-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με άψογη αντίδραση δε νομίζω ότι θα ερχόσουν σε τόσο δύσκολη θέση , από την άλλη βέβαια φταίει αυτός που έκανε κάτι τελείως αψυχολόγητο , φταις όμως κι εσύ που δεν κρατούσες σωστή απόσταση
Κι εσύ τελικά θα πλήρωνες σε περίπτωση στραβής
Sent from my LG-P500
Αν κοκαλώσεις το αμάξι (ή τη μηχανή) ξαφνικά στη μέση του δρόμου για να μιλήσεις στο κινητό, φυσικά και δεν θα σε πληρώσει ο πίσω που θα πέσει επάνω σου.
Ο οδηγος της μοτο μου ειπε .....κι αν επαθα κραμπα τι να έκανα.......όσο για το αν πλήρωνα νομιζω ναι.Οφείλω να εχω σωστη αποσταση και ταχυτητα.Εγω δεν ειχα τιποτε απο αυτά.Βεβαια δεν υπήρξε φρεναρισμα να δηλώσει την ταχυτητα.Το πίσω ομως πληρωνει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με άψογη αντίδραση δε νομίζω ότι θα ερχόσουν σε τόσο δύσκολη θέση , από την άλλη βέβαια φταίει αυτός που έκανε κάτι τελείως αψυχολόγητο , φταις όμως κι εσύ που δεν κρατούσες σωστή απόσταση
Sent from my LG-P500
Αν κοκαλώσεις το αμάξι (ή τη μηχανή) ξαφνικά στη μέση του δρόμου για να μιλήσεις στο κινητό, φυσικά και δεν θα σε πληρώσει ο πίσω που θα πέσει επάνω σου.
Αν καταφέρεις να το αποδείξεις , αν αυτός δεν επικαλεστεί κάποιο λόγο που το έκανε και αν αποδείξεις ότι είχες τη σωστή απόσταση
Sent from my LG-P500
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
γενικότερα, και όχι μόνο για το ποδήλατο, στην ολλανδία δεν νοείται να μην έχεις liability insurance, που να σε καλύπτει για ζημιές σε τρίτους, απ το να ρίξεις κρασί στο χαλί σε ένα παρτυ που σε κάλεσαν, μέχρι το παράθυρο που θα σπασει ο κωστάκης σου παίζοντας μπάλα στη γειτονιά.
Το δε κοστος της είναι αστείο (συνολικά για ασφάλεια ταξιδιού, κλοπής-πυρός για το σπίτι, και την συγκεκριμένη πληρώνω κάπου 15€ το μήνα)Ακριβώς!
Θυμάμαι όταν νοίκιασα ποδήλατο στην Ολλανδία που ένα μέρος του ποσού αφορούσε ασφάλεια 3rd party.
Τα ίδια ισχύουν και σε Γερμανία (σύμφωνα με γνωστό μου που έχει ζήσει εκεί) και στο UK.Καμία αντίρρηση. Όμως πινακίδες ΔΕΝ έχουν.
Ναι αλλά οι ολλανδοι μπορεί να μη χτυπάνε οχήματα και να φεύγουν , όπως οι έλληνες
Προτείνω πινακίδες ΚΑΙ σήμα (για τη μελλοντική κατασκευή ποδηλατόδρομων τις επόμενες δεκαετίες σε φάση διόδια και αποπληρωμή του δημοσίου χρέους )
Πρόστιμα για κράνη και παραβάσεις του κοκ και υποχρεωτική φωσφοριζέ αμφίεση και κόκκινη λάμπα-φάρο πάνω στο κράνος (γιατί όχι με ήχο ) , γιατί σε πολύ σκοτεινά μέρη με τα φωσφοριζέ και τα χαζό λαμπάκια τους βλέπω τελευταία στιγμή
Sent from my LG-P500
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Sent from my LG-P500
Τι λες μωρε τωρα κ εσυ? Σοβαρα τα λες αυτα? Αν αποδειξεις οτι δεν ειχε σοβαρο λογο να σταματησει, αντε να παρει ενα 10% συνυπευθυνοτητα.
-
Αυτό με τα κινητά έχει παραγίνει για όλους τους οδηγούς. Στις μηχανές βέβαια είναι ακόμα χειρότερο.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Προτείνω πινακίδες ΚΑΙ σήμα (για τη μελλοντική κατασκευή ποδηλατόδρομων τις επόμενες δεκαετίες σε φάση διόδια και αποπληρωμή του δημοσίου χρέους )
- έκτακτη εισφορά για ποδήλατα με διάμετρο πεταλιών πάνω από 30εκ. ή αναβάτες με διάμετρο μέσης πάνω από 1μ και πλήρη απαλλαγή για αναβάτες θηλυκού γένους με μίνι!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
- έκτακτη εισφορά για ποδήλατα με διάμετρο πεταλιών πάνω από 30εκ. ή αναβάτες με διάμετρο μέσης πάνω από 1μ και πλήρη απαλλαγή για αναβάτες θηλυκού γένους με μίνι!
+φόρο σε όποιον είναι πάνω από 80 κιλά γιατί τρώει από τα πολύτιμα αποθέματα του έθνους και εκλύει ρύπους από τον πισινό του ενίοτε.
-
++εισφορά 'κοινωνικής αλληλεγγύης' ανά κυβικό μέτρο εισπνεόμενου αέρα, με σκοπό την εξαφάνιση των ποδηλατών και λοιπών αθλουμένων που καταναλώνουν πολύ οξυγόνο και δεν αφήνουν την κοινωνία ν' ανασάνει
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ευχαριστώ το θεό που μου εδωσε τετοιο αυτοκινητο.
Σημερα στη Ναυπακτο μοτοσυκλετιστης κοκκάλωσε τη μηχανη του στη μεση του δρομου και ενω τον ακολουθούσα (οχι να τον περασω αφού πριν του αφησα ανοιχτό δρομο να περάσει) για να απαντησει στο κινητό του.
Φρενο ,στραβοτιμονιά απο ενα αυτοκινητο που το εχω κανει σαν φορμουλα.Πραγματικά σταματησα ακριβως διπλα του!
Του κανω νοημα να του μιλήσω και του λέω.....Βρε ανθρωπε τι κάνεις? Στη μεση του δρομου με τερμα φρενο?.....
και απαντά......εσυ με ποσα πήγαινες?..........ΟΚ ...του λέω .......πήγαινε αναψε ενα κερί στους αρχαγγέλους γιατί πέρασαν ακριβως απο δίπλα σου και είπαν να μην σε πάρουν σήμερα.......
Δεν εδωσε σημασια τι εγινε και συνεχιζε να μιλά στο κινητό του.Ειπα απο μέσα μου......Ευτυχως φιλαρακο που ημουν εγω πίσω σου και οχι η γυναίκα μου!....(εδω ειναι σοβαρο το θεμα και δεν ειναι για γελια).
Κριμα γιατί πάντα μα παντα προσεχω τους μοτοσυκλετιστες.Και εσυ σταματησες διπλα του κλεινοντας τον δρομο;
-
Το εξηγησα παραπάνω.Δεν έκλεισα το αντιθετο ρευμα.Σταματησα διπλα και με τη μουρη προς τα μεσα και μπροστα απο τη μηχανή .Λιγο το πισω μερος εμεινε στο αντιθετο.Το καλυτερο που μπορουσα να κανω Bill.Φυλαξα τον αλλον που ερχοταν και την μοτο δηλ.
-
Καλά ο μηχανόβιος κοκάλωσε στη μέση του δρόμου για να μιλήσει στο κινητό και εσείς τα βάζετε με το παλικάρι ότι άργησε να φρενάρει η ότι έμεινε για 3-4 δευτερόλεπτα στο αντίθετο;;
-
Ο χρήστης epicouros έγραψε:
Καλά ο μηχανόβιος κοκάλωσε στη μέση του δρόμου για να μιλήσει στο κινητό και εσείς τα βάζετε με το παλικάρι ότι άργησε να φρενάρει η ότι έμεινε για 3-4 δευτερόλεπτα στο αντίθετο;;+1000 Στο μυαλό μου είσαι!
-
Ο χρήστης epicouros έγραψε:
Καλά ο μηχανόβιος κοκάλωσε στη μέση του δρόμου για να μιλήσει στο κινητό και εσείς τα βάζετε με το παλικάρι ότι άργησε να φρενάρει η ότι έμεινε για 3-4 δευτερόλεπτα στο αντίθετο;;Ναι ρε γμτ μου και σκέφτεται κανείς, με τόσα άτομα - μέλη εδώ μέσα (που τα κάνουμε σωστά), νομότυπους, προβλεπόμενους κλπ κλπ ορθά, ποιοί πούστηδες είναι εκεί έξω κάνουν όλα αυτά και έχουμε φτάσει στην 5η συνέχεια του θέματος.
-
Καλό είναι να λένε όλοι και τις δικές μας φορές που είμαστε ζώα
Sent from my LG-P500
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Το εξηγησα παραπάνω.Δεν έκλεισα το αντιθετο ρευμα.Σταματησα διπλα και με τη μουρη προς τα μεσα και μπροστα απο τη μηχανή .Λιγο το πισω μερος εμεινε στο αντιθετο.Το καλυτερο που μπορουσα να κανω Bill.Φυλαξα τον αλλον που ερχοταν και την μοτο δηλ.Εκλεισες το δικο σου ρευμα δηλαδη;Δεν θα ηταν καλυτερο να σταματαγες τερμα δεξια για να τον βρισεις τον ;
-
τι ψειρίζετε μωρέ την κάθε λεπτομέρεια; δεν έκατσε και για καφέ ο άνθρωπος, ένα μπινελίκι έριξε και έφυγε
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τι ψειρίζετε μωρέ την κάθε λεπτομέρεια; δεν έκατσε και για καφέ ο άνθρωπος, ένα μπινελίκι έριξε και έφυγεΠλακα εχουμε εδω μεσα... στην Ναυπακτο παιδια εγινε... οποτε τι λωριδα εκλεισε??? δεν εκλεισε την Πανεπιστημιου η την Βασ. Σοφιας.... αλλιως πως θα πηγαινε με τοσα που ανεφερε.... σε πηγμενους δρομους....
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Το δευτερο ζωο παρκαρε πανω σε στροφη το octavia της με αποτελεσμα να μην μπορει να περασει το λεωφορειο του ΟΑΣΘ.Μετα απο κανα τεταρτο και αφου ηρθαν καποιοι του ΟΑΣΘ και βγαλαν φωτογραφιες ηρθε κι αυτη καμαρωτη με τα ψωνια της το πηρε και εφυγε.
Αρκει αυτο... Η συνεχεια στα δικαστηρια... Θα κοστισουν λιγο παραπανω τα ψωνια και η κατοχος του Octavia θα βαλει μυαλο...
-
Βρε παιδιά(Bill και Κιούση).....και τη γριά?..........αφήστε και τιποτα.......
-
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
Το δευτερο ζωο παρκαρε πανω σε στροφη το octavia της με αποτελεσμα να μην μπορει να περασει το λεωφορειο του ΟΑΣΘ.Μετα απο κανα τεταρτο και αφου ηρθαν καποιοι του ΟΑΣΘ και βγαλαν φωτογραφιες ηρθε κι αυτη καμαρωτη με τα ψωνια της το πηρε και εφυγε.
Αρκει αυτο... Η συνεχεια στα δικαστηρια... Θα κοστισουν λιγο παραπανω τα ψωνια και η κατοχος του Octavia θα βαλει μυαλο...
Τι θα της κανουν? Η παραβαση ειναι συγκεκριμενη (παρκαρισμα πανω σε στροφη ή σε γωνια, αναλογα τι θα γραψει ο μπατσος) κ η ποινη επισης (η αντιστοιχη κληση). Κ εκει τελειωνουν ολα.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]