Ο χρήστης y.v έγραψε:
Ένα ατύχημα που απλά περιμένει να συμβεί λοιπόν...
+1
Όπως επίσης και το 'αν μπερδευτώ παραχωρώ προτεραιότητα και ξενοιάζω'. Δεν ξέρω πόσο ξένοιαστος αισθάνεται αυτός που ακολουθεί
Eξω απ τον χορό πολλά τραγούδια ξερω κι εγώ να λέω...
Οταν για 20 χρόνια κάνεις κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, πραγμα που σημαίνει ότι γίνεται πλέον μηχανικά και μετα αλλάζει εντελώς αντίθετα και το οποίο δεν το συναντάς τακτικά για να σου γίνει μόνιμη συνήθεια, εγώ δεν το βρίσκω παράλογο , όταν πρεπει να αποφασίσεις άμεσα, καποιες φορές που μπορεί να μην έχεις καθαρό μυαλό, να νοιώσεις στιγμιαία ανασφάλεια για το αν αυτό που πάς να κάνεις είναι το ισχύον ή όχι.
Επίσης δεν καταννοώ σε μια τετοια απόφαση, αν συμβεί, ποιό θα είναι το πρόβλημα του «ξενοιαστου» πίσω μου.
Το οτι θα καθυστερήσει μια στιγμή επειδή θα αφήσω κάποιον να περάσει ενώ δεν έπρεπε γιατί κανονικά είχα εγώ προτεραιότητα;
Αν νοιώθεις πάντως ανασφαλής διατίθεμαι να σου στείλω τον αριθμό κυκλοφορίας μου με ΠΜ ώστε αν βρεθω μπροστα σου σε κυκλικό κομβο, να υπολογίζεις ότι υπάρχει και μια πιθανότητα να παραχωρήσω σε κάποιον προτεραιότητα παρ ότι δεν το δικαιούται.
Θα πρότεινα να μη μου στείλεις τον ΑΚ σου με ΠΜ αλλά να τον αναφέρεις εδώ μιας και ο κίνδυνος είναι δημόσιος
Έξω από τον χορό δεν είμαι γιατί οδηγώ αρκετά συχνά σε χώρα που ισχύει το αντίθετο απ' ό,τι εδώ. Καταλαβαίνω αυτό που λες, όλοι μπορούν να βρεθούν σ' αυτήν την κατάσταση. Το πόσοι θεωρώ βέβαια ότι είναι συγκεντρωμένοι την ώρα που οδηγούν είναι άλλο θέμα (και δεν υπονοώ κάτι για εσένα).
Το πρόβλημα του ξένοιαστου πίσω σου, εννοείται πως δεν έχει να κάνει με την καθυστέρηση ολίγων δευτερολέπτων αλλά με την πιθανότητα να πληρώνει τα σπασμένα επειδή ο μπροστινός του αποφάσισε αψυχολόγητα να σταματήσει για να περάσει κάποιος που δεν έχει προτεραιότητα. Και δεν αναφέρομαι σε κάποια διασταύρωση με περιορισμένη ορατότητα ή άλλο σημείο που αυτός που ακολουθεί μπορεί να φανταστεί ότι ο μπροστινός πιθανώς σταματήσει για να παραχωρήσει προτεραιότητα. Προσωπικά, δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δει να συμβαίνει μπροστά μου. Και μάντεψε σ' αυτήν την περίπτωση ποιος πληρώνει τα σπασμένα