-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το οικονομικότερο καύσιμο για θέρμανση σήμερα είναι το ξύλο κ αντί απλά να το αρνείσαι ψάξ' το.Ηλια γνωριζω τις τιμες για ολα τα καυσιμα απο LNG και λιγνιτη εως καυσοξυλα.
Το ξυλό ειναι φτηνο μονο οταν πας να το κοψεις μονος σου,οπου μετραμε για μηδεν την εργασια σου και κοστολογουμε μονο το κοστος μεταφορας με το αυτοκινητο.Αν δε το αγορασεις απο Αττικη, ειναι μια απο τις πιο ακριβες επιλογες και κατα διαστηματα η ακριβοτερη.http://www.palazzetti.it/en/Prodotti/fo ... ?prid=4689
Τεράστιο τζάκι / καλοριφέρ, με απόδοση ανοιχτό 51,9%. Η πόρτα είναι optional κ αν την βάλεις η απόδοση ξεπερνάει το 70%. Η απόδοση είναι πιστοποιημένη, αυτό σημαίνει ότι δεν 'παίζει' κ δεν είναι διαφήμιση. Αν το αγοράσεις κ δεν κάνει αυτά που υπόσχεται, την έκλεισες την palazzetti.Υπαρχουν και πιο δυσκολα πραγματα στον κοσμο απο το να αποδειξω οτι μια ιταλικη εταιρεια υποσχεται πραγματα που δεν ισχυουν και δεν εχω οικονομικο κινητρο να κανω κατι τετοιο σε εργαστηρια κτλ
-
δεν ξερω αν ειμαι off topic,αλλα θα ηθελα τα φωτα σας.
θελω να τοποθετησω συστημα θερμανσης στο σπιτι στο χωριο και δεν ξερω τι να προτιμησω.πιο αναλυτικα:
1.διοροφο σπιτι,χρησιμοποιουμε μονο τον πανω οροφο(80τμ περιπου)ο οποιος εχει και τζακι.το καλοκαιρι μαλλον θα ανακαινιστει και ο κατω οροφος και θα χρησιμοποιηθει ως ανεξαρτητο σπιτι(80τμ)
2.ορεινη περιοχη οπου οι θερμοκρασιες το χειμωνα τις πιο πολλες φορες ειναι υπο του μηδενος
3.η χρηση του σπιτιου δεν ειναι μονο καποια σκ το χρονο, αλλα πολυ συχνη θα ελεγα.
4.απο μονωση οχι οτι καλυτερο(κατασκευη 1980)εχω διαβασει και δει διαφορα.τελευταια μου ειπανε για λεβητες που καινε ξυλο(η προμηθεια ξυλου ειναι η πιο ευκολη και οικονομικη λυση στη συγκεκριμενη περιπτωση).δεν ξερω ομως κατα ποσο ειναι αποδοτικοι,πρακτικοι κτλ.βεβαια θα πρεπει να γινει και εγκατασταση συστηματος θερμανσης,σωματων κτλ.
αξιζει μια τετοια λυση;
αν οχι εχει καποιος καποια αλλη προταση;ευχαρισατω πολυ εκ των προτερων και συγγνωμη αν ειμαι off topic
-
Ό,τι και να κάνεις, νομίζω, το βασικότερο είναι να κάνεις πρώτα μια καλή μόνωση.
-
απο μονωση το μονο που εχω κανει ειναι η αλλαγη των κουφωματων με αλουμινιου και η αντικατασταση της σκεπης(καινουρια κεραμιδια και μονωση της στεγης).ελπιζω αυτα να ειναι αρκετα
-
Ο χρήστης opcast έγραψε:
εχω διαβασει και δει διαφορα.τελευταια μου ειπανε για λεβητες που καινε ξυλο(η προμηθεια ξυλου ειναι η πιο ευκολη και οικονομικη λυση στη συγκεκριμενη περιπτωση).δεν ξερω ομως κατα ποσο ειναι αποδοτικοι,πρακτικοι κτλ.βεβαια θα πρεπει να γινει και εγκατασταση συστηματος θερμανσης,σωματων κτλ.
αξιζει μια τετοια λυση;
αν οχι εχει καποιος καποια αλλη προταση;Αφού έχεις ... όρεξη να καις ξύλα , 3 λύσεις:
- Εγκατάσταση καλοριφέρ, γκρέμισμα του ανοιχτού τζακιού γιατί το μόνο που προσφέρει είναι να ... παγώνει το σπίτι, καυστήρας / λέβητας ξύλου.
- Κασέτα μετατροπής για το ήδη υπάρχον τζάκι και αεραγωγούς για τα υπνοδωμάτια και στο ισόγειο καινούργιο ενεργειακό τζάκι, επίσης με αεραγωγούς (τα 80 μ2 θα ζεσταίνονται απόλυτα, σύντομα κ με μικρή κατανάλωση ξύλου).
- Αλλαγή κ του υπάρχοντος τζακιού και τοποθέτηση 2 νέων ενεργειακών.
Η απόδοση είναι πιστοποιημένη κ το να αναρωτιέται κανείς για το αν είναι πραγματική είναι σαν να αναρωτιέται αν είναι πραγματική η απόδοση του καυστήρα του πετρελαίου.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ηλια γνωριζω τις τιμες για ολα τα καυσιμα απο LNG και λιγνιτη εως καυσοξυλα.Ξέρεις τι θα με ενδιέφερε στ' αλήθεια πολύ? Μια σύγκριση τιμής / απόδοση στην θέρμανση για όλα τα καύσιμα.
Για πες ό, τι γνωρίζεις: Τιμή / κιλό ή λίτρο αλλά και απόδοση [πχ αποδιδόμενες kcal / μονάδα μέτρησης και απόδοση (πχ kcal / ώρα με συγκεκριμένη ποσότητα καυσίμου)] συστημάτων. Ό, τι γνωρίζεις, δεν σου ζητάω να ψάξεις ιδιαίτερα.Αλλά μην μου δώσεις τιμή ... καραβιάς για λιγνίτη κ πάω εγώ μετά να την συγκρίνω με την τιμή του σάκου 20 κιλών ξύλων σε κεντρικό ΣΜ της Ζυρίχης, έ?
-
εχω διαβασει και δει διαφορα.τελευταια μου ειπανε για λεβητες που καινε ξυλο(η προμηθεια ξυλου ειναι η πιο ευκολη και οικονομικη λυση στη συγκεκριμενη περιπτωση).δεν ξερω ομως κατα ποσο ειναι αποδοτικοι,πρακτικοι κτλ.βεβαια θα πρεπει να γινει και εγκατασταση συστηματος θερμανσης,σωματων κτλ.
αξιζει μια τετοια λυση;
αν οχι εχει καποιος καποια αλλη προταση;Αφού έχεις ... όρεξη να καις ξύλα , 3 λύσεις:
- Εγκατάσταση καλοριφέρ, γκρέμισμα του ανοιχτού τζακιού γιατί το μόνο που προσφέρει είναι να ... παγώνει το σπίτι, καυστήρας / λέβητας ξύλου.
- Κασέτα μετατροπής για το ήδη υπάρχον τζάκι και αεραγωγούς για τα υπνοδωμάτια και στο ισόγειο καινούργιο ενεργειακό τζάκι, επίσης με αεραγωγούς (τα 80 μ2 θα ζεσταίνονται απόλυτα, σύντομα κ με μικρή κατανάλωση ξύλου).
- Αλλαγή κ του υπάρχοντος τζακιού και τοποθέτηση 2 νέων ενεργειακών.
Η απόδοση είναι πιστοποιημένη κ το να αναρωτιέται κανείς για το αν είναι πραγματική είναι σαν να αναρωτιέται αν είναι πραγματική η απόδοση του καυστήρα του πετρελαίου.
ευχαριστω για την απαντηση.
απο τις τρεις λυσεις ποια θεωρεις οτι ειναι η καλυτερη απο αποψη κοστους - αποδοσης;
ποιο το κοστος μετατροπης παλιου τζακιου σε ενεργειακο, με ολα τα συναφη(αεραγωγους κτλ); -
1200 ευρω χωρις την διακοσμηση κ μιλαμε για αεροθερμο που ισως για τα 80 τετρ/κα δεν χρειαζονται αεραγωγοι .
Αν αγοραζεις ξυλα στην τιμη Αττικης κτλ ,δηλαδη 190 ευρω τον τονο κ παντα μιλαμε για ελια ,το τζακι καλυτερα να το ξεχασεις .Τα διαφημιστικα φυλλαδια δεν λενε ψεματα ,απλα κρυβουν την αληθεια ως προςτην καταναλωση /αποδοση
Οταν λενε οτι καινε τοσα κιλα ξυλα την ωρα ,εννοουν να συντηρειται το τζακι αναμμενο -
Ηλια γνωριζω τις τιμες για ολα τα καυσιμα απο LNG και λιγνιτη εως καυσοξυλα.
Ξέρεις τι θα με ενδιέφερε στ' αλήθεια πολύ? Μια σύγκριση τιμής / απόδοση στην θέρμανση για όλα τα καύσιμα.
Για πες ό, τι γνωρίζεις: Τιμή / κιλό ή λίτρο αλλά και απόδοση [πχ αποδιδόμενες kcal / μονάδα μέτρησης και απόδοση (πχ kcal / ώρα με συγκεκριμένη ποσότητα καυσίμου)] συστημάτων. Ό, τι γνωρίζεις, δεν σου ζητάω να ψάξεις ιδιαίτερα.Αλλά μην μου δώσεις τιμή ... καραβιάς για λιγνίτη κ πάω εγώ μετά να την συγκρίνω με την τιμή του σάκου 20 κιλών ξύλων σε κεντρικό ΣΜ της Ζυρίχης, έ?
Εσενα σε ενδιαφερουν τα οικιακα μονο.
Αυτος ο πινακας εχει αρκετα πραγματα μαζεμενα,δεν λειπουν τα λαθη (καποια ειναι σκοπιμα και καποια οχι) και καποιες υπερβολες, αλλα πιστευω ειναι οτι ακριβως χρειαζεσαι για την δικη σου περιπτωση :
http://www.alexandrostzakia.gr/el/node/410 -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
1200 ευρω χωρις την διακοσμηση κ μιλαμε για αεροθερμο που ισως για τα 80 τετρ/κα δεν χρειαζονται αεραγωγοι .
Αν αγοραζεις ξυλα στην τιμη Αττικης κτλ ,δηλαδη 190 ευρω τον τονο κ παντα μιλαμε για ελια ,το τζακι καλυτερα να το ξεχασεις .Τα διαφημιστικα φυλλαδια δεν λενε ψεματα ,απλα κρυβουν την αληθεια ως προςτην καταναλωση /αποδοση
Οταν λενε οτι καινε τοσα κιλα ξυλα την ωρα ,εννοουν να συντηρειται το τζακι αναμμενομε τα ξυλα δεν υπαρχει προβλημα καθως μιλαμε για ορεινο χωριο οπου απο ξυλα οσα θες και σε τιμες που δεν εχουν σχεση με αθηνα(οχι ελια).
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υπαρχουν και πιο δυσκολα πραγματα στον κοσμο απο το να αποδειξω οτι μια ιταλικη εταιρεια υποσχεται πραγματα που δεν ισχυουν και δεν εχω οικονομικο κινητρο να κανω κατι τετοιο σε εργαστηρια κτλΣου δίνω εγώ το οικονομικό κίνητρο.
Έχω στα χέρια μου τα πιστοποιητικά που έχει και δηλώσεις συμόρφωσης.
Η εταιρεία είναι η la nordica. Αν μπορείς να αποδείξεις ότι ψεύδεται, με χαρά να τους πάω στα δικαστήρια, και το μισό κέρδος δικό σου.Πέρυσι ξέδεψα για υγραέριο χιλιάδες €. Και θα ήταν διπλάσια αν χρησιμοποιούσα πετρέλαιο. Φέτος την έβγαλα με ένα 500ρικο βαριά.
Δεν ξέρω ούτε για αποδώσεις, ούτε για θερμίδες. Ξέρω ότι ζεστάθηκα με ελάχιστα χρήματα. Έκανα ήδη απόσβεση της αγοράς.Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, και πανάκεια δεν υπάρχει. Στην πόλη ούτε κατά διάνοια δεν θα χρησιμοποιούσα το τζάκι-σόμπα. Αλλά στην πόλη σε ζεσταίνει και ο δίπλα-πάνω-κάτω. Στη μονοκατοικία τα πράγματα είναι αλλιώς.
Επίσης στα χωριά με μια άδεια από το δασαρχείο, κόβεις ξύλα σχεδόν τζάμπα(αρκεί να ξέρεις που). Υπάρχουν μερίδια των αγροτών που πολλοί δε χρησιμοποιούν κλπ κλπ.
Αν κάθεσαι και περιμένεις να στα φέρει κάποιος, να στα τακτοποιήσει(και αυτό το κάνουν), τότε θα σου βγει ακριβότερα. Αλλά τότε πάρε και έναν τύπο να σου το ανάβει και να το τροφοδοτεί με ξύλα. ΚΑΙ εύκολος, ΚΑΙ οικονομικός, ΚΑΙ όμορφος τρόπος ΔΕΝ υπάρχει. Κάπου θα κάνεις παραχώρηση, για να κερδίσεις αλλού. -
Οταν λενε οτι καινε τοσα κιλα ξυλα την ωρα ,εννοουν να συντηρειται το τζακι αναμμενοΠροχτές το βράδυ εδώ πάνω είχε 9 βαθμούς και ήταν ευκαιρία να δοκιμάσω τα νέα τζάκια. Με ένα κούτσουρο των 3-4 κιλών την ώρα σε κάθε τζάκι (ένα στον κάτω όροφο με φυσική ροή και ένα στον μεσαίο με βεβιασμένη) ή εσωτερική θερμοκρασία πήγε 26 στον κάτω, 24 στον μεσαίο και 21.5 στον επάνω...
-
Ο χρήστης opcast έγραψε:
θελω να τοποθετησω συστημα θερμανσης στο σπιτι στο χωριο και δεν ξερω τι να προτιμησω.πιο αναλυτικα:
1.διοροφο σπιτι,χρησιμοποιουμε μονο τον πανω οροφο(80τμ περιπου)ο οποιος εχει και τζακι.το καλοκαιρι μαλλον θα ανακαινιστει και ο κατω οροφος και θα χρησιμοποιηθει ως ανεξαρτητο σπιτι(80τμ)
2.ορεινη περιοχη οπου οι θερμοκρασιες το χειμωνα τις πιο πολλες φορες ειναι υπο του μηδενος
3.η χρηση του σπιτιου δεν ειναι μονο καποια σκ το χρονο, αλλα πολυ συχνη θα ελεγα.
4.απο μονωση οχι οτι καλυτερο(κατασκευη 1980)εχω διαβασει και δει διαφορα.τελευταια μου ειπανε για λεβητες που καινε ξυλο(η προμηθεια ξυλου ειναι η πιο ευκολη και οικονομικη λυση στη συγκεκριμενη περιπτωση).δεν ξερω ομως κατα ποσο ειναι αποδοτικοι,πρακτικοι κτλ.βεβαια θα πρεπει να γινει και εγκατασταση συστηματος θερμανσης,σωματων κτλ.
αξιζει μια τετοια λυση;
αν οχι εχει καποιος καποια αλλη προταση;ευχαρισατω πολυ εκ των προτερων και συγγνωμη αν ειμαι off topic
Σε ανάλογο σπίτι σε ορεινό χωριό έχουμε ενεργειακό τζάκι με αεραγωγό που ζεσταίνει 2 δωμάτια και παράλληλα θερμοπομπούς σε όλο το σπίτι. Οι θεμοπομποί ζεσταίνουν γρήγορα και οικονομικά όλο το σπίτι (πηγαίνουμε κυρίως σ/κ), έχω αναφερθεί για αυτούς παραπάνω. Το ενεργειακό τζάκι (ξύλα έχουμε σχεδόν τζάμπα), χρειάζεται 2-3 ώρες να ζεσταθεί καλά αλλά στη συνέχεια καλύπτει πολύ άνετα τα 2 δωμάτια, αν είχα αεραγωγούς και στο υπόλοιπο σπίτι θα το ζέσταινε όλο. Καταναλώνει σχετικά λίγα ξύλα, κόστος συντήρησης μηδέν, κανένα πρόβλημα 10+ χρόνια που το έχω και είναι και όμορφο. Προτείνω λοιπόν ενεργειακό τζάκι με αεραγωγούς σε όλα τα δωμάτια. Νομίζω υπάρχει η δυνατότητα να μπεί και ανεμιστήρας για να πάει ο ζεστός αέρας παντού και όχι μόνο με φυσική ροή όπως το δικό μου.
Από εμπειρίες γνωστών στο χωριό (που επίσης πηγαίνουν μόνο σ/κ), να αποφύγεις καλοριφέρ με νερό (είτε καίει ξύλα είτε πετρέλαιο) γιατί χρειάζεται συντήρηση και, κυρίως, όταν λείπεις μπορεί η θερμοκρασία να πέσει κάτω από το μηδέν και να γίνει ζημιά. -
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
αξιζει μια τετοια λυση;
Σε ανάλογο σπίτι σε ορεινό χωριό έχουμε ενεργειακό τζάκι με αεραγωγό που ζεσταίνει 2 δωμάτια και παράλληλα θερμοπομπούς σε όλο το σπίτι. Οι θεμοπομποί ζεσταίνουν γρήγορα και οικονομικά όλο το σπίτι (πηγαίνουμε κυρίως σ/κ), έχω αναφερθεί για αυτούς παραπάνω. Το ενεργειακό τζάκι (ξύλα έχουμε σχεδόν τζάμπα), χρειάζεται 2-3 ώρες να ζεσταθεί καλά αλλά στη συνέχεια καλύπτει πολύ άνετα τα 2 δωμάτια, αν είχα αεραγωγούς και στο υπόλοιπο σπίτι θα το ζέσταινε όλο. Καταναλώνει σχετικά λίγα ξύλα, κόστος συντήρησης μηδέν, κανένα πρόβλημα 10+ χρόνια που το έχω και είναι και όμορφο. Προτείνω λοιπόν ενεργειακό τζάκι με αεραγωγούς σε όλα τα δωμάτια. Νομίζω υπάρχει η δυνατότητα να μπεί και ανεμιστήρας για να πάει ο ζεστός αέρας παντού και όχι μόνο με φυσική ροή όπως το δικό μου.
Από εμπειρίες γνωστών στο χωριό (που επίσης πηγαίνουν μόνο σ/κ), να αποφύγεις καλοριφέρ με νερό (είτε καίει ξύλα είτε πετρέλαιο) γιατί χρειάζεται συντήρηση και, κυρίως, όταν λείπεις μπορεί η θερμοκρασία να πέσει κάτω από το μηδέν και να γίνει ζημιά.νομιζω εισαι πολυ κατατοπιστικος και προφανως εισαι ιδια περιπτωση με εμενα.ευχαριστω πολυ και αν εχεις να προτεινεις κατι οσον αφορα τι να προσεξω περισσοτερο κτλ ευπροσδεκτο.ευχαριστω πολυ και παλι
-
Θαναση
Χρειαζεσαι επειγοντως αυτο
http://www.e-tzaki.gr/index.php?option= ... &Itemid=97
Αεραγωγους ειχα κ τους κατηργησα ,πεφτει η αποδοση του τζακιου η αργει πολυ να ζεστανει τον χωρο
Ενεργειακο ειναι/αεροθερμο κλειστου τυπου ,απλα το εχω μετατρψει σε ανοικτου για τα αυτονοητα .
Εχει βεντιλατερ με ροοστατη κ η κατω περσιδα τροφοδοτει με αερα/οξυγονο την φωτια κ οι πανω βγαζουν ζεστο ,τι ζεστο ,καυτο θα ελεγα .Αυτο ειναι στο χωριο με ισχυρους παγετους ακομα κ τον Απριλιο ,που οταν το επισκεπτομαι τον χειμωνα για να γινει κατοικησιμο ,χρειαζεται να δουλεψουν ,τζακι ,καλοριφερ κ κλιματιστικο κ αυτο μετα απο αρκετες ωρες
Ενα τζακι για να τεσταρουμε την αποδοση του ,πρεπει η εξωτερικη θερμοκρασια να ειναι γυρω στο μηδεν κ οχι 10 η 12 βαθμους γιατι σε αυτες τις θερμοκρασιες ολα αποδιδουν .
Ειναι απιστευτο ποσο χρονο χρειαζονται κ τα τρια μαζι για να ανεβασουν ενα βαθμο την εσωτερικη θερμοκρασια ειδικα οταν ειναι γυρω στο μηδεν -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Οταν λενε οτι καινε τοσα κιλα ξυλα την ωρα ,εννοουν να συντηρειται το τζακι αναμμενοΠροχτές το βράδυ εδώ πάνω είχε 9 βαθμούς και ήταν ευκαιρία να δοκιμάσω τα νέα τζάκια. Με ένα κούτσουρο των 3-4 κιλών την ώρα σε κάθε τζάκι (ένα στον κάτω όροφο με φυσική ροή και ένα στον μεσαίο με βεβιασμένη) ή εσωτερική θερμοκρασία πήγε 26 στον κάτω, 24 στον μεσαίο και 21.5 στον επάνω...
Με 10 βαθμους κ εγω το ζεσταινω μονο με το τζακι χωρις καμια αλλη βοηθεια (μεζονετα 140 τετρ/κα με καλη μονωση) τα κουτσουρα ομως καλα θα κανεις να τα ζυγισεις γιατι μπορει να ειναι κ 7-8 κιλα ,τοσο καινε ,100 κιλα την βραδια ακατεβατα .Εχω αγορασει πολλες φορες ξυλα στην Αθηνα κ δεν κανω λαθος ,αλλωστε αυτο το εχει παραδεχτει κ ο κατασκευαστης ,παρολο που στο φυλλαδιο του εγραφε για μικροτερη καταναλωση
-
ΘανασηΧρειαζεσαι επειγοντως αυτο
http://www.e-tzaki.gr/index.php?option= ... &Itemid=97
Αεραγωγους ειχα κ τους κατηργησα ,πεφτει η αποδοση του τζακιου η αργει πολυ να ζεστανει τον χωρο
Ενεργειακο ειναι/αεροθερμο κλειστου τυπου ,απλα το εχω μετατρψει σε ανοικτου για τα αυτονοητα .
Εχει βεντιλατερ με ροοστατη κ η κατω περσιδα τροφοδοτει με αερα/οξυγονο την φωτια κ οι πανω βγαζουν ζεστο ,τι ζεστο ,καυτο θα ελεγα .Αυτο ειναι στο χωριο με ισχυρους παγετους ακομα κ τον Απριλιο ,που οταν το επισκεπτομαι τον χειμωνα για να γινει κατοικησιμο ,χρειαζεται να δουλεψουν ,τζακι ,καλοριφερ κ κλιματιστικο κ αυτο μετα απο αρκετες ωρες
Ενα τζακι για να τεσταρουμε την αποδοση του ,πρεπει η εξωτερικη θερμοκρασια να ειναι γυρω στο μηδεν κ οχι 10 η 12 βαθμους γιατι σε αυτες τις θερμοκρασιες ολα αποδιδουν .
Ειναι απιστευτο ποσο χρονο χρειαζονται κ τα τρια μαζι για να ανεβασουν ενα βαθμο την εσωτερικη θερμοκρασια ειδικα οταν ειναι γυρω στο μηδενΕυχαριστώ για τη συμβουλή, δυστυχώς έπρεπε να βάλω το βεντιλατέρ με την αρχική εγκατάσταση, δεν το έκανα γιατί δεν πίστευα οτι θα έχει τέτοια απόδοση, βλέπεις το παλιό ανοικτό τζάκι που γρεμίστηκε ήταν μόνο για ομορφιά (και για ψησταριά ). Τώρα θα έπρεπε να γκρεμίσω το διακοσμητικό πάνω από το τζάκι και να περάσω επιπλέον αεραγωγούς που να οδηγούν στα υπόλοιπα 2 δωμάτια, δεν το κάνω όμως γιατί βρήκα τη λύση με τους θερμοπομπούς. Όταν ανοίγω το σπίτι το χειμώνα, με τους θερμοπομπούς η θερμοκρασία ανεβαίνει από περίπου 0 σε 15 C μόλις σε 1 ώρα, όμως υπάρχει η αίσθηση του κρύου γιατί τα πάντα (τοίχοι, έπιπλα, τα πάντα) παραμένουν κρύα για ώρες.
Το τζάκι δεν πρέπει να το φουλάρεις με ξύλα όταν είναι κρύο γιατί μπορεί να ραγίσει το μέταλλο, έτσι μου είχαν πει, χρειάζεται σταδιακή αύξηση θερμοκρασίας, οπότε για να ζεστάνει το σπίτι μόνο του χρειάζονται ώρες. Αφού ζεσταθεί όμως είναι πολύ δυνατό. Φυσικά, αν θέλεις να ζεστάνεις διπλάσιο χώρο χρειάζεται να καις τα διπλάσια ξύλα και πρέπει να το ταϊζεις συνέχεια...
-
Με 10 βαθμους κ εγω το ζεσταινω μονο με το τζακι χωρις καμια αλλη βοηθεια (μεζονετα 140 τετρ/κα με καλη μονωση) τα κουτσουρα ομως καλα θα κανεις να τα ζυγισεις γιατι μπορει να ειναι κ 7-8 κιλα ,τοσο καινε ,100 κιλα την βραδια ακατεβατα .Εχω αγορασει πολλες φορες ξυλα στην Αθηνα κ δεν κανω λαθος ,αλλωστε αυτο το εχει παραδεχτει κ ο κατασκευαστης ,παρολο που στο φυλλαδιο του εγραφε για μικροτερη καταναλωσηΓιώργο, τι εννοείς 'το έχω μετατρέψει σε ανοιχτό'?
Και ποιό τζάκι έχεις (κατασκευαστής, μοντέλο)? Όταν λες 'το έχει παραδεχτεί ο κατασκευαστής' εννοείς ότι μίλησες με τον ίδιο τον κατασκευαστή της εστίας?
Αν κάψεις 100 κιλά ξύλα σε 12 ώρες σε ενεργειακό τζάκι, θα πάρεις συνολικά (μιλάμε για πραγματική απόδοση στον χώρο) από 260 - 300.000 θερμίδες (αν καις ελιά κ το τζάκι είναι από τα πολύ καλά, περισσότερες). Σε μεζονέτα 140 μ2 με καλή μόνωση θα έπρεπε ν' ανοίξεις παράθυρα για να μην σκάσεις, μιλάμε θα είχες μέσα ... καύσωνα.edit
Έχοντας πει αυτά, να σημειώσω ότι το τζάκι ή η σόμπα είναι ακριβώς συστήματα που δεν στηρίζονται στην αρχή 'το καίω στο φουλ κ περιμένω να με ζεστάνει σε μια ώρα' αλλά στην αρχή 'καίω ελάχιστα ξύλα, αλλά πολλές ώρες. Ανεβάζει σιγά σιγά θερμοκρασία κ την κρατάει σταθερή'. -
Όταν ανοίγω το σπίτι το χειμώνα, με τους θερμοπομπούς η θερμοκρασία ανεβαίνει από περίπου 0 σε 15 C μόλις σε 1 ώρα, όμως υπάρχει η αίσθηση του κρύου γιατί τα πάντα (τοίχοι, έπιπλα, τα πάντα) παραμένουν κρύα για ώρες.
Χωρις διαθεση να αμφισβητησω τιποτα απο τα λεγομενα σου ,μου φαινεται εξωπραγματικο
Αρχιζω το τρεξιμο ,δεν μπορεις να φανταστεις ποσο θελω να πεταξω το κλιματιστικο .Κοστος περιπου ??????? εχω 6 χωρους ,καθιστικο .υδ ,μπανια ,γραφειο/αποθηκη
-
Πρέπει να δεις ανθρώπους να κάθονται μπροστά στο τζάκι που έχω αναμμένο κ να προσπαθούν να βρουν που είναι ... το κόλπο. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι με ξύλα που στο ανοιχτό τζάκι κάνουν μόνον για ξανάμματα το δικό μου καίει για ώρα και βγάζει και ζεστό αέρα από τους αγωγούς.
Κόστος για ... τι δουλειά? Σκέπτεσαι να περάσεις αεραγωγούς σε όλο το σπίτι? Τα μπάνια τα αποφεύγουμε, γιατί όταν δεν είναι αναμμένο το τζάκι ώστε ο αέρας να κινείται βεβιασμένα μπορεί να (τι 'μπορεί να' δλδ, κάποια στιγμή σίγουρα θα) περάσουν μυρωδιές από το μπάνιο στο υπόλοιπο σπίτι. Αν θέλουμε οπωσδήποτε μεγάλη θερμοκρασία στο μπάνιο, με την θερμοκρασία ήδη σταθερή σε όλο το σπίτι αρκούν 3 - 5 λεπτά με αναμμένο ένα αερόθερμο τοίχου για να γίνει το μπάνιο ... χαμάμ.
Για να πούμε κ κάτι χειροπιαστό, αεραγωγός μονωμένος και κλεισμένος με γυψοσανίδα πάει κομπλέ γύρω στα 35 Ε το τρέχον μέτρο. Το τζάκι 'παίζει' πολύ, το μοτέρ / σύστημα μεταφοράς αέρα επίσης. Υπάρχουν κ 'κόλπα' που μπορούν να γίνουν, νομίζω καλύτερα να περιγράψεις τι θέλεις να κάνεις κ πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις. Τελείως ενδεικτικά, θα σου πω ότι για τα μ2 σου ένα καλό τζάκι ή μια καλή κασέτα πάει από 2,4 μέχρι 3,3 Κ Ε κομπλέ με το μοτέρ κ την εργασία αν πιάνουν τα χέρια σου την κάνεις άνετα κ μόνος. Αν βέβαια θέλεις, βρίσκεις κ τζάκι με τα 2πλά λ7, έτσι?
Ξυλόσομπα