-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μέσα σε 3 μέρες έχω δει 4 (!) αυτοκίνητα να κινούνται με τον τροχό ανάγκης στον μπροστά άξονα.Το περιεργο ειναι η συχνοτητα?
-
Και τα δύο.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μέσα σε 3 μέρες έχω δει 4 (!) αυτοκίνητα να κινούνται με τον τροχό ανάγκης στον μπροστά άξονα.και; αυτό τους κάνει ζώα; Ζώα θα είναι άμα τρέχουν και ξεπερνούν το όριο αντοχής του ελαστικού, σε διαφορετική κατάσταση κάνουν υπομονή μέχρι να μαζέψουν λεφτά να πάρουν κανονικό ελαστικό. Και γω βλέπω τελευταία
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Μέσα σε 3 μέρες έχω δει 4 (!) αυτοκίνητα να κινούνται με τον τροχό ανάγκης στον μπροστά άξονα.
και; αυτό τους κάνει ζώα; Ζώα θα είναι άμα τρέχουν και ξεπερνούν το όριο αντοχής του ελαστικού, σε διαφορετική κατάσταση κάνουν υπομονή μέχρι να μαζέψουν λεφτά να πάρουν κανονικό ελαστικό. Και γω βλέπω τελευταία
Σε αυτη τη περιπτωση μπορει να ισχυουν δυο πραγματα, η πραγματι τους ετυχε το προβλημα και θα το φτιαξουν αμμεσα σε ενα βουλκανιζατερ, η θα πρεπει να μαζεψουν τα χρηματα... στην τελευταια περιπτωση το σωστο ειναι να βαλουν ενα τροχο κανονικο απο τους πισω... μπροστα.. και τη βοηθητικη πισω.... ωστε να ειναι σωστοι σε στροφες και φρεναρισματα, στην τελευταια αυτη περιπτωση αν δεν το κανουν ειναι λιγο ζωα γιατι παιρνουν ρισκο... κυκλοφοροντας με λαθος τροχο μπροστα ενω μπορουν να αποφυγουν τις συνεπειες αυτες.....
-
Αλλος λογο χρημάτων αλλος λογο βαρεμάρας και αλλος λογο φόρτου εργασίας (σπίτι-δουλειά).Σε καθε περίπτωση δεν δικαιολογήται να κυκλοφορεί κανενας με την ρεζερβα ασφαλείας ανέμελα.
-
Κ που ξερετε ρε παιδια οτι κυκλοφορει με την ρεζερβα ασφαλειας επι μονιμου βασεως κ οχι επειδη του ετυχε λαστιχο (ή επειδη του ετυχε λαστιχο κ δεν παει να φτιαξει/βαλει ενα λαστιχο)?
Κ εγω εχει τυχει να σκισω λαστιχο Παρασκευη βραδυ κ να κυκλοφορω επι 3 μερες με την ασφαλειας.
-
Καθημερινή τους πέτυχα, μεσοβδόμαδα, δυσκολεύομαι να πιστεψω οτι δεν πρόλαβαν. Τον έναν μάλιστα τον πέτυχα ξανά σήμερα κοντά στο Δαφνί, να κατεβαίνει την εθνική. Τον ξεχώρισα από τα καγκουροσπόιλέρ του.
Ζώο σε καθιστά το οτι δεν το έβαλες πίσω. Για 'μένα μεγάλο έγκλημα. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μέσα σε 3 μέρες έχω δει 4 (!) αυτοκίνητα να κινούνται με τον τροχό ανάγκης στον μπροστά άξονα.Τι να κάνουν οι καημένοι!
Αν είχαν επιλέξει την νεοσυσταθείσα παντός καιρού και συνθηκών 'οδική 4ΤΦΒΕ' όχι μόνο θα είχαν αλλαγμένο ελαστικό αλλά και αλλαγή εμπρος πίσω για καλύτερη και ανετότερη συνέχεια της διαδρομής τους!!!
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=11&t=47914&start=150#p2225687 -
'Ποδηλατοδρομος' (...) στη Ν.Ερυθραία.
Money well spent. -
Αν βρεθεί τώρα κανένας μάγκας freestyler, αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει τον ποδηλατόδρομο με το bmx του κανονικά και με το νόμο, υπάρχει περίπτωση να του κάνουν τίποτα?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Καθημερινή τους πέτυχα, μεσοβδόμαδα, δυσκολεύομαι να πιστεψω οτι δεν πρόλαβαν. Τον έναν μάλιστα τον πέτυχα ξανά σήμερα κοντά στο Δαφνί, να κατεβαίνει την εθνική. Τον ξεχώρισα από τα καγκουροσπόιλέρ του.
Ζώο σε καθιστά το οτι δεν το έβαλες πίσω. Για 'μένα μεγάλο έγκλημα.Ειμαι κι εγω ζωο που εβαλα τη ροδα ποδηλατου μπροστα και πηγαινα μεχρι 70 λοιπον..
Σιγα μη σηκωσω το αυτοκινητο με τον αστειο γρυλο και κανω τραμπες στα ελαστικα..
Ενα σηκωμα στα γρηγορα και αλλαγη ταχυτητας f1 και φυγαμε
Στα 20 χλμ που εκανα μεσα στη αθηνα δεν ειχα το παραμικρο προβλημα παντως παρα το βαρος του αυτοκινητου ειδικα μπροστα
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Ο γρύλος του αυτοκινήτου σου γι' αυτό είναι φτιαγμένος, όσο αστείος κι αν σου φαίνεται: για να το σηκώνει. Για να το αλλάξεις το λάστιχο, δε σήκωσες το αυτοκίνητο έτσι κι αλλιώς? Ο έξτρα κόπος θα ήταν να ξεβιδώσεις και να βιδώσεις άλλα 4 (ή 5μπούλονος είσαι?) μπουλόνια. Επειδή βαρέθηκες, προτίμησες να κάνεις 20 χιλιόμετρα με τον τροχό ποδηλάτου μπροστά. Πες μου τώρα οτι είχες και αξιοπρέπες φρενάρισμα από τα 70 χ.α.ω. αν σου πεταγόταν κάποιος πεζός (πράγμα σπάνιο στην Αθήνα).
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ζώο σε καθιστά το οτι δεν το έβαλες πίσω. Για 'μένα μεγάλο έγκλημα.1ον) Αν εχεις λαστιχο 205-50-17, τοτε μπορει να κανεις κ μια εβδομαδα να βρεις...
2ον) Οταν μου δειξεις καποιο manual αυτοκινητου ή καποια ρεζερβα ασφαλειας που να λεει 'μην χρησιμοποιειτε στον μπροστα αξονα', τοτε θα σε ακουσω. Μεχρι τοτε,
Ο γρύλος του αυτοκινήτου σου γι' αυτό είναι φτιαγμένος, όσο αστείος κι αν σου φαίνεται: για να το σηκώνει. Για να το αλλάξεις το λάστιχο, δε σήκωσες το αυτοκίνητο έτσι κι αλλιώς? Ο έξτρα κόπος θα ήταν να ξεβιδώσεις και να βιδώσεις άλλα 4 (ή 5μπούλονος είσαι?) μπουλόνια. Επειδή βαρέθηκες, προτίμησες να κάνεις 20 χιλιόμετρα με τον τροχό ποδηλάτου μπροστά. Πες μου τώρα οτι είχες και αξιοπρέπες φρενάρισμα από τα 70 χ.α.ω. αν σου πεταγόταν κάποιος πεζός (πράγμα σπάνιο στην Αθήνα).
Ξερεις πολλους γρυλους που να μπορουν να σηκωσουν το αυτοκινητο κ απο τις δυο ροδες της ιδιας πλευρας? Ειδικα απο την στιγμη που τα σημεια του γρυλου στο αμαξωμα ειναι συνηθως προς τα εμπρος ή προς τα πισω κ ΟΧΙ στην μεση του αμαξωματος? Γιατι εγω κ στα 6 αυτοκινητα που εχουν περασει απο τα χερια μου, εχω δει οτι αυτο ειναι αδυνατον.
-
Με υστερούντες ή ημιακαμπτο γίνεται πάντως σίγουρα.
Sent from my Tab using a pigeon.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ζώο σε καθιστά το οτι δεν το έβαλες πίσω. Για 'μένα μεγάλο έγκλημα.1ον) Αν εχεις λαστιχο 205-50-17, τοτε μπορει να κανεις κ μια εβδομαδα να βρεις...
2ον) Οταν μου δειξεις καποιο manual αυτοκινητου ή καποια ρεζερβα ασφαλειας που να λεει 'μην χρησιμοποιειτε στον μπροστα αξονα', τοτε θα σε ακουσω. Μεχρι τοτε,
Άλλο το γράμμα του νόμου και άλλη η ουσία. Πχ, το γράμμα του νόμου ανέχεται πέλμα 2 χιλιοστά. Για οδήγα με 2 χιλιοστά πέλμα σε ελληνικό βρεγμένο δρόμο. 'Οσο για τη διάσταση... ε, δεν μας ειπες και καμια σπάνια, υπάρχουν και χειρότερες. Και βεβαίως υπάρχουν και λύσεις που μπορεί να σου δώσει προσωρινά ο λαστιχάς σου, όπως να σου δανείσει ένα μεταχειρισμένο (εύκολα βρίσκει και σε καλή κατάσταση κιόλας), μέχρι να έρθει το καινούριο που έχεις παραγγείλει. Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν, λύσεις όμως υπάρχουν.
Ξερεις πολλους γρυλους που να μπορουν να σηκωσουν το αυτοκινητο κ απο τις δυο ροδες της ιδιας πλευρας? Ειδικα απο την στιγμη που τα σημεια του γρυλου στο αμαξωμα ειναι συνηθως προς τα εμπρος ή προς τα πισω κ ΟΧΙ στην μεση του αμαξωματος? Γιατι εγω κ στα 6 αυτοκινητα που εχουν περασει απο τα χερια μου, εχω δει οτι αυτο ειναι αδυνατον.
Ναι, στο δικό μου σηκώνεται ολόκληρη η πλευρά. Όπως και σε άλλα με μικρό μεταξόνιο που έχω δει. Ε, ούτε το c2, ούτε το a3 του Κιούση έχουν κανένα γαϊδουρινό μεταξόνιο, απ' οτι ξέρω.
-
Δεν καταλαβες. Εγω απο οσο εχω δει, δεν αντεχουν οι γρυλοι το βαρος ολοκληρης της πλευρας του αυτοκινητου. Ουτε μπορουν να σηκωσουν σε τετοιο υψος ωστε να ειναι ο γρυλος στο μπροστα μερος κ να σηκωθει κ το πισω.
205-50-17 κ βρισκεις ευκολα? χμμμμ.
-
Το c2 εχει κανονικη ρεζερβα με ζαντα στις διαστασεις των υπολοιπων , στο αλλο θα μου επιανε ολο το χωρο αποσκευων
Οσο για το φρεναρισμα μεχρι τα 50 που εκανα δοκιμαστικα κατι τσαρουχια φρεναρε μια χαρα , εστριβε καλα ακομα και σε γλιστερες ανηφορες (βοηθουσε βεβαια και η 4κινηση για να μη σπιναρω)
Τη ρεζερβα μπορεις να τη βαλεις πισω με ασφαλεια αν σηκωσεις το αυτοκινητο 2 φορες , βαλεις τη ρεζερβα πισω στο καλο λαστιχο και μετα το κανεις τραμπα με το εμπρος δε θα δοκιμαζα ποτε να σηκωσω αυτοκινητο στις 2 ροδες απο τη μια πλευρα ειδικα αν αυτο ειναι 1.5 τονο , αλλα και παλι δεν εχει νοημα κατι τετοιο, γιατι παραδοξως πηγαινε μια χαρα
Φυσικα πηγαινα σαν παπια, αλλα αυτο σημαινει να μην εισαι απροσαρμοστος
Αν πηγαινα με 150 τοτε θα μπορουσες να πεις οτι ειμαι ζωο, αλλα οσο κανω αυτο που εχει προβλεψει ο κατασκευαστης δε βρισκω το λογο
(Μαλιστα δεν πλησιασα καν τα 80 χλμ που μου επιτρεπει ο κατασκευαστης συνηθως στα 50-60 δεξια λωριδα ημουν.. )Επισης την εχω δανεισει σε ττ με 19αρες που εσκισε το εμπρος λαστιχο και ειχε μονο το χαζοκιτ ( η ρεζερβα μου ειναι 18') και παλι δεν υπηρχε θεμα για τα λιγα χλμ που εκανε μεχρι το σπιτι της η κοπελα και την επομένη μεχρι το λαστιχα, ο οποιος της εδωσε μτχ 17αρια ζαντολαστιχα για καμια βδομαδα μεχρι να ερθει το γιγαντιο λαστιχο φορτηγου
(245 πελμα νομιζω οτι ειχε..)Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Για να μην το κουραζουμε εαν το παθεις σε μπροστινο φυσικα θα βαλεις τη ρεζερβα στο μπροστινο και θα ψαξεις να βρεις λαστιχα... εαν εχει και εχεις και λεφτα το αντικαθιστας εαν δεν εχει... τοτε του λες αφου εισαι εκει ηδη να σου σκαντζαρει τα λαιστιαχα.... για να βαλει πισω τη ρεζερβα.. Τα οχηματα που προβλεπουν το σηκωμα ολης της πλευρας εχουν την υποδοχη για γρυλλο περιπου στη μεση, και ο γρυλλος που σου δινουν μπορει να το κανει....
-
Απλά νομίζω η συζήτηση είναι εκτός θέματος: το να βάλεις τη ρεζέρβα ανάγκης μπροστά, εφ΄όσον μάλιστα δεν απαγορεύεται από το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου, δεν σε κάνει ζώον, πόσο δε μάλλον που δεν ξέρουμε αν αυτός που βλέπουμε στο δρόμο την έβαλε πριν 5 λεπτά ή πριν 1 εβδομάδα. Καλό είναι αν μπορείς να τη βάλεις πίσω αλλά μέχρι εκεί...
-
Το ξαναλέω, βάσει ΚΟΚ δεν είσαι ζώον αν κυκλοφορείς με 2 mm πέλμα. Στην πράξη όμως...
Επίσης το ξαναλέω, τη μια από τις 4 περιπτώσεις την είδα 5 μέρες μετά να κυκλοφορεί ακομα με τη ποδηλατορεζέρβα μπροστά και μάλιστα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, στην αριστερή λωρίδα.Μπορεί όντως κάποια αυτοκινητα να μην μπορεί ο γρύλος να τα σηκώσει τελείως (δε θυμάμαι πάντως πολλές τέτοιες περιπτώσεις), αυτό όμως δε σημαίνει οτι δεν μπορείς να κάνεις μια στάση 5 λεπτά σε ενα βουλκανιζατερ να σου κάνουν ένα μπρος-πίσω. Τίποτα δε θα σου ζητήσουν γι' αυτό, άρα ούτε θέμα κόστους υπάρχει.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]