-
να σου και γω αυτό σκέφτηκα αρχικά όμως στη συνέχεια προβληματίστηκα γιατί ο άνθρωπος είναι πάρα πολύ ψαγμένος και διαβασμένος μάστορας
-
Έχει κάνει θητεία σε λιγνιτικό της ΔΕΗ;
-
Όχι
Μην σας κουράζω το έβαλα σαν προβληματισμό μήπως και ο Ηλίας ή κάποιος άλλος λόγω ενασχόλησης ξέρει τπτ παραπάνω. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πιθανολογώ πως το τελευταίο διάστημα όπου σταθείς και όπου βρεθείς σου ρωτάνε τα ίδια πράγματαΠες μου λίγο την άποψή σου για το εξοχικό. Χρειαζόμαστε θέρμανση το Πάσχα και 4 - 5 ΣΚ όλο το χρόνο. Έχει ένα τζάκι ανοικτού τύπου που καπνίζει και πρέπει να φτιαχτεί. Ο καυστήρας πετρελαίου έχει χαλάσει και σκεφτόμαστε τί στην ευχή να κάνουμε.
Η αλήθεια είναι ότι πλέον κάθε βράδυ γυρίζω σπίτι βραχνιασμένος από την πολλή τζακοκουβέντα.
Ξεκίνησες λάθος, θα έπρεπε να μου πεις πρώτα πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις.
Η γνώμη μου: Μην βάλεις λέβητα πετρελαίου, τσάμπα λ7 θα δώσεις. Το οικονομικότερο καύσιμο είναι το ξύλο κ αυτό δεν πρόκειται ν' αλλάξει εύκολα.
Η καλύτερη λύση (μια κ έχεις τα σώματα) είναι το τζάκι καλοριφέρ. Μιά ώρα μετά το άναμμα αρχίζει να ζεσταίνει τον χώρο κ 3 - 4 ώρες μετά έχει φτάσει σε κανονική θερμοκρασία, την οποία κρατάει για λίγο κ ... αφού φύγεις. Αν θέλεις, αργότερα, του βάζεις σύστημα αυτόματου ανάμματος κ μια κάρτα gsm κ το παίρνεις τηλ 1 - 2 ώρες πριν φτάσεις, ν' ανάψει.
Η απλούστερη (κ οικονομικότερη) λύση είναι ένα ενεργειακό τζάκι μέσα στο τζάκι σου, ρίξε μια ματιά εδώ: http://estianet.gr/index.php/Π�% ... ducts.html
κ εδώ: http://marchona.gr/all-products/fireplace-inserts -
-
εγώ πάντως το καθήκον μου ως τέκνο το έκανα
-
Εσύ ορθά και λογικά έπραξες
-
ηλία πάνω κάτω τα ίδια με Kon5 και εγώ, αλλά εγώ έχω ξεκαθαρίσει οτι θέλω τζάκι απλό (χωρίς συνδέσεις κλπ)
το θέμα μου είναι οτι το υπάρχον δεν είναι κλασσικό. είναι σιδερένιο εντός. δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω, και είναι 20+ετίας. επίσης η καμινάδα είναι εξωτερική και βγάζει συρτάρι για τη στάχτη εξωτερικό.άμα σου βγάλω φωτό θα μπορέσεις να κάνεις μια διάγνωση να μου πεις τι λύσεις να κοιτάξω? πες τι φωτό θες.
-
ρε σεις
Ηλία γύρω στα 4 χιλιάριακα να υπολογίζω πάνω κάτω όπως βλέπω.
Αναφέρεσαι σε τζάκι ξύλου ή pellets? Η αυτόματη έναρξη σε τζάκι ξύλου πώς γίνεται?
Πόσα χρόνια θα βγάλει μια τέτοια εγκατάσταση? Διαβρώσεις από το νερό κλπ?Τελευταία ερώτηση
Αν φουλάρω το τζάκι πριν κοιμηθώ πόσες ώρες θα κρατήσει πάνω κάτω? -
http://mavil-sa.gr/product_list/primus γι αυτους εδω ξερει κανεις τιποτα?αξιζουν,τους πουλαει η estianet.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πες τι φωτό θες.Μια του τζακιού, με διαστάσεις του ανοίγματος, τι άλλο?
Ηλία γύρω στα 4 χιλιάριακα να υπολογίζω πάνω κάτω όπως βλέπω.
Μια χαρά!
Αναφέρεσαι σε τζάκι ξύλου ή pellets? Η αυτόματη έναρξη σε τζάκι ξύλου πώς γίνεται?
Ξύλο, λέμεεεε.
Θέλεις να σου το περιγράψω σε έκθεση? Βάζεις τα ξύλα σωρό, κάτω τα ψιλά πάνω τα χοντρά, πάνω από τον 'μηχανισμό' απομακρυσμένου ανάμματος. Παίρνεις τηλ, δίνει εντολή, ανάβει ηλεκτρική αντίσταση, παίρνουν τα ξύλα, μέχρι να φτάσεις το σπίτι έχει ζεσταθεί. Αν έχει κοπεί το ρεύμα, το σπίτι είναι κρύο.Πόσα χρόνια θα βγάλει μια τέτοια εγκατάσταση? Διαβρώσεις από το νερό κλπ?
Μια 20αριά σίγουρα, για παραπάνω θα σε γελάσω. Αν, βέβαια, υπολογίσουμε ότι λειτουργούν ακόμα χωρίς προβλήματα τζάκια καλοριφέρ τοποθετημένα την 10ετία του 1980...
Τελευταία ερώτηση
Σιγά μην σε πιστέψαμε! :funis:
Αν φουλάρω το τζάκι πριν κοιμηθώ πόσες ώρες θα κρατήσει πάνω κάτω?
Αν ρυθμίσεις τον αέρα χαμηλά, κλείσεις το τάμπερ κ καίει αργά τα ξύλα, 5 - 6 ώρες - μπορεί κ παραπάνω. Αν ανοίξεις όλο τον αέρα, θα σκάσεις για κανα 2ωρο κ μετά αγκαλίτσες για ζέστη.
-
Nα'σαι καλά βρε Ηλία!
Ευχαριστώ πολύ -
ψαχνω απο την προηγουμενη εβδομαδα σομπες Lokaterm στην Αθηνα και δε βρισκω.Ξερει μηπως κανεις σας που τις βρισκουμε?
-
Εμείς τις έχουμε, είπαμε, στο μαγαζί μας.
-
η τρίτη φωτό είναι κοιτώντας τη καμινάδα απο κάτω.η ημικυκλική πρόσοψη θέλω να πεθάνει.
πλάτος 87(στην είσοδο γιατί όπως βλέπεις στενεύει μέσα), βάθος 50, ύψος στο ζενιθ του ημικυκλίου 60. -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
........γεια χαρα στην παρεα και ιδιετερα στα Αγια Χωματα που τα επισκεφτηκα το Σαββατο , λεω να μπω στο κλαμπ των ξυλοφαγων αγοραζοντας μια all time classic στοφα για το μισο σπιτι των 96 τμ που μενω ( χωλ , μπανιο , 2 κρεβατοκαμαρες ) , αργοτερα το υπολοιπο σπιτι , βοηθωντας την αυτονομη θερμανση που εχουμε και ειμαστε μια χαρα , αλλα ομως και για τον φοβο που εχω οτι ''ΑΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΠΕΤΡΑΙΛΕΟ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ'' , και ΔΕΥΤΕΡΟ για να μαγειρευουμε καμια φορα ομορφα και οικονομικα , δεν εχω δοκιμασει φαγι απο στοφα αλλα απο οτι λενε αρκετοι εδω μεσα , θα φαμε καλα , λοιπον μου αρεσει μια απο Βιοφαν με 300e με φπα μονδελο Lux white 11W απο Τουρκια , η το μονδελο Στηλη 8W τιμη δεν ξερω παλι απο Βιοφαν , μια Prity που ειδα απο κοντα και εμοιαζε σαν γραφειο στα ιδια λεφτα δεν μου γεμησε το ματι , καθως και μια Κινεζικη Βεργινα μου γεμησε το ματι αλλα οπτικος δεν μου αρεσει , ξερει κανεις να προτηνει καποια αλλη στοφα απο εδω Αθηνα η καπου εδω γυρω ? Για την THORMA ΑΚS-200 ξερει κανεις ? ........
Ποιος σου ειπε οτι η βεργινα ειναι κινεζικη τουρκικη ειναι κ μαλιστα μαντεμενια ,τωρα πως γινεται να σου γεμιζει το ματι κ οπτικα να μην σου αρεσει μονο εσυ μπορεις να μας το εξηγησεις
.......................λοιπον , εκει στα αδυτα του Αιγαλεω , αυτη που ειδα , μουπαν οτι ειναι China , απο την αλλη οταν την βλεπεις και ειναι μαντεμι , χαιρεσε που δεν ειναι εμαγιε , αλλα μπορει να κανω λαθος και να δουλευει καλυτερα η εμαγιε , τωρα απο αισθητικη , δεν μ'αρεσει , το θεμα ειναι που θα βρω Thorma AKS-200 , εδω στην Αθηνα......
Στο μοναστηρακι στα 590 ευρω (Σκοπια ) οντως ειναι ομορφη μάρεσει .
........εννοεις Γιωργο 123 , εκει .......στην Ερμου κατεβαινοντας δεξια ?.......Εκει ειχα βρει την ΑΚS-50 , ME 500 something , θα ξαναπαω , μηπως.........παντως απο Τουρκικη σε Κινεζικη και μετα Σκοπιανη , κατι σαν απο την Σκυλα στη Χαρυβδη , anyway...........
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Υποθετω οτι 'μου γεμιζει το ματι = μου φαινεται καλη/ποιοτικη κατασκευση, αλλα οπτικως δεν μου αρεσει = δεν μου αρεσει το ντιζαιν'...............................
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
η ημικυκλική πρόσοψη θέλω να πεθάνει.
πλάτος 87(στην είσοδο γιατί όπως βλέπεις στενεύει μέσα), βάθος 50, ύψος στο ζενιθ του ημικυκλίου 60.Εντάξει, τπτ δύσκολο. Κασέτα jolly mec 8058 cm χωρίς υγραντήρα ή 8065 με υγραντήρα κ καθάρισες μέχρι 150 - 160 μ2.
Εναλλακτικά απλο μαντεμένιο ενεργειακό τζάκι 70*58 (πχ http://www.estianet.gr/components/com_v ... a25344.pdf), ή και μεγάλο (μεγαλύτερο από το άλλο εννοώ) μαντεμένιο Ελληνικό τζάκι πολύ καλής ποιότητας κ σε καλή τιμή ( http://www.fillas.gr/FILLAS Ta700.htm ) -
@PuZzLe, ΖΟΖΟΣ κλπ:
Αφού ψάχνετε για κάτι οικονομικό, άρα έχετε κάνει σοβαρές παραχωρήσεις σε ό, τι αφορά την ολική ποιότητα του προϊόντος, θα σας πω τι θα έκανα εγώ στην θέση σας: Θα σταματούσα να ψάχνω κ θα έπαιρνα την σόμπα του Καρπέτη που θα ήταν κοντά στα λ7 που θα ήθελα να δώσω. Δεν είναι διαφήμιση, έχω στο κατάστημα σόμπες από ένα σωρό εταιρίες κ μάλιστα μερικές σε αποκλειστική εισαγωγή. Αλλά είναι εδώ, έχει δοκιμασμένο προϊόν πολύ αποδοτικό, το κατασκευάζει εδώ κ δίνει 5 χρόνια εγγύηση. Δεν κατάλαβα γιατί να πάρουμε εισαγόμενη σόμπα κατώτερης συνολικής ποιότητας! Αν μιλάμε για καλή, άψογα φινιρισμένη κατασκευή (σαν την οποία δεν έχει) το καταλαβαίνω, αλλά το να πάρουμε μια φτηνή κ φτηνιάρικη σόμπα για να την χρησιμοποιήσουμε για κεντρική θέρμανση στο σπίτι μας, για να 'γλιτώσουμε' 100 Ε?Ο χρήστης PuZzLe έγραψε:
...να μου προτεινεται καποιες σομπες για το συγκεκριμενο σπιτι καθως τη μονη σομπα που εχω βρει σε αυτη την τιμη ειναι η Super Max apo http://www.e-sompes.gr/index.php?page=1 ... t&catId=26 .Καλύτερη κατασκευή κ οικονομικότερη:
http://lokaterm.com/index.php?option=co ... 92&lang=sl -
Ο χρήστης ΖΟΖΟΣ έγραψε:
........
.......................λοιπον , εκει στα αδυτα του Αιγαλεω , αυτη που ειδα , μουπαν οτι ειναι China , απο την αλλη οταν την βλεπεις και ειναι μαντεμι , χαιρεσε που δεν ειναι εμαγιε , αλλα μπορει να κανω λαθος και να δουλευει καλυτερα η εμαγιε , τωρα απο αισθητικη , δεν μ'αρεσει , το θεμα ειναι που θα βρω Thorma AKS-200 , εδω στην Αθηνα......
Στο μοναστηρακι στα 590 ευρω (Σκοπια ) οντως ειναι ομορφη μάρεσει .
........εννοεις Γιωργο 123 , εκει .......στην Ερμου κατεβαινοντας δεξια ?.......Εκει ειχα βρει την ΑΚS-50 , ME 500 something , **θα ξαναπαω **, μηπως.........παντως απο Τουρκικη σε Κινεζικη και μετα Σκοπιανη , κατι σαν απο την Σκυλα στη Χαρυβδη , anyway...........
Kανε ενα τηλεφωνημα πρωτα να δεις αν ειναι διαθεσιμη .Το θεμα δεν ειναι που κατασκευαζεται /συναρμολογειται ,αλλα τι ποιοτητα μαντεμιου εχει κ εδω, δεν μπορω να σε βοηθησω
Ξυλόσομπα