχω ενα corolla 1.4 του 2006 με 95hp, και δεν ειμαι και ενθουσιασμενος απο τις απιδοσεις του, αλλα σε σχεση με το yaris 1.3 πεταει...
πώς γκένεν αυτό;H corolla έχει 10 άλογα παραπάνω αλλα +200 κιλά...
-
\\off topic\\
απλα το yaris ειναι καταπληκτικο αυτοκινητο μεχρι τα 70-80χλμ/ωρα, μετα το χαος, ανεβαζει πολυ σιγα,και μπορει να σε κρεμασει (και αυτο το ηλεκτρονικο γκαζι--> ΕΛΕΟΣ)
με το corolla παει και πανω απο 100χλμ/ωρα, και κατι πολυ βασικο το corolla με υψηλες ταχυτητες σταματαει, ενω τα φρενα του yaris δεν ειναι τοσο αποδοτικα....
απλα οταν σχεδιασαν το yaris πιστευω οτι η χρηση που το προοριζαν ηταν αυτη μεσα στην πολη, και οχι για εθνικη οδο...
μου εχουν πει ομως οτι στο yaris lift που εβαλαν πισω δισκοφρενα τα πραγματα ειναι καλυτερα, αλλα δεν εχω προσωπικη αποψη....-/-/-/-/end-/-/-/
τωρα για το fabia ειδα οτι esp βαζουν optional στην elegance μονο.
ειναι όντως τοσο χρησιμο;επισης με προβληματισε το γεγονος της ''σπορ'' αναρτησης του ibiza, με τις 17αρες, μαλλον δεν θα ειναι ευχαριστες οι λακουβες...
κατι που ξεχασα να ρωτησω στην εκθεση, αυτα τα φοβερα καθισματα στο fabia της dynamic, δεν τα εχει η elegance;
τελος, αυτοι οι συναγερμοι elser can-bus που εχουν 100ευρω κανουν την δουλεια τους; διοτι μου ειπε στην αντιπροσωπεια, οτι δινουν συναγερμο και αισθητηρες 300ευρω, και σκεφτηκα οτι αν βαλω μονος μου εναν επωνυμο συναγερμο ισως ειναι καλυτερα...
(αυτο μου το ειπαν και στη skoda Και στην seat)ευχαριστω
-
Για την τιμή του κλιο 1.4 το θυμάμαι έτσι κάνουν στην αρχή(τα ίδια κάνουν και στη citroen ).Mετά από λίγους μήνες αρχίζουν οι εκπτώσεις 2χίλιαρου και εμπλουτίζουν τον εξοπλισμό.Καλά από τότε άλλαξαν πολλά στη ρενό,όπως ο νέος εισαγωγέας,η τιμολογιακή πολιτική τους είναι πλέον επιθετική και όχι ψωνίστικη Σίγουρα το κλιό είναι στη δύση της καριέρας του,σε 9-10 μήνες έρχεται νέο,αλλά παρόλα αυτά είναι ένα αυτοκίνητο δοκιμασμένο χωρίς παιδικά προβλήματα και σίγουρα πολύ ολοκληρωμένο.Πολύ καλές επιδόσεις,χαμηλά τέλη 125€,χαμηλή κατανάλωση(οι 4 τροχοι μάλλον με κοφτες το οδηγούσαν μόνο τότε),πολύ ευρύχωρο,ποιοτικό και με ωραία διακόσμηση,ανεση και κράτημα μεγαλύτερης κατηγορίας,σούπερ ορατότητα λόγω μεγέθους παραθύρων,πολύ πλούσιος εξοπλισμός με στάνταρ esp,παθητική ασφάλεια 5 αστέρων,5 χρόνια εγγύηση,2 χρόνια δωρεάν σέρβις και άλλα.Το esp στην έκδοση dynamic του fabia δεν μπαίνει? Για το ibiza μην πας special edition, έχει ετοιμοπαράδοτα sport+esp.Tα ατμοσφαιρικά 1.4 fabia-ibiza έχουν προσιτές τιμές 11500-12000€ αλλά δεν αξίζουν για αυτό που θες,θα σου αφήνουν την γεύση σαν του yaris 1.3 που λες. Κάνε και στα 3 test drive και πάρε προσφορές.Γενικά πίεσε για καλές τιμές και δωράκια ,ζήτα π.χ από την σέατ επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια,στη σκόντα 4.
-
ξερετε μηπως ποσο κοστιζει μια ηλιοροφη;
αξιζει η αγορα της;ευχαριστω!
-
Τι εννοεις, να τη βαλεις μετα την αγορα??
-
οχι βεβαια!
ποσο μπορει να κοστισει με την παραγγελια ως extra -
Το Ibiza, λογικά μέσα στο 2012 θα κάνει ένα μικρό f/l και λογικά θα του αλλάξουν το rcd και θα βάλουν φώτα ημέρας (led κπ με τα bixenon) Νέο μοντέλο θα έρθει μέσα στο 2014.
Το Fabia θα αλλάξει προς το τέλος του 12/13.
Προσωπικά, αν δεν μπορούσα να πάρω το 3θυρο Polo (6αρι σαζμαν) θα έπαιρνα το Ibiza.
Θα κοίταζα όμως και κάποιο με dsg, έστω και με λιγότερο εξοπλισμό.
Για το Renault, εκτός του ότι έχει πολύ καλά πατήματα, δεν βρίσκω κάτι άλλο στα θετικά.Ο χρήστης noname85 έγραψε:
οχι βεβαια!
ποσο μπορει να κοστισει με την παραγγελια ως extraΣτο Ibiza έχω την εντύπωση πως είναι στα 600 ευρώ
-
Ο χρήστης noname85 έγραψε:
οχι βεβαια!
ποσο μπορει να κοστισει με την παραγγελια ως extraΠροσοχη! Η ηλιοροφη στο Ibiza δεν ανοιγει εντελως. Ειναι μονο ανακλινομενη!!
-
Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθειά σας,τελικά έκλεισα το ibiza 1.2 105hp special edition...το είδα και το οδήγησα,και με ικανοποίησε πολύ!!!
μιά ερώτηση για τα λάδια...αυτό που μου είπαν για την πρώτη αλλαγή στα 1500 χλμ. ισχύει? παίζει κανένα πρόβλημα αν δν την κάνω?
Seat Ibiza 1.2 TSI SE vs Skoda Fabia 1.2 TSI Dynamic