-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Μήπως γνωρίζει κανένας τι προέλευσης είναι τα ξύλα που πωλούνται στην Ελληνική αγορά;Βουλγάρικα και Ρουμάνικα.
-
Μήπως γνωρίζει κανένας τι προέλευσης είναι τα ξύλα που πωλούνται στην Ελληνική αγορά;Eλληνικα,Βουλγαρικα και Ρουμανικα παντως σιγουρα.
-
Μήπως ξέρουμε και ποσοστά; Πουλιούνται Ελληνικά ή είναι εκεί τιμής ένεκεν;
-
Μήπως ξέρουμε και ποσοστά; Πουλιούνται Ελληνικά ή είναι εκεί τιμής ένεκεν;Σε κεντρικη και νοτια Ελλαδα αρκετα Ελληνικα.Οσο πιο νοτια κατεβαινεις τοσο ακριβοτερα τα μεταφορικα για τα εισαγωμενα απο Βουλγαρορουμανιες.Σε επαρχια σχεδον αποκλειστικα Ελληνικο ξυλο σε Νοτια και Στερεα Ελλαδα.Σχεδον ολοι πλεον στα κλαδεματα των ελιων τα εμπορευονται πλεον τα ξυλα,οσα δεν κρατησουν για δικια τους χρηση.
-
Οκ, ευχαριστώ.
Τουλάχιστον με τις ξυλόσομπες δεν εισάγουμε πετρέλαιο. Ένα μέρος είναι δικό μας.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Μήπως γνωρίζει κανένας τι προέλευσης είναι τα ξύλα που πωλούνται στην Ελληνική αγορά;
Eλληνικα,Βουλγαρικα και Ρουμανικα παντως σιγουρα.
Tα ελληνικά στη νότια Ελλάδα γιατί ξεφορτώνονται απο φορτηγά με πινακίδες AL??? dim μένεις στη νότια Ελλάδα??
-
Τουλάχιστον με τις ξυλόσομπες δεν εισάγουμε πετρέλαιο. Ένα μέρος είναι δικό μας.Αν τα ξύλα που διατίθενται προς πώληση ήταν από ελεγχόμενες καλλιέργειες,
και οι ξυλολέβητες/τζάκια είχαν υποχρεωτικά αισθητήρα λ (όπως πχ στη Γερμανία),τότε θα χρησιμοποιούσαμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για θέρμανση
και δεν θα μολύναμε το περιβάλλον. -
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
Μήπως γνωρίζει κανένας τι προέλευσης είναι τα ξύλα που πωλούνται στην Ελληνική αγορά;
Eλληνικα,Βουλγαρικα και Ρουμανικα παντως σιγουρα.
Tα ελληνικά στη νότια Ελλάδα γιατί ξεφορτώνονται απο φορτηγά με πινακίδες AL??? dim μένεις στη νότια Ελλάδα??
Οχι εχω καταγωγη απο Αρκαδια.Δεν αποκλειεται να βρει καποιος εμπορος και απο Σερβια ξυλα.Παντως εγω δεν εχω δει.Με ανθρωπους απο τα μερη μου που καινε το χειμωνα ξυλο,δεν αγοραζει κανεις απο μαντρα.Ολοι καινε τα δικα τους,και οσοι δεν εχουν αγοραζουν απο αλλους που εχουν περισευμα ξυλειας απο κλαδεματα κλπ.
-
καλησπερα παιδια. καλα γινεται ναζεσταθεισ με κλαδια και μαζωματα αυτα ειναι για να ψησεις κανενα αρνι
-
Κλαδιά, μαζώματα και τσιπουράκι >21
οκ, είχαμε και μερικά χοντρά...
-
το κλαδεμα της ελιας δεν εχει μονο κλαδακια οπως και εγω φανταζομουν.Μου το εξηγησε πελατης μου στις Ραχες Φθιωτιδος με πανω απο 1000 ριζες λιοδεντρα.Εχει και χοντρα ξυλα.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
το κλαδεμα της ελιας δεν εχει μονο κλαδακια οπως και εγω φανταζομουν.Μου το εξηγησε πελατης μου στις Ραχες Φθιωτιδος με πανω απο 1000 ριζες λιοδεντρα.Εχει και χοντρα ξυλα.Ε με χιλια δεντρα, αν και και καποιον δεκαετιων, λογικο κακουγεται!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
το κλαδεμα της ελιας δεν εχει μονο κλαδακια οπως και εγω φανταζομουν.Μου το εξηγησε πελατης μου στις Ραχες Φθιωτιδος με πανω απο 1000 ριζες λιοδεντρα.Εχει και χοντρα ξυλα.
Ε με χιλια δεντρα, αν και και καποιον δεκαετιων, λογικο κακουγεται!
το 1000 δεντρα δεν το εγραψα για το αν φτανουν τα ξυλα για να ζεσταθεις.Φθανουν και με πολυ λιγοτερα δενδρα,αναλογα ποσο κλαδεμα θελουν.Απλα να τονισω οτι ο ανθρωπος ξερει μιας και ασχολειτε και προσωπικα με τοσα πολλα δεντρα.
Αυτος για το σπιτι του καιει γυρω στους 12 τονους το ετος. -
Ερασιτέχνες. Κάτω από 30 τόνους τη χρονιά δε θυμάμαι να έκαψα ποτέ.
-
Ρε συ το ξεσκισες !!
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Ερασιτέχνες. Κάτω από 30 τόνους τη χρονιά δε θυμάμαι να έκαψα ποτέ.Παίζει να κουβαλούσες και 200 κιλά τη μέρα από την αποθήκη στο τζάκι!!!
-
Μονοκατοικία 200τ.μ. (δλδ δεν κόβει από πουθενά το κρύο, είναι γύρω γύρω εκτεθειμένο) στην ημιορεινή επαρχία της Βόρειας Ελλάδας που καίει το τζάκι από μέσα Οκτώβρη μέχρι τέλη Απρίλη. Από τις 9 το πρωί έως τις 2-3 το βράδυ.
Τζάκι μεταλλικό που έχει γύρω γύρω νερό στα τοιχώματα που γυρνάει και ζεσταίνει τα καλοριφέρ (πως διάολο λέγονται αυτά τα τζάκια) και συνεπώς όλο το σπίτι.
Συνήθως τα ξύλα είναι από χωράφια με ροδακινιές/κερασιές που κόβουμε εμείς. Αυτά τα ξύλα καίγονται σαν φελιζόλ. Δε φτουράνε που λέμε. Αγοράζουμε και δρένια βέβαια γιατί δεν φτάνουν αυτά που κόβουμε.
Βγαίνουν τώρα τα μαθηματικά;Τις πολύ κρύες μέρες βέβαια ανάβει και καλοριφέρ γιατί από μόνο του το τζάκι δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης.
-
Μονοκατοικία 200τ.μ. (δλδ δεν κόβει από πουθενά το κρύο, είναι γύρω γύρω εκτεθειμένο) στην ημιορεινή επαρχία της Βόρειας Ελλάδας που καίει το τζάκι από μέσα Οκτώβρη μέχρι τέλη Απρίλη. Από τις 9 το πρωί έως τις 2-3 το βράδυ.
Τζάκι μεταλλικό που έχει γύρω γύρω νερό στα τοιχώματα που γυρνάει και ζεσταίνει τα καλοριφέρ (πως διάολο λέγονται αυτά τα τζάκια) και συνεπώς όλο το σπίτι.
Συνήθως τα ξύλα είναι από χωράφια με ροδακινιές/κερασιές που κόβουμε εμείς. Αυτά τα ξύλα καίγονται σαν φελιζόλ. Δε φτουράνε που λέμε. Αγοράζουμε και δρένια βέβαια γιατί δεν φτάνουν αυτά που κόβουμε.
Βγαίνουν τώρα τα μαθηματικά;Τις πολύ κρύες μέρες βέβαια ανάβει και καλοριφέρ γιατί από μόνο του το τζάκι δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης.
Υδραυλικα τζακια.
Μονωση εχει το σπιτι σου, δρενια τι τι ειναι? -
Δρυς, (δρένια τα λέμε εδώ πάνω στην αργκό). Τέτοια καυσόξυλα πωλούνται. Δρύινα και οξιές.
Ναι έχει μόνωση. Αλλά όσο να ναι είναι σπίτι 25ετίας με το κοντινότερο σπίτι να είναι στα 400 μέτρα. Δεν κόβει από πουθενά. -
Τζάκι μεταλλικό που έχει γύρω γύρω νερό στα τοιχώματα που γυρνάει και ζεσταίνει τα καλοριφέρ (πως διάολο λέγονται αυτά τα τζάκια) και συνεπώς όλο το σπίτι.Ενεργειακά, πάντως, δεν λέγονται.
Ξυλόσομπα