-
Για σόμπες υγραερίου έχετε κάποια πρόταση?
-
Εμείς έχουμε μια παλιά (αρχών '90) Johnson, αν θυμάμαι καλά, και κάνει πολύ καλή δουλειά. Δε θυμάμαι όμως καθόλου κατανάλωση. Την είχαμε παλιά στο εξοχικό, που δεν είχε θέρμανση και φέτος θα τη χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι, να κάνουμε λίγο οικονομία στο πετρέλαιο.
-
Γι' αυτό την θέλω κι εγώ. Για οικονομία....
-
Για οικονομία, ξυλόσομπα.
Υγραερίου από τις 'απλές' (που καίνε μέσα στο σπίτι, δεν έχουν εισαγωγή εξωτερικού αέρα κ εξαγωγή καυσαερίων) είναι σαν το μαγκάλι με τα κάρβουνα.
Οι καλές, είναι ακριβές. Αλλά είναι καλές. -
Αφου το ξέρεις ρε συ. Ξυλόσομπα δεν μπορώ να βάλω!
Ποιές είναι οι 'καλές'? Και που μπορώ να τις βρω? Μήπως στο γνωστό καταγώγιο του Πύργου?!
-
Ας πούμε, ναι.
Παράδειγμα: http://www.estianet.gr/index.php/Τ ... ducts.html
Θέλεις να σου βρω σόμπα ... σόμπα?
Αν ναι, δώσε μου 2 μέρες. -
Οχι τζάκια αερίου.
Αν θυμάσαι την διαρύθμιση, θέλω να βάλω την σόμπα στον διάδρομο ώστε να (προσπαθεί) να ζεστάνει τα 3 δωμάτια (κουζίνα, κρεβατοκάμαρες). Όσο μπορεί για να σπάει το κρύο. Θα ήταν τέλειο αν μπορούσαμε να βρούμε σόμπα που να μπορεί να μπει σε γωνία.Θαααα περιμένω!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Οχι τζάκια αερίου.
Αν θυμάσαι την διαρύθμιση, θέλω να βάλω την σόμπα στον διάδρομο ώστε να (προσπαθεί) να ζεστάνει τα 3 δωμάτια (κουζίνα, κρεβατοκάμαρες). Όσο μπορεί για να σπάει το κρύο. Θα ήταν τέλειο αν μπορούσαμε να βρούμε σόμπα που να μπορεί να μπει σε γωνία.Θαααα περιμένω!
Mia οικονομικη προταση
http://www.e-moraitis.com/index.php?act ... &catId=462Τι εκανες απο δουλεια??????
-
Έχω βρει εδώ και κάποιους μήνες, Γιώργο. Μακάρι να κρατήσει. Να είσαι καλά!
Τις εχω δει αυτές που έβαλες. Έλεγα μήπως υπάρχει κάποια με καλύτερο σχεδιασμό. Αυτές είναι όπως εκείνες που θυμάμαι πριν 40 χρόνια!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Έχω βρει εδώ και κάποιους μήνες, Γιώργο. Μακάρι να κρατήσει. Να είσαι καλά!Τις εχω δει αυτές που έβαλες. Έλεγα μήπως υπάρχει κάποια με καλύτερο σχεδιασμό. Αυτές είναι όπως εκείνες που θυμάμαι πριν 40 χρόνια!
Και μετά μου λένε μη σχολιάσω την ηλικία Πες για τη χρεωκοπία επί Τρίκούπη ρε kouk
-
Χου λέμεεεε!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αφου το ξέρεις ρε συ. Ξυλόσομπα δεν μπορώ να βάλω!Ποιές είναι οι 'καλές'? Και που μπορώ να τις βρω? Μήπως στο γνωστό καταγώγιο του Πύργου?!
Μη βάλεις σόμπα χωρίς καπνοδόχο. Χάρισα καλή delonghi γιατί πονάει το κεφάλι μου μετά από λίγο με τη σόμπα. Είναι εξαιρετική σε ανοιχτό χώρο αλλά δεν κάνει για κλειστό χώρο.
-
Λεωνίδα, ευτυχώς ή δυστυχώς, το πατρικό μου δεν έχει καθόλου καλή μόνωση.
-
Αυτό που κερδίζεις με τις θερμάστρες υγραερίου είναι η θερμότητα από τα καυσαέρια που παραμένει μέσα στο χώρο. Παραμένουν όμως και τα καυσαέρια.
Σχεδόν ίδια απόδοση έχει και μια θερμάστρα με καπνοδόχο που υγροποιεί την υγρασία στα καυσαέρια (condensing) αλλά είναι αρκετά πιο ακριβή.Μπορείς να μονώσεις εσωτερικά ένα δωμάτιο. Θα ζεσταίνεται πάρα πολύ γρήγορα και θα είναι ζεστό όσο διαρκεί η θέρμανση χωρίς να καίει πολύ.
-
Μιλάς για υγραερίου ή για ξυλόσομπα τώρα? Γιατί ξύλο δεν μπορώ να βάλω με τίποτα! Αν μιλάς για καπνοδόχο που δεν θα βγάζει καπνό....το συζητάμε!
-
Οι καινούριοι καυστήρες πετρελαίου δεν βγάζουν καθόλου ορατό καυσαέριο - είτε έχουν καταλύτη στην καπνοδόχο ή όχι είναι σχεδόν το ίδιο.
Είναι βλαβερό το καυσαέριο αλλά δεν φαίνεται και αν δεν υπάρχουν (ανοικτά) παράθυρα κοντά στην καπνοδόχο είναι μια χαρά.
Με καυστήρα αερίου είναι καλύτερα αλλά πάλι δεν πρέπει να είναι η καπνοδόχος κοντά σε παράθυρα.Πάντως με τις τιμές που (μάλλον) θα έχει το αέριο και το πετρέλαιο το χειμώνα ίσως να συμφέρει ένα inverter κλιματιστικό.
Σκέψου σοβαρά την εσωτερική μόνωση. Δεν είναι ακριβή και κάνεις απόσβεση γρήγορα. -
Δεν μπορώ να βάλω καπνοδόχο, Λεωνίδα. Ξέρω τι θα κέρδιζα με την μόνωση αλλά δεν γίνεται. Δεν υπάρχουν τα χρήματα για κάτι τέτοιο. Αναγκαστικά θα κοιτάξω να μονώσω ότι μπορώ στα κουφώματα και 'έχει ο Θεός'.
Για να δούμε τι θα προτείνει κι ο Πυργιώτης.....
-
Βάλε ένα πάμφθηνο κούφωμα έξω από αυτό που έχεις (2 κουφώματα).
Κόλλησε φελιζόλ στους τοίχους και στο ταβάνι (βάλε και ειδικά βύσματα), στοκάρισμα και βάψιμο.
Όχι στην κουζίνα - θα έχεις ένα μικρό πρόβλημα με την πυρασφάλεια. -
Δεν γίνεται, Λεωνίδα. Και να το βάλω, θα πρέπει,πάλι, να αγοράσω μια σόμπα. Και δεν μπορώ να τα κάνω και τα δύο. Αστα ρε φίλε σου λέω. Τις λύσεις τις ξέρω. Να τις πληρώσω δεν μπορώ αυτή την εποχή.
-
Κούκ, άσε τα 'δεν μπορώ' κ βγάλε μπουρί ξυλόσομπας.
Άμα σου κάνουν παρατήρηση τους λες 'του χρόνου θα την βγάλω', εν τω μεταξύ ζεσταίνεσαι κ του χρόνου ... μάλλον θα βγάλουν μπουριά ξυλόσομπας κ οι άλλοι.
Ξυλόσομπα