-
Κι εσύ πολύ σωστά τα έλεγες. Δεν είχα καταλάβει καν τη διαφωνία σου αφού αυτά που είπες εσύ πιο πλήρως και επιστημονικά μου φάνηκε ότι συμφωνούσαν με τα δικά μου που ήταν η απλοποιημένη μορφή.
Η υπερμετρωπία και πρεσβυωπία μπορεί να έχουν άλλη αιτιολογία και ανατομία αλλά τελικά το ίδιο αποτέλεσμα έχουν στην όραση και με ίδιους φακούς αντιμετωπίζονται. Βέβαια η συνολική αντιμετώπιση ποικίλλει λόγω ηλικίας, αναγκών και άλλων συνοδών δυσκολιών αλλά βασικά και τα δύο θέλουν +.
Η υπερμετρωπία έχει να κάνει με την κατασκευή του οφθαλμού (πχ πιο βραχύς βολβός οπότε ο υγιής κρυσταλλοειδής φακός του ματιού δεν καταφέρνει να εστιάσει τα κοντινά στο σωστό μέρος στο πίσω άκρο του οφθαλμού) και είναι κάτι που μπορεί να έχεις από γεννησιμιού σου.
Η πρεσβυωπία προκύπτει από την ελάττωση της ικανότητας του κρυσταλλοειδούς φακού να εστιάσει στην κοντινή απόσταση λόγω αφυδάτωσης-σκλήρυνσης αυτού με την ηλικία (αρχίζει περί το 40ό έτος σταδιακά επιδεινούμενο). Συνδυαζόμενη με υπερμετρωπία μοιάζει απλά σαν συνολική αύξηση. Συνδυαζόμενη με προηγούμενη μυωπία εφόσον θεωρητικά είναι αντίθετα πράματα θα έπρεπε έστω μερικά να αλληλοεξουδετερώνονται. Στην πραγματικότητα τα πράματα είναι πιο δύσκολα και μπαίνουμε στον φαινομενικά απλό αλλά στα αλήθεια πολύπλοκο κόσμο των διπλο ή πολυεστιακών φακών.Επίσης συμφωνώ με τη βασική κατάταξη των υγρών σε σχέση με το υπεροξείδιο (οξυζενέ)....
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κι εγώ τώρα έχω αυτό http://hidrohealth.com/ha/Το δίνει ο Παπαδιαμαντόπουλος προσφορά 15 ευρώ (νομίζω) τα 2 μπουκάλια...
τα 360ml εμένα 12€ ...
-
που μπορώ να βρώ τέτοιες θήκες ; (πολύ βολικές τις βρίσκω)
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... E#t=02m25s
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
που μπορώ να βρώ τέτοιες θήκες ; (πολύ βολικές τις βρίσκω)http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... E#t=02m25s
viewtopic.php?f=13&t=47961&start=60
-
Μια εικονα μου βγαζει? Εχεις λινκ? Ξεχωριστα δεν πωλειται?
Φκαριστω σε ! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μια εικονα μου βγαζει? Εχεις λινκ? Ξεχωριστα δεν πωλειται?
Φκαριστω σε !Δεν νομιζω να πωλειται ξεχωριστα .Της bausch & laumb παντως το easy sept και το nova sept το εχει μεσα(αυτα χρησιμοποιω)
υγ εαν αγορασεις απο αυτα,ΠΑΝΤΑ να ζητας να σου δινουν(δωρεαν) και το σετακι ταξιδιου.Κερδιζεις καποια ml,αλλα το σημαντικοτερο ειναι η εξτρα θηκη που καμια φορα οταν κοντευει να τελειωσει το μεγαλο μπουκαλι αρχιζει να μην κανει σωστα την αντιδραση οταν μπαινει το υγρο μεσα στο μπουκαλακι.Σε αυτη την περιπτωση χρησιμοποιεις το μπουκαλακι απο το σετ ταξιδιου.
-
EDIT: Λάθος θέμα. Thanks Bill33
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Τη Δευτέρα επισκέφτηκα τον οφθαλμίατρο μετά από 1,5-2 χρόνια. Μού είπε ότι τα μάτια μου έχουν υπεραγγείωση ( ) σε πολύ αρχικό στάδιο. Ακόμα δε μού δημιουργεί πρόβλημα αλλά θα πρέπει είτε να μειώσω την χρήση των φακών επαφής είτε να προχωρήσω σε επέμβαση laser. Δυστυχώς, η μεγάλη διαφορά στη μυωπία μεταξύ των δύο ματιών (3βαθμοί) δε με βοηθά στο να χρησιμοποιώ πολύ τα γυαλιά επειδή ζαλίζομαι.Οπότε μόνη λύση το laser. Δύο οι μέθοδοι: lasik και prk. Ο οφθαλμίατρος αρχικά μού ανέφερε ότι με μια προ-εγχειρητική εξέταση θα βρούμε ποια είναι η κατάλληλη για μένα κι ότι η 1η δε γίνεται στην περίπτωση που ο αμφιβληστροειδής είναι λεπτός. Στη συνέχεια, όμως, όταν ανέφερα ότι κάνω kick boxing, μού δήλωσε ότι τότε μόνο η prk ταιριάζει στην περίπτωσή μου. Κάποιος που να έχει κάνει laser και να ασχολείται με πολεμικές τέχνες;;;
Δεν ρωτας στο viewtopic.php?f=13&t=11556&hilit=lasik ως πιο αρμοδιο θεμα;
-
Η νεοαγγείωση δηλαδή η δημιουργία νέων αγγείων που πάνε από το άσπρο του ματιού προς την κόρη (που δεν το θέλεις αφού μειώνεται η διαφάνεια του κερατοειδή) δείχνει μειωμένη οξυγόνωση του κερατοειδή που ζητάει οξυγόνο από τα αγγεία αφού δεν παίρνει αρκετό αλλιώς (κανονικά είναι σε επαφή με τον αέρα ή με τους φακούς ελπίζει στη διαπερατότητά τους. Δυστυχώς το κάθε μάτι είναι διαφορετικό όπως και ο κάθε χρήστης. Άμα σου έτυχε πρέπει να το προσέχεις να μη χειροτερέψει.
Μπορείς να δοκιμάσεις καλύτερης ποιότητας φοκούς πιο διαπερατούς ή να αλλάξεις συνήθειες δηλαδή να αποφεύγεις να τους φοράς πολλές ώρες συνεχόμενα και τα κακά μέρη (σκόνη, καπνοί, ξηρή ατμόσφαιρα από κλιματισμό) και να χρησιμοποιείς κανένα δροσιστικό υγρό. -
+1 σε οτι ειπε ο Ονυξ καθως ειμαι παθον σε ψιλοασχημη περιπτωση(μαζι με περιοδικα infiltrates) ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ αν τα ματια σου ειναι τελειωμενα απο τους φακους και εσυ τα υγραινεις με σταγονες τζελ κλπ απλα ανακουφιζεις το συμπτωμα και δεν καταπολεμας την αιτια,δηλαδη ξεγελας το ματι αλλα το προβλημα μεγαλωνει.Δεν σου λεω να μην χρισιμοποιεις σταγονες,αλλα με μετρο,οταν αρχιζεις να κουραζεσαι τους βγαζεις κατευθειαν.Εγω πλεον εχω φτασει σε σημειο 3-4 ωρες τη μερα το πολυ απο εκει που ημουν στις 16-18.Καθε οργανισμος εχει ενα οριο στους φακους,δεν υπαρχει καποιος που μπορει να τους φοραει για ολη του τη ζωη,καποια στιγμη ο οργανισμος θα αρχισει να τους απορριπτει ως ξενο σωμα,θα ειναι στα 26(σα και μενα),θα ειναι στα 30-35 εξαρταται απο πολλους παραγοντες
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
... Καθε οργανισμος εχει ενα οριο στους φακους,δεν υπαρχει καποιος που μπορει να τους φοραει για ολη του τη ζωη,καποια στιγμη ο οργανισμος θα αρχισει να τους απορριπτει ως ξενο σωμα,θα ειναι στα 26(σα και μενα),θα ειναι στα 30-35 εξαρταται απο πολλους παραγοντεςΣωστά. Συνθήκες, ποιοτητα φακού, προσωπική καθαριότητα και ηλικία κλπ ειναι οι λογοι που δημιουργούν εν καιρώ θέματα στα ματια.
Εγω απο το 24ωρο έφτασα στο 4ωρο και μονο σε καθαρο απο καπνούς και σκονη περιβαλλον.Εκει που ακομα και τωρα μετά το laser έχω θεμα κουρασης των ματιών μου (ερεθισμός - κοκκινισμα περιμετρικά της κορης, θολωτητα κλπ) ειναι μετά απο πολύωρη παραμονή μπροστά σε η/υ.
Εντελώς 'κομπογιαννίτικα' ο κερατοειδής επιβαρύνεται, καταπονείται έως και φθειρεται με την συνεχή επαφη με τους φακούς. Γι' αυτο και πριν το laser λενε για να μην φοράμε για αρκετό καιρό φακούς.
-
Ακομα κ οι σιλικονης επιβαρυνουν? Τους φοραω περιπου 13-14 ωρες ημερησιως χωρις καμια ενοχληση. Σαν να μην υπαρχουν...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ακομα κ οι σιλικονης επιβαρυνουν? Τους φοραω περιπου 13-14 ωρες ημερησιως χωρις καμια ενοχληση. Σαν να μην υπαρχουν...Μα είπαμε κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και με διαφορετικές αντοχές.
-
Μου ξέφυγε στην ανάγνωση.
-
Παιδιά ποιά η αποψή σας περί έγχρωμων φακών επαφής...;
-
-
Τόσο χάλια ;
-
Ψεύτικο ρε συ, για ποιό λόγο να κοροιδευόμαστε?
-
Οι γαλαζιοι ... ειναι μπλε. Στους λοιπους χρωματισμούς όμως έχουν αρκετές ομοιότητες με το πραγματικό χρωμα. Μη περιμενεις βεβαια φυσικό αποτελεσμα.
Για χαβαλέ κάποια καλοκαίρια έπαιρνα σαν τους παρακάτω ή διαφορα αλλα σχέδια!
Πλάκα ειχαν. -
Θέλω να αγοράσω απο διαδικτυακό καταστημα φακούς και μου ζηταει να γραψω την καμπυλότητα,αλλά δεν την γνωρίζω..Είναι απαραίτητο?
Περί φακών επαφής