-
Εχω παντως δει σε αλφα 33 να υπαρχει θεμα με το υδραυλικο τιμονι λογω (μαλλον) μεγαλυτερων τροχων , ολο το εφτιαχναν και ολο χαλαγε μεχρι που το αφησαν ετσι
(Βεβαια μιλαμε για παλιο αυτοκινητο με πολλα χλμ)
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δεν σε πιάνω?
Το έξτρα 6μηνο είναι και καλά ως ένδειξη καλής θέλησης της αντιπροσωπείας επειδή πάω σε αυτούς κι ας πάω τα δικά μου λάδια, τακάκια κτλ. Από κει και πέρα ισχύει ότι ισχύει για τον καθένα με την εγγύηση ενός οχήματος. Δεν περιμένω τίποτα άλλο εννοείται...Ίσως έχεις δίκιο.Το ''ίσως'' πάει στην περίπτωση να βλέπουν ότι ''έρχεται '' μια ζημιά στο αυτοκίνητό σου και την εκτιμούν μετα το 6μηνο.
Μην ανχώνεσαι όμως .Είπα ''ίσως''. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Που έγινε όμως η ζημιά από τους μεγαλύτερους τροχούς;
Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούν οι αντιπροσωπείες γελοίες δικαιολογίες για να μη καλύπτουν ζημιές στην εγγύηση.
Άλλαξες λάστιχα; χάλασε η μηχανή.
Χαμήλωσες το αμάξι; χάλασαν τα ηλεκτρολογικά.Είναι αυτό που λέει και πιο πάνω ο oiko79. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να ισχυριστεί ο οποιοσδήποτε κατασκευαστής ότι ρυθμίζει διάφορες παραμέτρους του οχήματος (πχ φρένα, abs, esp, ανάρτηση κτλ) ανάλογα με τη διάσταση ζάντας και ελαστικού με το οποίο εξοπλίζεται από το εργοστάσιο. Άντε μετά να βγάλει ο καθένας από μας άκρη αν προκύψει βλάβη που να σχετίζεται με κάποιο από τα παραπάνω.
Δεν είναι ισχυρισμός, έτσι ακριβώς γίνεται, διαφορετικό σετάρισμα για κάθε μοντέλο.
Ένα παράδειγμα για μεγαλύτερους τροχούς.
Οι σύγχρονες κρεμαγιέρες με την ηλεκτρική υποβοήθηση έχουν διαφορετική ρύθμιση για κάθε διάσταση ζαντών που συνεργάζονται ακόμα και όταν σαν εξάρτημα είναι το ίδιο που χρησιμοποιήτε στα διάφορα μοντέλα.
Ο κατασκευαστής όμως αφήνει περιθώρια για αλλαγές πάντα μέσα στις προδιαγραφες του.
Ας πούμε ένα μοντέλο φοράει 15 αρες ζάντες μέχρι και 18 αρες. Εγώ έχω το μοντέλο με τις 15 αρες και θέλω να ανέβω.
Σου επιτρέπεται αρκεί να είναι διάσταση που να προτείνεται και οπωσδήποτε πρέπει να ξανασεταριστεί το τιμόνι με τα νεα δεδομένα.
Αν εγώ γουστάρω να πάω σε 19αρες ζάντες για να κάνω το αυτοκίνητο μου τέρας πολύ απλά ο κατασκευαστής δεν θα μπορεί να μου σετάρει το τιμόνι για τις ζάντες αυτές καθώς είναι εκτός προδιαγραφών του.
Αν μου χαλάσει η κρεμαγιέρα η το μοτέρ της και πάω να ζητήσω αλλαγή μέσω εγγύησης πολύ απλά και πολύ σωστά θα μου αρνηθούν. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Μιας και το έφερε η κουβέντα για το χαμήλωμα για κάνε μια βόλτα σε αντιπροσωπείες όλων των μαρκών να σου περιγράψουν πόσοι αερόσακοι έχουν ανοίξει πόσοι προεντατήρες έχουν σκάσει σε αυτοκίνητα 'ερπετά' όταν έχουν περάσει από έντονο κραδασμό που δημιούργησε η κοντύτερη και λιγότερο ενδοτική ανάρτηση, όταν οι ρόδες πέρασαν πάνω από ένα απρόσμενα έντονο εμπόδιο (πχ ένα πεσμένο τούβλο - πέτρα) σε ένα δρόμο με κάποια ταχύτητα βέβαια.
Δεν υπάρχει αισθητήρας γι αυτό το λόγο? Που είναι τοποθετημένος? Για 3cm τόσο θέμα?
Περί εργοστασιακών εγγυήσεων κτλ. [Διάσπαση]