-
Αλλος πλακατζης εδω. Για πες μας εσυ ποιος λεει οτι για παρκαρισμα βγαζουμε φλας, κ ποσοι στην Ελλαδα παρκαρουν ετσι.
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
edit mod ) Εγώ οδηγώ αυτοκίνητο...Ε ενταξει, πες μας οτι εισαι κομπλεξικος να καταλαβουμε τι φρουτο εχουμε απεναντι μας...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αλλος πλακατζης εδω. Για πες μας εσυ ποιος λεει οτι για παρκαρισμα βγαζουμε φλας, κ ποσοι στην Ελλαδα παρκαρουν ετσι.Τι πλακατζής ρε φίλε, ΦΛΑΣ βγάζουμε. Ξαναδές τον ΚΟΚ τι λέει.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Βασίλη ζούμε για να σ'ακούμε
-
Το σωστό, σωστό!
Κι εγώ alarm ανάβω, γιατί αν δεν το κάνω, ο πίσω θα κολλήσει πίσω μου εμποδίζοντάς με να κάνω τη μανούβρα.
Με το alarm τους λες 'ΣΤΟΠ! ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΩ!' ή 'ΣΤΟΠ! ΚΟΛΛΗΣΕ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ!!!'. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σταματήσει ο πίσω. Και τι έγινε; Μήπως στη δεύτερη περίπτωση θα έρθει να με βοηθήσει να το φτιάξω; -
το σωστό είναι το φλας, από κει και πέρα κάνουμε ό,τι μας έρθει την τελευταία στιγμή. αν υπάρχει χώρος από πίσω τότε φλασάκι, αν κολλητά τότε αλαρμ.
ζώα οι μανάδες που δεν κατεβάζουν εγκαίρως τα μαμόθρεφτά τους στο δρόμο να περιμένουν το σχολικό με αποτέλεσμα οι οδηγοί τους να κορνάρουν. Καθημερινό φαινόμενο
-
Τελικά συμφωνούμε πως απλά δε γίνεται να παρκάρεις με φλας;
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Αλλος πλακατζης εδω. Για πες μας εσυ ποιος λεει οτι για παρκαρισμα βγαζουμε φλας, κ ποσοι στην Ελλαδα παρκαρουν ετσι.
Τι πλακατζής ρε φίλε, ΦΛΑΣ βγάζουμε. Ξαναδές τον ΚΟΚ τι λέει.
Ωραια. Μπορεις σε παρακαλω να μου το δειξεις εσυ, γιατι δεν το βρισκω?
Απο κει κ περα οταν σχεδον ολη η Ελλαδα παρκαρει με αλαρμ, κ εγω αυτο θα κανω, για να εχω το επιθυμητο αποτελεσμα (=να καταλαβει ο απο πισω οτι θα σταματησω μπροστα του για να παρκαρω κ οχι οτι στριβω).
-
Κι εγώ θυμάμαι τον δάσκαλο να μου λέει ότι το νόμιμο είναι το φλας και ότι θα εξεταστώ σ'αυτό, αλλά κανονικά χρησιμοποιούμε τα αλάρμ.
Αποκλείεται τόσοι δάσκαλοι να έκαναν λάθος.
Πρακτικά πάντως, το φλας είναι επικίνδυνο, με τους ρυθμούς που κινούμαστε στην Ελλάδα, με το πρόβλημα παρκαρίσματος που έχουμε κλπ.
Ούτως ή άλλως, το φλας είναι 'αντικανονικό' για τη συνήθη στάθμευση με όπισθεν που κάνουμε.
Φλας ανάβουμε όταν πρόκειται να κάνουμε ελιγμό για να δείξουμε πρόθεση κίνησης όπως κινούμαστε προς τα εμπρός. Εφόσον στο παρκάρισμα ακινητοποιούμε το όχημα και κάνουμε όπισθεν, το δεξί (πχ) φλας γιατί να το χρησιμοποιήσουμε;
Αν ήταν να παρκάρουμε όπως στις αμερικάνικες ταινίες, που όπως κινούνται απλά ελίσσονται δεξιά και παρκάρουν με τη μούρη γιατί έχουν χώρο για νταλίκα, το φλας ταιριάζει, γιατι κινείσαι δεξιότερα προς το πεζοδρόμιο.Προσωπικά ούτε που το σκέφτομαι να ανάψω φλας. Αλάρμ πάντα, και κόβω στη μέση της θέσης που θέλω να παρκάρω για να σταματήσω τον από πίσω μου από το να μου κολλήσει.
Επίσης, ανάβω πάντα αλάρμ όποτε κινούμαι με όπισθεν (σε στενό, ή σε μέρος που πάρκαρα με τη μούρη).
Δεν έχω καμία όρεξη να μου καρφωθεί κάποιος από πίσω επειδή δεν κατάλαβε οτι κάνω όπισθεν. -
στο αντιθετο του παω να παρκαρω...παω να ξεκινησω....
ζωα....με αντιδραση κατσαριδας...
πριν καν φτασουν τα πρασινα φωτονια απο τον σηματοδοτη στο ματι εχουν ηδη κορναρει..... -
Διευκρίνηση, δεν είναι πράσινα τα φωτόνια, το μήκος κύματος είναι που κάνει το φανάρι να φαίνεται πράσινο.
-
Εγώ δε βγάζω μόνο αλάρμ, αλλά σχεδόν σταματάω πριν έρθω παράλληλα με τη θέση που θέλω να παρακάρω για το καταλάβει ο 'πίσω'.
Το σωστό όμως είναι όντως το φλας.
-
Ρε παιδιά λογική(δυστυχώς ή ευτυχώς). Φλάς αριστερό ή δεξί στην οδό για να παρκάρεις ναι. Αλλά καλό είναι να πηγαίνεις λίγο πιο σιγά. Ξέρετε πόσες φορές ενώ έβγαλα φλάς για να παρκάρω και ο από πίσω κολλούσε με αποτέλεσμα να κάνει όπισθεν για να συνεχίσω? Συνεχίζω να βγάζω φλας αλλά ανάλογα με περίσταση πχ όπως λέει και o kacey (για στροφή) ανάβουμε αλάρμ. Ρε παιδιά, σιγά το θέμα δλδ. Το θέμα είναι να προειδοποιήσεις τον άλλο ή και τούμπαλιν(..). Χειρότερο θεωρώ να στρίβει κάποιος και να αλλάζει πορεία χωρίς φλας παρά στο εαν ανάβει φλας ή αλάαρμ στο παρκάρισμα.
Α και μία ερώτηση. Εσείς βοηθάτε το βράδυ αυτόν που είναι να παρκάρει μπροστά σας κατεβάζοντας τη σκάλα των φώτων (στη μεσαία) ?
-
Το σωστό είναι να δώσουμε στον άλλον να καταλάβει την πρόθεσή μας να σταματήσουμε και να παρκάρουμε. Κατά την άποψή μου, ο πιο σίγουρος τρόπος είναι τα αλάρμ, αλλά αν ήξερα ότι ο πίσω δεν θα καταλάβαινε ούτε με αυτά, τότε θα έβγαζα χέρια έξω, θα έριχνα πυροτεχνήματα ή ό,τι άλλο θεωρούσα σκόπιμο για να αποφύγω την σύγκρουση. Αυτό δεν με κάνει ζώο σε καμία περίπτωση (ε, ίσως στα πυροτεχνήματα λίγο .... ) και δεν πιστεύω ότι θα έτρωγα ποινή για αντικανονική χρήση αλάρμ. Ενδεχομένως άλλωστε, η διάταξη του ΚΟΚ που προβλέπει μόνο την χρήση φλας για το παρκάρισμα, να έχει ξεμείνει από την εποχή που τα αυτοκίνητα δεν διέθεταν αλάρμ.
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Α και μία ερώτηση. Εσείς βοηθάτε το βράδυ αυτόν που είναι να παρκάρει μπροστά σας κατεβάζοντας τη σκάλα των φώτων (στη μεσαία) ?
Ναι
Εδώ που βρίσκομαι όλοι βγάζουν φλάς για να παρκάρουν. Τα hazard ελληνιστί αλάρμ είναι για την χρήση που λέει το όνομα τους. Τα Χριστούγεννα που ήμουν Ελλάδα ξεχάστηκα και έβγαλα φλας αντί για αλάρμ. Δεν θα πώ τι έκανε αυτός που ερχόταν απο πίσω μου και ας ήταν καμιά 100 μέτρα μακριά όταν σταμάτησα. Είπα και συγνώμη γιατί η φάση είναι σαν να εξηγείς σε κυκλικό κόμβο πως όταν ο εισερχόμενος έχει Stop πρέπει να σταματάει -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εγώ δε βγάζω μόνο αλάρμ, αλλά σχεδόν σταματάω πριν έρθω παράλληλα με τη θέση που θέλω να παρακάρω για το καταλάβει ο 'πίσω'.Το σωστό όμως είναι όντως το φλας.
+1 ειδικά στο σταμάτημα δίπλα στη θέση για να καταλάβει ο πίσω πως ' ΕΔΩ θα παρκάρω μη κολλήσεις'
-
Χτες το απογευμα στην Π.Ραλλη αναβει το κοκκινο στο φαναρι του ΟΑΣΑ και σταματαμε ολοι κανονικα (εγω με μηχανη).
Ξαφνικα απο την δεξια λωριδα (και αφου το φαναρι ειχε κοκκινησει για καμια δεκαρια δευτ/τα), νεαρα δεσποινιδα ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ, κατασφαζει το κοκκινο και περναει αερα λες και περνουσε απο διοδια με σηκωμενη τη μπαρα.
Την ιδια στιγμη, αναβει πρασινο για να στρειψεις αριστερα απο το αντιθετο ρευμα, και οδηγος με φορτηγακι ξεκιναει κανονικα να στριψει. Η πλαγιομετωπικη αποφευγεται την τελευταια στιγμη αφου το φογρηγακι φρεναρε μισο μετρο απο την λαμαρινα του Clio, με την γκομενα να συνεχιζει ακαθεκτη σαν να μην τρεχει τιποτα.
Θαυμασα την ψυχραιμια του οδηγου του φορτηγου και ακομα απορω πως αντεξε και δεν την αρχισε στα μπινελικια παρακατω.
Προλαβα το Clio στο φαναρι στο Κηφισσο και η κοπελια ακομα μιλουσε στο κινητο... -
@SG27: Αν η πολιτεία αποφάσιζε να εφαρμόσει τον νόμο και επέβαλε τα πρόστιμα στους μισούς,όχι σε όλους,που οδηγούν με το κινητό στο χέρι και φαίνονται οτι ειναι βυθισμέεενοι στην κουβεντούλα τους, θα έλυνε το προβλημα ρευστότητας των κρατικών ταμείων.
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Πάντα. Δεν θεωρώ οτι ενοχλούν, αλλά τα σβήνω για να μην αγχώνεται ο οδηγός που παρκάρει 'περιμένει κόσμος' κλπ κλπ.
-
Οταν παρκάρεις στην αριστερή πλευρά ( μονοδρόμου προφανώς) και πρεπει να γυρίσεις όλον τον κορμό κανονικά κι οχι από καθρέφτες , είναι πολύ ενοχλητικά, ιδιαίτερα από κάποιους οδηγούς που εχουν τέρμα πάνω ρυθμισμενους προβολείς, αναμμένα τα ομίχλης και δεν συμμαζεύεται.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]