-
http://www.dailymotion.com/video/xjknq6 ... d&start=54
Στην αρχή μας αγνοούν, μετά μας γελοιοποιούν, στη συνέχεια μας πολεμούν και στο τέλος νικάμε.
(Μ.ΓΚΑΝΤΙ)DEFCON 3
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν είχα καμία αμφιβολία για την ψήφισή του, αλλά όπως και ο Κουρουπλής ίσως, ήθελα να έχω την συνείδησή μου καθαρή. Τα υπόλοιπα πρόβατα της Βουλής, το νου τους πάνω απ' όλα τον έχουν στην καρέκλα και όχι στην σωτηρία της χώρας, ποιας χώρας δηλαδή, που έχουμε γίνει και επίσημα πλέον προτεκτοράτο και υποκατάστημα και με την βούλα.Περαστικά μας.
Μπράβο σου!
Έτσι είναι όπως τα λες.
Βέβαια οι μέρες τους είναι μετρημένες. Δεν προχωράει το θέμα. Δεν θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα εκ των πραγμάτων αφού η αγορά πεθαίνει, όση απέμεινε βέβαια. Κέρδισαν απλά λίγο χρόνο στην καρέκλα. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι ολοι οι ελληνες ετσι ειναι
Όχι, αλλά τα 5 εκατ. που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ το 2009 είναι αυτοί, οι οικογένειές τους, και νέοι που φιλοδοξούν να τους αντικαταστήσουν...
εγω ειμαι απο αυτους (τους ηλιθιους ομολογουμενως) που ψηφισαν πασοκ και σε διαβεβαιω οτι ουτε εγω , ουτε η οικογενεια μου εχουμε κερδισει κατι απο το συγκεκριμενο κομμα
(περα απο τις οποιες ελευθεριες απο το '81 και μετα τις οποιες επικαλειται συχνα πυκνα ο πατερας μου που ηταν 'φακελωμενος' και του χει μεινει απωθημενο )το ιδιο και η κοπελα μου , η οποια σε αντιθεση με μενα (που εχω 'ετοιμα' λεφτα να τρωω, προς το παρον τουλαχιστον) δουλευει σε μια σκατενια δουλεια με πετσοκομμενο μισθο, επιδοματα και δικαιωματα για να πληρωνει τους λογαριασμους της , πρεπει παραλληλα να σπουδαζει σε καποιο απο τα σκατενια πανεπιστημια μας μπας και κανει κατι καλυτερο στη ζωη της και βλεπει οτι παρα τις εντιμες προσπαθειες που κανει (ειναι απο τα πιο προκομμενα ατομα που ξερω, απορω τι μου βρισκει ) και παρολο που ποτε δεν εκλεψε κανενα καθημερινα τα παντα στη ζωη της χειροτερευουν
και οχι μονο αυτη αλλα πολλες χιλιαδες νεα παιδια , τα οποια αισθανονται οτι δεν εχουν στον ηλιο μοιρα..
κι εσυ μου λες για τους βολεμμενους του οτε και της ολυμπιακης (γιατι δεν ειναι ολοι οι ΔΥ ευνοημενοι, ουτε ολοι τα ξυνουν ολη μερα.. , εχουν βεβαια τη σιγουρια τους που ειναι σημαντικο)
δεν ξερω φιλε nozomi, εμενα δε μου αρεσουν αυτα τα τσουβαλιασματα γιατι παρολο που γνωριζω απειρα λαμογια και μιλαω για τρελα λαμογια , ξερω αλλους τοσους (ισως και περισσοτερους, ειδικα αν μιλαμε για νεους ανθρωπους) που δεν εφταιξαν σε τιποτα και καλουνται να πληρωσουν το μαρμαρο..
αυτοι για μενα δικαιως φωναζουν και κανεις δεν εχει το δικαιωμα να τους κατακρινει, ακομα και για τις μαλακιες που μπορει να ψηφισαν γιατι κανενας δεν υπηρξε ειλικρινης μαζι τους
Αυτή είναι η πραγματικότητα και απορώ πώς δεν την βλέπουν αρκετοί από δώ μέσα!
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Δεν είπα πως είναι άξιοι ξυλοδαρμού, απλά είναι ευάλωτοι πλέον είτε με κουκουλοφόρους είτε όχι.
Άσε τωρα τα περί 'δημοκρατικού αισθήματος', δυστυχώς αποδείχθηκε σήμερα πόσο 'δεμένο' είναι το σώμα των διαδηλωτών. Άσχετα με το γεγονός έλλειψης επιχειρημάτων και εναλλακτικής πρότασης αρχίζει να δείχνει και σημάδια κόπωσης το 'κίνημα'.
Άλλωστε με την ψήφηση του μεσοπρόθεσμου εντός βουλής, δεν υπήρχε περίπτωση να μην είχαμε επεισόδια με τον έναν ή άλλον τρόπο.
Όχι δεν είμαι υπέρ της βίας, ούτε και υπέρ των αγανακτησμένων ιδιαίτερα (για λόγους που δε θα αναλύσω τώρα), αλλά κάποια πράγματα γίνονται άσχετα αν μου αρέσουν εμένα η αρέσουν σε σένα.φιλε μου λυπαμαι που στο λεω αλλα αυτοαναιρεισαι με τα οσα λες. Ειμαι σιγουρος πως αντιμετωπιζεις το μπατσοκυνηγητο με ικανοποιηση γι'αυτο κανε μου τη χαρη να μη μου απαντησεις ξανα, γιατι ακρη δε θα βγαλουμε
Μήπως ήρθε η ώρα να 'καθαριστεί' η πλατεία συντάγματος;
το εχουμε ξαναπει, δεν ειναι ολα αστεια.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Δεν είπα πως είναι άξιοι ξυλοδαρμού, απλά είναι ευάλωτοι πλέον είτε με κουκουλοφόρους είτε όχι.
Άσε τωρα τα περί 'δημοκρατικού αισθήματος', δυστυχώς αποδείχθηκε σήμερα πόσο 'δεμένο' είναι το σώμα των διαδηλωτών. Άσχετα με το γεγονός έλλειψης επιχειρημάτων και εναλλακτικής πρότασης αρχίζει να δείχνει και σημάδια κόπωσης το 'κίνημα'.
Άλλωστε με την ψήφηση του μεσοπρόθεσμου εντός βουλής, δεν υπήρχε περίπτωση να μην είχαμε επεισόδια με τον έναν ή άλλον τρόπο.
Όχι δεν είμαι υπέρ της βίας, ούτε και υπέρ των αγανακτησμένων ιδιαίτερα (για λόγους που δε θα αναλύσω τώρα), αλλά κάποια πράγματα γίνονται άσχετα αν μου αρέσουν εμένα η αρέσουν σε σένα.φιλε μου λυπαμαι που στο λεω αλλα αυτοαναιρεισαι με τα οσα λες. Ειμαι σιγουρος πως αντιμετωπιζεις το μπατσοκυνηγητο με ικανοποιηση γι'αυτο κανε μου τη χαρη να μη μου απαντησεις ξανα, γιατι ακρη δε θα βγαλουμε
Εγώ μπορώ να ρωτήσω κάτι ή όχι;
Η σιγουριά απο πού ακριβως προκύπτει; Εγώ πάντως δεν είχα καμιά αμφιβολία πως θα γίνουν επεισόδια ούτε αντιμετωπίζω/αντιμετώπιζα ποτε το μπατσοκυνηγητό με ικανοποίηση. Γενικά ποτέ μου δεν γούσταρα την δακρυγονίλα... Δεν ξέρω αν με πιάνεις -
Σιγουρια... υπερβολη ισως, αυτη τελοσπαντων την εντυπωση μου εδωσε ο λογος του συγκεκριμενου κυριου. Οσο και να ειναι αναμενομενη η χρηση βιας, εμενα τουλαχιστον μου προκαλει αποτροπιασμο η χρηση της αλλα κυριως οι συνεπειες της σε ανθρωπους που τους ασκειται αναιτια. Τωρα αν εσεις καθεστε απαθεις εμπρος σε τετοιο θεαμα συγχαρητηρια για την ψυχραιμια σας.
-
E κοίτα απο ένα σημείο και μετά καταλαβαίνεις πως τα πράγματα έτσι εξελίσονται ειδικά δε απο την ΕΛΑΣ που λατρεύει τα χημικά
Απαθής δεν κάθομαι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να κάνω μια διαπίστωση. Από την άλλη δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο χάλια ήταν τα πράγματα σήμερα αν και με τις εικόνες που είδα η κατάσταση πρέπει να ήταν αποπνικτική.
Υ.Γ. Μια ακόμα διαπίστωση που μπορώ να κάνω είναι πως πολλοί απο όσους συμετέχουν σε διαδηλώσεις είναι απροπόνητοι σε χημικά αλλά και σε αναίτιες επιθέσεις των ΜΑΤ. Ίσως γι αυτό εκπλήσονται/ αγανακτούν. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Υ.Γ. Μια ακόμα διαπίστωση που μπορώ να κάνω είναι πως πολλοί απο όσους συμετέχουν σε διαδηλώσεις είναι απροπόνητοι σε χημικά αλλά και σε αναίτιες επιθέσεις των ΜΑΤ. Ίσως γι αυτό εκπλήσονται/ αγανακτούν.
Αυτο δεν ειναι το φυσιολογικο ομως;
-
Τα ΜΑΤ φυγαδεύουν τους βουλευτές και το ΠΑΜΕ τη Λιάνα...
Ζούμε μεγάλες στιγμές. -
Δεν ξέρω; Δεν παρακολουθούσαν στις τηλεορασεις όσα γινότανε πχ επι μεταρύθμισης Γιαννάκου; Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές στον τρόπο καταστολής τους...
Πίστευαν πως θα άλλαζε κάτι σήμερα; Εγώ πάντως όχι και δυστυχώς δεν έχω μέχρι στιγμής διαψευστεί. -
Σιγουρα και εγω δεν περιμενα κατι διαφορετικο σημερα. Ειναι δεδομενο οτι θα γινει χαμος σε οποιαδηποτα τετοια περιπτωση. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα πρεπει να κλειστει στα σπιτια του ο κοσμος που θελει να διαμαρτυρηθει.
-
Δεν είπα ποτέ αυτό. Απλά θα έπρεπε να το ξέρει προκαταβολικά και να μαζεύει παράσημα
-
Δεν βλέπω που αυτοαναιρούμαι ούτε απο πού συμπέρανες πως ικανοποιούμε με το 'μπατσοκυνηγητό' όπως λές. Και με τόση σιγουριά μάλιστα...
Υπογράμμισες το 'Όχι δεν είμαι υπέρ της βίας' που είπα σε αντιδιαστολή με το 'κάποια πράγματα γίνονται άσχετα αν μου αρέσουν εμένα η αρέσουν σε σένα'??? και τι? Αναιρεί το ένα το άλλο? Ε, βέβαια, έτσι λογικό να μη βγάλουμε ακρη!!! -
Αυτοί οι καραγκιόζηδες που σπάνε αυτά που θα πληρώσουμε στο μέλλον είναι ασφαλίτες;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Υ.Γ. Μια ακόμα διαπίστωση που μπορώ να κάνω είναι πως πολλοί απο όσους συμετέχουν σε διαδηλώσεις είναι απροπόνητοι σε χημικά αλλά και σε αναίτιες επιθέσεις των ΜΑΤ. Ίσως γι αυτό εκπλήσονται/ αγανακτούν.
Ε, ναι ρε συ γιατι δεν κατεβαινουμε για πολεμο αλλα ΕΙΡΗΝΙΚΑ! Γι'αυτο με εξοργιζει αυτο που γινεται.
Υπερβολική χρήση χημικών, πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά, ανεξέλεγκτη και ωμή βία σε βάρος απλών πολιτών και προκλητική ανοχή σε κουκουλοφόρους και ταραξίες… Είναι τα τρία στοιχεία που συνθέτουν το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., που φέρει τον κωδικό «Τελειώστε την πλατεία» και έχει μετατρέψει το σύνταγμα σε Βαγδάτη, διασύροντας τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο.
35 ημέρες μετά τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων και τα ηχηρά μηνύματα που έστελνε το «κίνημα της πλατείας Συντάγματος», έκαναν την πολιτική ηγεσία του τόπου να πάρει την απόφαση να δώσει τη χαριστική βολή στους ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες. Αυτό άλλωστε δείχνει η αλλαγή, κατά 180 μοίρες, στη στάση της Αστυνομίας, που από διακριτικός «επόπτης» των πραγμάτων, μεταβλήθηκε σε επιθετικό καταστολέα, με τη χρήση μάλιστα νέων όπλων.
«Οι εντολές ήταν σαφείς… Η ιστορία με τη ρήψη χημικών και δακρυγόνων είναι μεγάλη» λέει στο protothema.gr μάχιμος αστυνομικός που γνωρίζει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ των τελευταίων δύο ημερών και προσθέτει: «Το Σύνταγμα έπρεπε να αδειάσει από τους διαδηλωτές και αυτό έπρεπε να γίνει με κάθε τρόπο».
Βέβαια, πολλά ερωτήματα προκαλεί και η στάση κάποιων αστυνομικών των ΜΑΤ που, ξεπερνώντας κάθε όριο, πετούν πέτρες κατά διαδηλωτών, ψεκάζουν με χημικά πολίτες στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, χτυπώντας ακόμη και γυναίκες χωρίς λόγο και αφορμή.
Η αρχή των επεισοδίων και η εντολή για να αδειάσει η πλατεία
Οι εντολές που πήραν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ για τη σημερινή συγκέντρωση ήταν τελείως διαφορετικές από αυτές των προηγούμενων ημερών. Μηδενική ανοχή, άμεση χρήση δακρυγόνων και ξύλο, έτσι ώστε να διασπάζονται οι πυρήνες που ενδεχομένως μπορούν να προκαλέσουν επεισόδια. Έτσι, όταν στη 1.30 το μεσημέρι κάποιοι περίεργοι νεαροί με κουκούλες στο κεφάλι εμφανίστηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας, το... πάρτι ξεκίνησε!
Για τρεις ολόκληρες ώρες και ενώ μέσα στο Κοινοβούλιο, βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου σχεδίου, οι πολίτες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στην περιοχή του Συντάγματος, καθώς διεξάγονταν οδομαχίες και πετροπόλεμος μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.
Μια εικόνα που θύμιζε θέατρο παραλόγου, αφού οι αστυνομικοί έδειχναν να «παίζουν» με τους κουκουλοφόρους μέχρι τις 4.30 το απόγευμα, όπου πήραν εντολή να αδειάσουν το Σύνταγμα. Διμοιρίες των ΜΑΤ κύκλωσαν την πλατεία, διώχνοντας τους πολίτες προς τα γύρω στενά, χρησιμοποιώντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ δεν επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάζει τόσο στη λεωφόρο Αμαλίας όσο και την πλατεία Συντάγματος.
Από τις 6.30 και μετά, τα πράγματα άρχισαν να ηρεμούν και οι τόνοι να πέφτουν… Αξίζει δε να τονιστεί πως σήμερα περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών μετείχαν στην επιχείρηση «Καθαρίστε την πλατεία».
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=131154
- http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... 111489423#
Υπογράμμισες το 'Όχι δεν είμαι υπέρ της βίας' που είπα σε αντιδιαστολή με το 'κάποια πράγματα γίνονται άσχετα αν μου αρέσουν εμένα η αρέσουν σε σένα'??? και τι? Αναιρεί το ένα το άλλο? Ε, βέβαια, έτσι λογικό να μη βγάλουμε ακρη!!!
Τι να σου πω, αν πλανευτηκα τοσο και σε παρεξηγησα, ζητω συγγνωμη
Αυτους που σπανε δουλεια της αστυνομια ειναι να συλλαβει αλλα σ'αυτη την περιπτωση σφυριζουν αδιαφορα χρονια τωρα.....
-
Η κοπέλα που έσπαγε τις τζαμαρίες είναι τροχαία αγ. παρασκευής. Με είχε σταματήσει για αλκοτεστ πριν κάτι μέρες.
Πού φτάσαμε... Μέχρι και τροχονόμους βάζουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά των ασφαλιτών. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Η κοπέλα που έσπαγε τις τζαμαρίες είναι τροχαία αγ. παρασκευής. Με είχε σταματήσει για αλκοτεστ πριν κάτι μέρες.
Πού φτάσαμε... Μέχρι και τροχονόμους βάζουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά των ασφαλιτών.Θα χαρώ να μάθω οτι κάποιοι από αυτούς είναι τραυματίες. Άλλωστε ασφαλίτες είναι.
-
Δεν την είδες καλά. Είναι η ίδια τραμπούκα που σάπισε στο ξύλο τους αγωνιστές των διοδίων τις προάλλες.
-
Εδώ πάει σαν το ραβδάκι της νεράιδας στη σταχτοπούτα. Αν σε αγγίξει το γκλομπ του μπάτσου από ασφαλίτης μετατρέπεσαι σε λαβωμένος αγωνιστής.
Magic...Δεν την είδες καλά. Είναι η ίδια τραμπούκα που σάπισε στο ξύλο τους αγωνιστές των διοδίων τις προάλλες.
Τώρα που το λες...
-
Υπογράμμισες το 'Όχι δεν είμαι υπέρ της βίας' που είπα σε αντιδιαστολή με το 'κάποια πράγματα γίνονται άσχετα αν μου αρέσουν εμένα η αρέσουν σε σένα'??? και τι? Αναιρεί το ένα το άλλο? Ε, βέβαια, έτσι λογικό να μη βγάλουμε ακρη!!!
Τι να σου πω, αν πλανευτηκα τοσο και σε παρεξηγησα, ζητω συγγνωμη
Ίσως και να μην έγραψα εγώ κάτι καλά....
Πάντως έτσι και αλλιώς είναι λυπηρά αυτά που γίνονται και είναι απαράδεκτη η τόσο εκτεταμένη χρήση χημικών.
Έτσι δεν θολώνουν το μακροπρόθεσμο!
Αγανακτισμένοι Έλληνες