-
Όχι δεν είναι δική μου λογική εσύ εκεί την πηγαίνεις αλλά δεν βγαίνει πουθενά αυτή η ανταλλαγή απόψεων
Το σκηνικό μοιάζει πολύ με τον γενικό χαμό που βλέπουμε σήμερα. Οι θεσμοί έχουν βιαστεί πρωτίστως με ευθύνη των κυβερνώντων, δεν λειτουργεί σχεδόν τπτ και κατηγορούμε τους άλλους που πάνε και σπάνε τα μάρμαρα στο μεγάλη βρετανία, ή ''αμαυρώνουν'' τις παρελάσεις. Ναι όταν κάτι λειτουργεί ρολόϊ να ζητήσω πιστή τήρηση των νόμων. Όταν όμως ζούμε θέατρο καθημερινά η ποινική απαξία χάνει το νόημά της γενικά σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Πόσο μάλλον όταν φέρεται κατηγορούμενος (μεταφορικά και κυριολεκτικά) κάποιος που ξεπαγιάζοντας έκοψε ξύλα για να ζεστάνει το παιδί του από το δάσος και δεν έκλεψε, ούτε λήστεψε κάποιον. Το να πιάσω αυτόν τον άνθρωπο που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και να του κάνω μάθημα οικολογίας ή γενικότερης απαξίας είναι κάπως για μένα σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Το να κόψω εγώ για να γλιτώσω μερικά χρήματα εκεί ναι να μου την πεις κανονικά.
Σορρυ για το πάει το θέμα. Ο Ηλίας θα μας σκίσει
-
α) οι νομοι πρωτα τηρουνται απο τους πολιτες κ μετα εφαρμοζονται με το ζορι απο το κρατος. Αλλιως, ζουγκλα.
β) Κοινως, αν παρα πολλοι αποφασισουν να παρανομησουν, δυσκολα τους πιανεις.
γ) Οποτε, εννοειται οτι ειναι ευθυνη του πολιτη να καταγγειλει την παρανομια που πεφτει στην αντιληψη του, ωστε να μπορεσει το κρατος να την αντιμετωπισει. Γιατι το κρατος δεν μπορει να ειναι παντου. -
Ξέρεις kacey τί έλεγε ένας μεγάλος δάσκαλός μας στο πανεπιστήμιο.
Οι νόμοι τηρούνται απ'αυτούς που πιστεύουν σ'αυτούςΚαι αν ο κόσμος χάσει την πίστη του εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.
Το θέμα είναι πολύ βαθύ. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Όμως αυτά τα συζητάμε και πράττουμε ανάλογα όταν έχουν διασφαλισθεί άλλα βασικά αγαθά. Όταν ο άλλος κρυώνει, όταν στο σπίτι του επικρατεί ψύχος και το παιδάκι του κλαίει τη στιγμή που έχει απολυθεί πάνε να του μιλήσεις για την οικολογική συνείδηση. Και βεβαίως η απαξία του να μπουκάρει σπίτι σου και να σηκώνει καναπέδες, ή να σε σπάσει στο ξύλο για το πορτοφόλι με την απαξία του να κόψει ξυλαράκι από τη φύση για να ζεστάνει το μεδούλι του δεν συγκρίνεται.Βασικά αγαθά είναι και η στέγη, η τροφή. Εγώ θα προσθέσω και την δουλειά, βλ. χάρτα των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα. Συνεπώς πρόκειται για την δική σου λογική, απλά εφαρμοσμένη.
-
Δεν θα το έλεγα αλλά τέσπα δεν βγαίνει άκρη
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ξέρεις kacey τί έλεγε ένας μεγάλος δάσκαλός μας στο πανεπιστήμιο.
Οι νόμοι τηρούνται απ'αυτούς που πιστεύουν σ'αυτούςΚαι αν ο κόσμος χάσει την πίστη του εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.
Το θέμα είναι πολύ βαθύ.1ον, μαλλον το ιδιο λεμε.
2ον, το οτι το ελεγε 'ενας μεγαλος δασκαλος σας στο πανεπιστημιο', δεν μου λεει τιποτα. Ποιος+τι ηταν αυτος? Εκτος αν μαθητευσες υπο τον Αινσταιν πχ -
θα έγραφα αν ήμουν
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
:offtopicviii: θα έγραφα αν ήμουνΗ παράνομη υλοτομία για ξυλόσομπες δεν είναι και τόσο εκτός θέματος.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
η αληθεια ειναι στη μεση με γενικες παραδοχες οτι ο μεσος Ελληνας δε καταλαβαινει Χριστο και καταλαβαινει μονο απο φαπες, οτι ο Νομος δεν εφαρμοζεται πουθενα, οτι οι υπαλληλοι του Κρατους ξυνονται (ειδικα στη περιπτωση που αντιληφθουν οτι δεν ειναι και αρκετοι για να κανουν το εργο Θεου που τους ανατεθηκε)Εδώ είναι η 'διαφωνία' μου: Και αρκετοί είναι, και τα μέσα έχουν, και δεν ξύνονται: Παίρνουν, 'απλά', κ αυτοί το κομματάκι τους από την παρανομία. Είτε μιλάμε για παράνομη υλοτομία, είτε για φοροκλοπή, είτε για αυθαίρετα, είτε για ό, τι άλλο.
-
σε πολλες περιοχες της επαρχιας προβλέπεται απο τον νομο ο καθε μονιμος κατοικος να κοβει μεχρι καποια ποσοτητα ξυλου.
στο λιτοχωρο π.χ. εχω εναν φιλο που εχει το πατρικο του και βαση νομου δικαιούται να κοψει μεχρι 5 τονους την χρονια. Επειδη ο ιδιος δεν εχει χρονο να κοψει-τεμαχισει πληρωνει εναν ντοπιο ο οποιος με την αδεια του ιδιοκτητη του κοβει τους 5 τονους του.
Το ιδιο εχω ακουσει και σε ορεινο χωριο της χαλκιδικης, γνωριζει καποιος περισσοτερες πληροφοριες? -
..........βρηκα στον συναιτερισμο των υδραυλικων φ130 με διπλα τοιχωματα inox πετρωβαμβακα 35ε και σε κεραμομβαβακα (πιο ενυσχημενο) 41ε το μετρο , μου ειπε για σομπα ειναι καταλυλοτερος ο δευτερος........
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
σε πολλες περιοχες της επαρχιας προβλέπεται απο τον νομο ο καθε μονιμος κατοικος να κοβει μεχρι καποια ποσοτητα ξυλου.
στο λιτοχωρο π.χ. εχω εναν φιλο που εχει το πατρικο του και βαση νομου δικαιούται να κοψει μεχρι 5 τονους την χρονια. Επειδη ο ιδιος δεν εχει χρονο να κοψει-τεμαχισει πληρωνει εναν ντοπιο ο οποιος με την αδεια του ιδιοκτητη του κοβει τους 5 τονους του.
Το ιδιο εχω ακουσει και σε ορεινο χωριο της χαλκιδικης, γνωριζει καποιος περισσοτερες πληροφοριες?Χαλκιδική το ίδιο αλλά όχι 5 τόνους. Και μάλιστα το δασαρχείο δικαιούται να κάνει έλεγχο στην αυλή σου. ΑΝ έχει παραπάνω τότε . Επίσης του ΟΓΑ με κάποιο τρόπο που δεν γνωρίζω πληρώνουν λιγότερο κλπ κλπ.
Εχθές είχα συζήτηση με φίλο που το κάνει και μου είπε ότι επιτρέπεται να κόψεις μόνο από τα πεσμένα. Όχι δηλαδή να πάρεις οτ αλυσοπρίονο και να κόβεις ότι γουστάρεις. -
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231136638
Pellet ελεύθερα παντού, αν καταλαβαίνω καλά..
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231136638Pellet ελεύθερα παντού, αν καταλαβαίνω καλά..
Ναι!Μην αποκλεισεις ομως να μπει κανενας φορος πχ καταναλωσης λιγο αργοτερα .
-
Καλη λυση το pellet σε πληρες συστημα,οχι δηλαδη σομπες και ιστοριες αλλα ολο το σπιτι μονο με pellet αλλαζοντας μονο τον καυστηρα.Το προβλημα του νεγρου θερμαστη παραμενει βεβαια,αλλα υπαρχουν τεχνικες λυσεις εαν υπαρχει χωρος.
-
Για πες, για πες...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Για πες, για πες...Ενα χωνι με ηλεκτρικο κοχλια ;
-
Αααα οκ, αυτο το εχω ανακαλυψει!! Ειπα μηπως υπαρχει τιποτα πιο large Ευχαριστω παντως!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231136638
Pellet ελεύθερα παντού, αν καταλαβαίνω καλά..
Ναι!Μην αποκλεισεις ομως να μπει κανενας φορος πχ καταναλωσης λιγο αργοτερα .
Το βλεπες, το ΄παιξες....;; Εγω πάντως, ναι..!!
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Αααα οκ, αυτο το εχω ανακαλυψει!! Ειπα μηπως υπαρχει τιποτα πιο large Ευχαριστω παντως!!Στην Σουηδια χτιζουν σπιτια εξαρχης με το σκεπτικο της βιομαζας,δηλαδη ξεφορτωνει σε ενα μια σωληνα εξω απο το σπιτι (οπως με το πετρελαιο) και μετα ουσιαστικα δεν ξανασχολείται.
Επισης για πιο large παμε εδω
Ξυλόσομπα