-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
άλλη φορά θα πιει το παντελόνι του τον καφέ μου που κουβαλάωKι εδώ είσαι φάουλ...
Τον εσπρεσσο τον πίνουμε με τρεις γουλιές, δεν τον κουβαλάμε στον δρόμο...
-
φρέντο ήταν
Μπα, κόρναρε γιατί τον ενοχλούσα
είχα βγει στον δρόμο άλλωστε σχεδόν δίπλα στο παρκαρισμένο αμάξι μου (στην ίδια ευθεία) για ν'ανοίξω τον καθρέφτη, αλλιώς δεν έχω λόγο να μην χρησιμοποιώ το πεζοδρόμιο.Αν με πάταγε ερχόμενος από κανονική κατεύθυνση φταίω εγώ.
Αν με πάταγε ερχόμενος από αντίθετη κατεύθυνση φταίει αυτός.
-
οι πεζοι εχουν και πρεπει να εχουν προτεραιοτητα!!!εξαιρουντε οδοι με φωτεινους σηματοδοτες,εθνικες οδοι η διαβασεις πεζων με σημανση και τα λοιπα και τα λοιπα.κολπα του τυπου ανεβα στο πεζοδρομιο δεν εχεις δουλεια στο δρομο δεν ισχυουν.περιμενεις η ακολουθεις μεχρι να φυγει απο το δρομο ο πεζος.μονο στην ελλαδα γινοντε αυτα να κορναρουν για να φυγει με το ζορι!!!αναποδα με τσαμπουκα σε μονοδρομο ειναι για φυλακη πολυ απλα!!
πιστευω σου κορναρε για να κανεις ακρη και να φυγει οσο το δυνατον πιο γρηγορα απο το μονοδρομο μην τον τσακωσουν η τον κλεισει αμαξι που ερχετε κανονικα. -
Ο χρήστης vlasis-b έγραψε:
........δεν ηθελα να αρχισω φασαρια, αλλα κυριουλα εισαι εσυ ,βλεπεις εγω δεν στηριζομαι στην ανωνυμια του ιντερνετ για να κανω το μαγκα (αν με ειχες μπροστα σου να δω αν θα τολμαγες να μου πεις οτιδηποτε),επειδη ομως ειμαι δικαιος θα πω την αληθεια δεν ειμαι αγιος και παραβασεις κανω αλλα προσπαθω οσο γινεται να ειμαι σωστος σε αντιθεση με κατι βοδια που κοιτανε μονο την παρτη τους. λοιπον αυτο που λες για τις κυριουλες που δεν αφηνουν τους αλλους να περασουν εχεις αδικο ο νομος λεει αυτο και αυτο θα γινει .- τωρα αν εισαι μονος σου στο δρομο μπορεις να παραχωρησεις προτεραιοτητα (και εγω το κανω αλλα σε κατηλληλο δρομο),αλλα οχι μεσα στην πολη με αμαξια κολλημενα πισω σου (ειναι επικινδυνο), ακομη μπορεις να περασεις απο δεξια καποιον σταματημενο ( ξεκαβαλα το καλαμι ανοιξε το καταραμενο βιβλιο που το εμαθες παπαγαλια μονο για τις εξετασεις και θα δεις τι λεω) και τελοσ για να κλεινει το θεμα δεν καταντησα εγω την κοινωνια ζουγκλα που προσπαθω να ειμαι παντα με το νομο την κοινωνια την κατεστρεψαν ατομα σαν και εσενα που κανουνε οτι τους κατεβει στο κεφαλι επειδη το μικρο μυαλουδακι τους πιστευει οτι ξερουν τα παντα και οτι κανουν τα παντα σωστα ενω στην πραγματικοτητα αποτελουν απειλη για ολους μαςΘα σε συμβούλευα
1ον να διαβάζεις προσεκτικότερα τι γράφουν οι άλλοι (δεν σε είπα πουθενά κυριούλα) και
2ον να προσέχεις πως απευθύνεσαι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις.Την επόμενη φορά δεν θα είμαι τόσο ευγενικός μαζί σου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτο ειναι σχετικο. Κ εγω θεωρω οτι ειναι βλακας αυτος που προσπερναει εκεινον που σταματησε για να επιτρεψει σε καποιον να περασει/διασχισει/κανει ελιγμο*, αλλα το 'δεν εχει δικαιωμα' ειναι σχετικο. Αν επιτρεπεται να σε προσπερασει (βασει σημανσης/διαγραμμισης), τοτε μπορει πολυ απλα να σε προσπερασει.
*μεχρι ενος σημειου. Αν τον μπροστινο μου τον εχει πιασει μια τρελη κριση ευγενειας, κ ενω ειμαστε σε κεντρικοτατο δρομο σταματαει σε ΚΑΘΕ πιθανο κ απιθανο σημειο για να περασουν αλλοι, ενω δεν εχει κινηση (κοινως μας παει καροτσακι κ σταματα-ξεκινα συνεχεια κ δεν μπορουμε να προχωρησουμε σαν ανθρωποι), τοτε πολυ απλα θα τον περασω.
Kacey το πας στο άλλο άκρο. Να κάνει κανείς καμιά φορά το καλό είπαμε ρε συ. Όχι τον πορτιέρη.
Σοβαρά τώρα, να παραχωρήσεις προτεραιότητα χρειάζεται σε συνθήκες, που λόγω της πυκνής ροής είναι αδύνατο να 'αδειάσει' ο δρόμος και να περάσει αυτός που δεν έχει προταιρεότητα. Σε τέτοιες συνθήκες δεν νονίζω ότι ενοχλείται κανένας. Σε άδειο δρόμο, δε χρειάζεται να αφήσεις προτεραιότητα.Επίσης πόσα μέρη σε μία πόλη έχουν διαγράμμιση/σήμανση με την οποία θα μπορούσες να κάνεις νόμιμη προσπέραση σε αυτές τις συνθήκες? Αν όχι κανένα, τουλάχιστον λίγα.
Δεν υπαρχουν παμπολλοι κεντρικοι δρομοι, με καθετα στενακια απο οπου θελουν να βγουν ειτε για να εισελθουν στον κεντρικο ειτε για να τον διασχισουν κ να πανε απεναντι, οπου ο κεντρικος εχει 2 λωριδες ανα ρευμα? Οπου θα μπορουσε καποιος να σταματησει στη μια λωριδα για να περασει ο καθετος, κ ο απο πισω να τον περασει απο την αλλη λωριδα? Πειραιως, Αμφιθεας, Πεντελης, Αχαρνων, Πατησιων, Κηφισσιας μετα την Κηφισσια προς Ερυθραια, κ παει λεγοντας.
Ναι αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ο vlasis-b αναφέρει οτι ο δρόμος είχε μια λωρίδα ανα κατεύθυνση.
-
bill για το θεμα με τη φασαρια ΙΣΩΣ να εχεις δικαιο, αλλα με εχουνε σκασει , οταν εφτιαξα λογαριασμο στο φορουμ νομιζα οτι θα βρω ατομα που θα εχουμε κατι κοινο δηλαδη αγαπη για τα αμαξια....Εμ έτσι εξηγήται.... Εδώ μας αρέσουν κατα προτεραιότητα τα αυτοκίνητα, για αμάξια, κάρα, αραμπάδες κλπ εδω:
http://www.ponyandcarriage.co.uk/horse- ... -blogs.htm
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
οι πεζοι εχουν και πρεπει να εχουν προτεραιοτητα!!!εξαιρουντε οδοι με φωτεινους σηματοδοτες,εθνικες οδοι η διαβασεις πεζων με σημανση και τα λοιπα και τα λοιπα.κολπα του τυπου ανεβα στο πεζοδρομιο δεν εχεις δουλεια στο δρομο δεν ισχυουν.περιμενεις η ακολουθεις μεχρι να φυγει απο το δρομο ο πεζος.μονο στην ελλαδα γινοντε αυτα να κορναρουν για να φυγει με το ζορι!!!αναποδα με τσαμπουκα σε μονοδρομο ειναι για φυλακη πολυ απλα!!
πιστευω σου κορναρε για να κανεις ακρη και να φυγει οσο το δυνατον πιο γρηγορα απο το μονοδρομο μην τον τσακωσουν η τον κλεισει αμαξι που ερχετε κανονικα.μονο στην ελλαδα γινεται κανεις να μη ξερει το κοκ και να το παιζει και εξυπνος.
-
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
εκει ακριβως ηθελα και εγω να καταληξω με αυτα που εγραφα τοσο καιρο , τωρα για το τι φταει ,δεν ειμαι σιγουρος μπορει η κριση, μπορει η νοοτροπια του Ελληνα ή ενα σωρο αλλα ή μπορει και ολα μαζι ,ομως αυτο που μετραει και εχει σημασια ειναι οτι η κατασταση εχει ξεφυγει. Καθε μερα αντικριζω καταστασεις και συμπεριφορες που μονο ως εγκληματικες μπορουν να χαρακτηριστουν πχ τα λεωφορεια, παλαιοτερα ελεγα ΩΧ καθε φορα που τα ειχα μπροστα μου γιατι αντε να πηγαιναν το πολυ με 60 τωρα ομως τα τελευταια 2 χρονια ολα τα λεωφορεια που εχω βρει πηγαινουν με πανω απο 90 και οχι μονο στον εθνικο δρομο αλλα και σε επαρχιακους δρομος ανεξαρτητα αν βρεχει ή χιονιζει κτλ.
Η πρωτη δημοσιευση σου την οποια καταφερνω να διαβασω ειναι αυτη... Και ειναι και ανεδαφικη.
Τα παλαιοτερα λεωφορεια κινουνταν με μαξιμουμ 60 διοτι ειτε δεν ειχαν την ισχυ για το κατι παραπανω, ειτε δεν ηταν ασφαλης η κινηση τους με μεγαλυτερη ταχυτητα. Τα σημερινα με μεσο ορο 420PS, ροπη ηλεκτραμαξας, ενεργητικη αναρτηση, ESP, και διαχρονικα εξι μετρα μεταξονιο 'μαζευουν' χιλιομετρα πιο ανετα, στριβουν σαν τρενα και ακομη και σε οριακες συνθηκες το πολυ πολυ - σε οριακες συνθηκες - να 'πεταξουν λιγα μουτρα' (υποστροφη) κατασταση η οποια μαζευεται με μια κινηση. Βεβαια μιλαω για τους επαρχιακους δρομους διοτι στο εθνικο δικτυο δεν υπαρχει καν θεμα ασφαλειας (ο λογος που ο κοφτης τους ειναι ρυθμισμενος στα 100 με οδηγια της Ε.Ε. ειναι καθαρα για λογους οικονομιας). Το μονο 'εγκλημα' ειναι οτι σε στροφοδιαδρομη ταλαιπωρουνται αρκετα οι επιβατες, θεμα ασφαλειας παντως δεν υπαρχει. Το αν βρεχει ή χιονιζει εχει μικρη επιρροη στην συμπεριφορα τους λογω του μεγαλου αξονικου τους βαρους ('παταει' καλυτερα). Αν σε τρομαζουν στο δρομο δεν μπορω να φανταστω καν τι θα εκανες σε καποιον σκανδιναβικο επαρχιακο δρομο οταν θα διασταυρωνοσουν με καποιο απο τα τοπικα βλεποντας το να βγαινει απο στροφη με 70+ σε αρκτικες συνθηκες με μονη διαφορα με τα ελληνικα τα χιονολαστιχα, που ομως τα χρησιμοποιουν και πολλα ελληνικα τον χειμωνα, ιδιαιτερα αυτα που κινουνται σε ορεινους νομους.
Δεν σημαινουν βεβαια τα παραπανω οτι δεν υπαρχουν εγκληματιες οδηγοι λεωφορειων, απλα ειναι λιγοι - πολυ λιγοι. Πολυ επικινδυνοι ομως...σωστος σε αυτο που λες και συμφωνω , ομως δεν λεω για τα καινουργια λεωφορεια που καλα κανουν και ειναι γρηγορα και ασφαλη , εγω μηλαω για τα παλια που στην Ελλαδα αποτελουν την πλειονοτητα και οπως ολοι ξερουμε ειναι και κακοσυντηρημενα (υπαρχουν και εξαιρεσεις) πχ αλλο να πηγαινεις με 110 με ενα καινουργιο starliner και αλλο με ενα παναρχαιο neoplan της δεκαετιας του 80 χωρις abs κτλ που πετυχα πριν δυο ημερες στο δρομο , να φανταστεις με κλειστα παραθυρα και ακουγα τη μηχανη να ζοριζεται στο οριο για να βγαλει τετοια ταχυτητα + του οτι οι εξατμησεις πετουσαν πισω μαυριλα λες και ηταν καμιναδα βιομηχανιας
-ερωτηση για τον κοφτη , εγω νομιζα οτι ηταν στα 120 και οχι στα 100 (τα λεωφορεια που αναφερω τα εχω δει να πηγαινουν με πανω απο 110 , μηπως ειναι παρανομα?) -
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
bill για το θεμα με τη φασαρια ΙΣΩΣ να εχεις δικαιο, αλλα με εχουνε σκασει , οταν εφτιαξα λογαριασμο στο φορουμ νομιζα οτι θα βρω ατομα που θα εχουμε κατι κοινο δηλαδη αγαπη για τα αμαξια....
Εμ έτσι εξηγήται.... Εδώ μας αρέσουν κατα προτεραιότητα τα αυτοκίνητα, για αμάξια, κάρα, αραμπάδες κλπ εδω:
http://www.ponyandcarriage.co.uk/horse- ... -blogs.htm
γραψε οτι θεσ, το ποστ μου ειχε και συνεχεια στο οποιο ελεγα τη γνωμη μου για πολλους απο εσας, αλλα οπως και αλλες αναφορες μου επεσαν θυμα της λογοκρισιας
-
Πάλι τα καλά τα έχασα ... Ρε μιλάτε ... Στείλτε κανένα πμ
-
Ακαταλληλο για σχιζοφρενείς ...
Φυγε απο αυτο το τοπικό!!! -
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
πιστευω σου κορναρε για να κανεις ακρη και να φυγει οσο το δυνατον πιο γρηγορα απο το μονοδρομο μην τον τσακωσουν η τον κλεισει αμαξι που ερχετε κανονικα.Τι λες ρε μεγαλε, σοβαρα? Απο που κ ως που ρε ΠΡΟΒΑΤΟ εχεις μαθει οτι εχεις δικαιωμα να περπατας στο δρομο κ το παιζεις κ τοσο γαμαουα τυπος που θα το επιβαλλεις κ με το ζορι?
Οπως νομιζεις, αν δεν θες να φευγεις απο το δρομο μονος σου, θα φευγεις με το ζορι. Παιξε chicken με οχημα, να δουμε ποιος θα κερδισει.
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Πάλι τα καλά τα έχασα ... Ρε μιλάτε ... Στείλτε κανένα πμΑυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πάλι τα καλά τα έχασα ... Ρε μιλάτε ... Στείλτε κανένα πμ
Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.
Να διαβαζετε ολα τα θεματα κυριοι.Μασημενη τροφη θελετε;
-
Σύντεκνοι χαραρώστε ρε μην τρελαίνεστε νέοι άνθρωποι. Θ κάνετε ρυτίδες νωρίς με τόσα νεύρα αμαρτία δεν είναι?
-
σωστος σε αυτο που λες και συμφωνω , ομως δεν λεω για τα καινουργια λεωφορεια που καλα κανουν και ειναι γρηγορα και ασφαλη , εγω μηλαω για τα παλια που στην Ελλαδα αποτελουν την πλειονοτητα και οπως ολοι ξερουμε ειναι και κακοσυντηρημενα (υπαρχουν και εξαιρεσεις) πχ αλλο να πηγαινεις με 110 με ενα καινουργιο starliner και αλλο με ενα παναρχαιο neoplan της δεκαετιας του 80 χωρις abs κτλ που πετυχα πριν δυο ημερες στο δρομο , να φανταστεις με κλειστα παραθυρα και ακουγα τη μηχανη να ζοριζεται στο οριο για να βγαλει τετοια ταχυτητα + του οτι οι εξατμησεις πετουσαν πισω μαυριλα λες και ηταν καμιναδα βιομηχανιας
-ερωτηση για τον κοφτη , εγω νομιζα οτι ηταν στα 120 και οχι στα 100 (τα λεωφορεια που αναφερω τα εχω δει να πηγαινουν με πανω απο 110 , μηπως ειναι παρανομα?)Βλαση, δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα...
Για αρχη το Neoplan που αναφερεις δεν ειναι τοσο παλιο, το παλαιοτερο αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα ειναι του 1991 (με εξαιρεση καποια σχολων οδηγων και εργοστασιων) και εχει ABS. Η λειτουργια βεβαια των συστηματων αυτων στα βαρεα επαγγελματικα της εποχης ειναι ενα θεμα απο μονο του. Τωρα για να το αναλυσουμε λιγακι, αν το κοντερ σου ηταν στα 110 τοτε υπολογισε την ταχυτητα του λεωφορειου στα 95-100. Αυτο αν υποθεσουμε οτι το αυτοκινητο σου ηταν με καποιο τροπο δεμενο με το λεωφορειο και ακολουθουσε αμεσα τις μεταβολες της ταχυτητας του. Απο το σφαλμα του ταχυμετρου κοψε αμεσα 10χαω. Αλλα υπαρχει και κατι ακομη... Ακομα και αν νομιζεις οτι το ακολουθεις με σταθερη ταχυτητα, αυτο δεν συμβαινει παντα - παρατηρησε την αποσταση αναμεσα σας η οποια σπανια ειναι σταθερη. Επισης ειναι αδυνατο να ζοριζεται στο οριο σε αυτες τις ταχυτητες. Για λογους οικονομιας το γραναζωμα του διαφορικου και του σαζμαν ειναι τετοιο ωστε στον κοφτη να ειναι στην πρασινη ζωνη του στροφομετρου, συνηθως (και αναλογως τυπου) στις 1400-1800 στροφες. Με τα κοκκινα στις 2200+ λοιπον καταλαβαινεις οτι ειχε μεγαλα περιθωρια παραπανω. Εκτος αν η ταχυτητα του ηταν μεγαλυτερη, ή αν ηταν καποια ανηφορα και ανεβαινε με μια ταχυτητα 'κατω' (που και παλι θα γυριζε γυρω στις 1900-2000). Για το ντουμανι δεν σχολιαζω κατι, 'ανοιχτα πετρελαια' προφανως... Αλλα μην περιμενεις να ειναι και ακαπνο ενα αυτοκινητο με πανω απο 1.000.000 χιλιομετρα και προδιαγραφων καυσαεριων εκεινης της εποχης.
Για τον κοφτη τωρα, συνηθως ειναι καλιμπραρισμενος στα 102-107 χαω. Στα δε καινουργια (απο 2007 και μετα) αυστηρα 99. Βεβαια παρακαμπτεται αλλα λαβε υποψη σου αυτο που σου γραφω παραπανω για την ταχυτητα.
Πιστευω να σε καλυψα.
-
-
Καρφωσε Π χωρις να εχει παρει αδεια?? Τον ξεσκισες ΧΘΕΣ!
-
παρε την τροχαια και κανε καταγκελια
-
Kαταγγελια να του παρουν και τα σωβρακα, εαν εχει βεβαια κανενα καθαρο αυτο το υποκαταστατο ανθρωπου.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]