-
Ακούγεται καιρός με βροχές το ΣΚ του αγώνα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ακούγεται καιρός με βροχές το ΣΚ του αγώνα.Άπο ότι είδα (και ελπίζω) οι βροχές σταματάνε Τετάρτη-Πέμπτη , που ακόμα και τότε η πιθανότητα είναι 30-40% ...
Τώρα ας ελπίσουμε οι μετεωρολόγοι να έχουν πετύχει κάτι... -
Κάτι παρόμοιο δεν είχε συμβεί το 2007,αν θυμάμαι καλά,όπου έβρεχε τις παραμονές του αγώνα;Μόνο που τότε μαλακώσανε οι ειδικές,που κατά κοινή ομολογία πολλές από αυτές ήταν αρκετά σκληρές.Τώρα,υπάρχει περίπτωση να δημηουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο Ελευθεροχώρι,στην λίμνη,όπως στο Ιστορικό Ακρόπολις (ρωτάω,γιατί δεν τη γνωρίζω καθόλου τη περιοχή);
-
Η πρόγνωση καιρού πέρα από 3 ημέρες είναι λαχείο.Ιδίως τώρα που οι βροχές είναι τοπικές,και μπορεί να βρέχει π.χ στην Τιθωρέα και στην Ελάτεια να έχει 38οC.
-
Ο χρήστης mangos έγραψε:
Κάτι παρόμοιο δεν είχε συμβεί το 2007,αν θυμάμαι καλά,όπου έβρεχε τις παραμονές του αγώνα;Μόνο που τότε μαλακώσανε οι ειδικές,που κατά κοινή ομολογία πολλές από αυτές ήταν αρκετά σκληρές.Τώρα,υπάρχει περίπτωση να δημηουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο Ελευθεροχώρι,στην λίμνη,όπως στο Ιστορικό Ακρόπολις (ρωτάω,γιατί δεν τη γνωρίζω καθόλου τη περιοχή);Αυτή την εποχή δεν νομίζω να υπάρχει καθόλου νερό στην 'λίμνη'.
edit
Δες εδώ φωτο από την λίμνη που δεν είναι λίμνη όλο τον χρόνο.
http://partetavouna.blogspot.com/2010/0 ... st_26.html
το κείμενο μιλάει για νερά μέχρι αρχές Ιουλίου αλλά εγώ όσες φορές έχω πάει εκεί για το Ακρόπολις δεν έχω δει νερό (τουλάχιστον ορατό με το μάτι). Άντε λίγο λάσπη στο κέντρο. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ακούγεται καιρός με βροχές το ΣΚ του αγώνα.Καλύτερα βροχή για να μην έχει σκόνη γιατί είναι το μεγάλο πρόβλημα στο να παρακολουθείς έναν χωμάτινο αγώνα όπως ξέρεις.
Ποια χρονιά ήταν που είχαμε δαγκώσει το π@@@σο μας από το κρύο στο Ακρόπολις;
Το 2004 ή το 2005; -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Καλύτερα βροχή για να μην έχει σκόνη γιατί είναι το μεγάλο πρόβλημα στο να παρακολουθείς έναν χωμάτινο αγώνα όπως ξέρεις.
Το 2004 ή το 2005;To 2004 πρέπει να ήτανε, όπου έβρεξε την πρώτη μέρα νομίζω.
-
Καλύτερα βροχή για να μην έχει σκόνη γιατί είναι το μεγάλο πρόβλημα στο να παρακολουθείς έναν χωμάτινο αγώνα όπως ξέρεις.
Το 2004 ή το 2005; -
Δεν σας βλεπω ομως να αναφερετε ποιες διαδρομες θα παρακολουθησετε και σε ποιο σημειο και ανησυχω!
-
Το 2004 ή το 2005;Το 2004!!!! Ταξίδευα υπό βροχή με την Αφρικα, από Μεγάλο Πεύκο για Παύλιανη . Πολύ νερό αδερφάκι μου.... Την άλλη μέρα όλα καλά, ίσα να μουσκέψω
-
Εχει παρακολουθησει κανεις την Ε.Δ. ΘΗΒΑ ?
Η προσβαση στο πεδιο βολης αξιζει τον κοπο ?
Ειναι γρηγορο 'κομματι' ?
Εντυπωσεις ??
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Δεν σας βλεπω ομως να αναφερετε ποιες διαδρομες θα παρακολουθησετε και σε ποιο σημειο και ανησυχω!Για δύο πράγματα μπορώ να σε διαβεβαιώσω.
- Το ό,τι το πρόγραμμα που φτιάχνεται για την παρακολούθηση του Ακρόπολις εκ των προτέρω σχεδόν ποτέ δεν τηρείται στο ακέραιο αφού είναι στην ουσία άσκηση επί χάρτου υπό ιδανικές συνθήκες. Σε πραγματικές συνθήκες τα πράγματα είναι διαφορετικά και οι αλλαγές συνεχείς στα σχέδια παρακολούθησης.
και - Το ό,τι θα παρακουλουθήσουμε το πιο άνετο Ακρόπολις από πλευράς θεατών των τελευταίων χρόνων.
Άμα κάνεις τον κόπο και πας χρόνια πίσω θα δεις πόσοι ασχολούνταν παλιότερα με το θέμα και πόσο έχουν λιγοστέψει, ακόμα και αν πρόσθέσεις και τους άλλους συντρόφους του xwmatinow.gr (εκτός των κοινών μελών των δύο φόρουμ).
Με την βενζίνη στα ύψη και τα προβλήματα για όλους μας παρόντα τα περάσματα του Loeb και των λοιπών συγγενών του περνάνε σε δεύτερο πλάνο.
Κακά τα ψέματα...
- Το ό,τι το πρόγραμμα που φτιάχνεται για την παρακολούθηση του Ακρόπολις εκ των προτέρω σχεδόν ποτέ δεν τηρείται στο ακέραιο αφού είναι στην ουσία άσκηση επί χάρτου υπό ιδανικές συνθήκες. Σε πραγματικές συνθήκες τα πράγματα είναι διαφορετικά και οι αλλαγές συνεχείς στα σχέδια παρακολούθησης.
-
Το θέμα είναι να μη βρέξει την Τετάρτη και Πέμπτη διότι θα είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να πάει δικίνητο αμάξι από τις προσβάσεις.Σε όσες θα μπορούσε να πάει με στεγνό δρόμο.
Ο κ.Λώρης μήπως έχει άποψη για την κατάσταση των προσβάσεων;Έστειλα ένα μήνυμα στην διοργανώτρια αρχή,αλλά αμφιβάλλω αν μου απαντήσουν με την κατάσταση κυρίως της πρόσβασης που οδηγεί ανάμεσα σε Ρεγγίνι και Ελάτεια.
-
Και τι να σου πει ο οργανωτης ΣΗΜΕΡΑ;
Μπορει οι προσβασεις μετα απο βροχη να ειναι ανετες μπορει να'ναι και απροσπελαστες,δεν νομιζω οτι ( θελεις) να κανει ελεγχο ΚΑΙ στις κοπανες.
Εμεις το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να ρωταμε τους τοπικους ποτε και ποσο εβρεξε,να σταθμησουμε ολους τους παραγοντες και αναλογως η μπαινουμε η αλλαζουμε προγραμμα.
Και να μη ξεχναμε οτι ακομα και τζιπ αλλα με ασφαλτινα λαστιχα στο βρεμενο χωμα ειναι ενα απλο αυτοκινητο. -
Το 2009 η οργάνωση έδινε μια πρόσβαση στην Ε.Δ Δροσοχόρι που και με καλές συνθήκες δεν ήταν προσπελάσιμη από ένα peugeot 207 που είχα νοικιάσει.Ένας μονοπάτι που είχαν περάσει κάποια τζιπ,είχαν σκάψει το δρόμο με αποτέλεσμα το αμάξι να βρει πολλές φορές,και τόσο στενό που μόλις βρήκα ένα 'άνοιγμα' 3μ κατάφερα με 10 (δέκα) μανούβρες να γυρίσω προς τα πίσω και να πάω στον τερματισμό απ'όπου ανέβηκα με τα πόδια.Αν εκείνο το μονοπάτι είχε βραχεί πρόσφατα και όχι πριν 2 μήνες,θα χρειαζόταν ερπυστριοφόρο για να περάσεις.
Η οργάνωση,αν υποθέσουμε ότι ενδιαφέρεται να προσελκύσει κόσμο,θα έπρεπε να γράφει 'κατάλληλη για συμβατικά οχήματα' 'κατάλληλη πρόσβαση για 4χ4 τζιπ κλπ' 'κατάλληλη για μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου'.
Ακόμα και αν δε βρέξει και μπω σε ένα τέτοιο μονοπάτι και μείνω,δε θα δημιουργήσω πρόβλημα εκτός από τον εαυτό μου και στους άλλους θεατές; -
Ένα τσεκάρισμα των προτεινομένων προσβάσεων , για τη βατότητά τους, είναι εφικτό και με μικρό κόστος σε σχέση με το συνολικό. Ειδικά τώρα που ο καιρός κάνει τα δικά του, δε μπορεί να λες (στο επίσημο site) για την τάδε ή τη δείνα πρόσβαση, χωρίς να αναφέρεις και ποιο είδος οχήματος απαιτείται. Τετάρτη ή και Πέμπτη πρέπει να υπάρξει σχετική ανακοίνωση στο site του αγώνα... Γνώμη μου πάντα.....
-
Το έγραψα και στο xwmatinos.gr αλλά ας το ξέρετε και εδώ.
Σήμερα έκατσα λίγο στον υπολογιστή να δω κάποια πράγματα (συντεταγμένες κλπ) που ήθελα από την SS Κλένια γιατί θέλω να πάω να δω αύριο μια άλλη πρόσβαση εκτός από τις επίσημες, παρατήρησα, ό,τι υπάρχουν κάποια λάθη-αναντιστοιχίες στην εικόνα (διαγράμμιση) της ss που δίνεται για τις προσβάσεις (που είναι και το επίσημο) από την αντίστοιχη εικόνα (διαγράμμιση) που δίνεται από το Google map και earth για την ίδια ss.
Δεν είναι βασικά λάθη που μπορούν να στοιχίσουν στον μέσο θεατή αλλά έχετε το υπόψη σας, μπορεί να συμβαίνει και σε άλλες ss. -
Το έγραψα και στο xwmatinos.gr αλλά ας το ξέρετε και εδώ.Σήμερα έκατσα λίγο στον υπολογιστή να δω κάποια πράγματα (συντεταγμένες κλπ) που ήθελα από την SS Κλένια γιατί θέλω να πάω να δω αύριο μια άλλη πρόσβαση εκτός από τις επίσημες, παρατήρησα, ό,τι υπάρχουν κάποια λάθη-αναντιστοιχίες στην εικόνα (διαγράμμιση) της ss που δίνεται για τις προσβάσεις (που είναι και το επίσημο) από την αντίστοιχη εικόνα (διαγράμμιση) που δίνεται από το Google map και earth για την ίδια ss.
Δεν είναι βασικά λάθη που μπορούν να στοιχίσουν στον μέσο θεατή αλλά έχετε το υπόψη σας, μπορεί να συμβαίνει και σε άλλες ss.Καλησπερα Θοδωρη.Για καντο λιγο πιο λιανα.Δηλαδη οι προσβασεις που δινονται δεν βγαζουν εκει που λενε οι οδηγιες;
Να μη βγαζουν καθολου στην ειδικη το θεωρω απιθανο...για λεγε...... -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Το έγραψα και στο xwmatinos.gr αλλά ας το ξέρετε και εδώ.
Σήμερα έκατσα λίγο στον υπολογιστή να δω κάποια πράγματα (συντεταγμένες κλπ) που ήθελα από την SS Κλένια γιατί θέλω να πάω να δω αύριο μια άλλη πρόσβαση εκτός από τις επίσημες, παρατήρησα, ό,τι υπάρχουν κάποια λάθη-αναντιστοιχίες στην εικόνα (διαγράμμιση) της ss που δίνεται για τις προσβάσεις (που είναι και το επίσημο) από την αντίστοιχη εικόνα (διαγράμμιση) που δίνεται από το Google map και earth για την ίδια ss.
Δεν είναι βασικά λάθη που μπορούν να στοιχίσουν στον μέσο θεατή αλλά έχετε το υπόψη σας, μπορεί να συμβαίνει και σε άλλες ss.Καλησπερα Θοδωρη.Για καντο λιγο πιο λιανα.Δηλαδη οι προσβασεις που δινονται δεν βγαζουν εκει που λενε οι οδηγιες;
Να μη βγαζουν καθολου στην ειδικη το θεωρω απιθανο...για λεγε......Γεια σου Δημήτρη.
Δες τον χάρτη της ss Κλένια περίπου στο σημείο 2C.
Μετά
Δες εδώ στο σημείο Access 2C_Klenia Mycenae και λίγο πιο κάτω.
Στον χάρτη εκεί η διαδομή κάνει αριστερά και κάνει μια μπούκλα.
Στο Google maps - earth η μπούκλα αυτή δεν υπάρχει και η διαδρομή φαίνεται να πηγαίνει ευθεία.
Δεν μπερδεύει τον θεατή απλώς εγώ επειδή ήθελα να δω αν μπορώ να πάω
image host εκεί που έχω το τόξο το κατάλαβα.
Το ανάφερα επειδή πολύ τώρα με τα GPS μπορεί να μπερδευτούν σε ανάλογο λάθος.
Ξαναλέω ό,τι δεν αφορά τον μέσο θεατή και δεν ξέρω αν υπάρχει και σε άλλες ss.Και μια και το έφερε η κουβέντα για GPS καλό θα ήταν οι συντεταγμένες στους χάρτες των προσβάσεων να ήταν στο μετρικό σύστημα ή στο σύστημα με δεκαδικές μοίρες που είναι πλήρως εναρμονισμένα με το Google maps - earth αλλά και με τα περισσότερα προγράμματα navigator. Δεν είναι ακριβώς έτσι με αποτέλεσμα μία πληροφορία που θα μπορούσε να λύνει τα χέρια σε πολλούς από εμάς να γίνεται σχετικός γρίφος.
-
Γενικότερα,οι χάρτες έχουν αρκετά λάθη στη διαδρομή του αγώνα,πράγμα που είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς τη κλίμακα στην οποία αποδίδονται.
Τώρα,για το google earth,αυτό που έχω παρατηρήσει,είναι πως υπάρχει μια προχειρότητα στο σχεδιασμό της διαδρομή,μιας και πολλοί δρόμοι περνάνε μέσα από χωράφια...Ωστόσο και αυτό λογικό είναι,αφού η οργάνωση,αν έχω καταλάβει καλά, προτείνει για τους θεατές,να ακολουθήσουν τα road book,τα οποία είναι και πολύ πιο λεπτομερή στη περιγραφή της εκάστοτε πρόσβασης ενώ, ο ρόλος του google earth για τις προσβάσεις είναι πιο πολύ για να πάρει μια ιδέα κανείς για το που πρόκειται να πάει.Θα πει κανείς όμως,οτι θέλει να δώσει συγκεκριμένες συντεταγμένες σε gps για κάποιο σημείο.Θα πρότεινα να είμαστε κάπως προσεκτικοί με τη χρήση των gps, καθώς δεν ξεχνάω τι είχα πάθει στο ΕΛΠΑ το περσινό,που ήθελα να πάω στους Βωξίτες και το gps μου έλεγε πως βρίσκομαι μέσα στους ελαιώνες,αν και εγώ βρισκόμουνα στον κεντρικό προς Άμφισσα.Εξάλλου όταν ανάψει ένα gps το πρώτο πράγμα που λέει,είναι πως ο χρήστης είναι ο μόνος υπεύθηνος για τη χάραξη της διαδρομής και ο ρόλος gps του είναι απλά συμβουλευτικός.
Αν και μακρυγόρησα λίγο,όλα τα παραπάνω τα έγραψα για να καταλήξω στο συμπέρασμα πως χάρτες είναι,δεν γίνεται να μην έχουν κάποιο λάθος έιτε μικρό είτε μεγάλο.
Παρακολούθηση ειδικών στο Ακροπολις 2011