-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Παππους (ανω των 70 χαλαρα) με τιγκαρισμενη Mercedes C180 στην ΕΟ,κινουμενος στην αριστερη λωριδα με 160+,προσπερνα ενα λεωφορειο,και για αγνωστο λογο χανει για λιγο τον ελεγχο,και πεφτει ο εμπρος τροχος στη λωριδα αναμεσα στο διαχωριστικο τοιχειο και την ασφαλτο,(περιπου 20 ποντοι),με αποτελεσμα να κανει μερικες πολυ ασχημες μανουβρες,και παρατριχα δεν εσκασε πανω στο τοιχειο.
Το ευτυχημα,ειναι οτι ο παππους βρηκε τον ελεγχο,και δεν σκοτωσε τους συνεπιβατες πιθανον και εμας,που ειμασταν ακριβως πισω του,στα +/- 20 μετρα.
Το δυστυχημα...ειναι οτι εκσφενδονιστηκαν χαλικια πανω στο δικο μας αυτοκινητο...
Μετα τα κλασσικα μπιπ μπιπ μπιπ,ο παππους συνεχισε αταραχος το ταξιδι του εκει στα 160-170χλμ...
Σταματαω αμεσως να δω αν εγινε ζημια,αλλα επειδη το αυτοκινητο ηταν ηδη βρωμικο,δεν ειδα τπτ...
Σημερα που ελπυνα το αυτοκινητο,ειδα καμια δεκαρια σημαδακια στο καπω-φτερο-φαναρι και επαθα το εγκεφαλικοΗ μακακια μου,δεν σταματησα (αν σταματουσε)τον παππου επιτοπου,να , κρατησα ομως τον αριθμο του...
Το πλεον ευκολο ειναι να βρω τον παππου,(που μαλλον δεν καταλαβε τη ζημια προξενησε),στην ουτοπικη περιπτωση που παραδεχτει,και κανει ας πουμε μια φιλικη δηλωση στην ασφαλιστικη του,καλυπτει τετοια ζημια?
αυτο που εχω ακουσει σε τηλεοπτικη εκπομπη αυτοκινητου και το θυμαμαι πολυ καλα, ειναι οτι το αυτοκινητο που θα πατησει πετρα η' αλλο αντικειμενο και το εκσφενδονισει με αποτελεσμα να προκαλεσει ζημια σε αλλο οχημα, ειναι υπαιτιο και πρεπει να αποζημιωσει.
-
nteminio
Ποιος το ειπε αυτο? Το θεμα δεν ειναι τι λεει καποιος σε μια εκπομπη αυτοκινητου (ή εμεις εδω μεσα), αλλα
α) η νομοθεσια (που στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν υπαρχει)
β) ο δικαστης που ερμηνευει τη νομοθεσια κ αποφασιζει.Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αυτα βεβαια ειναι αποψη μου, αλλα αν ημουν οδηγος αυτοκινητου που πατησε πετρα στο δρομο που προσγειωθηκε σε αμαξι, δεν θα δεχομουν ποτε οτι εχω ευθυνη γιατι πολυ απλα δεν εκανα τιποτα αλλο/παρανομο/παρατυπο, απο το να οδηγαω.
το ότι δεν έχεις κάνει κάτι παράτυπο, γιατί σημαίνει πως δεν έχεις ευθύνη;
Ε? wtf?
Αν δεν εχω κανει κατι παρανομο/παρατυπο/εκτος λογικης χρησης (=εννοω οτι κανω αυτο που προβλεπεται, δηλαδη οδηγω με κανονικο τροπο το αυτοκινητο μου στο δρομο), τι ευθυνη εχω? Ειδικα απο τη στιγμη που δεν φταιει καν ο τροπος οδηγησης μου. Δεν εγινε πχ το εξης, ειμαστε σε χαλικοδρομο κ εγω κανω drift με αποτελεσμα να πεταω χαλικια στους γυρω μου, ωστε να μπορεις να υποστηριξεις οτι φταιει ο τροπος που οδηγουσα ΚΑΙ οτι δεν ηταν ο προβλεπομενος/νομιμος τροπος, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ να προκαλεσω τη ζημια.
Εγω οδηγουσα κανονικα στο δρομο, πατησα μια πετρα, κ εσκασε πανω σου. Βρες αυτον που εβαλε την πετρα εκει ή το ΥΠΕΧΩΔΕ/τοπικο δημο (υπευθυνος για τον καθαρισμο κ συντηρηση του δρομου, αναλογα με τον τυπο του δρομου) που αφησε εκει την πετρα, κ ζητα τους ευθυνη. Τι δουλεια εχω εγω?
-
Kacey,εγραψα οτι ο παππους εκανε εναν ελιγμο,διοτι αστραπιαια εχασε τον ελεγχο την ωρα που προσπερνουσε ενα λεωφορειο,πεφτει στο κομματι που δεν ειναι ασφατοστρωμενο,και εκσφενδονισε οχι ενα αλλα δεκαδες χαλικια,πανω μου...
Εχω ευθυνη διοτι ημουν κοντα του,αλλα και στα 50 μετρα να ημουν παλι ζημια θα μου εκανε...Προκαλεσε ζημια αθελα του ο ανθρωπος,τις ασφαλιστικες ομως τις πληρωνουμε για τετοια αναπαντεχα...
σσ:Το αυτοκινητο ειναι 1,5 χρονων αγρατζουνιστο.Πες οτι χτυπα ξυλα συνεβαινε σε σενα,εκτος απο την κλασσικη σου kacey αντιμετωπιση (:lol:) ,θα το αφηνες ετσι?
Λογικα θα το αφησω ετσι διοτι καμια ασφαλιστικη δε θα το δεχτει,αλλα κουβεντα να γινεται...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
nteminioΠοιος το ειπε αυτο? Το θεμα δεν ειναι τι λεει καποιος σε μια εκπομπη αυτοκινητου (ή εμεις εδω μεσα), αλλα
α) η νομοθεσια (που στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν υπαρχει)
β) ο δικαστης που ερμηνευει τη νομοθεσια κ αποφασιζει.Αυτα βεβαια ειναι αποψη μου, αλλα αν ημουν οδηγος αυτοκινητου που πατησε πετρα στο δρομο που προσγειωθηκε σε αμαξι, δεν θα δεχομουν ποτε οτι εχω ευθυνη γιατι πολυ απλα δεν εκανα τιποτα αλλο/παρανομο/παρατυπο, απο το να οδηγαω.
το ότι δεν έχεις κάνει κάτι παράτυπο, γιατί σημαίνει πως δεν έχεις ευθύνη;
Ε? wtf?
Αν δεν εχω κανει κατι παρανομο/παρατυπο/εκτος λογικης χρησης (=εννοω οτι κανω αυτο που προβλεπεται, δηλαδη οδηγω με κανονικο τροπο το αυτοκινητο μου στο δρομο), τι ευθυνη εχω? Ειδικα απο τη στιγμη που δεν φταιει καν ο τροπος οδηγησης μου. Δεν εγινε πχ το εξης, ειμαστε σε χαλικοδρομο κ εγω κανω drift με αποτελεσμα να πεταω χαλικια στους γυρω μου, ωστε να μπορεις να υποστηριξεις οτι φταιει ο τροπος που οδηγουσα ΚΑΙ οτι δεν ηταν ο προβλεπομενος/νομιμος τροπος, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ να προκαλεσω τη ζημια.
Εγω οδηγουσα κανονικα στο δρομο, πατησα μια πετρα, κ εσκασε πανω σου. Βρες αυτον που εβαλε την πετρα εκει ή το ΥΠΕΧΩΔΕ/τοπικο δημο (υπευθυνος για τον καθαρισμο κ συντηρηση του δρομου, αναλογα με τον τυπο του δρομου) που αφησε εκει την πετρα, κ ζητα τους ευθυνη. Τι δουλεια εχω εγω?
Αρης Σταθακης πριν αρκετα χρονια, δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι. Σαφως και για να το πει το ειχε μελετησει πρωτα.
-
Kacey,εγραψα οτι ο παππους εκανε εναν ελιγμο,διοτι αστραπιαια εχασε τον ελεγχο την ωρα που προσπερνουσε ενα λεωφορειο,πεφτει στο κομματι που δεν ειναι ασφατοστρωμενο,και εκσφενδονισε οχι ενα αλλα δεκαδες χαλικια,πανω μου...
Εχω ευθυνη διοτι ημουν κοντα του,αλλα και στα 50 μετρα να ημουν παλι ζημια θα μου εκανε...Προκαλεσε ζημια αθελα του ο ανθρωπος,τις ασφαλιστικες ομως τις πληρωνουμε για τετοια αναπαντεχα...
σσ:Το αυτοκινητο ειναι 1,5 χρονων αγρατζουνιστο.Πες οτι χτυπα ξυλα συνεβαινε σε σενα,εκτος απο την κλασσικη σου kacey αντιμετωπιση (:lol:) ,θα το αφηνες ετσι?
Λογικα θα το αφησω ετσι διοτι καμια ασφαλιστικη δε θα το δεχτει,αλλα κουβεντα να γινεται...
Η κλασσικη μου αντιμετωπιση δεν προβλεπει να ζοριζομαι (κ να ζοριζω) με καποιον που μου εκανε κατι κατα λαθος κ μετα ζητησε συγνωμη (το οποιο δεν το ξερουμε στη συγκεκριμενη περιπτωση βεβαια)...Καταλαβαιτε επιτελους τι λεω κ με ποιους εχω προβλημα.
Στο θεμα μας τωρα, να σου πω την αληθεια δεν ξερω τι θα εκανα, κ αυτο γιατι βαζεις στην εξισωση το οτι πατησε εκει που πατησε. Αλλα στην περιπτωση που καποιος παταει κατι που υπαρχει στο δρομο (που δεν θα επρεπε να υπαρχει, πχ μια πετρα) κ καταληγει πανω μου, θεωρω οτι δεν εχει ευθυνη. Αν μιλαμε για χαλικακι μαλιστα (κατι που δεν το βλεπεις καν για να το αποφυγεις), δεν θα τολμαγα να το αναφερω καν.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στο θεμα μας τωρα, να σου πω την αληθεια δεν ξερω τι θα εκανα, κ αυτο γιατι βαζεις στην εξισωση το οτι πατησε εκει που πατησε. Αλλα στην περιπτωση που καποιος παταει κατι που υπαρχει στο δρομο (που δεν θα επρεπε να υπαρχει, πχ μια πετρα) κ καταληγει πανω μου, θεωρω οτι δεν εχει ευθυνη. Αν μιλαμε για χαλικακι μαλιστα (κατι που δεν το βλεπεις καν για να το αποφυγεις), δεν θα τολμαγα να το αναφερω καν.
Ρε παλικαρε,ξεκαθαρισαμε οτι ηταν ενα ατυχημα.Δεν ειχε ευθυνη για τα χαλικια που κακως ειναι δεξια αριστερα απο φρεσκοστρωμενη ασφαλτο στην ΕΟ.Ο ανθρωπος επιτυχως ανεκτησε τον ελεγχο του οχηματος του,και για δικη μου γκαντεμια ημουν εκει στην παρουσα φαση.Ο τυπος δεν επαθε (ευτυχως τπτ),εγω ομως για να φερω το αυτοκινητο μου στην αγρατζουνιστη κατασταση που ειχε πριν,θελω χαλαρα ενα χιλιαρικο...(audi A4 allroad...),και αυτα με βαψιματα καπω-φτερο-προφυλακτηρα,ταλαιπωρια μη βαλω και τα δυο φαναρια που εχουν και αυτα σημαδια...
Η ασφαλιστικες δεν εχουν το νοημα να καλυπτουν το αναπαντεχο ατυχημα?
-
το οτι εισαι τυχερότερος κι απο τον Ρόμπαξ που δεν πήρες στο λαιμό σου άλλους ανθρώπους (τελικά πόσους κουβαλούσες?) κάθεσαι κ ανησυχείς για τα σημάδια στο καπό του πολο
το σημαντικό ειναι ότι γραφεις στο σωστό τοπικο ομως
ζωα ζωα ζωα εεε...???
εεε??? -
Αυτό με τις αποστάσεις ασφάλειας δεν έχει σχέση. Θα μπορούσε να είναι στη δεξιά λωρίδα και πάνω στην προσπέραση να του έρθουν τα πετραδάκια.
-
αν γινόταν αυτο, τότε δε θα είχε νόημα να γραφτεί στα ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ.
αλλά τώρα εχει.
ΕΔΙΤ τώρα ειδα οτι μιλάμε για Α4 ΟΛΡΟΟΥΔ
αρα τον πήγαινες καρότσα γιατί ηθελες να του δειξεις ποιος ειναι το αφεντικο
φανταζομαι παντως τον τυπάκο να συζητάει στο καφενείο 'κι εκεί που χαροπαλεύω να προσπεράσω, ειναι ενας (εδώ μπορεις να μαντέψεις τι χαρακτηρισμό θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει) που με πηγαίνει με τους προφυλακτήρες και όταν τον ειδα τρομαξα τόσο που κοντεψα να βγω απο το δρομο ' κλπ κλπ
αεροτομές και 20 ζάντες εβαλες ή σου χαλασε τα σχέδια το αναπάντεχο 1000αρικο που θα ξοδέψεις για τα φανάρια;
-
Καλά με Α4 allroad σίγουρα θα κάνει και κόντρες, θα διπλοπαρκάρει και θα περνάει με κόκκινα.
Καλά ότι θα παρκάρει σε θέσεις αναπήρων δε χρειάζεται καν συζήτηση. -
Ξαναλεω, στη δικη σου συγκεκριμενη περιπτωση, θα το σκεφτομουν κ αυτο γιατι πατησε εκτος. Στο σεναριο 'οδηγαω κ παταω μια πετρα που ειναι στο δρομο κ καταληγει πανω σου', δεν θα δεχομουν καμμια ευθυνη. Εφ'οσον η συμπεριφορα μου/τροπος οδηγησης ηταν απολυτως νομιμος κ συμβατικος, θα το αρχειοθετουσα στα 'shit happens'. Ειτε το εκανα, ειτε το παθαινα.
Σκεψου κ το αλλο: με βρισκεις πιο κατω κ μου λες το και το. Εγω επειδη ειμαι καλος ανθρωπος κ κατανοητικος, κ επειδη δεν εχω τιποτα να χασω (μια δηλωση στην ασφαλεια ειναι τσαμπα) λεω 'δε γαμιεται, ας του κανω δηλωση του ανθρωπου, τουλαχιστον μεσα στην ΑΤΥΧΙΑ ΤΟΥ να μην πληρωνει κερατιατικα, για αυτο τις εχουμε τις ασφαλειες' (οπως λες κ εσυ).
Η ασφαλιστικη φυσικα γελαει με το αιτημα κ δεν δινει τιποτα, στην οποια περιπτωση κ επειδη αφορα ενα χιλιαρικο κ οχι ενα κατοσταρικο, αποφασιζεις να το κυνηγησεις το θεμα δικαστικα. Εκει αναγκαστικα κανεις αγωγη εναντιον της ασφαλιστικης, του ιδιοκτητη και του οδηγου του οχηματος (αυτα πανε πακετο, δεν μπορεις να κανεις αγωγη μονο στην ασφαλιστικη).
Ο δικαστης αποφασιζει οτι υπαρχει ευθυνη δικια μου επειδη εγω σηκωσα την πετρα, αλλα δεν υποχρεουται η ασφαλεια να πληρωσει εσενα. Πως? Αν γινεται αυτο? Βεβαιως κ γινεται αυτο, γιατι δεν ειναι τροχαιο ατυχημα κ γιατι δεν περιλαμβανεται στην συμβαση που εχω εγω με την ασφαλιστικη εταιρια*****. Κ ξαφνικα βρισκομαι εγω με ευθυνη για τη ζημια σου (κ μαλιστα κανοντας θετικη δηλωση, εχω 'παραδεχτει' οτι θεωρω οτι φταιω) αλλα χωρις υποχρεωση της ασφαλειας να την πληρωσει = θα υποχρεωθω να σου σκασω το χιλιαρικο απο την τσεπη μου.
*****Αν δεις προσφατα συμβολαια (τελευταιων χρονων) απο ΔΙΑΦΟΡΕΣ ασφαλιστικες, θα δεις οτι στην αστικη ευθυνη γραφουν 'υποχρεουμαστε να αποζημιωσουμε τον παθοντα για τις ζημιες που επαθε απο τον πελατη μας που ωφειλονται αποκλειστικα σε προσκρουση, ανατροπη, κατακρημνιση, ταδε, ταδε , ταδε'. Αναφερουν πολυ συγκεκριμενους τυπους ατυχηματων & ζημιων δηλαδη, κ δεν δεχονται καποια αλλα ως 'τροχαια ατυχηματα' οπου φερουν ευθυνη.
-
απο περυσι πιστεύω γίνεται και ειδική μνεία για ΑΟΥΝΤΙ ΑΛΦΑΤΕΣΣΕΡΑ ΟΛΡΟΟΥΔ.
δε σε βλέπω διαβασμένο kc...
-
Εσυ τωρα τι σκαλωμα εχεις φαει?
-
εγώ για το καλο των καταναλωτων αγωνίζομαι
να μπορεί ο καθένας να ακολουθεί κατα ποδας τον μπροστινό του σε απαγορευμένες ή οχι ταχύτητες - άσχετο τελείως θα έλεγα - χωρις το άγχος αν θα δεχθεί πετραδάκια, αποτσίγαρα, σταγόνες απο τους υαλοκαθαριστήρες, φιλάκια κλπ κλπ
ασε δλδ που κάνει καλο και στην κατανάλωση. εδω και δεκαετίες που το κάνουν σε ΦΟΡΜΟΥΛΑΕΝΑ κλπ κλπ βλάκες ειναι δλδ;;
η ΑΟΥΝΤΙ εχει σαρώσει και στα ΛΕΜΑΝς, δεν το λες κ λιγο.
το αφεντικό ειναι εδω
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εσυ τωρα τι σκαλωμα εχεις φαει?Κανει αυτο που ξερει καλα...trollαρει οπως παντα σε αυτο το forum...
Ξεκολα ανθρωπακι,ουτε σε ξερω ουτε με ξερεις,για να βγαζεις ευκολα συμπερασματα...-
-
ασε εμένα να τρολολάρω και συνεχισε να γραφεις στο νήμα σου
δικαιωματικά σου ανηκει
επρεπε να το καταλάβω εξ αρχης οτι θα είχες αουντί με μεταξωτές κορδελες. ο τροπος που αντέδρασες οταν ειπα ότι ειχες γκολφάρα σε πρόδωσε
αγαπάμε αρχοντες των δρόμων
-
Joe Bar Team είσαι ναρκομανής;
-
μια απορια μονο εχω για τα χαλικια.... κατασκευαστικα δεν δικαιολογειται να υπαρχουν χαλικια πλαι στο παραπετο ασφαλειας... εκτος μονο απο υλικα που εχει μαζεψει ο αερας εκει... και οχι απο εδαφος που υπαρχει εκει... δλδ η ασφαλτος παει μεχρι το παραπετο ως εκ κατασκευης..... γιατι εχει κατασκευαστει πριν πεσει η ασφαλτος... αρα ο τροχος πατησε σε συσωρευμενο χωμα πλαι στο παραπετο....που απο κατω εχει ασφαλτο και ισως για αυτο το 'εχασε' καπως λογω της μεγαλης ταχυτητας...που πηγαινε οπως ελεχθει....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
μια απορια μονο εχω για τα χαλικια.... κατασκευαστικα δεν δικαιολογειται να υπαρχουν χαλικια πλαι στο παραπετο ασφαλειας... εκτος μονο απο υλικα που εχει μαζεψει ο αερας εκει... και οχι απο εδαφος που υπαρχει εκει... δλδ η ασφαλτος παει μεχρι το παραπετο ως εκ κατασκευης..... γιατι εχει κατασκευαστει πριν πεσει η ασφαλτος... αρα ο τροχος πατησε σε συσωρευμενο χωμα πλαι στο παραπετο....που απο κατω εχει ασφαλτο και ισως για αυτο το 'εχασε' καπως λογω της μεγαλης ταχυτητας...που πηγαινε οπως ελεχθει....Στο συγκεκριμενο σημειο (καπου μετα τη Λαρισα κατευθυνση για Αθηνα),αναμεσα στη νεα ασφαλτο και το διαχωριστικο διαζωμα εχουν αφησει (κακως),μια στενη λωριδα 10-15 εκ,η οποια δεν εχει ασφαλτοστρωθει,ειναι 5-6 εκ,πιο κατω απο το επιπεδο στης ασφαλτου,και μοιραια ολα τα χαλικια,υπολοιπα απο την ασφαλτο πεφτουν εκει μεσα.
Σαφως και δεν επρεπε να υπαρχει αυτο το κενο αναμεσα στο διαζωμα και το οδοστρωμα,εκτος αν εξυπηρετει κατι αλλο,πχ μαζευει τα νερα το χειμωνα.
Τεσπα,δεν επρεπε να υπηρχουν χαλικια σε ενα τετοιο δρομο,ουτε στην ακρη,γι αυτο υπαρχουν τα ειδικα μηχανηματα που σκουπιζουν...και γι αυτο μας περνουν τα **40€ στα διοδια **πηγαινε-ελα Θεσ/νικη-Αθηνα. -
Στο συγκεκριμενο σημειο (καπου μετα τη Λαρισα κατευθυνση για Αθηνα),αναμεσα στη νεα ασφαλτο και το διαχωριστικο διαζωμα εχουν αφησει (κακως),μια στενη λωριδα 10-15 εκ,η οποια δεν εχει ασφαλτοστρωθει,ειναι 5-6 εκ,πιο κατω απο το επιπεδο στης ασφαλτου,και μοιραια ολα τα χαλικια,υπολοιπα απο την ασφαλτο πεφτουν εκει μεσα.
Σαφως και δεν επρεπε να υπαρχει αυτο το κενο αναμεσα στο διαζωμα και το οδοστρωμα,εκτος αν εξυπηρετει κατι αλλο,πχ μαζευει τα νερα το χειμωνα.
Τεσπα,δεν επρεπε να υπηρχουν χαλικια σε ενα τετοιο δρομο,ουτε στην ακρη,γι αυτο υπαρχουν τα ειδικα μηχανηματα που σκουπιζουν...και γι αυτο μας περνουν τα **40€ στα διοδια **πηγαινε-ελα Θεσ/νικη-Αθηνα.Τα νερα της βροχης αν ειναι σε ευθεια... πανε δεξια στην ακρη λογω της επικλησης του δρομου, σε καναλι που πρεπει να υπαρχει. Αν ειναι αριστερη στροφη και εχει τσιμεντινο παραπετο, τοτε το ιδιο το παραπετο εχει ανοιγματα στο επιπεδο της ασφαλτου ωστε να περναει στη νησιδα οπου υπαρχει αποχετευτικο καναλι για αυτο το σκοπο και να μην λιμναζει. Αρα αυτο που περιγραφεις ειναι κακοτεχνια...(εστω και αν εχει γινει εκει νεα στρωση ασφαλτου για καποιο λογο). Σε καθε περιπτωση δεν πρεπει να υπαρχει δυνατοτητα ο τροχος να 'πεσει' και να εγκλωβιστει στην ασφαλτο και το τοιχειο.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]